Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Za konec tacenskega SP peto in 16. mesto

Tacen, 12. septembra (STA) - Svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah se je končalo z ekipnima preizkušnjama kajakašev in kanuistov. Na žalost slovenskih ljubiteljev tega športa na podelitvi poslednjih kompletov odličij ni bilo slovenskih predstavnikov. Kanuisti so tekmovanje končali na petem, kajakaši pa na 16. mestu.

Kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Jure Lenarčič so svoje delo opravili dobro, ob koncu pa si privoščili dotik, brez katerega bi se veselili brona. Toda na koncu so morali v roke seči zmagovalcem Slovakom, srebrnim Nemcem (ti dve ekipi sta bili razred zase, saj sta prvi mesti osvojili zelo zanesljivo) in bronastim Čehom.

"Zdelo se nam je, da smo veslali tekoče, v cilju smo bili zadovoljni s pokazanim. Toda drugi so bili očitno spet močnejši. Malo smo razočarani, saj v naši vožnji ni bilo večjih napak, toda na koncu smo spet ostali brez vsega," je dejal Savšek.

Poseben pečat pa je dobila preizkušnja kajakašev. Ko so Jure Meglič, Peter Kauzer in Dejan Kralj prečkali ciljno črto, so se polne tribune tacenskega kajakaškega centra veselile prvega mesta. Slovenska trojka je - kot se je izkazalo - imela tudi na koncu najboljši čas med vsemi. Toda nekaj trenutkov po veselju je prišel čas za žalost, saj so sodniki Kralju v 14. vratcih dosodili 50 kazenskih sekund.

Kralj je zatrjeval, da te napake zagotovo ni storil, slovenski tabor pa je vložil protest. Po več kot polurnem...


Vsi trije kajakaši zanesljivo v polfinale

Tacen, 10. septembra (STA) - Prireditelji svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so danes po vseh težavah z deževjem vendarle izpeljali še kvalifikacije kajakašev. Prav v tej disciplini si slovenski tabor obeta največ in Peter Kauzer, Jure Meglič in Dejan Kralj so danes tudi potrdili, da bo v nedeljskem polfinalu in finalu nanje treba računati.

Branilec naslova svetovnega prvaka iz lanskega Seu d'Urgella, Peter Kauzer, je v kvalifikacijah poskrbel za malo drame, saj so mu sodniki v prvi vožnji prisodili 50 kazenskih sekund za izpuščena vratca, tako da je bil daleč od mest, ki so vodila v nadaljevanje tekmovanja. Toda to 27-letnega Hrastničana ni zmotilo in je v drugi vožnji pokazal kakovost in kljub malce zadržani predstavi vseeno dosegel četrti čas. Za najhitrejšim, Francozom Fabienom Lefevrom, je zaostal 2,62 sekunde.

"Očitno moram na vseh velikih tekmah eno vožnjo malce 'zabluziti', da se 'zbrihtam' in normalno odveslam. Toda v prvi vožnji nisem izpustil vratc, sodniki so se zmotili. Ampak motiti se, je človeško. Vedel sem, da sploh ni težko priti med 40 polfinalistov, če normalno odveslam. Tako sem se tudi lotil druge vožnje, celo preveč rezerve sem si vzel v nekaterih vratcih, tako da sem izgubljal sekunde kot po tekočem traku. Toda kvalifikacije so mimo, zdaj se je treba zbrati za polfinale in finale. Treba bo veslati rutinirano v polfinalu in nato v finalu narediti vse za kolajno oziroma zmago. To je...


Slovenske kajakašice bronaste v Tacnu

Tacen, 11. septembra (STA) - Potem ko se dopoldanski program na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah ni izšel po željah slovenskega tabora, so popoldne za veselje na tacenskih tribunah poskrbele Nina Mozetič, Urša Kragelj in Eva Terčelj, ki so v ekipni tekmi osvojile bronasto kolajno.

Slovenske kajakašice so že na pogled veslale zelo usklajeno in takoj je bilo zaznati, da je bila to vožnja za kolajno. Na koncu se je to tudi potrdilo, saj so Kragljevo, Mozetičevo in Terčeljevo ugnale Čehinje, ki so bile za dobrih pet sekund hitrejše od drugouvrščenih Nemk. Slovenke, ki so tako kot zmagovalke napravile dva dotika, so zaostale slabih deset sekund. Toda kljub temu so poskrbele za zgodovinski uspeh, doslej slovenska reprezentanca namreč nikoli ni bila niti blizu kolajnam (sploh ekipnim) na prvenstvih sveta.

"Delale smo kar nekaj let. To je obliž na rane iz posamičnih voženj. Res smo vesele, da smo osvojile kolajno. Upam, da bodo jutri še naši fantje osvojili kakšno odličje. Sicer pa smo se potrudile po najboljših močeh, pokazale smo svoj optimum. Na progo smo šle z miselnostjo, da odveslamo varno, saj je proga težka in pri ekipnih tekmah si zelo izpostavljen napakam. Na koncu se je vse lepo izteklo in smo res vesele," je dejala Kragljeva.

V ekipni tekmi dvojcev so Sašo Taljat in Luka Božič, Luka Slapšak in Urban Jarc ter Simon Hočevar in Dejan Kralj osvojili šesto mesto, zmagali so Francozi pred Čehi in...


Megliču bron na domačih tleh

Tacen, 12. septembra (STA) - Slovenski slalom na divjih vodah je zadnji dan svetovnega prvenstva v Tacnu dobil nov uspeh. Jure Meglič je med kajakaši osvojil bronasto odličje, predse je spustil le Italijana Danieleja Molmentija in Čeha Vavrineca Hradileka. Prvi favorit Peter Kauzer je tekmovanje končal na devetem mestu.

Kajakaška tekma je bila tudi vrhunec tacenskega dogajanja. Prav v tej disciplini je konkurenca najhujša in posledično uspeh največji. Pred prvenstvom je za prvega favorita veljal Kauzer, ki je lani v Seu d'Urgellu pometel s konkurenco in se okitil z zlatom, letos pa je po osvojenem evropskem naslovu svojo vlogo najboljšega slalomista še potrdil.

Toda nepredvidljiva voda na tacenskih brzicah je dala nove junake. Ob Molmentiju in Hradileku je slovenska javnost pozdravila bronasto odličje Megliča, ki je tako po avgustovskem naslovu evropskega podprvaka svojo vrednost potrdil še na svetovni sceni.

"Čakati v cilju je bilo grozno. Posebej zato, ker so bili za mano še dobri kajakaši. Moj nastop sicer ni bil preveč dober. Naredil sem eno večjo napako, ampak vse skupaj je bilo na koncu kar hitro," je povedal Meglič (v Tacnu je na tekmi svetovnega pokala zmagal leta 2007) in pohvalil tudi vzdušje: "Danes je bilo res enkratno. Vsem bi se rad zahvalil, da so prišli navijat za nas. Dali smo vse od sebe in tudi nekaj pokazali."

Nastop pa se ni izšel Kauzerju, ki je bil sicer zelo hitro na poti. Kljub dotiku bi...


V Tacnu danes vednarle tudi kajakaši

Ljubljana, 10. septembra (STA) - Močno deževje je v teh dneh precej ponagajalo prirediteljem svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu, saj so morali dodobra spremeniti spored tekmovanja. Kajakaši, ki bi morali kvalifikacije opraviti že v četrtek, se bodo tako na savske brzice podali šele danes ob 14.30. Med njimi bodo tudi Peter Kauzer, Jure Meglič in Dejan Kralj.

Kauzer bo gotovo imel na tribunah veliko navijačev. Zgovorni Hrastničan, ki bo v Tacnu branil naslov svetovnega prvaka, je že nekaj let stalnica v vrhu med kajakaši in je glavno slovensko orožje za novo končno zmagoslavje.

Kauzer, ki je v sredo dopolnil 27 let, je status prvega favorita za končno zmago potrdil še z avgustovskim naslovom evropskega prvaka v Bratislavi. V kajakaški karavani slovi kot tekmovalec z izjemnim občutkom za vodo in bržčas najbolje med vsemi to izkorišča za hitrost na progi.

V prejšnjih letih so ga marsikdaj v slabo voljo spravile kazenske sekunde, ki pa jih v zadnjem obdobju uspešno "izpušča". A tekmeci se zavedajo, da je toliko hitrejši, da lahko tudi z enim dotikom še vedno pride med prve tri. A le uvrstitev med tri Kauzerja v Tacnu ne bo zadovoljila. Najboljši slovenski slalomist je jasno napovedal lov na zmago.

Toda Slovenci ne bodo navijali le za Kauzerja, temveč tudi za Jureta Megliča in Dejana Kralja. Meglič se je prav na letošnjem EP dokončno utrdil med širšo elito tega športa, ko je osvojil...


Danes na Prešernovem trgu odprtje slalomskega SP

Ljubljana, 07. septembra (STA) - Danes ob 20. uri se bo z uradnim odprtjem na Prešernovem trgu v Ljubljani začelo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Tekmovalni del, ki se bo s kvalifikacijami začel v sredo, bo na savskih brzicah v Tacnu, kjer si tudi slovenski tabor obeta kopico vrhunskih dosežkov.

Ljubitelji slaloma na divjih vodah bodo lahko danes v Ljubljani spoznali vse tekmovalce, ki naj bi jih bilo približno 350 iz 50 držav. Prireditelji bodo vse z avtobusi pripeljali v središče mesta, nato pa bo vsaka reprezentanca stopila pred občinstvo. Med njimi bodo tudi slovenski tekmovalci na čelu z branilcem naslova med kajakaši Petrom Kauzerjem.

Ob njem bodo slovensko vrsto predstavljali še kajakaša Jure Meglič in Dejan Kralj, kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Jure Lenarčič, kajakašice Urša Kragelj, Nina Mozetič in Eva Terčelj ter dvojci Sašo Taljat in Luka Božič, Luka Slapšak in Urban Jarc ter Simon Hočevar in Dejan Kralj.

Zbrane na Prešernovem trgu bo nagovoril ljubljanski župan Zoran Janković, zaradi vnaprej dogovorjenih obveznosti pa ne bo predsednika republike Slovenije Danila Türka. Ta bo kot častni predsednik prvenstva tekmovalce pozdravil konec tedna.

Organizatorji so si pred začetkom SP zaželeli, da bi jim služilo vreme, toda že pred prvim tekmovalnim dnem je prišlo do sprememb v programu. Zaradi obilnih padavin se bo tako tekmovanje v sredo začelo že ob 10. uri s...


Danes prvi dan kvalifikacij na SP v Tacnu

Ljubljana, 08. septembra (STA) - Potem ko so v torek zvečer v Ljubljani uradno odprli svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah, se bo danes začel tudi prvi tekmovalni dan. Boje na savskih brzicah bo gostil Tacen, kjer si tudi slovenski tabor obeta kopico vrhunskih dosežkov.

Na SP bo nastopilo približno 350 tekmovalcev iz 50 držav. Med njimi bodo tudi slovenski tekmovalci na čelu z branilcem naslova med kajakaši Petrom Kauzerjem. Ob njem bodo slovensko vrsto predstavljali še kajakaša Jure Meglič in Dejan Kralj, kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Jure Lenarčič, kajakašice Urša Kragelj, Nina Mozetič in Eva Terčelj ter dvojci Sašo Taljat in Luka Božič, Luka Slapšak in Urban Jarc ter Simon Hočevar in Dejan Kralj.

Organizatorji so si pred začetkom SP zaželeli, da bi jim služilo vreme, toda že pred prvim tekmovalnim dnem je prišlo do sprememb v programu. Zaradi obilnih padavin se bo tako tekmovanje danes začelo že ob 10. uri s kvalifikacijami dvojcev in kajakašic, popoldne ob 15.15 pa bodo izvedli še kvalifikacijske vožnje kanuistov in kanuistk.

V četrtek, ko naj bi bila gladina Save v Tacnu najvišja, pa bodo na progi kvalifikacije skušali opraviti še kajakaši. Začetek prve vožnje bo ob 14.30. V petek bodo na sporedu ekipne tekme, v soboto polfinale in finale kajakašic in dvojcev, v nedeljo pa še polfinale in finale kanuistk, kanuistov in kajakašev.


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam