Dec 2020
NPTSČPS
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hočevar kar dvakrat na stopničkah

Prva kajakaška tekma v novi sezoni, ki jo je gostil Tacen, je minila v znamenju Simona Hočevarja. Izkušeni kanuist je zmagal med posamezniki, v kategoriji dvojcev pa skupaj z Dejanom Kraljem zaostal le za Luko Božičem in Sašem Taljatom. V konkurenci kajakašev je zmagal Italijan Daniele Molmenti, najboljši Slovenec je bil Peter Kauzer na četrtem mestu. Pri kajakašicah je zmagala Rusinja Aleksandra Perova.

Kot že nekajkrat v zadnjih letih, je tudi tokrat prvo tacensko tekmo v sezoni krojilo vreme. Tekmovalce je spremljal močan veter, nekaj dežja, proti koncu pa so se le pokazali tudi tako želeni sončni žarki. A povsem aprilsko vreme ni zmedlo tekmovalcev, ki so se tokrat pojavili na štartu. Izmed slovenskih reprezentantov je zaradi poškodbe hrbta, ki jo je staknil pretekli teden, manjkal le Jure Meglič. Na tehnično precej zahtevni progi se je v konkurenci kajakašev najbolje znašel Italijan Daniele Molmenti, ki je bil od drugouvrščenega Poljaka Dariusza Popiele hitrejši skoraj za osem desetink sekunde. Tretji je bil še en Italijan Stefano Cipressi. Najboljši Slovenec je bil znova Peter Kauzer, ki je prvo tekmo v sezoni končal na četrtem mestu. Dejan Kralj, ki je tokrat tekmoval tudi v dvojcu, je bil sedmi, Simon Artelj pa deveti.

Pri kanuistih je zmago slavil Simon Hočevar, pred Juretom Lenarčičem in tretjeuvrščenim z lanskega svetovnega prvenstva Nemcem Janom Benzienom. Benjamin Savšek, lani najboljši slovenski...


Kajakaški uvod v Tacnu

Začetek pomladi poleg nekoliko toplejšega vremena vselej napoveduje tudi uvod v kajakaško sezono. Kot že tolikokrat doslej bodo tudi to soboto prve tekmovalne zavesljaje v letu slovenski slalomisti in slalomistke naredili v Tacnu.

Ker bo letošnje svetovno prvenstvo potekalo prav na brzicah reke Save, bodo sobotno tekmovanje s pridom izkoristili številni tuji tekmovalci. V ženski konkurenci bo prvo ime nedvomno nekdanja svetovna prvakinja Jana Dukatova, resno konkurenco našim najboljšim kajakašicam pa bo predstavljala še Rusinja Aleksandra Perova. Eva Terčelj se bo tokrat med drugim preizkusila tudi v precej sveži ženski kategoriji kanuistk.

Izjemno zanimiv obračun se obeta v kategoriji dvojcev, kjer bosta izkušena Dejan Kralj in Simon Hočevar v novonastali navezi poskušala premagati tretje uvrščena z zadnjega svetovnega prvenstva Luko Božiča in Saša Taljata.

Mednarodno obarvana bo tudi konkurenca kanuistov, kjer bodo zmago poleg najboljših Slovencev - Benjamina Savška, Dejana Stevanoviča, Simona Hočevarja, Anžeta Berčiča, Jureta Lenarčiča in drugih - napadali še Nemec Jan Benzien, Hrvat Danko Herceg in Avstrijec Leopold Fuchs.

Največ zvenečih imen kajakaškega športa pa je prijavljeno v kategoriji kajakašev. Na startu bodo tako aktualni evropski prvak Daniele Molmenti, Švicar Michael Kurt, Poljak Dariusz Popiela, Hrvat Dinko Mulić, Italijana Stefano Cipressi in Luca Costa ter številni drugi....


Župančič Regentu prvi letošnji naslov

Most na Soči, 13. marca - Medtem ko se končujejo tekmovanja v zimskih športih, je Kajak klub Soške elektrarne na jezeru Most na Soči z državnim prvenstvom na 5000m zares odprl domačo sezono kajakaških tekmovanj. V lepem vremenu so se na startu, z izjemo Špele Ponomarenko in Nejca Žnidarčiča,  zbrali vsi najboljši slovenski tekmovalci v sprintu na mirnih vodah. Špela je bila odsotna, ker se bo do konca aprila pripravljala v Južni Afriki, Nejc Žnidarčič pa se pripravlja le za krajše razdalje.

Če v prejšnji sezonah med kajakaši  Jernej Župančič ni imel resnega konkurenta je bilo tokrat drugače. Pred tekmo pričakovan troboj med Jernejem, Joštom Zakrajškom in Lovrom Lebanom se je po obratu na 1500m razvil le v dvoboj med Jernejem in Joštom. Po prvem obratu sta si priveslala precejšnjo prednost pred zasledovalci. Do zadnjih nekaj sto metrom sta veslala skupaj, potem pa so izkušnje odigrale svoje. Jernej Župančič Regent je z odličnim finišem strl odpor Jošta Zakrajška, za katerega je bila to prvi nastop na državnem prvenstvu na 5000 m po prestopu iz slalomskih v mirnovodaške vrste. Do tretjega mesta je priveslal Rok Kuk, ki je odlično razporedil moči. V zadnjem delu proge je uspel dohiteti klubskega kolega Lovra Lebana, ki Rokovemu  ciljnemu  finišu ni bil sposoben slediti.

Med ženskami je slavila Tea Kralj, odličen nastop pa je uspel tudi še ne 15 letnemu Alanu Apolloniu, ki je zasedel...


Priprave v Atenah se bližajo koncu

Medtem ko se del slalomske reprezentance pripravlja v Avstraliji (nastopili so tudi na tekmovanju Oceania Open), drugi del ekipe zavzeto trenira na progi, ki je olimpijce gostila štiri leta za tisto v Penrithu. V Atenah so zbrani tako članski kot mladinski reprezentanti. Slednji bivanje v Grčiji že zaključujejo, saj bodo po sobotnem treningu odpotovali nazaj v Slovenijo.

V drugo polovico pa so se prevesile tudi priprave naših izkušenejših kajakašev in kanuistov. Simon Hočevar bo tako v grški prestolnici treniral še pet dni, deset dni treninga pa preostaja Petru Kauzerju, Janošu Peterlinu, Simonu Artlju, Juretu Lenarčiču in Benjaminu Savšku. Pod budnim očesom trenerjev Jožeta Vidmarja in Petra Kauzerja starejšega so tekmovalci že opravili precejšen del treninga, v prihodnjih dneh pa prav tako načrtujejo čim večje število voženj na zahtevni divji vodi. Zahtevna proga in ugodne vremenske razmere v Atenah omogočajo odlično vadbo že od prvega dne, zaradi močnega vetra pa je bil moten le en trening.

S pogoji je zadovoljen tudi najboljši slovenski kajakaš Peter Kauzer: »Treningi potekajo po planu, občutki na vodi so super. Ni mi žal, da sem se letos odločil za trening v Atenah in ne v Avstraliji, saj imamo srečo z vremenom.  Ljudi ni veliko, tako da se da delati kvalitetno in veliko narediti na vodi. Ta proga je ena izmed mojih najljubših in iz dneva v dan uživam v čolnu. Imam tudi nov kajak in nov model vesla,...


Andraž Krpič; Zelandija je verjetno najdražja dest

Ekipa štirih slovenskih ekstremnih kajakašev se je v sredini januarja podala na veslaško ekspedicijo v Novo Zelandijo. Dejan Kralj, Andraž Krpič, Janez Čižman in Andrej Bijuklič so poleg neverjetnega veslanja, doživeli še marsikaj zanimivega, eden od projektov, ki so si jih zadali opraviti med bivanjem tam, pa je tudi posneti čim več materiala za svoj športno-kajakaški dokumentarec.

Lotili in preveslali so nekaj najzahtevnejših novozelandskih rekah ter brzic. Poleg neverjetne očaranosti zaradi povsem neobljudene in neokrnjene narave ter lepot rek, pa se je vsem s svojo pojavo globoko v spomin vklesal tudi izjemni pilot helikopterja, domačin Bruce Dando, ki je fante z opremo prevažal do rek in odsekov, kamor brez njegove pomoči ne bi mogli.

Kdaj in kako se je porodila ideja, da bi se podali na NZL?
»Na to vprašanje lahko kar natančno odgovorim. Ideja je plod večerne debate na tekmovanju Teva Extreme Outdoor Games v Ivrei, ki je potekalo lani junija. Če se prav spomnim, nam je obisk predlagal novozelandski slalomist Mike Dawson.«

Kako dolgo so potekale priprave, kako ste sestavili načrt potovanja?
»Nekaj mesecev po Ivrei je bilo potovanje še dokaj 'v zraku'. Predvsem Dejan Kralj in Andrej Bijuklič sta bila na začetku najbolj zagnana. Ko sem se za potovanje dokončno odločil še jaz, sem malo pospešil nakup letalskih vozovnic, saaj smo pred tem le okvirno vedeli, v...


Kandidati za mladinsko državno reprezentanco v kaj

Ljubljana, 26. februarja - Kandidati za mladinsko državno reprezentanco v slalomu so se v četrtek, po desetih dneh, vrnili s treninga v Grčiji. Ekipo štirinajstih tekmovalcev in tekmovalk so vodili trije trenerji: Matej Trampuž, Uroš Kodelja in Aleš Kuder. Razen Eve Terčelj, svetovne mladinske prvakinje v slalomu iz leta 2008 in svetovne mladinske prvakinje v sprintu iz lanskega leta, so vsi tekmovalci v ekipi novi.

“Pet dni smo trenirali v Nafpaktosu, na umetni progi, zgrajeni v sklopu Olimpijskih iger, dvesto kilometrov oddaljeni od Aten. Tekmovalci so imeli na tej progi kar nekaj težav. Vodostaj je bil namreč precej povišan, hkrati pa je bil to njihov prvi stik z divjo vodo v tej sezoni. Veliko bolje so se počutili na olimpijski progi v Atenah, kjer so trenirali zadnje tri dni. Razen prekaljene Eve Terčelj, so vsi člani v ekipi novi. So zelo delavni in željni napredka. V ekipi je čutiti novo, pozitivno energijo,” je navdušeno pripovedoval Matej Trampuž, glavni trener mladinske slalomske reprezentance.

Treninga so se udeležili:
K-1 mladinke:
EVA TERČELJ
AJDA NOVAK
NINA BIZJAK
ANJA KANCLER

K-1 mladinci:
SIMON  BRUS
MATIC ŠTRUKELJ
MATEJ POLJANEC
TILEN HVALA
URBAN KAPUŠIN
NEJC RUSIJAN

C-1 mladinci
PETER ŽNIDARŠIČ
SAŠA KOVAČIČ
ANDREJ ČREPINŠEK

Do izbirnih tekmovanj bodo tekmovalci trenirali po matičnih klubih, nato pa se bodo najboljši ponovno...


Očistimo Slovenijo v enem dnevu!

Dne 17. aprila bo potekala največja prostovoljska okoljska akcija v zgodovini Slovenije. Kot partner si je s prizadevanjem očistiti naravo čim večjih količin odpadkov pridružila tudi Kajakaška zveza Slovenije.

Vsa kajakaška in rafting društva ter organizacije  vabimo, da na www.ocistimo.si prijavite svoje zbirno mesto, s katerega boste na dan akcije usmerjali in čistili obrežja rek. Poleg tega vas vabimo, da se projektu pridružite tudi s prijavo divjih odlagališč, ki poteka preko www.ocistimo.si. Na spletni strani dobite vsa navodila in tudi vse ostale informacije o projektu, pišete pa lahko tudi na info@ocistimo.si.


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam