Mar 2021
NPTSČPS
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Slovenci merijo na najvišja mesta

Prihajajoči vikend bo v Tacnu na sporedu prva tekma za svetovni pokal v letošnji sezoni. Slovenska reprezentanca bo nastopila v polni zasedbi, s 15 čolni, prav vsi tekmovalci pa upajo na najvišja mesta.

Dva tedna po evropskem prvenstvu v Španiji se nadaljuje serija tekem v slalomu na divjih vodah. Prva tekma svetovnega pokala bo v Tacnu, ob najboljših slovenskih tekmovalcih pa se obeta nastop številnih odličnih tujih tekmovalcev. Slovenska ekipa ima izvrstno tradicijo osvajanja najvišjih mest na domačem prizorišču, zato visoki cilji in želje slovenskih reprezentantov niso presenetljivi. V konkurenci kajakašev bodo nastopili štirje Slovenci. »Želim si popraviti vtis z lanskega svetovnega prvenstva in z letošnjega evropskega. Upam, da bo vreme lepo in da bo odprta zapornica,« je na kratko svoje želje razkril Peter Kauzer. Enake želje, da bi vreme zdržalo in da padavine, posledično pa previsok vodostaj Save, ne bi ogrozile izvedbe tekmovanja, je imel tudi bronasti z lanskega SP v Tacnu Jure Meglič, ki je dodal: »Počutim se dobro. Boril se bom za najvišja mesta. V Tacnu, pred domačimi gledalci in navijači, je vedno lepo tekmovati, tako da upam, da jih bo prišlo čim več, saj to naredi tekmo še lepšo.« Poleg Kauzerja in Megliča se bosta na progo podala še Simon Brus in Dejan Kralj, ki bo skupaj s Simonom Hočevarjem tekmoval tudi v dvojcu. »Kot vsako leto imamo domačo tekmo, na kateri želimo čim bolje veslati. Napadal bom...


Sprinterji za evropske naslove v Beogradu

Le en teden po evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah boji za naslove evropskih prvakov čakajo tudi sprinterje na mirnih vodah. V Beogradu bodo nastopili štirje slovenski tekmovalci.

Najboljši slovenski sprinterji na mirnih vodah bodo od petka do nedelje nastopali na evropskem prvenstvu v Beogradu. V srbski prestolnici bodo tekmovali Špela Ponomarenko, ki bo nastopala na 200 in 500 metrov, Jernej Župančič Regent na 1000 metrov, Jošt Zakrajšek na 500 in 5000 metrov ter svetovni prvak v sprintu na divjih vodah Nejc Žnidarčič na 200 metrov. Manjkal bo najboljši slovenski kajakaški dvojec Lovro Leban in Rok Kuk. Primorca bosta konec tedna namreč odpotovala na priprave v Zagreb, kjer ju čaka evropsko prvenstvo za mlajše člane, glavni cilj sezone pa je zanju tako ali tako člansko svetovno prvenstvo v Szegedu, kjer bodo delili kvote za nastop na olimpijskih igrah.

Močan adut za visoke rezultate v slovenski reprezentanci je kajakašica Špela Ponomarenko, za katero bo to letošnje prvo večje tekmovanje. Načrtovane nastope na tekmah svetovnega pokala je zaradi poškodbe prsta namreč morala odpovedati. »Prst je boljše, vendar še vedno nekoliko pazim na to roko, še posebej pri startih. To, da letos še nisem tekmovala je drugače kot prejšnja leta, poškodba pa mi je vzela tudi mesec normalnega treninga,« je pred prvenstvom povedala Špela Ponomarenko, o pričakovanjih pred prvenstvom pa dodala: »Komaj čakam, da bom...


Kolar v klasičnem spustu peti

V Bovcu se je zaključil prvi dan tekmovanja za svetovno pokal v spustu, ki je potekal v znamenju klasičnega spusta. Za najboljšo slovensko uvrstitev je poskrbel Tim Kolar, ki je med kajakaši osvojil peto mesto.

"Zadovoljen sem z uvrstitvijo. Slišal sem, da mi je približno sekunda zmanjkala za kolajno, kar je škoda. Ampak še vseeno, dober rezultat in s svojim nastopom sem zadovoljen," je povedal Kolar, ki je dodal, da je proga odlična. »Kratko in sladko,« jo je opisal v enem stavku. Malo manj je bil s svojim nastopom zadovoljen Maks Frančeškin. "Soča je super, ampak tehnično zahtevna. In če si utrujen je progo težko dobro speljati," je povedal Frančeškin, ki je tekmovanje končal na 18. mestu. Pri tem je dodal, da jutri, ko bo na vrsti sprint, pričakuje boljši rezultat. Med kajakaši so od Slovencev nastopili tudi Jernej Korenjak, ki je dosegel sedmo mesto, Vid Debeljak, ki ji tekmovanje končal na 20. mestu, Simon Oven, ki se je uvrstil na 22. mesto in Rok Markočič, ki je tekmovanje zaključil na 32. mestu.

Zlato kolajno je osvojil kajakaš  Francoz Pete Rene, drugo mesto si je z dobrimi štirimi sekundami zaostanka priveslal Čeh Kamil Mruzek. Bron pa je osvojil Avstrijec Gerhard Schmid, ki je za prvouvrščenim zaostal skoraj devet sekund. Po Soči pa so se spustili tudi kanuisti, kjer sta slovenske barve zastopala Žiga Taljat in Simon Hočevar. "Tehnično je bila v redu vožnja. Z malo več treninga bi bil lahko med...


Špela Ponomarenko Janić v B finalu na 200 metrov

Drugi dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Beogradu si je Špela Ponomarenko Janić zagotovila nastop v B finalu na 200 metrov. Nejc Žnidarčič je na isti razdalji obstal v polfinalu.

Špela Ponomarenko Janić je v dopoldanskih kvalifikacijah na 200 metrov v svoji skupini zasedla četrto mesto in tako zanesljivo napredovala v popoldanski polfinale. Tu je bila med hitrejšimi, na koncu pa le za las zgrešila tretje mesto v svoji polfinalni skupini, ki je še vodilo v A finale. Na koncu je bila četrta in bo tako nastopila v nedeljskem B finalu. »Danes sem bolj zadovoljna kot včeraj. Dobro sem veslala, ampak se mi zdi, da me je vmes na progi ovirala trava, saj se je čoln kar naenkrat ustavil, tako da je bilo težko, kljub temu pa sem bila zelo blizu. Nisem pričakovala, da bom po dveh tednih treninga krajših razdalj že tako hitra. Prepričana sem, da bo na svetovnem prvenstvu boljše,« je povedala Ponomarenko Janićeva.

Na isti razdalji je nastopil tudi Nejc Žnidarčič, ki je na prvenstvo pripotoval brez veliko treninga na mirnih vodah, saj je še prejšnjo nedeljo tekmoval na svetovnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah v Augsburgu, kjer je osvojil naslov svetovnega prvaka. Po šestem mestu v svoji kvalifikacijski skupini, je bil nato v polfinalu osmi. Po tekmi ni bil preveč zadovoljen: »Nisem najbolj zadovoljen. Vem, da sem fizično dobro pripravljen, kar sem pokazal tudi na svetovnem prvenstvu v spustu, vendar imam...


Zakrajšek do finala B

Sprinterji na mirnih vodah so evropsko prvenstvo začeli s kvalifikacijami in polfinali. Izmed treh slovenskih tekmovalcev, ki so nastopili prvi tekmovalni dan, se je najbolje odrezal kajakaš Jošt Zakrajšek, ki se je na 500-metrski razdalji prebil do finala B. Jernej Župančič Regent in Špela Ponomarenko Janić sta obtičala v polfinalu.

Za najboljši slovenski rezultat prvega tekmovalnega dne evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Beogradu je poskrbel tekmovalec, ki je med sprinterje prestopil šele v lanski sezoni. Jošt Zakrajšek, ki sicer več pričakuje od tekme na 5000 metrov, je nastopil na neolimpijski 500-metrski razdalji in se prebil v finale B. V prvi kvalifikacijski skupini je za Bolgarom Miroslavom Kirchevjem zaostal za pet sekund, kar ga je uvrstilo na šesto mesto, v polfinalu pa je bil nekoliko počasnejši, a je bilo to vseeno dovolj za sedmi čas polfinalne skupine, ki je še vodil v nadaljevanje tekmovanja. »Glede na letošnjo sezono bi težko pričakoval več, glede na sposobnosti pa bi lahko iztržil več. V nedeljo me čaka tekma na 5000 metrov, ki mi je bolj pisana na kožo. Želja je, da bi se uvrstil med najboljšo deseterico, mogoče še višje. Nekaj težav mi povzroča start, tako da, če mi ta uspe, lahko posežem po lepih mestih. Po medalji ni ravno realno, ampak okoli petega mesta bi bil dober rezultat,« je povedal Zakrajšek.

V prvih kvalifikacijah letošnjega evropskega prvenstva v sprintu na mirnih...


Kolar skupno tretji

Zaradi slabega vremena je odpadel drugi dan tekmovanja na tekmi za svetovni pokal v spustu v Bovcu. Kajakaši in kanuisti so tako zaključili serijo tekem za svetovni pokal.

Tim Kolar je po končani seriji tekem za svetovni pokal v spustu z 252 točkami med kajakaši osvojil tretje mesto. Prvo je zasedel Francoz Remi Pete, ki je zbral skupno 295 točk, drugo pa Nemec Gerhard Schmid z 258 točkami.

Maks Frančeškin je med kajakaši končal na 15. mestu, Simon Oven na 16. mestu, Jernej Korenjak na 38. mestu, Vid Debeljak na 40. mestu in Rok Markočič pa na 42. mestu.

V skupnem seštevku se je med kanuisti Simon Hočevar na koncu uvrstil na 12. mesto, Žiga Taljat pa je zaključil na 17. mestu. Najuspešnejši med kanuisti je bil Hrvat Emil Milihram, ki je osvojil 141 točk. Na drugem mestu je s 135 točkami pristal Francoz Guillaume Alzingre, tretji pa je bil z 129 točkami še en Francoz Yann Claudepierre. 

Serijo tekmovanj so zaključile tudi kajakašice. Edina slovenska predstavnica Anja Kancler se je uvrstila na 14. mesto. Najuspešnejša med kajakašicami je bila Švicarka Chantal Abgottspon, ki je osvojila 125 točk. S 123 točkami je na drugem mestu končala Francozinja Charlene Le Corvaisier, tretja pa je bila tudi Francozinja Claire-Emilie Simon s 118 točkami.

S svetovnim pokalom je zaključil tudi kanu dvosed. Zlato je tudi tu odšlo v roke Francozov, saj ga je osvojil dvojec Brodiez-Le Clezio. Na drugem...


Špela Ponomarenko Janić najhitrejša v B finalu

Zadnji dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Beogradu sta se na progo podala dva Slovenca. Špela Ponomarenko Janić je bila najhitrejša v B finalu na 200 metrov, Jošt Zakrajšek pa je v B finalu na 500 metrov zasedel sedmo mesto. Na 5000 metrov je bil deseti.

Na Adi Ciganliji sta zadnji dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah nastopila Špela Ponomarenko Janić in Jošt Zakrajšek. Najboljša slovenska sprinterka na mirnih vodah ni imela veliko dela s tekmicami na 200 metrov, saj je ciljno linijo prečkala z občutno prednostjo, v skupni razvrstitvi EP pa zasedla deseto mesto. »Mislim, da sem spadala v A finale. Včeraj zvečer sem namreč pogledala rezultate polfinalnih skupin in videla, da je bila druga skupina precej počasnejša. Danes mi ni bilo potrebno veslati na vso moč, bilo pa je kar nekaj valov. Zadovoljna sem, saj je bilo dobro. Iz tekme v tekmo je bilo boljše, tako da, če bo s poškodbo prsta vse dobro, bi moralo biti na svetovnem prvenstvu dobro,« je po tekmi povedala Špela Ponomarenko Janić.

V B finalu je nastopil tudi Jošt Zakrajšek. Na 500-metrski razdalji je bil sedmi in tako osvojil skupno 16. mesto. »Z rezultatom nisem najbolj zadovoljen, sem pa vesel, da sem tehnično odveslal tako, kot sem si zadal. Mislim, da je v tem trenutku to realen rezultat,« je povedal Jošt Zakrajšek, ki je bil s samo vožnjo zadovoljen. V popoldanskem delu prvenstva je nastopil še na 5000-metrski razdalji, kjer...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991  3998   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam