Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Ponomarenkova v finalu na 200 m

Poznan, 21. avgusta (STA) - Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko se je na svetovnem prvenstvu v sprintu v Poznanu uvrstila v finale na njej priljubljeni razdalji 200 metrov. Ponomarenkova si je nedeljski nastop v finalu A prislužila z drugim mestom v svoji polfinalni skupini.

Ponomarenkova, od katere je vodstvo reprezentance tudi pričakovalo največ, je vlogo prvega slovenskega orožja na tem SP začela upravičevati že v kvalifikacijah najkrajše discipline. V svoji skupini je zasedla drugo mesto in se brez težav prebila med polfinalistke, kjer je prav tako predse spustila le eno tekmovalko, domačinko Marto Walczykiewyicz.

Popoldne je nastopil tudi kajakaš Jošt Zakrajšek, ki si je na 5000 metrov želel priti med najboljših deset. To mu ni uspelo, saj je tekmovanje sklenil na 13. mestu. "V bistvu se je tekma tako razpletla, da sem vseeno zelo vesel. Uspel mi je namreč zelo dober start, po 750 metrih sem celo vodil, nakar sem celo sam malo začudeno pogledal. Nato pa so se začele bitke za val. Tam so se izkazali izkušenejši tekmovalci, tako da sem padel na rep prve skupine. Potem se je ta skupina še razbila, tako da sem se v tej drugi skupini vozil do konca," je po tekmi dejal Zakrajšek, ki ga v nedeljo čaka še nastop v finalu C na 500 metrov, kjer pa nima velikih ciljev, saj se bo v prihodnje posvetil predvsem 1000-metrskim preizkušnjam.

Sicer pa sta se v finalu B na 1000 metrov že dopoldne med dvojci...


Ponomarenkova osma v Poznanu

Poznan, 22. avgusta (STA) - Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko je na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Poznanu osvojila osmo mesto na njej priljubljeni razdalji 200 metrov. Zmagala je Madžarka Natasa Janics pred Ukrajinko Ino Osipenko-Radomsko ter Japonko Šinobu Kitamoto.

"S svojim nastopom sem zelo zadovoljna, posebej z včerajšnjimi kvalifikacijami in polfinalom, ko sem veslala res vrhunsko. Počutila sem se konkurenčno najboljšim. Danes mi ni tako dobro uspelo, saj sem malo slabše startala, kar mi je odvzelo nekaj mest. Ampak se mi zdi, da sem skozi sezono ves čas napredovala. Ne morem si ničesar očitati, samo upam, da bo naslednjič bolje," je po tekmi povedala Primorka, ki jo do konca sezone ob počitku čaka še državno prvenstvo, konec septembra pa bo začela trening za novo sezono.

Ponomarenkova je sicer na Poljskem kljub osmemu mestu vendarle dokazala, da je še vedno blizu svetovnega vrha. "Mislim, da sem včeraj pokazala, da sem še vedno konkurenčna. Z dobrim startom bi konkurirala tudi za medaljo. Včasih je bil start moja najboljša točka, zdaj očitno ni, tako da moram to v naslednjem letu popraviti. Toda do olimpijskih iger v Londonu je še dovolj časa, da napredujem in da sem še hitrejša kot zdaj," je še povedala Ponomarenkova.

Zadnji dan prvenstva sta na Poljskem nastopila še dva slovenska čolna. V finalu B na 500 metrov sta se med kajakaškimi dvojci preizkusila Rok Kuk in Lovro Leban...


Slovenski sprinterji na Poljsko po finale

Ljubljana, 16. avgusta (STA) - Potem ko so v nedeljo svoje nastope na evropskem prvenstvu v Bratislavi končali slalomisti na divjih vodah, so danes na pot že odrinili člani slovenske reprezentance v sprintu na mirnih vodah, ki se bodo od četrtka dalje v Poznanu merili na svetovnem prvenstvu. Pričakovanja slovenskega tabora so povezana predvsem z uvrstitvami v finale.

Slovenske barve bodo na Poljskem zastopali Jernej Župančič Regent, ki se bo v kajaku meril na 1000 metrov, Jošt Zakrajšek, ki se bo prav tako v kajakaškem čolnu skušal čim bolje odrezati na 500 in 5000 metrov, Rok Kuk in Lovro Leban, ki bosta naskakovala finale v kajakaškem dvojcu na 500 in 1000 metrov ter kajakašica Špela Ponomarenko, ki bo nastopila na 200 in 500 metrov. Prvič pa bo s slovensko ekipo tudi Gal Jakič, ki bo tekmoval v parakajaku na 200 metrov.

"Vsak finale bi prinesel veliko veselje, se je pa vanj težko uvrstiti. Je pa to zagotovo cilj in upam, da bodo tekmovalci pokazali vse, kar zmorejo," je pred odhodom dejal član strokovnega vodstva Dejan Testen. Ob njem bosta v strokovnem štabu še Ingolf Beutel in Mladen Ćuić.

Najizkušenejši v slovenski ekipi je Župančič Regent, ki mu doslej v sezoni ni šlo vse po načrtih, a Primorec upa, da bo na SP drugače. "Razmišljam o finalu. Že pred prejšnjimi tekmovanji sem bil vedno dobre volje in se ni vse izšlo. Tudi zdaj sem dobro razpoložen in ravno zato ne bi preveč napovedoval. Moram pa...


Tudi Jelenc presenečen nad izkupičkom v Bratislavi

Ljubljana, 16. avgusta (STA) - Slovenski slalomisti na divjih vodah so v nedeljo končali zanje najuspešnejše evropsko prvenstvo doslej. V Bratislavi so osvojili štiri odličja. Peter Kauzer in Jure Meglič sta zasedla prvi dve mesti med kajakaši, Urša Kragelj je bila bronasta med kajakašicami, bron pa je osvojila tudi kajakaška trojka Kauzer, Meglič, Dejan Kralj v ekipni tekmi.

Direktorju slovenskih kajakaških reprezentanc Andreju Jelencu se je po prespani noči zato upravičeno smejalo. "Mislim, da še nismo zbrali čisto vseh misli, saj smo danes na pot na svetovno prvenstvo že pospremili reprezentanco v sprintu na mirnih vodah, od katere si tudi obetamo dobre rezultate. Sicer pa - kaj reči ob teh uspehih v Bratislavi? Vse v presežkih. Petru je uspelo na tekmi realizirati tisto, kar že vsi vemo, da ima v rokah in čolnu. Dokazal je, da je najboljši kajakaš v slalomu v tem trenutku. Zelo veseli smo bili tudi uspehov Urše in Jureta, saj sta pokazala veliko stabilnost, na težki progi sta izvedla zelo dobre vožnje, medtem ko je cela vrsta favoritov delala napake. Že tista ekipna kolajna v soboto in Juretova odlična vožnja na začetku posamičnega finala je dala tisto pozitivno energijo celi ekipi, da je delovala vrhunsko tudi v zaključnih bojih," pravi Jelenc.

Jelenc je zelo zadovoljen tudi zaradi dejstva, da je imela Slovenija vsaj enega finalista v vseh disciplinah. To v zadnjih letih ni bil prav pogost pojav. Ob že omenjenih...


Slovenski divjevodaši EP v Bratislavi končali kar

Bratislava, 15. avgusta (STA) - Ponovljeno evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Bratislavi je slovenski reprezentanci prineslo veliko uspeha. Po sobotni moštveni bronasti kolajni kajakašev so danes slovenski uspeh oplemenitili še Peter Kauzer in Jure Meglič z zlato oziroma srebrno posamično kolajno v K-1 ter kajakašica Urša Kragelj, ki je bila bronasta.

Slovenska vrsta je doslej na enem EP največ osvojila tri kolajne in to na sploh prvem prvenstvu stare celine; leta 1996 v Augsburgu je bil Simon Hočevar zlat med kanuisti, v ekipnih vožnjah pa so se s srebrom in bronom okitili še kajakaši in kanuisti. V soboto so Kauzer, Kralj in Meglič Sloveniji priborili 13. kolajno na EP, danes pa se je slovenski tabor lahko veselil še 14., 15. in 16.

Kauzer je že v polfinalu pokazal, da mu bo težko kdo kos, saj je bil zanesljivo najhitrejši. Tudi v finalu ni zatajil in je z lahkoto, z več kot dvema sekundama naskoka, prišel do svojega prvega posamičnega evropskega naslova. Odločilno prednost si je nabral z izvrstnim veslanjem na najtežjem delu proge, imenovanem "Niagara".

"Tekma je bila izredno razburljiva, proga ni bila preveč težka do Niagare. Vedel sem, da se bo tam odločalo. V prvem delu mi čoln ni tako stekel kot v polfinalu, tako da sem vedel, da se moram zbrati za spodnji del in Niagaro odveslati tako, kot je treba," je po tekmi povedal Kauzer.

Hrastničan sicer deluje, kot da ob vožnji brez dotika nima...


V kvalifikacijah EP med Slovenci najboljši Kauzer

Bratislava, 13. avgusta (STA) - S kvalifikacijami kajakašev in kanuistov se je v Bratislavi začelo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Od Slovencev se je danes najbolje odrezal kajakaš Peter Kauzer, ki je bil četrti in se tako zanesljivo uvrstil v nedeljski polfinale.

Med kajakaši, kjer je bil sicer najhitrejši Čeh Vavrinec Hradilek, je bil Jure Meglič 16., v polfinale pa se ni uspelo prebiti Dejanu Kralju, ki je končal na 25. mestu. Polfinale mu je "ušel" za dobro sekundo. V konkurenci kanuistov se je v slovenski vrsti pričakovano najbolje odrezal Benjamin Savšek, ki je kvalifikacije končal na desetem mestu, z dvema dotikoma je za najhitrejšim, legendarnim Slovakom Michalom Martikanom, zaostal dobrih osem sekund. Veteran Simon Hočevar je bil 20., mlademu Anžetu Berčiču pa se je polfinale z 22. mestom izmuznil za šest desetink sekunde.

Popoldne so kvalifikacije opravile tudi kajakašice in kanuistični dvojci. V ženskem K-1 so se v polfinale uvrstile vse tri Slovenke. Nina Mozetič je bila 14., Urša Kragelj 15., Eva Terčelj pa 18. Progo je najbolje med vsemi kajakašicami preveslala domačinka Jana Dukatova. Med dvojci pa se je od slovenskih čolnov v nadaljevanje prebil le eden Sašo Taljat in Luka Božič in sta se z desetim mestom zanesljivo uvrstila med polfinaliste, medtem ko to ni uspelo Luki Slapšaku in Urbanu Jarcu, ki sta na 21. mestu za polfinalom zaostala slabo sekundo, ter Anžetu in Juretu Janežiču, ki...


Kajakaška ekipa tretja v Bratislavi

Bratislava, 14. avgusta (STA) - Slovenski kajakaši v postavi Peter Kauzer, Jure Meglič in Dejan Kralj so na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Bratislavi v ekipni tekmi osvojili bronasto kolajno. Zmagali so Poljaki, drugi pa so bili Nemci.

Kauzer, Meglič in Kralj, ki so v enaki postavi osvojili evropska naslova v letih 2006 in 2007 (2005 v Tacnu je naslov ob Kauzerju in Kralju osvojil Andrej Nolimal), so v Čunovem v bližini Bratislave poskrbeli za 13. slovensko kolajno na prvenstvih stare celine. A takoj po finalnem nastopu slovenske ekipe je bržčas le malokdo verjel, da bo slovenska trojka stala na zmagovalnih stopničkah, saj so si fantje "privoščili" kar dva dotika - v 12. in 19. vratcih - in ciljno črto prečkali 2,37 sekunde za vodilnimi Poljaki.

Toda tudi moštva za Slovenci so eno za drugim "tolkla" po vratcih, izjema so bili le še Nemci, ki so nastopili kot zadnji in se brez napake prebili pred Slovence in za Poljake, za katerimi so na koncu zaostali za 49 stotink sekunde.

"Fantje so hitri, se vidi, da zaupajo eden drugemu v ekipni vožnji. Vozijo zelo blizu eden drugemu, bili so tudi najhitrejši, kar kaže, da so dobro pripravljeni. Imeli pa so dva dotika, kar pa je na tehnično zelo zahtevni progi vseeno zadostovalo za kolajno. Tudi druge ekipe so namreč delale napake. Težko je bilo odveslati brez dotika in biti hiter. Je pa ta naša kolajna vsekakor dobra napoved za svetovno prvenstvo v Tacnu," je po...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam