Sep 2020

Andrej Jelenc na kongresu ECA izvoljen za predstavnika v ICF

admin | Sob, 01.04.2017

V Bukarešti je potekal kongres evropske kajakaške zveze (ECA), kjer so volili nove člane izvršnega odbora evropske zveze ter predstavnike kontinentalne zveze v mednarodni kajakaški zvezi (ICF). Kot predstavnik ECA v mednarodni zvezi je bil na kongresu poleg Španke Marte Felpeto Lamas in Hrvata Branka Lovrića izvoljen tudi Andrej Jelenc, in sicer za obdobje naslednjih dveh let. V Bukarešti so izbirali tudi prireditelje prihodnjih prvenstev v različnih kajakaških disciplinah. Solkan je bil izbran za organizatorja evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah v sezoni 2020. Člansko evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah leta 2019 bo potekalo v Pauju, leta 2020 pa v Londonu. Sprinterje na mirnih vodah evropsko prvenstvo leta 2020 čaka v romunskem Bascovu.

Novost pa je tudi vključitev kategorije mlajših članov (U23) na evropskih prvenstvih v spustu na divjih vodah. Kongres je prav tako potrdil predlog novega logotipa evropske kajakaške zveze.

Foto: Cristian Preda

Eva Terčelj