Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Le Ostermanovi dva naslova

Ptuj, 11. julija (STA) - V organizaciji kajak kanu kluba Ranca Ptuj je konec minulega tedna potekalo državno prvenstvo v kajaku na mirnih vodah. Anja Osterman (Adria Ankaran) je bila edina med tekmovalci, ki se je med enojci veselila dveh naslovov. Najboljša je bila na 200 in 1000 metrov, medtem ko jo je na 500 metrov premagala Tea Kralj (Žusterna).

Slednja, ki je skupaj Teo Knap dobila vse discipline v dvojcu, je bila na 200 in 1000 metrov druga.

Člani, če ne upoštevamo konkurence U-23, so tekmovali le v enojcih, na vseh razdaljah pa so bili zmagovalci različni. Na 200 metrov je zmagal domačin Tilen Vidovič (Ranca Ptuj), na 500 metrov Rok Kuk (Soške Elektrarne), na 1000 metrov pa Jošt Zakrajšek (Tacen), tudi državni prvak v spustu, ki je dvakrat osvojil še srebro. V prejšnjih letih najboljši slovenski tekmovalec na mirnih vodah Jernej Župančič Regent se je tokrat moral zadovoljiti s tremi bronastimi kolajnami.a


Slovenci uspešno preko kvalifikacij

V kvalifikacijah tretje tekme za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Markklebergu so se slovenski tekmovalci znova izkazali. Najboljši slovenski rezultat v kvalifikacijah je postavil kajakaš Peter Kauzer, ki je bil tretji, z 18. časom pa si je napredovanje zagotovil tudi Jure Meglič. Sobotni polfinale so si priveslali vsi kanuisti, s četrtim časom kvalifikacij je bil najboljši Anže Berčič. Brez polfinala sta ostala kajakaša Dejan Kralj in Simon Brus.

Za najhitrejši čas prve kvalifikacijske vožnje je znova poskrbel Peter Kauzer, ki je bil ob prihodu v cilj za 27 stotink sekunde hitrejši od aktualnega svetovnega in evropskega prvaka Italijana Danieleja Molmentija. Vodilna po prvi vožnji, v drugi nista nastopila, zato se je ob koncu pogled na vodilne nekoliko spremenil. Na koncu je bil najhitrejši kajakaš Španec Samuel Hernanz, drugouvrščeni z EP v Španiji in drugi s prejšnje tekme za svetovni pokal v L'Argentieru , drugi je bil Nemec Sebastian Schubert, tretjeuvrščeni iz Tacna, tretji pa Peter Kauzer, ki je med pripravami na to tekmo med treningom doživel trčenje s švicarsko tekmovalko, ki mu je preluknjala čoln. Jure Meglič se je v drugi vožnji moral precej potruditi, saj je bil po prvi izven najboljše štirideseterice, ki vodi v polfinale, a se nato z 18. časom brez težav uvrstil v nadaljevanje tekmovanja. Brez sobotnega nastopa pa sta ostala Dejan Kralj, ki je bil 45., in Simon Brus, ki je na obeh progah nabral po...


Savšek šesti v Nemčiji

Drugi tekmovalni dan tretje tekme za svetovni pokal v nemškem Markkleebergu so imeli slovenski tekmovalci precej težav. V finalu je nastopil le kanuist Benjamin Savšek, ki je na koncu zasedel šesto mesto. Kajakaša Peter Kauzer in Jure Meglič ter preostali kanuisti so obtičali v polfinalu.

Edini slovenski finalist drugega tekmovalnega dne v Markklebergu je bil Benjamin Savšek, ki se je v finale uvrstil s sedmim časom polfinala. V finalu je imel nekaj težav, nabral kar osem kazenskih sekund in bil na koncu uvrščen na šesto mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v letošnjem svetovnem pokalu. »Vožnja ni bila dobra, predvsem zaradi kazenskih sekund. Je pa res, da je postavitev proge zelo težka, kar smo videli v finalu kanuistov, kjer so vsi delali precej velike napake. Tudi pri kajakaših se je poznalo, da je ta cikcak proga težka in je treba voziti precej na količke, tako da se hitro zgodi kakšna napaka, ki prinese kazenske sekunde. Z uvrstitvijo pa sem zadovoljen, saj mi je to prineslo precej točk, tako da me čaka samo še tekma svetovnega pokala v Pragi. Če bom tam dobro uvrščen, se lahko zgodi, da bom imel dobro uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega pokala,« je po tekmi povedal Savšek. Sicer so imeli vsi tekmovalci precej težav, brez kazenskih sekund sta s progo namreč opravila le prvouvrščeni Slovak Michal Martikan in drugouvrščeni Nemec Jan Benzien, polovica finalistov pa je imela osem kazenskih sekund ali...


Slovenci brez finala

Zadnji dan tekme za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Nemčiji slovenski ekipi ni šlo vse po načrtih. Tako kajakašice kot kanuistični dvojci so ostali brez finalnega nastopa. Najboljši rezultat sta s 14. mestom dosegla Luka Slapšak in Urban Jarc. Dejan Kralj  in Simon Hočevar sta bila 17., Eva Terčelj je bila 20., Nina Mozetič pa 29.

Na izjemno težki postavitvi proge v Markkleebergu so imele kajakašice in tudi dvojci, podobno kot že včeraj kanuisti, kanuistke in kajakaši, izjemno veliko težav. V konkurenci deklet je izmed trideseterice polfinalistk le ena tekmovalka s progo opravila brez kazenskih sekund, a bila vseeno prepočasna za uvrstitev v finale. Težave sta imeli tudi obe slovenski polfinalistki. Eva Terčelj je na progi nabrala kar 12 kazenskih sekund in bila na koncu 20., sicer pa za vodilno po polfinalu Čehinjo Ireno Pavelkovo zaostala za deset sekund in pol. »Želja je bila, da bi odpeljala čisto in tekočo vožnjo, kar mi ni uspelo. Imela sem občutno preveč dotikov, čeprav sem na trenutke veslala precej dobro in tekoče. Mogoče se nekoliko že pozna utrujenost in sploh težka proga. Letos imam zelo dobro sezono, ki se še ni končala, in upam, da se bo tako tudi nadaljevala. Letos sem zelo zadovoljna, saj sem že v Tacnu naredila velik preskok,« je povedala Terčeljeva, ki jo že prihajajoči teden čaka nastop na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Banja Luki.  Še več težav je imela...


Evropsko prvenstvo kajak sprint Zagreb

Zagreb, 30. junija - Po včerajšnji svečani otvoritvi evropskega prvenstva mladincev in mlajših članov v kajak sprintu so bile danes na sporedu prve kvalifikacijske vožnje na 1000 in 500metrski razdalji.

Slovenska reprezentanca tokrat prvič nastopa v večjem številu in se lahko primerja z večjimi reprezentancami, kar do sedaj, ko smo se prvenstev udeleževali z enim ali dvema čolnoma, ni bilo tako. Tako nas zastopa kar šest čolnov, kar je glede na bližino prvenstva tudi razumljivo. A naši vseeno ne igrajo zgolj statističnih vlog. Prav vsi so se prebili v polfinale z izjemo mladega Simona Ovna, ki je imel nesrečen žreb in je že v kvalifikacijah naletel na skupino, kjer je veslal z osmimi po vsej verjetnosti finalisti. V vsaki drugi skupini bi se zanesljivo in z lahkoto uvrstil naprej.

Najbolje se je odrezal dvojec Leban Lovro Kuk Rok, ki se je na 1000 metrski razdalji z gladko zmago v svoji skupini uvrstil neposredno v finale. A glavni trener Švicarske in naše reprezentance Ingolf Beutel opozarja nad pretirano vzhičenostjo. Kajak sprint je šport garanja in koliko znoja je bilo v resnici prelitega, se bo izkazalo v prihodnjih dneh.

Žal se organizator spopada na vseh ravneh s pomanjkanjem sredstev, kar je opazno na vsakem koraku. Navkljub dobri volji in neutrudnosti organizatorjev, ki se res trudijo, tega ni mogoče prikriti. Tako vlada rahla zmeda pri vsem, od zamujanja startov zaradi od dežja opranih sodnikov do...


Lovro Leban in Rok Kuk priveslala srebro

Slovenski kajakaški dvojec Lovro Leban – Rok Kuk je poskrbel za nov uspeh slovenskega kajakaštva. Na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah v Zagrebu sta v konkurenci mlajših članov na 1000 metrov zasedla drugo mesto. V nedeljo slovensko ekipo čaka nastop v devetih A oziroma B finalih.

Primorska naveza Lovro Leban in Rok Kuk, ki je z izvrstnimi rezultati razveseljevala že prejšnjo sezono (med drugim sta dvakrat stala tudi na stopničkah tekme za svetovni pokal), je v Zagrebu na prvenstvu stare celine za mladinske in mlajše člane na olimpijski razdalji 1000 metrov priveslala do srebrne kolajne. Za zmagovalcema Danielom Salbujem in Jo-Sondrejem Solhaugom iz Norveške sta zaostala za 66 stotink sekunde ter tako ponovila dosežek z lanskega evropskega prvenstva v Moskvi, kjer sta bila prav tako druga. Tretje mesto je pripadlo madžarskemu dvojcu Szabo – Szalai, ki pa je za Slovencema zaostal za skoraj sekundo.  V nedeljo Lebana in Kuka čaka še nastop v B finalu na 500 metrov.

Poleg srebrnega dvojca so na Jarunu nastopili tudi nekateri drugi slovenski mladinci in mlajši člani. V B finalu kajakaških dvojcev na 1000 metrov sta nastopila mladinca Alan Apollonio in Simon Blaževič, ki sta bila tretja, skupno pa sta tako osvojila 12. mesto. V mladinskem polfinalu na 200 metrov je nastopil Tilen Vidovič in se v svoji skupini uvrstil na drugo mesto, tako da ga v nedeljo čakata dve A finali – na 500...


Leban - Kuk in Vidovič za kolajne

Slovenski sprinterji na mirnih vodah se ta vikend merijo na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Zagrebu. Najboljši slovenski dvojec Rok Kuk – Lovro Leban je v kategoriji mlajših članov na 1000-metrski razdalji priveslal do finala A, na pol krajši pa bosta Primorca nastopila v finalu B. V kajakaškem finalu A na 500 metrov bo tekmoval tudi mladinec Tilen Vidovič.

Na Jarunu se ta vikend sprinterji na mirnih vodah potegujejo za evropske naslove. V slovenski ekipi najvišje stremita Lovro Leban in Rok Kuk, ki sta lani na prvenstvu stare celine v Moskvi po številnih težavah z opremo prišla do srebra. Na dobri poti za odličen rezultat sta tudi tokrat. Na 1000 metrov sta v kvalifikacijski skupini namreč zasedla drugo mesto, v soboto pa ju tako čaka nastop v A finalu in boj za kolajne. Uspešni dvojec je nastopil tudi na pol krajši razdalji. V kvalifikacijah tekme na 500 metrov za mlajše člane sta bila druga v svoji skupini, v polfinalu pa sta nato zasedla četrto mesto ter si zagotovila nastop v finalu B.

Finale A si je s prvim mestom v polfinalni skupini na 500 metrov zagotovil tudi kajakaš Tilen Vidovič. Mladinec je nastopil tudi na najkrajši 200-metrski razdalji, kjer si je z 2. mestom v kvalifikacijski skupini zagotovil nastop v sobotnem polfinalu.

V kategoriji dvojcev sta si med mladinci finale B na 500 metrov priveslala Alan Apollonio in Simon Blaževič, v finalu B na 500 metrov bo nastopila tudi mlajša...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam