Okt 2019
NPTSČPS
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ponomarenkova v olimpijskem finalu

Peking, 21. avgusta (STA) - Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko se je uvrstila v olimpijski finale v tekmi na 500 metrov, potem ko je v današnji drugi predtekmovalni skupini osvojila tretje mesto. Finalna preizkušnja bo na sporedu v soboto ob 10.20 po slovenskem času.

Ponomarenkova se je pogumno spustila v boj z uglednimi tekmicami in na koncu izpolnila lastne cilje, postavljene pred olimpijskimi igrami. "Zelo sem vesela finala. Tam bom dala še enkrat vse od sebe in upam, da mi bo uspelo katero od tekmic tudi prehiteti. Tokrat je bilo zelo težko, saj smo imela dekleta veter v prsi, pred tem pa je pihal celo bočni veter in bala sem se, da sem dobila slabo progo, na srečo pa so se pogoji nato spremenili in bili enakovredni za vse," je povedala Primorka, ki si je prvi cilj letos izpolnila že s samo uvrstitvijo na igre, katere so se ji tesno izmuznile pred štirimi leti, tukaj pa se ji je posrečil tudi skok med najboljše.

V drugi polfinalni skupini se je najbolje izteklo Kitajki Hongyan Zhong, bronasti s SP 2006. Prevzela je vodstvo v drugi polovici in nato zanesljivo zmagala. Najboljše je sicer začela svetovna podprvakinja iz Finske Anne Rikala, ki pa lastnega ritma ni zdržala, za njo je bila Kitajka, tretja pa specialistka za 200-metrsko razdaljo Španka Maria Teresa Portela. Na polovici proge je bila Ponomarenkova četrta, a je bilo med prvo in šesto le 1,64 sekunde razlike, med Ponomarenkovo in...


Župančič Regent obtičal v polfinalu

Peking, 20. avgusta (STA) - Kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je danes v polfinalu iger v Pekingu osvojil šesto mesto in se ni uvrstil v finale. Za tretjim mestom, ki je še vodil v finale in Švedom Markusom Oscarssonom, je Župančič Regent zaostal za skoraj osem sekund.

Župančič Regent je današnjo tekmo odpeljal povsem v nasprotju z lastnimi željami in pričakovanji. Tekmeci so mu ušli že po startu in po 250 metrih je kazalo, da se jim morda še lahko približa, a se je z osmega mesta povzpel le na šesto in na koncu ni imel nikakršne vloge pri odločitvi o trojici, ki se je uvrstila v veliki finale.

"Shunyi ostaja začaran za Slovenijo. Po veslačih in divjevodašu tudi jaz nisem izpolnil svojih ciljev," je v napol v šali po tekmi razmišljal Regent, ki je dajal izjave kar na asfaltu, namesto na preprogi, ki je sicer predviden za po tekmi bosonoge športnike: "Danes si mesta tam nisem zaslužil. Res sem želel prekiniti slovenski urok tukaj, a ta proga ostaja nepremostljiva ovira za nas."

Slovenski reprezentant se je v polfinale olimpijskih iger zavihtel že pred štirimi leti v Atenah, lani na svetovnem prvenstvu pa se je prebil tudi v finale. "Že od starta sem bil zadaj in brez možnosti. Mislim, da me ni strla glava, ampak so me izdale roke. Ni šlo. Tudi tekmeci, ki imajo na papirju sicer večje uspehe od mene, so bili premagljivi, saj sem v karieri premagal že prav vsakega med njimi....


Slovaški dan na slalomski progi

Peking, 15. avgusta (STA) - Zadnji odločitvi na prizorišču tekmovanj v slalomu na divjih vodah na olimpijskih igrah v Pekingu sta največ veselja prinesli Slovaški. Slednja se je po zaslugi Pavola in Petra Hochschornerja ter Elene Kaliske veselila zlatih kolajn med kanuističnimi dvojci in kajakašicami.

Posebej sta navdušila brata Hochschorner, saj sta se z uspehom v kitajskem glavnem mestu že tretjič zapored (po Sydneyju in Atenah) veselila olimpijske zmage v C-2. S tem sta postala prva divjevodaša s tremi olimpijskimi zmagami. Po polfinalu sta bila na drugem mestu za Nemcema Michelom Felifom in Sebastianom Piersigom (na koncu sta bila šesta), v finalu pa sta ukanila vso konkurenco.

"Nemca sta imela res nekaj smole, toda po drugi strani sva midva imela srečo," je po nastopu dejal Peter Hochschorner in na vprašanje, ali bosta z bratom osvojila še četrto zaporedno zlato, odvrnil: "Seveda!". Srebro sta si priveslala Čeha Jaroslav Volf in Ondrej Štepanek, za zmagovalcema sta zaostala 2,07 sekunde, bron pa Rusa Mihail Kuznecov in Dimitrij Larionov. Slednja sta (ob Poljakih) na letošnjem evropskem prvenstvu v Krakovu olimpijsko kvoto odvzela mlademu slovenskemu dvojcu Sašo Taljat/Luka Božič.

Naslov pa je ubranila tudi Kaliska. Potem ko je v Atenah ugnala Američanko Rebecco Giddens in Avstralko Helen Reeves, je imela tokrat za najhujši tekmici Avstralko Jacqueline Lawrence in Avstrijko...


Župančič Regent zanesljivo v polfinale

Peking, 18. avgusta (STA) - Na olimpijsko stezo v Pekingu se je danes podal tudi slovenski adut v kajaku na mirnih vodah Jernej Župančič Regent. V svoji predtekmovalni skupini preizkušnje na 1000 metrov je tekmovalec koprske Žusterne dosegel četrti čas (3:33,289) in se s tem uvrstil v polfinale.

Jernej Župančič Regent, ki že ima olimpijsko izkušnjo iz Aten, kjer je zasedel 15. mesto, je moral tokrat prepustiti prvo mesto Kanadčanu Adamu van Koeverdenu, bronastemu na tej razdalji v Grčiji in branilcu naslova na 500-metrski razdalji. Kanadčan, eden glavnih favoritov za zlato, je vodil vse od starta do cilja.

V ozadju so se na mestih od dve do pet menjavali Hrvat Stjepan Janić, Novozelandec Ben Fouhy, naš Jernej Zupančič Regent in Kubanec Jorge Garcia, ki pa je v končnici popolnoma popustil in zdrsnil celo na sedmo mesto, zadnje, ki je še vodilo v polfinale. 28-letni Zupančič Regent pa je bil tokrat četrti in se zanesljivo uvrstil v sredin polfinale, čeprav s svojim nastopom nikakor ni bil zadovoljen: "Moj cilj še kar ostaja nastop v finalu. Danes je bilo v veslanju kar nekaj napak, za nameček pa nisem ujel pravega ritma. Vsekakor bom moral za preboj med najboljše zaveslati bolj sproščeno," je po tekmi menil Regent.

Besede slovenskega tekmovalca je potrdil tudi Andrej Jelenc, vodja kajakaške odprave na Kitajskem. "Svoj nastop bo moral za polfinale krepko popraviti. Tokrat ga je...


Kauzer tudi pred tekmo napovedal zlato

Peking, 08. avgusta (STA) - Eden od vročih kandidatov za slovensko medaljo na olimpijskih igrah v Pekingu je kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer, ki je tudi na zadnjem srečanju z novinarji ponovil, da si v Pekingu želi zlato medaljo. Olimpijske kvalifikacije ga čakajo že v ponedeljek, polfinale in finale pa dan kasneje.

"Želje ostajajo enake tudi zdaj. Vem, da sem sposoben osvojiti zlato, če bom progo odpeljal brez napake, in ne vidim razloga, da svojih želja ne bi povedal na glas. Vsak športnik, ki je v ožjem svetovnem vrhu, si želi zlato medaljo in pri meni je enako, čeprav se tudi meni nastop lahko ponesreči," je povedal Kauzer. Vzpone in padce v kajaku na divjih vodah pa Kauzer pozna še predobro, saj je na progi vedno med najhitrejšimi, kazenske sekunde pa so mu odnesle že prenekatero odličje, nazadnje letos na evropskem prvenstvu v Krakovu, kjer je veslal s hitrostjo evropskega prvaka, napake pa so ga od zlata oddaljile na peto mesto.

Hrastničan je bil med prvimi slovenskimi športniki, ki so odpotovali na prizorišče iger. Po mnenju trenerja Andreja Jelenca pa je Kauzer na progi delal bistveno več od tekmecev, tudi po pet voženj na trening, medtem ko so jih drugi morda tri. "Ta tekma je nekaj posebnega in največ treningov sva opravila jaz in slovaški kanuist Michal Martikan. Nastop na divjih vodah je tako ali tako vedno težak, tukaj pa gre za tekmo, ki je na sporedu vsaka štiri leta....


Simon Hočevar tretji na Češkem

Česke Budejovice, 10. avgusta (STA) - Česke Budejovice so ta konec tedna gostile močno mednarodno tekmo v slalomu na divjih vodah Wave 2008, na kateri se je med Slovenci najbolj izkazal veteran Simon Hočevar. Slednji je namreč med kanuisti osvojil tretje mesto. Kanuistični uspeh slovenske vrste na Češkem je s šestim mestom dopolnil še Jošt Zakrajšek.

V C-1 je sicer zmago slavil Nemec Nico Bettge pred Slovakom Matejem Benušem.

V konkurenci kajakašev je od Slovencev nastopil le Jure Meglič in zasedel sedmo mesto. Slavil je Čeh Lukaš Kubrican pred Francozom Sebastienom Combotom in rojakom Ivanom Pišvejcem.

Več informacij:
http://www.wave-festival.com/wen/results-photos-2008.html


Slovenska kajakaša z optimizmom zreta na olimpijsk

Brnik, 08. avgusta (STA) - Slovenska kajakaša Špela Ponomarenko in Jernej Župančič Regent z optimizmom pričakujeta nastop na olimpijskih igrah. Čeprav so vse napovedi pogostokrat precej nehvaležne, pa pri obeh obstaja realna želja po uvrstitvi v finale. Z ljubljanskega letališča Jožeta Pučnika sta se danes odpravila na Kitajsko.

"O pričakovanjih je težko govoriti. Rada bi veslala tako, kot znam najbolje, in da bi se na progi vse izteklo od starta do cilja, kot sem zastavila, in da bi po prihodu v cilj vedela, da je to to in da več od tega nisem mogla narediti," je na novinarski konferenci pred odhodom v olimpijski Peking dejala slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko.

Na zadnji tekmi svetovnega pokala v Poznanu je mlada Primorka osvojila drugo mesto v svoji paradni disciplini na 200 m, na 500 m, kjer bo Slovenijo zastopala na olimpijskih igrah v Pekingu, pa je bila peta.

Čeprav bo to zanjo prvi olimpijski nastop, treme pred velikim tekmovanjem ne čuti. "Trenirala sem dobro," je samozavestna 26-letna kajakašica na mirnih vodah, za katero so dolge priprave.

"Moja velika želja je uvrstitev v finale. Lani na svetovnem prvenstvu mi je za to zmanjkalo eno mesto. Konkurenca se kaj dosti od lani ni spremenila. Naredila bom vse, kar je v moji moči, da bi mi to tudi uspelo," je še dejala kajakašica, ki bo imela prvo tekmo 19. avgusta.

Malce nejevolje ji povzroča le oddaljenost...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725   »
Športnica leta
Urša Kragelj
Športnik leta
Simon Oven


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam