Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Slovenci uspešni v kvalifikacijah

Prvi dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki ga bo do nedelje gostila Banja Luka, se je večina slovenskih predstavnikov uspela uvrstiti v polfinale. V mladinski konkurenci je blestel kajakaš Simon Brus, ki je v kvalifikacijah postavil najhitrejši čas, med mlajšimi člani pa je kanuist Anže Berčič dosegel tretji čas.

Simon Brus je v kvalifikacijah evropskega prvenstva v Banja Luki  postavil najhitrejši čas. Celjan se je na vrh zavihtel z najhitrejšo prvo vožnjo, v drugi je imel namreč precej težav in nabral kar deset kazenskih sekund. Njegov čas 94,55 bi ga tudi v konkurenci mlajših članov pripeljal na izvrstno tretje mesto. Odlično sta nastopila tudi njegova reprezentančna kolega. Martin Srabotnik je zasedel šesto, Matic Štrukelj pa deveto mesto. Slovenska ekipa je bila edina, ki je imela vse tri kajakaše uvrščene med najboljšo deseterico. Drugo mesto je osvojil Čeh Jiri Prskavec, tretji pa je bil Francoz Bastien Damiens.

Slabše kot njihovi mlajši kolegi so se odrezali kajakaši v konkurenci do 23 let. Polfinale si je z 19. časom kvalifikacij zagotovil le Martin Albreht, medtem ko sta bila Gregor Brovinsky in Matej Poljanec z 28. oziroma 29. časom od polfinala oddaljena približno dve sekundi. Najhitrejši v kvalifikacijah so bili Čeh Vit Prindiš, Poljak Mateusz Polaczyk in Rus Pavel Eygel. 

V konkurenci mlajših članov so dobro nastopili kanuisti Anže...


Taljat in Božič najhitrejša, Kragljeva druga v kva

Tudi drugi dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v Bosni in Hercegovini se je nekaj slovenskih tekmovalcev izkazalo v kvalifikacijah. Med dvojci do 23 let sta Luka Božič in Sašo Taljat dosegla najhitrejši kvalifikacijski čas, med dekleti v isti starostni kategoriji pa je Urša Kragelj končala na drugem mestu. V polfinalu ekipnih preizkušenj je mladinska kajakaška ekipa postavila najhitrejši čas.

Tudi drugi dan tekmovanj na reki Vrbas v Banja Luki so slovenski tekmovalci poskrbeli za nekaj odmevnih dosežkov. V dopoldanskem delu prvenstva so v kvalifikacijah nastopile kajakašice in dvojci, popoldne pa so bila na sporedu še polfinala ekipnih preizkušenj. V kvalifikacijah kanuističnih dvojcev do 23 let sta odlično nastopila Luka Božič in Sašo Taljat. Kljub prejetim kazenskim sekundam, v prvi vožnji sta dobila dve, v drugi pa šest, sta bila skoraj za sekundo hitrejša od najbližjih zasledovalcev Jesusa Pereza in Daniela Marza in Španije. Tretje mesto si je priveslala češka dvojica Ondrej Karlovsky – Jakub Jane. Preostala slovenska dvojca nista bila uspešna, saj se nista uspela prebiti med dvajset polfinalistov. Brata Anže in Jure Janežič sta zasedla 21. mesto, Peter Žnidaršič in Luka Žganjar pa sta bila 22. V mladinski konkurenci na startu ni bilo slovenskega dvojca, najhitrejša pa sta bila Poljaka Filip in Andrzej Brzezinski.

V kvalifikacijah se je izkazala tudi kajakašica Urša Kragelj. Za vodilno...


Simon Brus mladinski evropski prvak

Na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah v Banja Luki je slovenski kajakaš Simon Brus prišel do naslova mladinskega evropskega prvaka. Ostali slovenski polfinalisti v mladinski konkurenci se niso uvrstili v finale, mlajše člane pa polfinalne preizkušnje čakajo ob 18. uri.

Še ne 18-letni celjski kajakaš Simon Brus, ki je v letošnji sezoni po zaslugi dobri voženj na izbirnih tekmah postal tudi del članske slalomske reprezentance, je v Bosni in Hercegovini najboljšo pripravljenost pokazal že v kvalifikacijah, kjer je bil od tekmecev hitrejši za nekaj več kot pol sekunde. Dobro je nastopil tudi v polfinalu, kjer je zasedel tretje mesto in se brez težav uvrstil v finale. V finalu je sicer naredil nekaj napak, med drugim so mu sodniki dosodili tudi dve kazenski sekundi na prvih vratih, a izjemno hitra vožnja  - brez prištetih kazenskih sekund je postavil skoraj pet sekund hitrejši čas kot tekmeci – je zadostovala za naslov evropskega prvaka. Za Brusa to ni prva kolajna z največjih tekmovanj. Lani je na olimpijskih igrah mladih v Singapurju zmagal, na svetovnem mladinskem prvenstvu v Foixu pa postal svetovni podprvak. Kolajno je osvojil tudi v članski konkurenci. Na letošnjem evropskem prvenstvu v Španiji je skupaj s Petrom Kauzerjem in Juretom Megličem v ekipni vožnji priveslal do naslova prvaka. Drugo mesto je na reki Vrbas z zaostankom 4,37 sekunde osvojil Čeh Jiri Prskavec, ki je letos na...


Še trije naslovi evropskih prvakov za slalomiste

Le nekaj ur po zmagoslavju Simona Brusa, ki je v Banja Luki v konkurenci kajakašev prišel do naslova mladinskega evropskega prvaka, so do zlate kolajne med mlajšimi člani priveslali tudi Luka Božič in Sašo Taljat med dvojci , Eva Terčelj v konkurenci kajakašic in Anže Berčič med kanuisti. Urša Kragelj je prvenstvo končala na četrtem mestu.

Uspešna primorska naveza Luka Božič-Sašo Taljat, ki se lahko pohvali tudi s kolajnami s članskih svetovnih prvenstev tako v slalomu kot spustu na divjih vodah, je tudi v Bosni in Hercegovini upravičila vlogo enega izmed glavnih favoritov za osvojitev kolajne. Varovanca Dejana Testena sta bila najboljša že v kvalifikacijah, v polfinalu sta nato postavila več kot pet sekund hitrejši čas kot drugouvrščena francoska dvojica Biso-Picco, na koncu pa sta v finalu, ki so ga organizirali v poznih večernih urah pod reflektorji, s sicer nekoliko počasnejšo vožnjo kot v polfinalu, zanesljivo priveslala do naslova evropskih prvakov do 23 let. Češka tekmovalca Ondrej Karlovsky in Jakub Jane, ki sta bila druga, sta namreč zaostala za 2,62 sekunde. Tretje mesto sta osvojila Nemca Robert Behling in Thomas Becker.

Veselje v slovenskem taboru ob osvojitvi druge zlate kolajne tega dne se še ni dobro poleglo, ko se je kolajne zlatega leska veselila še kajakašica Eva Terčelj. Z dolgo progo v Banja Luki je opravila brez kazenskih sekund in se zasluženo veselila prve kolajne z največjih tekmovanj...


Še peta zlata kolajna za slalomiste

Evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Banja Luki je zadnji dan slovenski ekipi prineslo še peto zlato kolajno. V ekipni tekmi kajakašev so se je veselili mladinci Simon Brus, Martin Srabotnik in Matic Štrukelj. Med mlajšimi člani so četrto mesto zasedle kajakašice, prav tako pa je bila četrta ekipa dvojcev.

Tekmovanje na reki Vrbas bo slovenskim tekmovalcem ostalo v zelo lepem spominu, potem ko so Simon Brus, Eva Terčelj, Anže Berčič ter Luka Božič in Sašo Taljat v soboto priveslali štiri naslove evropskih prvakov, so zadnji dan prvenstva za zlato kolajno v moštveni konkurenci poskrbeli še kajakaši Simon Brus, Martin Srabotnik in Matic Štukelj. Nov uspeh ni prišel nepričakovano, saj so bili vsi trije mladinci uspešni tudi v posamičnih nastopih. V kvalifikacijah so bili vsi namreč uvrščeni med najboljšo deseterico, brez prave konkurence pa so bili tudi v polfinalu ekipne preizkušnje, kjer so bili od tekmecev hitrejši za skoraj pet sekund. Vlogo favorita so upravičili tudi v finalni vožnji, ki so jo preveslali brez kazenskih sekund. Drugo mesto so si priveslali Poljaki, ki so bili od slovenske trojke počasnejši za 3,40 sekunde, tretje mesto pa je osvojila ekipa Nemčije.
Med dvojci so v konkurenci mlajših članov Luka Božič-Sašo Taljat, brata Anže in Jure Janežič ter Peter Žnidaršič – Luka Žganjar zasedli četrto mesto. Na progi so naredili kar nekaj napak, ki so jim...


Mladinci in mlajši člani v Banja Luko po dobre rez

Za slalomiste na divjih vodah ni počitka. Potem ko so člani še prejšnji vikend tekmovali na tekmi svetovnega pokala v Nemčiji, ta vikend mladince in mlajše člane čaka nastop na evropskem prvenstvu v Banja Luki. Slovenska reprezentanca bo na prvenstvu v konkurenci mlajših članov nastopila s polno zasedbo, v mladinski konkurenci pa ne bo predstavnikov med dvojci.

Med četrtkom in nedeljo bo v Banja Luki na sporedu evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane, kjer bo nastopila tudi slovenska reprezentanca. Na Vrbasu bodo tekmovali tudi nekateri slalomisti članske reprezentance, ki so še prejšnji vikend tekmovali v Markkleebergu. Med njimi je tudi kajakašica Urša Kragelj, ki je v Nemčiji zaradi pokvarjenega avtomobila ostala dlje, kot je bilo načrtovano. »Treninga ni bilo veliko – samo dve uri veslanja na progi, ampak je glede na natrpan urnik to dovolj. Dodatno se je zalomilo v Nemčiji, kjer sem ostala dan dlje, a zaradi tega nisem izgubila treninga, saj smo načrtovali prihod v Banja Luko šele v torek. Proga ni preveč zahtevna, v nekaterih delih pa je voda zelo hitra, kar naredi progo atraktivnejšo. Dostop do proge je sicer problematičen, saj se sedaj, ko cesta še ni zaprta, mimo vozijo avtomobili in tovornjaki. Med tekmo bo cesta zaprta, tako da nas to ne bo motilo,« je povedala Urša Kragelj, o pričakovanjih pa dodala: »Pričakovanja pred tekmovanjem, predvsem zaradi nekoliko ponesrečenih nastopov na svetovnih pokalih,...


V kvalifikacijah obstala le Kragljeva

V popoldanskih kvalifikacijah tekme za svetovni pokal v Markkleebergu so se pomerili še dvojci in kajakašice. V konkurenci slednjih so se na progo podale tri Slovenke. Najbolje je bila uvrščena povratnica po poškodbi Nina Mozetič, ki je zasedla 22. mesto. Po prvi vožnji ji sicer ni kazalo tako dobro, saj je prejela 52 kazenskih sekund. V polfinale se je s 24. mestom uvrstila tudi Eva Terčelj, Urša Kragelj pa je nedeljski nastop zgrešila za vsega sekundo in bila 32.

Sicer pa so, podobno kot dopoldne kanuisti, kanuistke in kajakaši, imele kajakašice z zahtevno postavitvijo vrat izjemno veliko težav. Prve proge tako do konca ni prepeljala aktualna evropska prvakinja Nemka Claudia Baer, ki se je prevrnila, zaradi nezmožnosti eskimskega obrata pa pred ciljem tudi plavala. Najhitrejša v kvalifikacijah je bila Nemka Jasmin Schornberg, druga je bila Čehinja Štepanka Hilgertova, tretja pa Avstrijka Corinna Kuhnle.
 
V konkurenci dvojcev je najboljši slovenski rezultat dosegla posadka Luka Slapšak – Urban Jarc. Ljubljančana sta bila deseta. V polfinale sta se prebila tudi  Dejan Kralj in Simon Hočevar, ki sta bila15. Drugouvrščena iz L'Argentiera Luka Božič in Sašo Taljat v Nemčiji nista nastopila, saj ju prihodnji teden čaka nastop na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Banja Luki. Najhitrejša v kvalifikacijah sta bila Kitajca Hu in Shu, drugo mesto sta zasedla brata Hochschorner s Slovaške, tretja pa...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam