Mar 2021
NPTSČPS
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Brusu srebro, Terčeljevi bron na MSP

Pariz, 11. julija (STA) - Slovenski slalomisti na divjih vodah so se izkazali na mladinskem svetovnem prvenstvu v francoskem Foixu. Kajakaš Simon Brus je osvojil srebro, Eva Terčelj pa je bila med kajakašicami bronasta.

Brus, ki je odlično pripravljenost pokazal že v polfinalu, ko je bil najhitrejši, je v finalu za dobre pol sekunde zaostal le za Italijanom Giovannijem de Gennarom, tretji pa je bil še en Italijan Zeno Ivaldi. Nejc Rusjan je bil 22., Matej Poljanec pa 27. Ekipno so bili slovenski kajakaši osmi.

Terčeljeva, ki je tako kot Brus v polfinalu za seboj pustila vse tekmice, je nato v finalu dobila šest kazenskih sekund. Kljub temu je zaostala le za Avstralko Jessico Fox in Čehinjo Karolino Galuškovo. Ajda Novak je tekmovanje končala na 19., Nina Bizjak pa na 32. mestu. Ekipno so Slovenke osvojile četrto mesto.

Med kanuisti Slovenija ni imela finalista (zmagal je Rus Kiril Setkin). Še najboljši je bil Saša Kovačič na 26. mestu, Peter Žnidaršič je tekmovanje končal na 33., Luka Žganjar pa 37. mestu. V moštveni tekmi so bili kanuisti osmi, potem ko so izpadli v polfinalu.

Žnidaršič in Žganjar sta se preizkusila tudi med dvojci, kjer pa sta tekmovanje končala že v kvalifikacijah na 25. mestu. Slavila sta Poljaka Filip in Andrzej Brzezinski.


Župančiču Regentu ni uspelo priti v finale

Oviedo, 02. julija (STA) - Kajakaši in kanuisti so danes začeli nastope na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Trasoni. Med Slovenci sta danes nastopila le kajakaša Jernej Župančič Regent na 1000 in Jošt Zakrajšek na 500 metrov. Oba sta se uvrstila v finale B.

Župančič Regent si je pred začetkom prvenstva močno želel nastopiti v velikem finalu, saj je v zadnjem času dosegal dobre časovne dosežke na tej razdalji. Toda tudi tokrat se mu je najboljša deveterica izmuznila.
Dopoldne je v svoji kvalifikacijski skupini zelo dobro začel in osvojil drugo mesto, popoldne pa je v polfinalni skupini končal na četrtem mestu in se bo v soboto zjutraj meril za mesta od deset do 18. Lani je bil na prvenstvu stare celine v Brandenburgu 12.

Če je Župančič Regent zelo izkušen, kar zadeva velika tekmovanja na mirnih vodah, pa je novinec v tem cirkusu Zakrajšek. Slalomist in spustaš se je šele v zadnjih letih odločil preizkusiti tudi v mirnovodaškem čolnu.

Velikih pričakovanj pred EP ni imel, vendar se je na 500 metrov vseeno iz kvalifikacij, kjer je bil v svoji skupini peti, prebil v polfinale. Tam je dosegel sedmi čas skupine in se uvrstil v nedeljski finale B. Zakrajšek bo na tem EP nastopil tudi na 5000 m.

V soboto se bosta na progo podala še preostala dva slovenska predstavnika na EP v Španiji. Kvalifikacije na 200 metrov čakajo tako prvo adutinjo slovenskega tabora Špelo Ponomarenko, ki bo na...


Kauzer odličen v kvalifikacijah

Augsburg, 02. julija (STA) - Najboljši slovenski slalomist na divjih vodah Peter Kauzer je z odliko začel tekmo svetovnega pokala v Augsburgu. Kauzer je med kajakaši po nekaj slabši prvi kvalifikacijski vožnji v drugo odpeljal brez napak in končal na prvem mestu.

Ob Kauzerju, ki na tem prizorišču brani lansko zmago, sta se v sobotni polfinale uvrstila še Jure Meglič, ki je bil 35., in Dejan Kralj, ki je polfinale ujel čisto za rep, saj je bil 40. Janoš Peterlin je s 46. dosežkom že končal nastope v Nemčiji.

Močna slovenska zasedba je bila v moškem C-1. V njej se je zelo izkazal Benjamin Savšek, saj si je priveslal tretji čas kvalifikacij. V nedeljski polfinale, kjer bo nastopilo 30 najboljših, sta se prebila še Anže Berčič s 23. in Dejan Stevanovič s 24. mestom, medtem ko je spodletelo Simonu Hočevarju (34.) in Juretu Lenarčiču (41.).

Med kanuističnimi dvojci se je med 20 polfinalistov uspelo prebiti le Luki Božiču in Sašu Taljatu, ki sta sobotni nastop ujela kot zadnja, 20. Le mesto za njima sta zaostala Dejan Kralj in Simon Hočevar, ki pa sta tako kot Luka Slapšak in Urban Jarc (bila sta 26.) že sklenila nastope v Augsburgu.

Med kajakašicami je od Slovenka nastopila le Nina Mozetič, ki je kvalifikacije končala na 29. mestu in se prebila v nedeljski polfinale. Zaradi šolskih obveznosti je tekmo v Nemčiji izpustila Eva Terčelj, Urša Kragelj pa se je nastopu odpovedala zaradi bolezni.

...


Župančič Regent na koncu 11.

Oviedo, 03. julija (STA) - Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na evropskem prvenstvu v Trasoni zasedel končno 11. mesto na njemu najbolj priljubljeni 1000-metrski progi. S tem je za mesto izboljšal uvrstitev z lanskega EP v Brandenburgu, a svoje želje ni uresničil.

Župančič Regent si je pred začetkom prvenstva želel nastopiti v velikem finalu, saj je v zadnjem času dosegal dobre časovne dosežke na tej razdalji. Toda tokrat se mu je najboljša deveterica izmuznila. V petkovi kvalifikacijski skupini je sicer zelo dobro začel in osvojil drugo mesto, nato pa je v polfinalni skupini končal na četrtem mestu, kar ni zadostovalo za najboljšo deveterico.

"Cilj in velika želja je bil A-finale, ampak se ni izteklo tako. Po drugi strani pa sem še vedno v fazi vračanja v stare tire. Vsi trije nastopi tukaj so bili sicer dobri, tako da je napredek od lani in od svetovnih pokalov. Zato moram biti zadovoljen in potrpežljiv. Počasi se vse sestavlja, koliko časa bo to trajalo, ne vem," je povedal Župančič Regent, ki si bo zdaj vzel tri dni predaha, nato pa ga čaka šest tednov trdega treninga pred svetovnim prvenstvom v Poznanu.

Danes kvalifikacije na 200 metrov čakajo tako prvo adutinjo slovenskega tabora Špelo Ponomarenko, ki bo na tej razdalji branila bron izpred leta dni, in debitanta Nejca Žnidarčiča, sicer odličnega tekmovalca v spustu na divjih vodah.

Jošt Zakrajšek se je že včeraj...


Kauzer četrti v Augsburgu

Augsburg, 03. julija (STA) - Najboljši slovenski slalomist na divjih vodah Peter Kauzer je na tekmi svetovnega pokala v Augsburgu osvojil četrto mesto. Domačini Nemci so se v kajaku veselili kar trojne zmage.

Kauzer, ki je lani na tej progi zmagal, je v finalu pokazal zelo hitro vožnjo, a v desetih vratcih je dobil pribitek dveh sekund, ki ga je za 12 stotink sekunde oddaljil od stopničk. Te so zasedli Nemci Hannes Aigner, ki je zmagal, Alexander Grimm, ki je bil drugi, in Paul Böckelmann, ki je bil tretji.

V polfinalu K-1 sta sicer ob Kauzerju - ta je imel drugi čas polfinala - nastopila tudi Dejan Kralj in Jure Meglič, a s 25. oziroma 26. Dosežkom nista bila blizu najboljše deseterice.

Brez finalista je slovenska delegacija ostala med kanuističnimi dvojci. Najboljša slovenska posadka Sašo Taljat/Luka Božič je v polfinalu osvojila 15. mesto, za finalno deseterico pa je zaostala dobri dve sekundi in pol. Primorca sta si sicer nabrala štiri kazenske sekunde.

Zmagala sta Nemca David Schröder in Frank Henze pred Francozoma Fabienom Lefevrom in Denisom Gargaudom Chanutom ter Britancema Timothyjem Bailliejem in Etiennom Stottom. Simon Hočevar in Dejan Kralj ter Luka Slapšak in Urban Jarc so z 21. oziroma 26. časom izpadli že v kvalifikacijah.

V nedeljo bodo na sporedu še polfinalne in finalne odločitve kanuistov in kajakašic. V C-1 bodo Slovenijo zastopali Benjamin Savšek (tretji čas kvalifikacij), Anže...


Cof peti v Avstriji

Dunaj, 03. julija (STA) - Slovenski kanuist Blaž Cof je na peti tekmi svetovnega pokala v spustu v avstrijskem Lofru osvojil peto mesto v sprinterski preizkušnji. Drugih slovenskih predstavnikov na tej tekmi ni bilo med najboljšo deseterico.

Kljub temu, da je bil na reki nizek vodostaj, je bila proga vseeno tehnično zahtevna. Ta je predvsem v prvi vožnji slovenskim tekmovalcem povzročala precej težav, saj so napravili kar nekaj napak, v drugo pa so popravili vtis, še najbolj Cof, ki je bil na koncu peti. V C-1 je nastopil tudi Nejc Kravanja, ki je bil 12.

Med kajakaši, kjer si je skupno zmago v svetovnem pokalu že zagotovil Nejc Žnidarčič - ta te dni nastopa na EP v sprintu na mirnih vodah -, je bil najboljši Slovenec Gregor Brovinsky na 11. mestu, Tim Kolar je bil 19., Jernej Korenjak, ki na boljšo uvrstitev računa na nedeljskem klasičnem spustu, pa 20. Nastopila sta tudi dva mlajša slovenska tekmovalca. Maks Frančeškin je bil 26., Simon Oven pa 28.

"Z današnjimi vožnjami nisem najbolj zadovoljen. Predvsem po prvi vožnji sem bil razočaran, saj so tekmovalci delali napake, ki jih na treningu ne. V drugo pa so se popravili, tako da razplet lahko ocenim kot soliden. Posebej bi pohvalil Cofa, ki je sploh v drugi vožnji veslal zelo dobro in dosegel svoj najboljši izid," je po tekmi povedal trener slovenske vrste Srečo Masle.

Rezultati:


Ponomarenkova v finalu na 200 m

Gijon, 03. julija (STA) - Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko je uspešno začela nastope na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Trasoni. Največja slovenska adutinja tega prvenstva stare celine se je na svoji priljubljeni 200-metrski progi uvrstila v nedeljski veliki finale.

Ponomarenkova v Španiji brani bronasto odličje z lanskega EP v Brandenburgu. Svojo nalogo je začela dobro izpolnjevati, saj je s tretjim časom svoje kvalifikacijske skupine neposredno prišla med finalistke.

Drugi slovenski predstavnik v najkrajši disciplini Nejc Žnidarčič se je v kvalifikacijski skupini uvrstil na četrto mesto in se prebil v polfinale, tam je osvojil sedmo mesto, s čimer je napredoval v finale B.

Že dopoldne je svoje nastope končal Jernej Župančič Regent. Ta je na njemu najbolj priljubljeni 1000-metrski progi zasedel končno 11. mesto. S tem je za mesto izboljšal uvrstitev z lanskega EP v Brandenburgu, a svoje želje po velikem finalu ni uresničil.

Več informacij:
http://www.trasona2010.com/index.php?lang=en


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991  3998   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam