Nov 2020
NPTSČPS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Spustaši v Kraljevo po kolajne

Pred slovensko reprezentanco v spustu na divjih vodah je evropsko prvenstvo, ki ga bo med 10. in 15. majem gostilo Kraljevo. V Srbiji bo nastopilo šest slovenskih čolnov, najvišje cilje pred prvenstvom pa imajo kajakaši.

Prvo ime slovenske reprezentance, ki bo odpotovala na evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah v Kraljevo, je nedvomno Nejc Žnidarčič, ki ne skriva visokih ciljev: »Zadnja tri leta so bili rezultati vedno boljši. Vsako leto je bilo več kolajn. Če so bile lani tri, naj bodo letos štiri. Posamezno branim zlato kolajno v sprintu in če bi mi to uspelo ponoviti, bi bilo super. Še bolj pa bi bil vesel zmage v klasiki, ker je bolj prestižna. Bo pa konkurenca kar velika.« Visokih ciljev pa Primorec nima le v posamični konkurenci, temveč veliko stavi tudi na ekipne vožnje: »Ekipa zna biti letos še bolj konkurenčna, kot je bila lani, saj sta Jošt in Tim (Zakrajšek in Kolar op. p.) zelo blizu, tako da, če se uskladimo, se bomo lahko borili za kolajne.«

Nekoliko previdnejši v napovedih je Tim Kolar, ki je na tekmi svetovnega pokala v Sortu priveslal do izvrstnega četrtega mesta: »Upam, da bom dobro veslal, vendar ne upam ničesar napovedovati. Z rezultatom se ne obremenjujem, saj imam še dovolj časa, da pridem v svetovni vrh.« Poleg Žnidarčiča in Kolarja bosta v kajaku slovenske barve zastopala tudi Jošt Zakrajšek in Maks Frančeškin. Zakrajšek bo v Srbijo odpotoval v ponedeljek, saj bo tekmoval tudi na...


Sprinterji začenjajo v Poznanju

S petkovimi kvalifikacijami se bo v Poznanju začela letošnja sezona tekem za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. Na Poljskem bodo tekmovali Rok Kuk in Lovro Leban v kajakaškem dvojcu ter Jernej Župančič Regent in Jošt Zakrajšek v kajakaškem enojcu.

Na Poljskem bo ta vikend na sporedu prva letošnja tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. V Poznanju bo slovenska ekipa nekoliko okrnjena, saj bo manjkala najboljša slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko, prav tako pa bosta to tekmo izpustila tudi Nejc Žnidarčič in Tea Kralj. Vsi trije bodo nato nastopili na drugi tekmi svetovnega pokala na Češkem.

Najzahtevnejši program tokrat čaka Jerneja Župančiča Regenta, ki bo tekmoval na kar treh razdaljah: na 500-, 1000- in 5000-metrski. Na 1000- in 5000- metrski razdalji bo dober rezultat poskušal doseči tudi Jošt Zakrajšek, medtem ko bosta Rok Kuk in Lovro Leban v kajakaškem dvojcu tekmovala na 500- in 1000-metrski razdalji. Posebej zanimiv bo obračun Jošta Zakrajška in Jerneja Župančiča Regenta, saj ju na prvih dveh tekmah svetovnega pokala čakata izbirni tekmi, ki bosta določili, kdo bo tekmoval na evropskem in svetovnem prvenstvu, kjer na posamezni razdalji lahko nastopi le en tekmovalec iz države.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo v čeških Račicah, tretja pa v nemškem Duisburgu. Junija bodo sprinterji na mirnih vodah tekmovali na evropskem prvenstvu v Beogradu, avgusta pa še...


Božič in Taljat peta v Pauju

Kanuista Luka Božič in Sašo Taljat sta bila peta v finalu druge tekme za Pokal Pirenejev v Franciji. Blizu najboljše deseterice je bil tudi kanuist Nejc Kravanja, ki je zasedel dvanajsto mesto.

Potem ko sta bila slovenska kanuista Luka Božič in Sašo Taljat najboljša na prvi tekmi za Pokal Pirenejev v Španiji, sta dobro nastopila tudi na drugi tekmi, vendar pa tokrat ostala brez zmagovalnih stopničk. Na koncu sta bila peta, za stopničkami pa zaostala za manj kot dve sekundi. »Z vožnjo sva zadovoljna, čeprav nama v zgornjem delu čoln ni stekel in se nisva ujela v veslanju. Vseeno sva izboljšala polfinalni čas in sva za ta čas kar hitra. Najpomembnejše pa je, da sva oba zadovoljna,« je po finalu povedal Sašo Taljat. Prva tri mesta v kategoriji dvojcev so sicer zasedli Francozi. Gauthier Klauss in Matthieu Peche sta bila najboljša, Pierre Labarelle in Nicolas Peschier sta bila druga, Pierre Picco in Hugo Biso pa tretja.

Dobro je nastopil tudi kanuist Nejc Kravanja, ki je zasedel dvanajsto mesto. Zmagal je domačin Denis Gargaud Chanut. Edina slovenska predstavnica Nina Mozetič je bila 27., nekoliko skromnejše rezultate pa so dosegli tudi kajakaši, saj se nihče ni uvrstil med najboljše.


Evropsko prvenstvo v kajak spustu se bo pričelo da

Kraljevo, 10. maja - Reka Ibar je bila po dveh mrzlih dneh, ko je okoliške hribe pobelil sneg, rjave barve kakor kava. Tudi narasla je, kar je danes odprlo več novih kombinacij in možnosti veslanja, kar je večini reprezentanc vzelo cel dan v iskanju najhitrejše poti. Karte so bile tako vnovič premešane in tekmovalci, ki so prišli na prizorišče šele danes niso izgubili nič v primerjavi z ostalimi. Jošt Zakrajšek je Ibar primerjal s Savo, ki je bila včasih takšen barve pa tudi tok reke je primerljiv.

Današnji dan je bil slabši le za Tima Kolarja, ki so ga mrzli pretekli dnevi prezebli, tako da je staknil manjši prehlad in vročino, ki pa je tekom dneva popustila in z upanjem pričakuje jutrišnjega dne. Ostali tekmovalci so dobro motivirani in vsi komaj čakamo jutrišnje prve tekme.

Organizator se je zelo potrudil in se letos res izkazal. Uredili so okolico 'Buk Grmčiča', kjer je start in kjer bo konec tedna sprint, ter 'Buk Jagnilo', kjer bo jutrišnji cilj okoli 17 minut dolgega klasičnega spusta.

Upamo, da nas bodo organizatorji presenetili tudi z otvoritveno slovesnostjo v centru Kraljeva. Prvenstvo naj bi otvorila ministrica za Mladino in šport Republike Srbije in verjetno tudi zaradi tega predvsem pa zaradi lanskega incidenta se kar tare policistov in drugih varnostnikov.

Več informacij na 041-922-844 (Jakob Marušič)


Mirnovodaši ta vikend v Mantovi

Slovenske mirnovodaše prihajajoči vikend v italijanski Mantovi čaka tekma, ki bo dala odgovor, kdo bo tekmoval na tekmah svetovnega pokala. Nastopili bodo vsi najboljši Slovenci, z izjemo Špele Ponomarenko.

Potem ko so slovenski sprinterji na mirnih vodah že opravili z državnim prvenstvom na 5000 metrov na Mostu na Soči, jih v Mantovi čakajo izbirne tekme za nastop na tekmah svetovnega pokala. V Italiji bodo nastopili vsi slovenski tekmovalci, manjkala bo le najboljša kajakašica Špela Ponomarenko. »Ker med dvojci v naši reprezentanci ni pretirane konkurence, je mednarodna tekma v Mantovi za naju z Lovrom predvsem pripravljalna. Oba bova tekmovala tudi v enojcu in vsak start je dobra priprava za kasnejše tekme svetovnega pokala. Trening je še vedno precej bazičen, zato bo vsaka dirka na tistih pravih tekmovalnih hitrostih zelo dobrodošla. Po dobrem pripravljalnem obdobju pa se veselim tudi posamičnega nastopa in potrditve med najboljšimi slovenskimi člani,« je pred tekmovanjem povedal Rok Kuk, ki je v lanski sezoni skupaj z Lovrom Lebanom poskrbel za kar nekaj vrhunskih rezultatov.

Na tekmovanju, ki bo obenem tudi dober pokazatelj pripravljenosti pred sezono, bodo tekmovali le v olimpijskih disciplinah. Moški se bodo tako pomerili na 200- in 1000-metrski razdalji, ženske pa na 200- in 500-metrski razdalji. V soboto bodo na sporedu kvalifikacije, dan kasneje pa finala. Poleg Slovencev so prijavljeni še tekmovalci iz Italije,...


Slalomisti bodo tekmovali v Španiji

Številčna slovenska ekipa slalomistov na divjih vodah bo ta vikend v Španiji nastopila na Pokalu Pirenejev, ki bo štel tudi za točke ICF. Na prizorišču letošnjega evropskega prvenstva bo tekmovalo šestnajst slovenskih čolnov.

Nekateri slovenski tekmovalci so se odločili, da bodo ta vikend nastopili na tekmovanju za točke ICF v La Seu d'Urgellu, ki bo med 9. in 12. junijem gostil prvenstvo stare celine. V kategoriji deklet bo slovenske barve zastopala le Nina Mozetič, med dvojci pa Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta na tem prizorišču pred dvema letoma priveslala do bronaste kolajne na članskem svetovnem prvenstvu. Precej številčnejši zasedbi bosta med kajakaši in kanuisti, kjer bo na startu po sedem slovenskih predstavnikov. Med kanuisti bodo tekmovali Anže Berčič, Benjamin Savšek, Blaž Cof, Jure Lenarčič, Nejc Kravanja, Jernej Zupan in Saša Kovačič, med kajakaši pa Jure Meglič, Simon Brus, Tilen Hvala, Matic Lesjak, Gregor Brovinsky, Martin Albreht in Matej Poljanec.

Slovenci so na prizorišče pripotovali v ponedeljek in opravili kar nekaj treningov, tako da so čas izkoristili tudi za priprave na evropsko prvenstvo. »Vreme ni nič kaj lepo, klub temu pa sem vesel, da smo odšli v Seu, saj se tukaj vedno dobro počutim in rad veslam. Na startu bo kar nekaj dobrih kajakašev, kar bo naredilo lepšo in zanimivejšo tekmo. Želim si le, da bi bil na tekmi čim bolj spočit, saj še vedno čutim utrujenost, tako da so...


Meglič najboljši v kvalifikacijah

Slovenski kajakaš Jure Meglič je bil najboljši v kvalifikacijah tekme za točke ICF v Španiji. Dobro so nastopili tudi ostali Slovenci – še peterica je v sobotnem delu tekmovanja namreč priveslala med najboljšo deseterico.

Kajakaš Jure Meglič je odlično nastopil v kvalifikacijah tekme Pokal Pirenejev, ki šteje tudi za točke ICF. Na reki Segre, ki bo junija gostila vse najboljše evropske slalomiste, je v dobri konkurenci dosegel najboljši čas in kvalifikacije končal na prvem mestu. Najboljši slovenski mladinec Simon Brus je bil 14., Martin Albreht pa 16.

Odlično so nastopili tudi kanuisti, kar četverica je namreč prišla med najboljšo deseterico. Tokrat je bil najuspešnejši Anže Berčič, ki je zasedel četrto mesto. Benjamin Savšek je bil šesti, Jure Lenarčič mesto za njim, Blaž Cof pa je bil deveti.

Drugo mesto sta v konkurenci dvojcev zasedla Luka Božič in Sašo Taljat, ki jima olimpijska proga v Španiji očitno leži. Zaostala sta za le za domačim dvojcem Ganyet-Domenjo, prehitela pa Poljaka Piotra Szczepanskija in Marcina Pochwalo. Dobro je nastopila tudi edina predstavnica v kategoriji kajakašic Nina Mozetič, ki je bila sedma. Najboljša je bila domačinka Maialen Chorraut, drugo mesto pa je pripadlo Avstrijki Violeti Oblinger Peters.

V nedeljo se bodo tekmovalci in tekmovalke najprej pomerili v polfinalu, najboljši pa nato še v finalu.


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam