Avg 2020
NPTSČPS
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Božič in Taljat v Pragi do prve zmage v svetovnem

Zadnji dan finalne tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah sta se izkazala Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta ugnala vso konkurenco in se veselila prve zmage na tekmah za svetovni pokal. Tekmovale so tudi kajakašice, kjer je najboljšo slovensko uvrstitev s 24. mestom priveslala Nina Mozetič. Eva Terčelj je bila 25., Urša Kragelj pa 30.

V Pragi so na zadnji tekmi svetovnega pokala v tej sezoni nastopile še kajakašice in dvojci. Najboljšo uvrstitev sta priveslala Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta slavila prvo zmago v svetovnem pokalu. V polfinalu sta postavila četrti najhitrejši čas, vendar so jima sodniki prisodili še štiri kazenske sekunde, tako da sta se v finale uvrstila z devetim časom polfinala. »Morda sva imela srečo, da so drugi tekmovalci delali napake v polfinalu, tako da sva se prebila do finala, kjer sva lahko realizirala najine ideje,« je tesen preboj iz polfinala v finale pokomentiral Sašo Taljat. V finalu pa sta s progo opravila z odliko, bila od najbližjih tekmecev hitrejša za več kot dve sekundi, in se zasluženo veselila zmage na reki Vltavi. Za primorski dvojec so to že druge stopničke v letošnji seriji tekem za svetovni pokal – v Franciji sta bila druga. Varovanca Dejana Testena sta bila razumljivo zelo zadovoljna. »Vožnja je bila res dobra, sploh če jo primerjam z drugimi teki, ki sva jih prikazala v kvalifikacijah in polfinalu. Bila je precej boljša kot tista v kvalifikacijah in malo boljša od...


V Pragi večina Slovencev do polfinala

Na zadnji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki jo ta vikend gosti Praga, se je preko kvalifikacij v polfinale uspela uvrstiti večina slovenskih reprezentantov, brez polfinala so ostali le kanuist Nejc Kravanja ter dvojec Slapšak-Jarc. Med najboljšo deseterico so kvalifikacije končali kanuista Benjamin Savšek in Jure Lenarčič,  dvojec Luka Božič in Sašo Taljat ter kajakaš Peter Kauzer, ki je bil tretji.

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Peter Kauzer je kvalifikacije tekme za svetovni pokal v Pragi končal na tretjem mestu. »V prvi vožnji sem delal napake v spodnjem delu, v drugi pa v zgornjem. Jutri moram sestaviti ta dva dobra dela in stvar bo precej boljša. Kvalifikacije so le kvalifikacije, glavna tekma bo jutri. Glede na to, kakšno vožnjo in čas sem imel, sem zadovoljen, « je oceno kvalifikacijskega nastopa podal Kauzer, ki je med vožnjo odmislil veter, ki je povzročal nekaj težav v popoldanskem delu tekmovanja. S precejšnjo prednostjo pred tekmeci je v kvalifikacijah zmagal Čeh Vavrinec Hradilek. »V prvi vožnji sva bila izenačena do devetih vrat, potem pa sem naredil napako. Ni nepremagljiv. Se pa pozna, da na tej progi trenira vsak dan in jo pozna do obisti. Njegov način vožnje je prilagojen tej progi, tako da če tako vesla na bolj divji vodi, kjer je voda hitrejša, se mu to ne obrestuje,« je odlično vožnjo prijatelja in enega največjih tekmecev še pokomentiral Kauzer.
Z boljšo...


Peter Kauzer tretji v Pragi

Na zadnji tekmi svetovnega pokala v Pragi se je izkazal Peter Kauzer, ki je znova stopil na oder za zmagovalce. Po zmagi v Tacnu in L'Argentieru je tokrat zasedel tretje mesto, s tem pa zagotovil tudi zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Preostalih sedem slovenskih polfinalistov se ni uvrstilo v finale.

Po dobrih rezultatih v petkovih kvalifikacijah, slovenski tekmovalci prvi polfinalni dan niso nastopili po željah in zmožnostih. Finale si je s četrtim časom polfinala priveslal le Peter Kauzer. Hrastničan je v drugi vožnji dneva veslal hitreje in se veselil še tretjih letošnjih stopničk na tekmah za svetovni pokal. S tretjim mestom pa je tudi ohranil vodilno pozicijo v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Kauzer je v skupnem seštevku svetovnega pokala zmagal že v sezoni 2009, istega leta pa postal tudi svetovni prvak. »Po tekmi v Leipzigu sem računal, kako je s skupnim seštevkom, in sem ugotovil, da moram v primeru Vavrove (Vavrinec Hradilek op. p.) zmage osvojiti tretje mesto. Prav težko je verjeti, ampak zgodilo se je prav to. Res sem zelo vesel, da mi je ponovno uspelo osvojiti skupno zmago v svetovnem pokalu. Prav tako sem izboljšal uvrstitev v Pragi, saj je bila prej najboljša uvrstitev šesto mesto. Zdaj sem bil tretji, tako da sem to prepolovil. Leta 2013 bo tukaj svetovno prvenstvo, tako da bo treba takrat še enkrat prepoloviti in zmagati,« je z nasmeškom na obrazu razlagal Peter Kauzer. Kljub osvojenim stopničkam pa...


V Pragi zaključek svetovnega pokala

Pred slalomisti na divjih vodah je zaključno dejanje v seriji tekem za svetovni pokal. Med petkom in nedeljo se bodo slalomisti v Pragi namreč pomerili na zadnji tekmi svetovnega pokala v tej sezoni. Slovenska ekipa ima tudi pred to tekmo visoke cilje, Kauzer, Meglič in Savšek pa imajo odlično izhodišče tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Slovenska reprezentanca se na finalno tekmo svetovnega pokala v Pragi pripravlja že od ponedeljka, ko so pripotovali na Češko. Konkurenca na tekmi bo zelo dobra, saj organizatorji napovedujejo nastop več kot 300 tekmovalcev iz 34 držav. V primerjavi s prejšnjimi tekmami svetovnega pokala je slovenska reprezentanca doživela malenkostne spremembe. V konkurenci kajakašev bo namesto Dejana Kralja priložnost dobil Janoš Peterlin, ki je bil na izbirnih tekmah peti kajakaš, med kanuisti pa bo namesto Blaža Cofa na reki Vltavi nastopil Nejc Kravanja, ki se mu s šestim mestom v seštevku izbirnih tekem prav tako ni uspelo uvrstiti v člansko reprezentanco. Med kajakaši bodo poleg Peterlina nastopili še Peter Kauzer, Jure Meglič in Simon Brus, med kanuisti bodo tekmovali Savšek, Hočevar, Berčič, Lenarčič in Kravanja, med dekleti Eva Terčelj, Urša Kragelj in Nina Mozetič, med dvojci pa Luka Božič – Sašo Taljat, Dejan Kralj – Simon Hočevar ter Luka Slapšak – Urban Jarc. 
Pred zadnjo tekmo svetovnega pokala imajo slovenski tekmovalci izvrstna izhodišča v skupnem seštevku...


5. Bohinjski maraton

Kajak kanu klub Žusterna se je udeležil tekmovanja, ki je veljalo tudi kot državno prvenstvo v maratonu. Udeležilo se ga je 120 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije, za klubske barve pa je nastopilo 15 tekmovalcev vseh starostnih kategorij, dosegli pa so zavidljive rezultate.

Pri cicibanih sta Franca Tia in Rajčič Klemen zasedla 3.mesto. Mlajši dečki so dosegli trojno zmago - Franca David 1.mesto, Karas Peter 2.mesto in Morato Matevž 3.mesto.

Pri mlajših deklicah je Toš Sabrina zasedla 2.mesto. Pri starejših dečkih je Blažek Sebastijan zasedel 3.mesto. Premočno je zmagal mlajši mladinec Toš Patrik pred klubskim sotekmovalcem Kurtovič Davidom, Škvarč Grega je zasedel 4.mesto in Vidmar Jure 5.mesto.

Pri članicah je zmagala Knap Tea pred klubsko sotekmovalko Podbevšek Bernardo. V članski konkurenci pa je bil Gregorič Alan 2. za odličnim dolgoprogašem Zakrajšek Joštom.
 
Zdenka Ponomarenko

Rezultati:
http://www.kajak-zveza.si/show/m10/default.asp?s=4&p=44
http://www.kajak-zveza.si/show/m10/default.asp?s=4&p=45


Še dve kolajni za mlade spustaše

Slovenski spustaši na divjih vodah v češki Opavi nadaljujejo z odličnimi nastopi. Potem ko so na ekipni sprinterski tekmi kajakaši priveslali do naslova svetovnih mladinskih prvakov, sta na posamični tekmi v klasičnem spustu do kolajne priveslala tudi kanuistka Anja Kancler in kanuist Luka Žganjar.

Na svetovnem mladinskem prvenstvu v spustu na divjih vodah, ki ga gosti Opava, je po dnevu premora slovenska reprezentanca bogatejša za še dve kolajni. Do srebrne kolajne je priveslala kanuistka Anja Kancler, ki je sicer nastopala tudi v konkurenci kajakašic. Hči nekdanjega izvrstnega kanuista Joška Kanclerja je zaostala le za Francozinjo Marjolaine Hecquet, tretje mesto pa je osvojila češka kanuistka Denisa Foltysova.

Kolajno si je priveslal tudi kanuist Luka Žganjar, ki je zasedel tretje mesto. Novi svetovni prvak je postal Francoz Antoine Demateis, srebro pa je osvojil Čeh Vladimir Slanina. V konkurenci kanuistov sta nastopila še dva slovenska tekmovalca. Andrej Črepinšek je bil 12., Žiga Taljat pa 16.

Približno štiri sekunde so od kolajne ločile kajakašico Ajdo Novak, ki je zasedla peto mesto. Neža Vrevc je bila 13., Anja Kancler 14., Tonka Kadilnik pa 21. Kolajne so osvojile Švicarka Melanie Mathys, Čehinja Klara Padourova in Francozinja Manon Hostens.

Najboljši slovenski rezultat v konkurenci kajakašev je s...


Zadnji dan še tri kolajne

Tudi zadnji dan svetovnega mladinskega prvenstva v spustu na divjih vodah je minil v znamenju uspeha slovenske reprezentance. Na individualni sprinterski tekmi je kajakašica Ajda Novak postala svetovna mladinska prvakinja, med kajakaši pa sta si drugo in tretje mesto priveslala Vid Debeljak in Simon Brus.

Svetovno mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah v češki Opavi bo slovenski ekipi ostalo v izjemno lepem spominu. Zadnji dan prvenstva so v individualnih sprinterskih preizkušnjah Slovenci namreč osvojili tri kolajne. Najžlahtnejšo si je med kajakašicami priveslala Ajda Novak, ki je bila od najbližje zasledovalke Melanie Mathys iz Švice hitrejša za več kot sekundo in pol. Tretje mesto je osvojila domačinka Klara Padourova. Poleg Novakove so nastopile še tri slovenske tekmovalke. Dobitnica srebrne kolajne v klasični kanuistični preizkušnji, Anja Kancler, je zasedla 12. mesto, Neža Vrevc je bila 17., Tonka Kadilnik pa 24.

Izjemen uspeh sta med kajakaši dosegla tudi Vid Debeljak in Simon Brus, ki sta na tem prvenstvu že osvojila zlato ekipno kolajno v spust sprintu. Tokrat sicer nista prišla na najvišjo stopničko. Vid Debeljak je zasedel drugo mesto, za zlato kolajno pa zaostal za vsega osem stotink sekunde. Tretji pa je bil Simon Brus, ki je zmagovalcem Andrejem Malekom, zaostal za 45 stotink sekunde. Dobro sta nastopila tudi preostala slovenska predstavnika, saj sta oba končala tekmo med najboljšo deseterico. Rok...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam