Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Državno prvenstvo na 5000 m prestavljeno na nedelj

Most na Soči - Obilno deževje v zadnjih dneh je prirediteljem državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah na 5000 metrov nekoliko prekrižalo načrte. Tekmovanje, ki bi najprej moralo biti na sporedu v soboto, so prestavili na nedeljo, saj je pretok reke Soče previsok za izvedbo tekme.

Tekmovanje bo tako na programu dan kasneje, v nedeljo, 20. marca 2011, s startom ob 11. uri. Start bo pri Morei na Mostu na Soči. Prireditelji iz Kajak kanu kluba Soške elektrarne na startu pričakujejo vse slovenske mirnovodaše, manjkala bo le Špela Ponomarenko, ki bo priprave na Portugalskem zaključila šele ob koncu meseca. Lansko leto si je državni naslov med kajakaši priveslal Jernej Župančič Regent, ki pa je odpor drugouvrščenega Jošta Zakrajška strl šele v zadnjih 100 metrih proge. Glede na prikazano v pripravljalnem obdobju bo resen tekmec tudi Lovro Leban.

Most na Soči bo tako gostil prvo kajakaško tekmovanje v tem koledarskem letu, le teden dni kasneje pa bodo v Tacnu prvič letos tekmovali tudi slalomisti in spustaši.

Rezultati bodo v kratkem na:
http://www.socakajak-klub.si/prva_stran/


Fedja na poti okoli Balkana

Fedja Marušič se je v soboto, 19. marca ob 9.00 uri odpravil na pot okoli Balkana. Na Kajak kanu klubu Ljubljana na Livadi so se od njega poslovili številni prijatelji. Več deset pa se jih je odločilo tudi Fedjo pospremit na prvi etapi do Hrastnika.
 
Na novinarski konferenci, potekala je kajpak na vodi, je Fedja predstavil svoje plane in svoje plovilo - čoln, ki mu bo družbo delal na okoli 100 dni dolgi poti. Čoln je prav poseben prototip, ki ga je Fedja razvil skupaj z Matjažem Svetkom, našim priznanim izdelovalcem plovil. 17 kilogramov težak čoln naj bi zmogel še 110 kilogramov skupnega tovora, kar ne pušča prav veliko prostora pri prtljagi in zalogah hrane in pijače, ki jo bo moral imeti s seboj. To bo po besedah Fedje zahtevalo pogostejše obnavljanje zalog predvsem pa zelo špartansko opremo, ki jo bo vzel s seboj.

Tudi sicer je Fedja obljubil, da se bo poti lotil 'z glavo' in ne bo pretiraval na račun varnosti. Raje bo veslal krajše odseke pa te morda hitreje in se izogibal daljšim razdaljam na odprtem morju. Povedal pa je tudi, da bo vesel vsakega, ki se bo odločil z njim prepotovati del poti.
 
Fedja Marušič je obljubil, da bo redno pisal prispevke na svoj blog http://fenkotours.blogspot.com/


Mirnovodaši zadovoljni z opravljenim treningom

Priprave slovenskih kajakašev na novo sezono se počasi prevešajo v zadnji del. Glavnina slovenske mirnovodaške ekipe je zaključila še drugi del priprav v hrvaškem Skradinu, Jošt Zakrajšek je končal z individualnim treningom v Novigradu, Špela Ponomarenko pa še vedno trenira na Portugalskem.

Večina slovenskih mirnovodašev, na čelu z lanskoletnima nosilcema kolajn s tekem svetovnega pokala in evropskega prvenstva za mlajše člane Rokom Kukom in Lovrom Lebanom, se je na novo sezono pripravljala v Skradinu. Priprave so bile razdeljene na dva dela, drugi pa je potekal v precej boljših pogojih kot prvi, saj ni bilo tako hladno in vetrovno. Tekmovalci so z opravljenim delom zadovoljni. »V Skradinu sva v dveh delih skupaj trenirala tri tedne. Z vsem opravljenim treningom sva zadovoljna, posebej kvalitetno pa smo lahko trenirali v preteklem tednu, ko nam je bilo zelo naklonjeno tudi vreme. Treningi in tudi uvodno testiranje so pokazali zadovoljivo fizično in tehnično pripravljenost pri obeh ter tudi napredek v primerjavi z lanskim letom. Kot vedno je bilo precej naporno, saj je bil skupen obseg treninga zelo velik, a je, kot sva videla lani, prav ta vzhodnonemški način dela najina pot do uspeha,« je povedal Rok Kuk, ki je skupaj z ekipnimi kolegi dnevno opravil kar tri treninge na vodi, ob tem pa še trening v telovadnici ali tek. Poleg slovenskih sprinterjev so se na Hrvaškem pripravljali tudi slovenski veslači.

Najboljša slovenska...


Pred slalomisti še zadnji sklop priprav

Del slovenskih slalomistov na divjih vodah, ki je treniral v Avstraliji, se v teh dneh vrača v domovino, za vse tiste, ki so se odločili za trening nekoliko bližje - v Atenah - pa se priprave že prevešajo v zaključni del.

Pogoji za trening v Grčiji so dobri, čeprav je bilo v prvem delu priprav tudi nekaj hladnejših dni. Poleg slovenskih tekmovalcev so na treningu v Atenah tudi tekmovalci iz Nemčije, Španije, Češke, Italije, Poljske, Hrvaške in Grčije. Pred nekaj dnevi je na trening v Atene prišel tudi dvakratni olimpijski zmagovalec Tony Estanguet, v Atene pa bo pripotoval tudi del slovaške reprezentance. V slovenski ekipi so najbolje zastopani kanuisti. Dejan Kralj je v tem trenutku edini slovenski kajakaš v Atenah, precej treninga pa je že opravil tudi v dvosedu skupaj s Simonom Hočevarjem. Najboljši kanuist zadnjih sezon Benjamin Savšek ima nekoliko več družbe. Z njim so na pripravah namreč še kanuisti Jure Lenarčič, Blaž Cof in Nejc Kravanja ter brata Janežič v dvosedu.

Drugouvrščeni z lanskoletne tekme svetovnega pokala v Pragi Benjamin Savšek je z do sedaj opravljenim treningom zadovoljen: »Potem ko doma celo zimo nismo imeli prave možnosti veslanja na divji vodi, želimo tu v Atenah preveslati čim več divje vode. Prvi del priprav je bil namenjen predvsem čim več vožnjam na progi, v drugem delu pa se bomo posvečali že bolj specialnim treningom, vezanim na sestavljanje cele proge. Pogoji za trening so...


Priprave hitrih kajakašev

Naši reprezentanti v kajakaških hitrih disciplinah so sredi priprav za novo sezono. Del ekipa je bil v Skradinu na Hrvaškem, Del pa se samostojno pripravlja na ločenih pripravah.

Tako je Jošt Zakrajšek, ki se je odločil slediti svojemu programu treninga in se ne priključuje treningom pod vodstvom nemškega trenerja Helmuta Beutla zaključil že drugi niz priprav, ki jih je izvedel v Novemgradu v Hrvaški Istri. Veslanje po reki Mirni je bilo po njegovem okusu, saj kot je rekel je reka Mirna ravno dovolj dolga, da se njegova mašina dobro ogreje.
Vreme mu je bilo naklonjeno, daj je bilo prejšnji teden morje v Istri mirno, brez valov in tudi pihalo ni, tako da so bile razmere za trening več kot idealne.
 
Ravno nasprotno pa so imeli naši reprezentanti v Skradinu več težav. Motil jih je močan veter, ki se nikakor ni hotel umiriti in predčasno so prekinili trening ter se vrnili domov. Veter jim je na poti domov prevrnil prikolico a na srečo ni bilo večje škode na opremi, v Skradin pa se bodo še vrnili.
 
Jošt Zakrajšek si treninga daleč od doma niti ne more privoščiti, saj uresničuje svoje napovedi in se skorajda vsak vikend udeležuje tekmovanj v teku na smučeh, kjer se redno uvršča v sam vrh.
 
Različni načini treninga obetajo hude boje med našimi hitrimi kajakaši, za katere lahko trdimo, da so vsi naredili kvaliteten korak naprej glede na lansko leto in z optimizmom čakajo prvih tekmovanj.


Kauzer in Kragljeva najhitrejša v kvalifikacijah

Slovenska kajakaša Peter Kauzer in Urša Kragelj sta bila najhitrejša v kvalifikacijah tekme za točke ICF v Penrithu. Dobro so nastopili tudi preostali slovenski tekmovalci, saj so se z izjemo štiri mlajših kajakašev prav vsi uvrstili v polfinala.

Na izjemno močni tekmi na olimpijski progi v Penrithu sta se najbolje izmed slovenskih slalomistov, ki trenirajo v Avstraliji, odrezala Peter Kauzer in Urša Kragelj, ki sta v kvalifikacijah prepričljivo zmagala. Urša Kragelj je namreč najbližjo zasledovalko in dvakratno olimpijsko prvakinjo Štepanko Hilgertovo prehitela za sekundo in enajst stotink, Kauzer pa je bil od drugouvrščenega Nizozemca Roberta Boutena hitrejši za 79 stotink sekunde. »Prva vožnja je bila dobra in z njo sem bil zelo zadovoljen. Po petih tednih in pol trdega treninga v Avstraliji sem že nekoliko utrujen. Prva vožnja je bila takšna, kakršno sem si želel, brez tehničnih napak. Na cilju sem bil utrujen, ampak drugače je bilo vse dobro. Druga vožnja ni bila dobra, ampak sem tako utrujen, da je kar težko,« je po tekmi povedal Peter Kauzer. Brez večjih težav se je v polfinale uvrstil tudi Jure Meglič, ki je z le malo treninga na tej progi osvojil enajsto mesto. Nastop v polfinalu sta si priveslala še Janoš Peterlin z 19. in Gregor Brovinsky s 37. mestom. V kvalifikacijah so obstali Alen Kovačič, Martin Albreht in Anej Berlot.

Nad najhitrejšim časom v ženski konkurenci je bila zelo presenečena Urša...


Stopničke za Kauzerja

Zadnji dan tekmovanja za točke ICF v Avstraliji se je kajakaš Peter Kauzer kot edini Slovenec uvrstil v finale in tam zasedel tretje mesto. Le malo pa je za napredovanje med deseterico najboljših zmanjkalo Juretu Megliču, ki je zasedel enajsto mesto.

V polfinalu kajakašev, kamor se je iz kvalifikacij prebilo 40 najhitrejših, je nastopila četverica Slovencev, v finale pa se je s tretjim časom uvrstil le Peter Kauzer, ki je bil tretji tudi ob koncu tekme. »Proga je bil za razliko od kvalifikacijske zahtevnejša in daljša. Polfinalni nastop je bil odpeljan zanesljivo, kar je bilo dovolj za uvrstitev v finale. V finalu je bila vožnja do šestnajstih vratic dobra, v zadnjem delu proge pa je utrujenost pokazala svoje zobe. Po šestih tednih močnega treninga je bilo to pričakovati. Čolna enostavno nisem mogel nadzorovati, pripetila se je napaka - dotaknil sem se vratic -  a nič za to. Uvrstitev je dobra, z vožnjami in prikazanim sem lahko zadovoljen,« je po tekmi preko svoje spletne strani sporočil Peter Kauzer, ki ga čaka še dober teden  napornih treningov. »Časa za počitek ni. Z dosedanjimi opravljenimi treningi in trenutno formo sem lahko več kot zadovoljen, vendar uvodni nastop vseh nas definitivno ni pokazatelj razpleta sezone,« je še zapisal.

Zelo blizu najboljših je bil tudi letošnji dobitnik Bloudkove plakete Jure Meglič, ki ga je od nastopa v finalu ločilo le pol sekunde in je zasedel enajsto mesto. V...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam