Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Ni vsak dan nedelja

Ni vsak dan nedelja, pravi star slovenski pregovor, a na našo srečo je nedelja še pred nami. Bolj razočarani od nas so bili le še gostitelji prvenstva Srbi.

Moštvo kajakašev v sestavi Zakrajšek, Kolar, Žnidarčič so osvojili sicer solidno 5. mesto, a so bili daleč od želene medalje. Danes se enostavno niso mogli dovolj zbrati in odpeljali so vožnjo, ki je bila že od starta videti ponesrečena. Neusklajenost žal nikoli ne prinese najboljšega rezultata. Zmagali so Francozi pred Čehi in tretje uvrščenimi Nemci. Italijani so zasedli četrto mesto. Razočaranje je bilo popolno, krivca pa nemogoče določiti - enostavno so fantje preveslali premalo časa skupaj, da bi rezultat lahko bil vrhunski.

Moštvo kanuistov, v sestavi bratov Janežič - drugače nastopata v C-2 in Blaža Cofa ni moglo poseči višje. Štartali so bolj na željo organizatorjev v izposojenih čolnih in tak je bil tudi rezultat 8 mesto.

Jutri je prost dan, ki ga bomo izkoristili za trening sprinta. A nedelja šele prihaja, za vsak slučaj pa smo obiskali tudi samostan Žiča in si ogledali slavno Listino Štefana Prvovenčanega iz davnega srednjega veka. Vemo da nam to ne bo pomagalo. Pomagala bo dobra pripravljenost, ki jo naši fantje izkazujejo a do danes še ni prišlado izraza. A nedelja šele prihaja.

Jakob Marušič

Več informacij:
http://ec-kayak2011.rs/

...


Kauzer drugi v Liptovskem Mikulašu

Peterica slovenskih slalomistov na divjih vodah je ta vikend na Slovaškem, kjer tekmuje na 63. mednarodnem tatranskem slalomu. Najboljši slovenski rezultat dneva je z drugim mestom  postavil kajakaš Peter Kauzer, Dejan Kralj pa je bil peti. Slednji je skupaj s Simonom Hočevarjem zasedel tudi četrto mesto v kategoriji dvojcev.

Peter Kauzer, Janoš Peterlin, Dejan Kralj, Simon Hočevar in Aljaž Medved so edini slovenski predstavniki na 63. mednarodnem tatranskem slalomu, ki je obenem tudi izbirna tekma za sestavo slovaške reprezentance. Najboljši slovenski predstavnik prvega tekmovalnega dne v Liptovskem Mikulašu je bil Peter Kauzer, ki je v konkurenci kajakašev zasedel drugo mesto. Po prvi vožnji je sicer vodil, v drugi pa moral, kljub boljšemu času od tistega, ki ga je postavil v prvi vožnji, premoč priznati Poljaku Grzegorzu Polaczyku. Tretji je bil še en Poljak – Mateusz Polaczyk. Dejan Kralj je v drugi vožnji precej napredoval in bil na koncu peti (po prvi vožnji je bil namreč 21.), Janoš Petelin je zasedel 15. mesto, 16-letni Aljaž Medved pa je bil 76.

V konkurenci kanuistov je izmed slovenskih tekmovalcev veslal le Simon Hočevar, ki je bil 14. Najhitrejši so bili domači tekmovalci. Zmagal je Michal Martikan, drugi je bil Alexander Slafkovsky, tretji pa Matej Benuš. Kralj in Hočevar sta tekmovala tudi v kategoriji kanujev dvosedov in bila odlična četrta. Po prvi vožnji sta bila druga, v drugi pa nato nista...


Srebrna in bronasta medalja v sprintu

Dan se je začel in tudi končal dobro. Blaž Cof je z odlično prvo vožnjo v kateri je bil drugi, vnesel optimizem v slovenski tabor. Odličen nastop je resnično poživil celotno ekipo. A pri kajakaših je bila gneča vseeno večja.

Žal lahko rečemo, odlična prva vožnja ni uspela drugima dvema našima adutoma Nejcu Žnidarčiču in Timu Kolarju. Oba sta storila več drobnih napak in zasedla Nejc 5. mesto Tim pa 9. Mesto. A drugi tek je bil ravno obraten. Blažu Cofu se je nastop ponesrečil. Z ponovitvijo prve vožnje bi gladko zmagal a ga je napaka v vrhnjem lažjem delu proge, kjer je popolnoma izgubil ritem in za trenutek tudi smer veslanja, le z največjo spretnostjo se je izognil polomu, potisnila na tretje mesto. Zmagal je Nemec Weber Nomen pred Hrvatom Gojič Igorjem.
 
Na srečo se je Nejcu Žnidarčiču vožnja posrečila in z najboljšim rezultatom dneva se je povzpel na drugo mesto. Premoč je moral danes priznali le prijatelju in nekoč reprezentančnemu kolegu Jaki Jazbecu, ki sedaj tekmuje za Italijo. Tretje mesto je zasedel Čeh Hala Richard.Kolar Tim je v drugo kljub dobri vožnji izgubil eno mesto in je na koncu zasedel odlično 10. Mesto Maks Frančeškin pa 28. Mesto.

Jutri so še moštvene vožnje, kjer računamo na dobro uvrstitev slovenske ekipe. Danes smo videli kaj se da, če le ne izgubiš volje - mi je nismo.

Izjava Nejc: »Najbolj me boli to, da me je premagal Jaka Jazbec. Sicer pa žal se mi...


Kauzer drugi v kvalifikacijah

Peščica slovenskih slalomistov ta vikend tekmuje na tekmi za točke ICF v slovaškem Liptovskem Mikulašu. Najštevilčnejši so kajakaši, kjer je najboljši slovenski dosežek v kvalifikacijah dosegel Peter Kauzer, ki je bil drugi. Hočevar je v konkurenci kanuistov zasedel 11. mesto.

Na Slovaškem je na tekmi za točke ICF najboljši slovenski rezultat kvalifikacij dosegel kajakaš Peter Kauzer, ki je bil drugi, zaostal pa le za domačinom Janom Šajbidorjem, ki je bil na istem prizorišču od Hrastničana boljši že na evropskem prvenstvu leta 2007. Kauzer je bil sicer vodilni po prvi vožnji, v drugo pa se ni podal na progo. Tretji čas kvalifikacij je dosegel Poljak Mateusz Polaczyk. Janoš Peterlin je bil 16., Dejan Kralj 25., Aljaž Medved pa 45. Kralj, ki je tekmoval tudi v dvojcu s Simonom Hočevarjem, je imel v prvi vožnji obilo težav in bil s 152 kazenskimi sekundami šele 43.

V dopoldanskem delu tekmovanja sta slovenske barve zastopala le kanuista Simon Hočevar in Jure Kljun. Izkušenejši Hočevar je kvalifikacije končal na enajstem mestu. Za zmagovalcem kvalifikacij legendarnim Michalom Martikanom je zaostal za devet sekund, v drugi vožnji pa sploh ni startal, saj ga je popoldne čakal nastop še v kategoriji dvojcev. Mlajši Jure Kljun je imel na progi nekaj več težav, tako da je v kvalifikacijah zasedel 30. mesto. Za vodilnim Martikanom sta kvalifikacije končala njegova rojaka: Matej Benuš na drugem in Alexander...


Spustaši v Kraljevo po kolajne

Pred slovensko reprezentanco v spustu na divjih vodah je evropsko prvenstvo, ki ga bo med 10. in 15. majem gostilo Kraljevo. V Srbiji bo nastopilo šest slovenskih čolnov, najvišje cilje pred prvenstvom pa imajo kajakaši.

Prvo ime slovenske reprezentance, ki bo odpotovala na evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah v Kraljevo, je nedvomno Nejc Žnidarčič, ki ne skriva visokih ciljev: »Zadnja tri leta so bili rezultati vedno boljši. Vsako leto je bilo več kolajn. Če so bile lani tri, naj bodo letos štiri. Posamezno branim zlato kolajno v sprintu in če bi mi to uspelo ponoviti, bi bilo super. Še bolj pa bi bil vesel zmage v klasiki, ker je bolj prestižna. Bo pa konkurenca kar velika.« Visokih ciljev pa Primorec nima le v posamični konkurenci, temveč veliko stavi tudi na ekipne vožnje: »Ekipa zna biti letos še bolj konkurenčna, kot je bila lani, saj sta Jošt in Tim (Zakrajšek in Kolar op. p.) zelo blizu, tako da, če se uskladimo, se bomo lahko borili za kolajne.«

Nekoliko previdnejši v napovedih je Tim Kolar, ki je na tekmi svetovnega pokala v Sortu priveslal do izvrstnega četrtega mesta: »Upam, da bom dobro veslal, vendar ne upam ničesar napovedovati. Z rezultatom se ne obremenjujem, saj imam še dovolj časa, da pridem v svetovni vrh.« Poleg Žnidarčiča in Kolarja bosta v kajaku slovenske barve zastopala tudi Jošt Zakrajšek in Maks Frančeškin. Zakrajšek bo v Srbijo odpotoval v ponedeljek, saj bo tekmoval tudi na...


Sprinterji začenjajo v Poznanju

S petkovimi kvalifikacijami se bo v Poznanju začela letošnja sezona tekem za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. Na Poljskem bodo tekmovali Rok Kuk in Lovro Leban v kajakaškem dvojcu ter Jernej Župančič Regent in Jošt Zakrajšek v kajakaškem enojcu.

Na Poljskem bo ta vikend na sporedu prva letošnja tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. V Poznanju bo slovenska ekipa nekoliko okrnjena, saj bo manjkala najboljša slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko, prav tako pa bosta to tekmo izpustila tudi Nejc Žnidarčič in Tea Kralj. Vsi trije bodo nato nastopili na drugi tekmi svetovnega pokala na Češkem.

Najzahtevnejši program tokrat čaka Jerneja Župančiča Regenta, ki bo tekmoval na kar treh razdaljah: na 500-, 1000- in 5000-metrski. Na 1000- in 5000- metrski razdalji bo dober rezultat poskušal doseči tudi Jošt Zakrajšek, medtem ko bosta Rok Kuk in Lovro Leban v kajakaškem dvojcu tekmovala na 500- in 1000-metrski razdalji. Posebej zanimiv bo obračun Jošta Zakrajška in Jerneja Župančiča Regenta, saj ju na prvih dveh tekmah svetovnega pokala čakata izbirni tekmi, ki bosta določili, kdo bo tekmoval na evropskem in svetovnem prvenstvu, kjer na posamezni razdalji lahko nastopi le en tekmovalec iz države.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo v čeških Račicah, tretja pa v nemškem Duisburgu. Junija bodo sprinterji na mirnih vodah tekmovali na evropskem prvenstvu v Beogradu, avgusta pa še...


Božič in Taljat peta v Pauju

Kanuista Luka Božič in Sašo Taljat sta bila peta v finalu druge tekme za Pokal Pirenejev v Franciji. Blizu najboljše deseterice je bil tudi kanuist Nejc Kravanja, ki je zasedel dvanajsto mesto.

Potem ko sta bila slovenska kanuista Luka Božič in Sašo Taljat najboljša na prvi tekmi za Pokal Pirenejev v Španiji, sta dobro nastopila tudi na drugi tekmi, vendar pa tokrat ostala brez zmagovalnih stopničk. Na koncu sta bila peta, za stopničkami pa zaostala za manj kot dve sekundi. »Z vožnjo sva zadovoljna, čeprav nama v zgornjem delu čoln ni stekel in se nisva ujela v veslanju. Vseeno sva izboljšala polfinalni čas in sva za ta čas kar hitra. Najpomembnejše pa je, da sva oba zadovoljna,« je po finalu povedal Sašo Taljat. Prva tri mesta v kategoriji dvojcev so sicer zasedli Francozi. Gauthier Klauss in Matthieu Peche sta bila najboljša, Pierre Labarelle in Nicolas Peschier sta bila druga, Pierre Picco in Hugo Biso pa tretja.

Dobro je nastopil tudi kanuist Nejc Kravanja, ki je zasedel dvanajsto mesto. Zmagal je domačin Denis Gargaud Chanut. Edina slovenska predstavnica Nina Mozetič je bila 27., nekoliko skromnejše rezultate pa so dosegli tudi kajakaši, saj se nihče ni uvrstil med najboljše.


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam