Okt 2020
NPTSČPS
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Špela Ponomarenko Janić najhitrejša v B finalu

Zadnji dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Beogradu sta se na progo podala dva Slovenca. Špela Ponomarenko Janić je bila najhitrejša v B finalu na 200 metrov, Jošt Zakrajšek pa je v B finalu na 500 metrov zasedel sedmo mesto. Na 5000 metrov je bil deseti.

Na Adi Ciganliji sta zadnji dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah nastopila Špela Ponomarenko Janić in Jošt Zakrajšek. Najboljša slovenska sprinterka na mirnih vodah ni imela veliko dela s tekmicami na 200 metrov, saj je ciljno linijo prečkala z občutno prednostjo, v skupni razvrstitvi EP pa zasedla deseto mesto. »Mislim, da sem spadala v A finale. Včeraj zvečer sem namreč pogledala rezultate polfinalnih skupin in videla, da je bila druga skupina precej počasnejša. Danes mi ni bilo potrebno veslati na vso moč, bilo pa je kar nekaj valov. Zadovoljna sem, saj je bilo dobro. Iz tekme v tekmo je bilo boljše, tako da, če bo s poškodbo prsta vse dobro, bi moralo biti na svetovnem prvenstvu dobro,« je po tekmi povedala Špela Ponomarenko Janić.

V B finalu je nastopil tudi Jošt Zakrajšek. Na 500-metrski razdalji je bil sedmi in tako osvojil skupno 16. mesto. »Z rezultatom nisem najbolj zadovoljen, sem pa vesel, da sem tehnično odveslal tako, kot sem si zadal. Mislim, da je v tem trenutku to realen rezultat,« je povedal Jošt Zakrajšek, ki je bil s samo vožnjo zadovoljen. V popoldanskem delu prvenstva je nastopil še na 5000-metrski razdalji, kjer...


Dve četrti mesti slovenskih slalomistov

Na mednarodni kajakaški tekmi za točke ICF v francoskem Bourg St. Mauriceu sta dobro nastopila kanuist Nejc Kravanja in kajakaš Janoš Peterlin. Oba sta zasedla četrto mesto, z osmim mestom med kajakaši pa se je izkazal tudi Gregor Brovinsky.

Nekaj slovenskih slalomistov na divjih vodah je ta vikend tekmovalo v Franciji, kjer sta se zelo dobro odrezala Nejc Kravanja in Janoš Peterlin. Kravanja je med kanuisti z dvema kazenskima sekundama le za sedem stotink zgrešil zmagovalne stopničke, le osem stotink sekunde pa je od tretjega mesta ločilo tudi kajakaša Janoša Peterlina. Gregor Brovinsky je podobno kot preostala slovenska predstavnika na progi naredil napako in prejel 2 kazenski sekundi ter tekmovanje v Bourg St. Mauriceu končal na osmem mestu.

V konkurenci kajakašev je bil najboljši Francoz Benjamin Renia, na drugo mesto se je uvrstil Italijan Giovanni de Gennaro, tretji pa je bil še en Francoz Jimy Bercon. Med kanuisti sta za dvojno francosko slavje poskrbela Thibaut Vielliard in Sebastien de Kerleau, tretji pa je bil Čeh Jan Busta.

Nejc Kravanja in Janoš Petelin sta si s to uvrstitvijo in uvrstitvijo na stopničke na mednarodni tekmi v Meranu zagotovila možnost nastopa na zadnji tekmi svetovnega pokala v Pragi, ki bo avgusta. Tam bosta sicer nastopila le v primeru, da si nihče izmed članov reprezentance ne bo priveslal finala na eni izmed prvih treh tekem svetovnega pokala, kar je pogoj za potrditev mesta v...


V nedeljo so bile na sporedu moštvene vožnje

Naši so po sobotnih predstavah veljali za favorite, a žal niso zdržali pritiska. V prvi in drugi vožnji so naredili napako. Ta jih je stala medalje, ki je bila danes dosegljiva. Nismo bili edini, napake so se kar vrstile in le zmagovalci Čehi so se jim bolj ali manj izognili. Drugi so bili prvi favoriti Francozi pred gostitelji Nemci. Slovenci v postavi Kolar, Frančeškin in Žnidarčič so zasedli 10. mesto. A naša tolažba je, da sta Kolar Tim in Farnčeškin Maks mlada in priložnosti za dobro uvrstitev bo še veliko.

Med kanuisti, kjer nismo imeli ekipe, so slavili sosedi Hrvati pred Francozi in domačini Nemci.

Na zaključni slovesnosti je predsednik KK Soške elektrarne g. Vladimir Gabrijelčič prevzel zastavo mednarodne kajakaške zveze, saj je naslednje svetovno prvenstvo v kajak sprintu 2013 prav v Solkanu. Verjamemo, da bomo tudi mi pripravili pravi kajakaški praznik.


Svetovno prvenstvo kajak sprint Augsburg

Augsburg, 10. Junija - Danes se je s svečano otvoritvijo pričelo prvo svetovno prvenstvo v spust šprintu. Do sedaj je bila ta disciplina skupaj s klasičnim sputom. Leptos pa so se odločili, da prvič prvenstvo v sprintu organizirajo ločeno  in dajo vzpodbudo tej zanimivi in hitri disciplini kajakaškega športa. Naslednji gostitelji prvenstva 2013 smo prav mi.

Dan je minil v treningu in pripravah za vso ekipo, ki je z zanimanjem spremljal tudi informacije o kolegih slalomistih, ki tekmujejo v Španiji. Tudi v spustu se dogajajo podobne spremembe in še en tek bo potrebno po novem  odpeljati na poti do najvišjih mest. A za razliko od kolegov slalomistov se spustaši ne razburjajo preveč. Pravila so za vse enaka in zmaga vedno najboljši.

Današnji dan pa je minil brez treninga za Cof Blaža. Včerajšnji trening je končal žalostno. Pri nesebični pomoči francoski tekmovalki,ki se je prevrnila in 'plavala', ko je reševal njen čoln se je s svojim čolnom na cilju zapletel v rešetke in sila vode mu je čoln dobesedno prepolovila. A je že tako da se dobrota povrne s dobroto in nesebično so mu priskočili na pomoč Hrvati, ki so mu danes pomagali popravljat čoln. Blaž Cof z optimizmom sedaj finišira popravilo in čaka jutrišnjega dne, ko bo tudi edini Slovenec na startu, kajakaše čaka prvi nastop šele v nedeljo.
.
Proga v Augsburgu je vsem dobro znana, saj so če ne v spustu tu velikokrat trenirali slalom, kar Blažu...


Blaž Cof 10. na prvem svetovnem prvenstvu v sprint

Deževni dan ni ustavil navijačev, ki so v Augsburg prišli tudi iz Slovenije. A dež, ki je prihajal v valovih z malimi premori je zdesetkal gledalce ob ledenem kanalu. Vseeno so tisti ki so ostali bili nagrajeni z odličnimi vožnjami in vrhunsko tekmo, ki je bila napeta do konca. Format tekmovanja s finalom, kjer vsi startajo z nule po dveh tekih kvalifikacije je očitno pravi.

Kvalifikacije so kazale dobro. Blaž Cof je končal kot 9. in se zanesljivo uvrstil v finale 12. kanuistov, kar je novost na svetovnih prvenstvih v sprintu. Po njegovih besedah je imel tudi še nekaj rezerve in napovedal izboljšanje časa, ki gaje dosegel v drugem teku kvalifikacij.
A žal je bila vožnja v finalu slabša. V spodnjem delu pod skalo ki nosi mitično ime Moby Dick, mu čoln ni več stekel. Hiter tok reke je čoln dvakrat premaknil iz idealne smeri, kar je bilo dovolj, da ni mogel več poseč po najvišjih mestih. Napake so bile skorajda nevidne, a danes so predvsem francozi vozili povsem idealno in brez napak.

Veliki poraženci v kanuju so bili danes Nemci, ki so še po kvalifikacijah računali na vsaj eno medaljo v kanuju a na koncu ostali z 5. 9 in 11. Mestom Zmagal je Francoz Alzingre Guillaume pred drugo uvrščenim so reprezentantom Claudepierre Yannom in Čehom Rolenc Ondrejjem. Hrvati kot ena najmočnejših reprezentanc v kanuju so osvojili 4. 7 in 8 mesto.

Tudi med ženskami so Francozijne prevladovale in zasedle prvo (Parage...


Nejc Žnidarčič svetovni prvak

Nedelja je lep dan. Sonce je vabilo in gledalci so se ob Ledenem kanalu v Augsburgu zbrali v velikem številu. Augsburg je še enkrat potrdil, da je pravo kajakaško mesto in danes je bil praznik kajakaški in Slovenski.

V prvem teku je Nejc Žnidarčič postavil rekord proge in takoj napovedal boj za  najvišja mesta. Tim Kolar je prvi tek odveslal odlično in prehitel veliko znanih in na papirju močnejših tekmecev. Maks Frančeškin pa je dosegel rezultat, ki je še dopuščal upanje na finale. Jernej Korenjak je v prvi vožnji naredil večjo napako in nastop v finalu je bil zanj nedosegljiv.

Žal se v drugo nastop ni posrečil niti Timu niti Maksu in sanj o finalu je bilo konec. Nejc Žnidarčič je suvereno opravil tudi v drugo in končal kvalifikacije kot prvi. Finale je bil le še formalnost.

Pomembna je bila zbranost na startu. Zdržal je pritisk favorita in kar se mu je že nekajkrat izmuznilo si je danes suvereno vzel. Konkurenta, ki bi ga ogrozil danes ni imel. Upamo da bo v podobnem ritmu nadaljeval naslednji teden v Beogradu na evropskem prvenstvu mirnih vod.
Slovenski ekipi se je na progi pridružila tudi večja skupina Slovencev, ki živijo v Augsburgu. Tudi njihovo navijanje je pripomoglo k našim uspehom in prav v ponos nam je bilo srečanje z ljudmi, ki jim Slovenija resnično nekaj pomeni. Bili so veseli kot mi.

Izjava Nejc Žnidarčič: »To je to. Slišalo se bo samozavestno, a danes sem bil najboljši...


Meglič tretji v četrtfinalu

Drugi dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah so se v kvalifikacijah pomerili še kajakaši, kanuisti in kanuistke. Najboljšo slovensko uvrstitev dneva je dosegel kajakaš Jure Meglič, ki je v polfinale napredoval s tretjim časom četrtfinala, v polfinale pa sta napredovala tudi kanuista Benjamin Savšek in Anže Berčič.

Drugi dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v španskem La Seu d'Urgellu ni šlo vse po slovenskih željah, saj se je le trojica tekmovalcev uspela prebiti med dvajseterico najboljših. Najuspešnejši je bil kajakaš Jure Meglič, sicer drugouvrščeni z lanskega evropskega prvenstva, ki je tako v kvalifikacijah kot v četrtfinalu zasedel tretje mesto. »V prvem delu sem se skoraj 'utopil'. Po drugih protitočnih vratih pa sem zadihal in si rekel, da moram začeti dirkati, če želim priti v nadaljevanje. Proga je enostavna, tako da moraš iti v vseh direktno, privoščiti pa si ne smeš nobene večje napake,« je povedal Meglič, ki bo edini slovenski kajakaš v nedeljskem polfinalu. Branilec naslova evropskega prvaka, Peter Kauzer, je namreč po hudi napaki v 18. protitočnih vratih ostal brez uvrstitve med najboljšo dvajseterico, saj je zasedel zanj skromno 37. mesto. Razočaranje ob koncu je bilo veliko: »Ne vem, kaj je šlo narobe. Vem le, da je zame evropsko prvenstvo prišlo in šlo mimo mene. Treba je iti od poraza do poraza, do končne zmage. Razočaran sem. Prišel sem z željo po zmagi, dobil pa...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam