Okt 2019
NPTSČPS
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mladi kajakaši zavidljivo tudi na tekaških smučeh

Ljubljana - Mladi slovenski kajakaši in kajakašice so minuli konec tedna moči merili na poskusni tekmi v okviru Zimskega pokala Kajakaške zveze Slovenije v teku na smučeh.

Čeprav je snežilo, pa vreme organizatorjev ni spravilo v slabo voljo, saj jim je na pomoč priskočila tudi Slovenska vojska. Ta je namreč prijazno omogočila, da so se lahko mladi kajakaši in njihovi trenerji ogreli na toplem v hotelu Pokljuka.

Tekmovalci so se izkazali z zavidljivim znanjem tehnike teka na smučeh in s tem pokazali, da sta si športa blizu, konec koncev je prav tek na smučeh odlična priprava za prihajajočo poletno sezono.


Izidi, Zimski pokal, mlajši mladinci in mladinke:

1.) Vid Debeljak (Tacen) 8:16
2.) Ajda Novak (Ljubljana) 9:11
3.) Tilen Zelinka (Tacen) 10:33
4.) Rok Šteblaj (Ljubljana) 11:00
5.) Boštjan Žmitek (Bohinj);

starejše deklice:

1.) Neža Vrevc (Tacen)  9:34
2.) Neža Jarc (Ljubljana) 9:56
3.) Eva Vrevc (Tacen) 10:37
4.) Nika Lakovič (Ljubljana) 12:22
5.) Anja Žnidaršič (Ljubljana) 14:39;

starejši dečki:

1.) Matija Odar (Bohinj) 8:40
2.) Jan Polak (Tacen) 9:13
3.) Žan Jakše (Tacen) 9:34
4.) Jure Petak-Šteblaj (Ljubljana) 10:36
5.) Jaka Pivk (Ljubljana) 10:37
6.) Vid Kuder-Marušič (Tacen) 10:45
7.) Domen Bistan (Tacen) 11:45
8.) Jure Kljun (Simon) 15:05;

...


Kondicijske priprave na snegu

Planica, 8. januarja - Slovenski kajakaši so prvi teden novega leta izkoristili za skupne kondicijske priprave na snegu. V Olimpijskem centru v Planici so našli odlične pogoje za trening. Program treninga je bil v celoti namenjen kondicijski vadbi.

Dnevni program je obsegal navadno dva treninga  teka na smučeh, tretji trening pa je bil namenjen razvoju moči v fitnesu ali igram z žogo. To so tudi edine priprave, na katerih so se skupaj pripravljali tako tekmovalci in tekmovalke slalom in spust ekipe ter ekipe mirnih voda. Priprav so se udeležili Špela Ponomarenko, Lovro Leban, Peter Kauzer, Jošt Zakrajšek, Jernej Korenjak, Nejc Žnidarčič, Dejan Kralj, Simon Hočevar, Jure Meglič, Dejan Stevanovič, Nina Mozetič, Janoš Peterlin, Gregor Brovinsky, Simon Artelj, Blaž Oven in Urban Jarc.

Priprave smo popestrili tudi z dodatnimi vsebinami. Tako je tekmovalcem in trenerjem o uporabi višinske sobe v procesu treninga predaval Dr. Igor Mekjavič, Dr. Tone Ušaj pa je predstavil način interpretacije testov porabe kisika.

Ekipo so obiskale tudi predstavnice Red Bull-a, ob tem obisku pa so nastale tudi slike, ki so v galeriji.

Priprave so se zaključile v soboto, sedaj pa tekmovalci po posameznih disciplinah in po klubih nadaljujejo z individualnimi treningi. Slalomisti se bodo naslednjič skupaj zbrali  v Tacnu ali v Solkanu 22....


Sodniški seminarji v letu 2009

Ljubljana, 13, januarja - V letu 2009 bomo za vse sodnike kajakaškega športa organizirali dva letna seminarja. Enega se morate obvezno udeležiti, če želite imeti veljavno sodniško licenco za leto 2009.
 
1. seminar bo 6. februarja 2009 v Športnem centru Solkan na jezu ob 18.00 uri

2. seminar bo 11. februarja 2009 na Fakulteti za šport v Ljubljani ob 18.00 uri

Seminar bo predvidoma trajal do 20.00

V letošnjem letu bomo na seminar povabili predstavnika Judo sodnikov, ki nam bo predstavil težave in rešitve na težave s katerimi se srečujejo v njihovem športu. Ker je tudi njihov šport hiter, dinamičen, včasih je pogled sodnika zakrit in odločitve nemalokrat težke, bo zanimivo poslušati njihove izkušnje.
 
Sledil bo ločen del za sodnike slaloma in mirnih vod. V letu 2009 so se pravila v obeh disciplinah spremenila in na seminarju bodo predstavljena nova pravila, predvidoma tudi v obliki knjižic.
 
Na seminarjih bo možno opravljanje sodniškega izpita.
 
Prosimo, da obvestite o seminarjih vse bližnje sodnike ter prenesete informacijo morebitnim interesentom za opravljanje izpita.
 
Športni pozdrav,
 
mag. Jakob Marušič
Generalni sekretar
tel: +386 1 2396612
Kajakaška zveza Slovenije
Celovška 25
1000 Ljubljana


Revija Kajak & kanu, številka 3, letnik 3, decembe

SP 2010 zaradi znanih težav in zapletov z lastniki denacionaliziranega zemljišča tik ob Savi v Tacnu oziroma na Brodu sploh organizirati tam, ali pa morda na Soči v Solkanu je, kot kaže, odpravljena. Četudi je zdaj že dokončno jasno, da je ustrezna rešitev za tacenski klub in obenem tudi za ves slovenski kajakaški šport, tu mislim seveda predvsem slalomiste na divjih vodah, še zelo daleč, medtem ko druge možnosti ni.

Vodstvo Kajakaške zveze Slovenije je namreč zdaj mnenja, da se, vsaj kar zadeva svetovno prvenstvo 2010, potrebno vendarle povsem osredotočiti na organizacijo tega v Tacnu. Glede tega so zdaj skoraj vsi enotnega mnenja. Ideja o selitvi prvenstva v Solkan oziroma v tamkajšnji kajakaški center in na progo na Soči, je bila sicer logična in na prvi pogled izvedljiva, mogim se je zdela tudi privlačna, vendar pa glede organizacije in realizacije same tekme lahko tvegana. Tacen je, kakor koli obrnemo, najboljša rešitev, četudi se situacija v zvezi z njim ni premaknila z mrtve točke, njegov izgled in podoba pa tudi čez okroglo leto in pol - žal - ne bosta prav nič spremenjena. Nerealno je pričakovati, da se bo do prihodnjega poletja, ko bi morali pristopiti k konkretni posodobitvi ostarelega centra ob znameniti in karizmatični tacenski progi na Savi, kaj uredilo. Ne bo se. Takoj je potrebno pristopiti k dogovorom, kako se najbolje pripraviti na organizacijo svetovnega prvenstva, do katerega je le še okroglo leto in pol....


Šestakova in Debevec najboljša športnika Ljubljane

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Športna zveza Ljubljane (ŠZL) je na današnji slovesni prireditvi v dvorani ŠC Triglav podelila priznanja najboljšim športnicam in športnikom slovenske prestolnice v letu 2008, v najbolj prestižni članski kategoriji pa sta slavila atletinja Marija Šestak in strelec Rajmond Debevec.

Za Šestakovo, nosilko bronastega odličja v troskoku z letošnjega dvoranskega svetovnega prvenstva v španski Valencii in petouvrščeno z olimpijskih iger v Pekingu, sta se uvrstili slovenska tekmovalka v smučarskem krosu Saša Farič, na tretje mesto pa je posebna komisija ŠZL postavila Nino Vehar, nosilko zlate kolajne s svetovnega prvenstva v francoskem boksu.

V moški konkurenci je naslov najboljšega športnika Ljubljane prislužil neuničljivi strelec Debevec. Najboljši slovenski strelec vseh časov in 27-kratni zmagovalec tekem za svetovni pokal z zračno in malokalibrsko puško na letošnjem največjem športnem dogodku na svetu v kitajski prestolnici resda ni ponovil dosežka iz avstralskega Sydneyja, ko je leta 2000 z MK puško trojni položaj osvojil odličje najbolj žlahtnega leska, a njegova letošnja bronasta kolajna v kraljevski strelski disciplini je imela večjo težo od dosežkov plavalca Petra Mankoča in telovadca Mitje Petkovška. Mankoč je na nedavnem evropskem prvenstvu v kratkih bazenih na Reki z novim evropskim rekordom osvojil deveti naslov prvaka stare celine na 100 metrov mešano, Petkovšek pa je...


Slovenski slalomisti tudi v prihodnje pod domačo t

Ljubljana, 05. decembra (STA) - Kajakaška zveza Slovenije (KZS) je danes predstavila okvirni koledar za sezono 2009. V njej bo spet nekaj pomembnih tekmovanj, med drugim svetovno in evropsko prvenstvo slalomistov v Seu d'Urgelu oziroma Nottinghamu ter SP in EP mirnovodašev v Dartmouthu oziroma Brandeburgu. Tacen pa bo gostil generalko za slalomsko SP 2010.

Prav slalomisti so tisti, ki kajakaški šport najbolj pogosto ponesejo v širšo slovensko javnost. V sezoni 2009 bo slalom doletelo kar nekaj sprememb, med drugimi uvedba vratc z enim samim količkom (na voljo bodo še vedno tudi dvojna vratca, o samih postavitvah prog pa bo več znano po februarskih sestankih Mednarodne kajakaške zveze in nacionalnih zvez). Ob tem bo bistvena razlika tudi v samem tekmovalnem sistemu, saj bo vsaka vožnja štela zase. Tako se bo iz kvalifikacij (od dveh voženj bo štela boljša) v polfinale prebilo 20 slalomistov, v finale pa 10. Tudi v teh dveh delih tekme se vožnje ne bodo seštevale.

Z vsemi spremembami so slovenski slalomisti že soočeni, ne nazadnje pa so že opravili tudi del priprav. Nove jih čakajo v začetku januarja v Planici, med vadbenimi destinacijami pa sta v zimskem času še Penrith in Pau. Največja tekma leta bo SP v Seu d'Urgelu med 8. in 13. septembrom, EP pa bo v Nottinghamu med 28. in 31. majem. Na obeh tekmovanjih želijo slovenski mojstri brzic poseči med najboljše, do česar naj bi jim pomagali tudi novi imeni v trenerskem...


Ponomarenkova in Leban najboljša kajakaša leta 200

Nova Gorica, 05. decembra (STA) - Kajakaška zveza Slovenije (KZS) je danes v Novi Gorici podelila priznanja najboljšim tekmovalcem v letu 2008. S prestižnim priznanjem za najboljšo športnico oziroma športnika leta po izboru KZS sta se okitila Špela Ponomarenko, ta je prestižno nagrado dobila že tretjič zapored, in Lovro Leban.

Ponomarenkova, ki se iz leta v leto dokazuje v mirnovodaški konkurenci, je v sezoni 2008 izpolnila največji cilj in se prebila v olimpijski finale na 500 metrov v Pekingu, kjer je bila šesta. V isti disciplini je bila Primorka peta na evropskem prvenstvu, kar ji je tudi prineslo nastop v kitajski prestolnici. Vnovič pa se je izkazala tudi v svetovnem pokalu, kjer je med drugim v Poznanu na svoji najljubši razdalji - 200 m – zasedla drugo mesto.

V moški konkurenci si je priznanje za najboljšega priboril Leban, ki tekmuje v spustu. Dvajsetletni član Soških elektrarn, ki se bo v prihodnje bolj posvetil tekmovanjem na mirni vodi, je med drugim na svetovnem prvenstvu v Ivrei osvojil naslov posamičnega svetovnega prvaka v sprintu, skupaj z Nejcem Žnidarčičem in Jernejem Korenjakom pa se je veselil še ekipnega naslova.

Sicer pa je KZS za najboljšo mladinko leta proglasila slalomistko Evo Terčelj, najboljši tekmovalec na mirnih vodah je bil Jernej Župančič Regent (tekmovalka pa Ponomarenkova), najboljša tekmovalka na divjih vodah pa slalomistka Urša Kragelj...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725   »
Športnica leta
Urša Kragelj
Športnik leta
Simon Oven


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam