Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Predsednik države sprejel slalomiste

Ljubljana - Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je ob koncu kajakaške sezone v predsedniški palači sprejel slovenske slalomiste, ki so se z letošnjih prvenstev vrnili s kopico kolajn.

Prijetnega druženja so se tako udeležili nosilec posamične srebrne in ekipne bronaste kolajne z evropskega prvenstva v Bratislavi ter tretjeuvrščeni z letošnjega svetovnega prvenstva v Tacnu Jure Meglič, nosilka bronastih kolajn z EP in SP Urša Kragelj, Nina Mozetič, nosilka ekipne bronaste kolajne s SP, Nina Slapšak, nosilka zlate ekipne kolajne z EP za mlajše člane, ter Benjamin Savšek, Jure Lenarčič in Anže Berčič, ki so na EP za mlajše člane osvojili srebrno ekipno kolajno. Manjkal pa ni niti eden najboljših svetovnih mladincev ta hip Simon Brus. Celjan se je s prvih mladinskih olimpijskih iger v Singapurju vrnil z zlato kolajno, na svetovnem mladinskem prvenstvu v francoskem Foixu pa je osvojil srebrno kolajno.

Tekmovalcem, zaradi odsotnosti v tujini sta manjkala evropski prvak Peter Kauzer in tretjeuvrščena z mladinskega SP in EP ter nosilka ekipne bronaste kolajne s SP v Tacnu Eva Terčelj, so se pridružili tudi predsednik Kajakaške zveze Slovenije Bojan Žmavc, sekretar zveze Jakob Marušič, direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc, generalni sekretar organizacijskega odbora Sloka 2010 Ivo Tomc ter trenerja, zaslužna za številne letošnje uspehe, Andrej Nolimal in Aleš Kuder. Tekmovalci so predsedniku države...


Kauzerju državni naslov na skrajšani tekmi v Tacnu

Tacen, 25. septembra (STA) - Slovenski slalomisti na divjih vodah so se ob koncu sezone pomerili še na državnem prvenstvu, ki ga je gostil Tacen. Med kajakaši je slavil Peter Kauzer, med kanuisti Anže Berčič, pri kajakašicah Nina Mozetič, pri dvojcih pa Luka Božič in Sašo Taljat.

Na izvedbo DP je spet dodobra vplivalo deževje, saj so morali prireditelji zaradi narasle vode prekiniti tekmo sredi druge vožnje v posamični konkurenci. Tako so obveljali kar izidi iz prvega nastopa, medtem ko ekipnih obračunov ni bilo.

Pri kajakaših je gladko za več kot šest sekund zmagal Kauzer, na stopničke pa sta se prebila še preostala reprezentanta Dejan Kralj na drugem in Jure Meglič na tretjem mestu.

Med kanuisti je naslov prvaka osvojil Berčič, ki je za dobre štiri sekunde ugnal Benjamina Savška, tretji pa je bil Dejan Stevanovič.

Pri kajakašicah je Mozetičeva prav tako za dobre štiri sekunde prehitela najbližjo zasledovalko Uršo Kragelj, tretja je bila Nina Bizjak z že zajetno "zamudo" (+73,69).

Med kanuističnimi dvojci sta se na vrh pričakovano povzpela Taljat in Božič, druga sta bila Luka Slapšak in Urban Jarc, tretja pa Anže in Jure Janežič.

Rezultati:
http://www.kajak-zveza.si/show/m10/default.asp?s=4&p=45


Izjemno uspešna sezona se končuje

S tem koncem tedna, ko je na programu še državno prvenstvo, se bo počasi zaključila letošnja kajakaška sezona, ki je bila po številu osvojenih kolajn ena najuspešnejših doslej. Vodstvo kajakaške zveze in generalni pokrovitelj Telekom Slovenije sta ob tej priložnosti nagradila nosilce slalomskih kolajn z letošnjega evropskega in svetovnega prvenstva.

Predsednik Kajakaške zveze Slovenije Bojan Žmavc je ob koncu sezone upravičeno zadovoljen. Rezultati, ki so jih dosegli slovenski reprezentanti tako na divjih kot mirnih vodah, so izjemni, poleg tega pa so iz tujine že prišle številne pohvale za organizacijo svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah: »Ocenjujemo, da je bila to ena najuspešnejših sezon. Samo na enem velikem tekmovanju, članskem svetovnem prvenstvu na mirnih vodah, nismo osvojili kolajne, z vseh ostalih pa so se tekmovalci vračali z odličji. Zdaj imamo res močno reprezentanco v vseh kategorijah in ponosen sem, da smo tako mala država z veliko reprezentanco, ki lahko poseže po najvišjih mestih.« Ob tem je predsednik zveze poudaril tudi naslednje veliko tekmovanje – olimpijske igre v Londonu, kjer upa, da bo kakovost reprezentance še posebej prišla do izraza. Število mest na olimpijskih igrah bodo določali na podlagi uvrstitev na svetovnem prvenstvu, ki ga bo prihodnje leto gostila Bratislava.

Besede Bojana Žmavca je z natančnimi podatki dopolnil direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc:...


Mešani občutki na polnih tacenskih tribunah

Ljubljana, 13. septembra (STA) - Z nedeljskima ekipnima tekmama kajakašev in kanuistov je padel zastor na svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Tacnu. To je pustilo mešane občutke. Športni praznik na Savi, kjer je bilo gledalcev toliko, da so številni pred vrati, so zasenčile nekatere za slovenski tabor nerazumljive sodniških odločitve.

Prvenstvo v Tacnu je pokazalo, da ima slalom na divjih vodah mesto na sončni strani Alp. Če ne bi bilo dežja v prvih dneh, bi prireditelji skoraj zanesljivo zabeležili rekordnem obisk na tovrstnih prvenstvih sveta, saj je bilo gledalcev neprimerno več, kot, denimo, V Avstraliji ali v Južni Ameriki, kjer ta športna panoga nima prave veljave. V nedeljo so številni ostali celo pred vrati tacenskega centra.

Gledalci so bučno in številčno podprli tekmovalce na savskih brzicah, domač pritisk pa so najbolje prenesli kajakaš Jure Meglič, ki se je v nedeljo veselil brona med posamezniki, ter kajakašice Urša Kragelj, Nina Mozetič in Eva Terčelj, ki so že dan prej posegle po ekipnem bronu.

Tudi v drugih disciplinah so bili slovenski tekmovalci blizu svetovnega vrha, ne nazadnje to dokazujeta dva finalista v kajaku, dva v kanuju, obetavni rod pa je tudi v kanuističnih dvojcih in pri že omenjenih kajakašicah. Z grenkobo pa se bo tega prvenstva spominjal kajakaš Peter Kauzer.

Ta je bil pred prvenstvom nesporno prvi favorit za končno zmago, saj je bil dominanten v zadnjih...


Jelenc: SP v Tacnu je model za naprej

Tacen, 14. septembra (STA) - Svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Tacnu se je s sladko-kislimi občutki končalo v nedeljo. Izkupiček sta dve bronasti kolajni slovenske reprezentance, še nekaj vrhunskih uvrstitev in pa razočaranje prvega aduta Petra Kauzerja. Direktor reprezentanc Andrej Jelenc za "kislost" prvenstva krivi sodnike.

"Pod vtisom tega, kar se je v zadnjih trenutkih prvenstva dogajalo (neuspešna pritožba na 50-sekundno kazen sodnikov v ekipni tekmi kajakašev, brez katere bi Slovenci osvojili zlato in na enako kazen Kauzerju v posamični vožnji, ki bi pomenila srebro; op. p.), je težko podati povsem realno oceno nastopa naše vrste. Vsi smo zadovoljni z bronoma Jureta (Meglič op.p.) in deklet. Pokazali smo, da smo odlična ekipa z odličnimi tekmovalci in tekmovalkami v vseh kategorijah. Če ne gre enemu, uspe drugemu. Sposobni smo biti v svetovnem vrhu. Kolajni sta neizbrisljivi, dali sta tudi pozitiven pečat temu SP, ki smo ga po vseh mukah z vremenom le izpeljali na dokaj visoki ravni," je uvodoma povedal Jelenc.

Tudi njega je najbolj zadovoljil obisk prvenstva, na katerem se je zbralo več tisoč navijačev. "Predvsem zadnji dan prvenstva se je res zbralo veliko ljudi, bila je krasna kulisa, krasen ambient, ki ga ekipe še dolgo ne bodo pozabile, saj je bilo to - kar se vzdušja tiče - eno najboljših, če ne najboljše SP, na katerih sem bil," pravi Jelenc.

A kljub tem pozitivnim vidikom prvenstva je tudi...


Za konec tacenskega SP peto in 16. mesto

Tacen, 12. septembra (STA) - Svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah se je končalo z ekipnima preizkušnjama kajakašev in kanuistov. Na žalost slovenskih ljubiteljev tega športa na podelitvi poslednjih kompletov odličij ni bilo slovenskih predstavnikov. Kanuisti so tekmovanje končali na petem, kajakaši pa na 16. mestu.

Kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Jure Lenarčič so svoje delo opravili dobro, ob koncu pa si privoščili dotik, brez katerega bi se veselili brona. Toda na koncu so morali v roke seči zmagovalcem Slovakom, srebrnim Nemcem (ti dve ekipi sta bili razred zase, saj sta prvi mesti osvojili zelo zanesljivo) in bronastim Čehom.

"Zdelo se nam je, da smo veslali tekoče, v cilju smo bili zadovoljni s pokazanim. Toda drugi so bili očitno spet močnejši. Malo smo razočarani, saj v naši vožnji ni bilo večjih napak, toda na koncu smo spet ostali brez vsega," je dejal Savšek.

Poseben pečat pa je dobila preizkušnja kajakašev. Ko so Jure Meglič, Peter Kauzer in Dejan Kralj prečkali ciljno črto, so se polne tribune tacenskega kajakaškega centra veselile prvega mesta. Slovenska trojka je - kot se je izkazalo - imela tudi na koncu najboljši čas med vsemi. Toda nekaj trenutkov po veselju je prišel čas za žalost, saj so sodniki Kralju v 14. vratcih dosodili 50 kazenskih sekund.

Kralj je zatrjeval, da te napake zagotovo ni storil, slovenski tabor pa je vložil protest. Po več kot polurnem...


Vsi trije kajakaši zanesljivo v polfinale

Tacen, 10. septembra (STA) - Prireditelji svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so danes po vseh težavah z deževjem vendarle izpeljali še kvalifikacije kajakašev. Prav v tej disciplini si slovenski tabor obeta največ in Peter Kauzer, Jure Meglič in Dejan Kralj so danes tudi potrdili, da bo v nedeljskem polfinalu in finalu nanje treba računati.

Branilec naslova svetovnega prvaka iz lanskega Seu d'Urgella, Peter Kauzer, je v kvalifikacijah poskrbel za malo drame, saj so mu sodniki v prvi vožnji prisodili 50 kazenskih sekund za izpuščena vratca, tako da je bil daleč od mest, ki so vodila v nadaljevanje tekmovanja. Toda to 27-letnega Hrastničana ni zmotilo in je v drugi vožnji pokazal kakovost in kljub malce zadržani predstavi vseeno dosegel četrti čas. Za najhitrejšim, Francozom Fabienom Lefevrom, je zaostal 2,62 sekunde.

"Očitno moram na vseh velikih tekmah eno vožnjo malce 'zabluziti', da se 'zbrihtam' in normalno odveslam. Toda v prvi vožnji nisem izpustil vratc, sodniki so se zmotili. Ampak motiti se, je človeško. Vedel sem, da sploh ni težko priti med 40 polfinalistov, če normalno odveslam. Tako sem se tudi lotil druge vožnje, celo preveč rezerve sem si vzel v nekaterih vratcih, tako da sem izgubljal sekunde kot po tekočem traku. Toda kvalifikacije so mimo, zdaj se je treba zbrati za polfinale in finale. Treba bo veslati rutinirano v polfinalu in nato v finalu narediti vse za kolajno oziroma zmago. To je...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam