Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Evropsko prvenstvo v kajak spustu se bo pričelo da

Kraljevo, 10. maja - Reka Ibar je bila po dveh mrzlih dneh, ko je okoliške hribe pobelil sneg, rjave barve kakor kava. Tudi narasla je, kar je danes odprlo več novih kombinacij in možnosti veslanja, kar je večini reprezentanc vzelo cel dan v iskanju najhitrejše poti. Karte so bile tako vnovič premešane in tekmovalci, ki so prišli na prizorišče šele danes niso izgubili nič v primerjavi z ostalimi. Jošt Zakrajšek je Ibar primerjal s Savo, ki je bila včasih takšen barve pa tudi tok reke je primerljiv.

Današnji dan je bil slabši le za Tima Kolarja, ki so ga mrzli pretekli dnevi prezebli, tako da je staknil manjši prehlad in vročino, ki pa je tekom dneva popustila in z upanjem pričakuje jutrišnjega dne. Ostali tekmovalci so dobro motivirani in vsi komaj čakamo jutrišnje prve tekme.

Organizator se je zelo potrudil in se letos res izkazal. Uredili so okolico 'Buk Grmčiča', kjer je start in kjer bo konec tedna sprint, ter 'Buk Jagnilo', kjer bo jutrišnji cilj okoli 17 minut dolgega klasičnega spusta.

Upamo, da nas bodo organizatorji presenetili tudi z otvoritveno slovesnostjo v centru Kraljeva. Prvenstvo naj bi otvorila ministrica za Mladino in šport Republike Srbije in verjetno tudi zaradi tega predvsem pa zaradi lanskega incidenta se kar tare policistov in drugih varnostnikov.

Več informacij na 041-922-844 (Jakob Marušič)


Mirnovodaši ta vikend v Mantovi

Slovenske mirnovodaše prihajajoči vikend v italijanski Mantovi čaka tekma, ki bo dala odgovor, kdo bo tekmoval na tekmah svetovnega pokala. Nastopili bodo vsi najboljši Slovenci, z izjemo Špele Ponomarenko.

Potem ko so slovenski sprinterji na mirnih vodah že opravili z državnim prvenstvom na 5000 metrov na Mostu na Soči, jih v Mantovi čakajo izbirne tekme za nastop na tekmah svetovnega pokala. V Italiji bodo nastopili vsi slovenski tekmovalci, manjkala bo le najboljša kajakašica Špela Ponomarenko. »Ker med dvojci v naši reprezentanci ni pretirane konkurence, je mednarodna tekma v Mantovi za naju z Lovrom predvsem pripravljalna. Oba bova tekmovala tudi v enojcu in vsak start je dobra priprava za kasnejše tekme svetovnega pokala. Trening je še vedno precej bazičen, zato bo vsaka dirka na tistih pravih tekmovalnih hitrostih zelo dobrodošla. Po dobrem pripravljalnem obdobju pa se veselim tudi posamičnega nastopa in potrditve med najboljšimi slovenskimi člani,« je pred tekmovanjem povedal Rok Kuk, ki je v lanski sezoni skupaj z Lovrom Lebanom poskrbel za kar nekaj vrhunskih rezultatov.

Na tekmovanju, ki bo obenem tudi dober pokazatelj pripravljenosti pred sezono, bodo tekmovali le v olimpijskih disciplinah. Moški se bodo tako pomerili na 200- in 1000-metrski razdalji, ženske pa na 200- in 500-metrski razdalji. V soboto bodo na sporedu kvalifikacije, dan kasneje pa finala. Poleg Slovencev so prijavljeni še tekmovalci iz Italije,...


Slalomisti bodo tekmovali v Španiji

Številčna slovenska ekipa slalomistov na divjih vodah bo ta vikend v Španiji nastopila na Pokalu Pirenejev, ki bo štel tudi za točke ICF. Na prizorišču letošnjega evropskega prvenstva bo tekmovalo šestnajst slovenskih čolnov.

Nekateri slovenski tekmovalci so se odločili, da bodo ta vikend nastopili na tekmovanju za točke ICF v La Seu d'Urgellu, ki bo med 9. in 12. junijem gostil prvenstvo stare celine. V kategoriji deklet bo slovenske barve zastopala le Nina Mozetič, med dvojci pa Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta na tem prizorišču pred dvema letoma priveslala do bronaste kolajne na članskem svetovnem prvenstvu. Precej številčnejši zasedbi bosta med kajakaši in kanuisti, kjer bo na startu po sedem slovenskih predstavnikov. Med kanuisti bodo tekmovali Anže Berčič, Benjamin Savšek, Blaž Cof, Jure Lenarčič, Nejc Kravanja, Jernej Zupan in Saša Kovačič, med kajakaši pa Jure Meglič, Simon Brus, Tilen Hvala, Matic Lesjak, Gregor Brovinsky, Martin Albreht in Matej Poljanec.

Slovenci so na prizorišče pripotovali v ponedeljek in opravili kar nekaj treningov, tako da so čas izkoristili tudi za priprave na evropsko prvenstvo. »Vreme ni nič kaj lepo, klub temu pa sem vesel, da smo odšli v Seu, saj se tukaj vedno dobro počutim in rad veslam. Na startu bo kar nekaj dobrih kajakašev, kar bo naredilo lepšo in zanimivejšo tekmo. Želim si le, da bi bil na tekmi čim bolj spočit, saj še vedno čutim utrujenost, tako da so...


Meglič najboljši v kvalifikacijah

Slovenski kajakaš Jure Meglič je bil najboljši v kvalifikacijah tekme za točke ICF v Španiji. Dobro so nastopili tudi ostali Slovenci – še peterica je v sobotnem delu tekmovanja namreč priveslala med najboljšo deseterico.

Kajakaš Jure Meglič je odlično nastopil v kvalifikacijah tekme Pokal Pirenejev, ki šteje tudi za točke ICF. Na reki Segre, ki bo junija gostila vse najboljše evropske slalomiste, je v dobri konkurenci dosegel najboljši čas in kvalifikacije končal na prvem mestu. Najboljši slovenski mladinec Simon Brus je bil 14., Martin Albreht pa 16.

Odlično so nastopili tudi kanuisti, kar četverica je namreč prišla med najboljšo deseterico. Tokrat je bil najuspešnejši Anže Berčič, ki je zasedel četrto mesto. Benjamin Savšek je bil šesti, Jure Lenarčič mesto za njim, Blaž Cof pa je bil deveti.

Drugo mesto sta v konkurenci dvojcev zasedla Luka Božič in Sašo Taljat, ki jima olimpijska proga v Španiji očitno leži. Zaostala sta za le za domačim dvojcem Ganyet-Domenjo, prehitela pa Poljaka Piotra Szczepanskija in Marcina Pochwalo. Dobro je nastopila tudi edina predstavnica v kategoriji kajakašic Nina Mozetič, ki je bila sedma. Najboljša je bila domačinka Maialen Chorraut, drugo mesto pa je pripadlo Avstrijki Violeti Oblinger Peters.

V nedeljo se bodo tekmovalci in tekmovalke najprej pomerili v polfinalu, najboljši pa nato še v finalu.


Sašo Taljat in Luka Božič zmagala v Španiji

Slovenska kanuista Luka Božič in Sašo Taljat sta bila najboljša na tekmi za točke ICF v španskem La Seu d'Urgellu. V finalu je nastopilo še sedem slovenskih tekmovalcev, blizu  stopničkam pa sta bila tudi kajakaš Jure Meglič in kanuist Jure Lenarčič, ki sta bila četrta.

Primorski dvojec Luka Božič – Sašo Taljat nadaljuje z odličnimi predstavami na španskih tleh. Potem ko sta leta 2009 na članskem svetovnem prvenstvu v La Seu d'Urgellu priveslala do bronaste kolajne in lani v spustu v bližnjem Sortu osvojila še dva naslova svetovnih prvakov, sta tokrat z olimpijsko progo najbolje opravila še na mednarodni tekmi Pokal Pirenejev, ki šteje tudi za točke ICF. »S tekmo sva zelo zadovoljna, še posebej zato, ker nama je finalni nastop uspel tako, kot sva si zastavila. Prvi tekmovalni dan sva imela v kvalifikacijah veliko težav, med drugim sva zlomila čoln in zgrešila dvoje vrat, potem pa sva se zbrala in v nadaljevanju tekme odpeljala zelo dobre vožnje, ki so bile tudi brez dotikov. Dotiki nama v letošnji sezoni povzročajo kar nekaj težav, saj sva na progi sicer zelo hitra, ampak vedno se pojavi kakšna napaka,« je tekmovalni vikend ocenil Sašo Taljat. »Proga v Seu nama ni najbolj všeč, vsaj kar se treningov tiče, ker voda ni dovolj zahtevna in pogosto zlomiva čoln. Ampak na tekmah nama pa očitno kar leži, ali pa drugim toliko manj. Pred evropskim prvenstvom sva optimistična, ne smemo pa pozabiti, da bo glavna tekma...


Po tekmi v Mantovi znana ekipa za Poznan

Milano, 01. maja (STA) - Slovenski kajakaši so ta konec tedna nastopili na mednarodni tekmi v sprintu na mirnih vodah v Mantovi. Preizkušnja je štela tudi kot izbirna za slovenski tabor, tako da je po njej že znana ekipa za prvo tekmo svetovnega pokala, ki bo prihodnji konec tedna v Poznanu. V njej so Jernej Župančič Regent, Jošt Zakrajšek in dvojec Lovro Leban/Rok Kuk.

Slednja sta imela v Mantovi danes dvojni program. V K-2 na 1000 metrov sta suvereno veslala do finala, tam pa na koncu tudi zmagala, pa čeprav sta le pol ure pred tem nastopila v posamični tekmi kajakašev na isti razdalji. Ta tekma je spominjala na slovensko državno prvenstvo, saj je zmagal Župančič Regent pred Lebanom, Kukom in Zakrajškom, sledili pa so tekmovalci iz Švice, Belgije, Japonske in Italije.

"Doslej gre vse po načrtih. Oba z Rokom uživava v gibanju, prihodnji teden pa bova v Poznanu videla, kam resnično sodiva," je po tekmi povedal Leban, podobnega mnenja je tudi Župančič Regent: "Zadovoljen sem z veslanjem. Po dolgem času je bila to tekma, na kateri sem veslal res dobro. Prepričan pa sem, da se da vse skupaj še nadgraditi. Je pa vse tako, kot mora biti pred prvimi tekmami."

Med kajakaškimi dvojci sta na 1000 m med mladinci dobro nastopila tudi Alan Apollonio in Simon Blaževič, ki sta bila tretja, enak izid je v isti starostni kategoriji in na isti razdalji osvojil tudi Tilen Vidovič v K-1. S tretjim mestom pa se med članicami tako...


Jutri in v sredo DP v spustu na divjih vodah

Medtem ko večina uživa v prazničnih dneh, slovenski kajakaši ne počivajo. V torek in sredo spustaše na divjih vodah čaka državno prvenstvo, ki bo obenem tudi izbirna tekma za sestavo reprezentance. Najprej jih v Solkanu čaka sprinterska preizkušnja, dan kasneje pa še klasični spust na Savi Dolinki.

V torek bo v kajakaškem centru v Solkanu na sporedu državno prvenstvo v sprintu na divjih vodah, ki bi sicer moralo biti na reki Savi v Tacnu, a so morali tekmovanje zaradi izjemno nizkega vodostaja reke prestaviti na Primorsko. Prva vožnja se bo pričela ob 17. uri, poleg posamične tekme pa bo na sporedu tudi moštvena.

Dan kasneje pa se bodo tekmovalci pomerili še v klasičnem spustu. Pet kilometrov dolgi spust na Savi Dolinki (začetek v Piškovici, cilj pa nad Šobčevim bajerjem) se bo začel ob 11. uri. Na državnem prvenstvu naj bi nastopili vsi najboljši slovenski tekmovalci v spustu na divjih vodah.

Tekmi pa ne bosta prinesli le državnih naslovov, temveč tudi mesta v državni reprezentanci. Najboljši bodo tako odpotovali na člansko evropsko prvenstvo v Kraljevu ter svetovno prvenstvo v sprintu, ki ga bo gostil nemški Augsburg, mladinci pa si bodo z dobrimi dosežki na DP zagotovili mesto v ekipi za nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu v češki Opavi.


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam