Mar 2021
NPTSČPS
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Na SP slalomistov v Seu d'Urgellu danes že zares

Ljubljana - Seu d'Urgell je od srede, ko je bilo na sporedu slavnostno odprtje, do nedelje prizorišče najpomembnejšega letošnjega dogodka slalomistov na divjih vodah. V Pirenejih se bo na svetovnem prvenstvu merilo 350 tekmovalk in tekmovalcev iz več kot 60 držav, med njimi tudi polna slovenska zasedba.


Slovenci v Španiji največ pričakujejo od kajakašev Petra Kauzerja, Dejana Kralja in Jureta Megliča, ki so se vsi sposobni zavihteti visoko, predvsem Kauzer pa je poudaril, da ga na SP ne zanima nič drugega kot kolajna. Omenjena trojica bo ena najresnejših kandidatk za odličje tudi v ekipni tekmi.


Med kanuisti bodo tekmovali izkušena Simon Hočevar in Dejan Stevanovič ter mladi, a letos najhitrejši slovenski kanuist Benjamin Savšek, ki je napovedal finale. Slednji je glavni cilj tudi pri dekletih, kjer sta slovenski adutinji Nina Mozetič in Urša Kragelj, tekmovala pa bo še mlada in perspektivna Eva Terčelj.


Na prvenstvo je potovala tudi polna zasedba dvojcev. Najvišje merita Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta že nekajkrat letos dokazala, da se lahko prebijeta do finala. Malo manjša so pričakovanja pri Urbanu Jarcu in Blažu Ovnu ter bratoma Anžetu in Juretu Janežiču, ki gredo v Španijo bolj nabirat izkušnje za SP 2010 v Tacnu.


Danes se bodo v kvalifikacijah merili dvojci in kajakašice, v petek bodo kvalifikacijske vožnje odveslali še kanuisti in kajakaši, sobota bo namenjena ekipnim...


Urša Kragelj in primorska naveza Taljat-Božič v po

Seu d'Urgell - V Seu d'Urgellu se je danes s kvalifikacijami kajakašic in kanuističnih dvojcev začelo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Slovenci so z izkupičkom prvega dne delno zadovoljni, saj so se v nedeljski polfinale uvrstili le Sašo Taljat in Luka Božič med dvojci ter Urša Kragelj med dekleti.

Kragljeva je še enkrat dokazala, da je ena perspektivnejših tekmovalk v kajakaški karavani. Enaindvajsetletna Novogoričanka je že prvi vožnji prikazala dobro vožnjo, vendar pa v zadnjem delu naredila napako, ki jo je potisnila iz 20-erice. V drugo pa si spodrsljajev ni privoščila, postavila do takrat enega najboljših časov med kajakašicami in si z osmim mestom le priveslala tako želen polfinale.

"Uf, to pa je olajšanje! Sicer imam višje cilje, toda tudi to, da na svetovnem prvenstvu prideš med najboljših 20, je velik uspeh. Zelo dobro sem veslala že v prvi vožnji, vendar se mi je v zadnjem delu pripetila napaka. Tako se je še enkrat pokazalo, da ne smeš razmišljati o rezultatu, temveč le o dobri vožnji. Tega se bom držala. Ne bom se obremenjevala z ničimer drugim, le s svojim veslanjem," pravi Kragljeva, ki ob takšni predstavi lahko v nedeljo računa tudi na kaj več: "Seveda, želim si finale."

Manj uspeha sta imeli drugi slovenski kajakašici. Izkušena Nina Mozetič, ki je v zadnjem času kazala dobro formo, je tokrat - predvsem po zaslugi kazenskih sekund - ostala brez polfinala na...


Pred začetkom SP obvezni nakupi v Andori že opravl

Seo d'Urgell - Obdobje treninga slovenske ekipe pred svetovni prvenstvom v slalomu v Seu d'Urgellu se preveša v drugo polovico. Do začetka prvenstva je le  še nekaj dni, kar pomeni, da 'upada' tudi število še možnih treningov na tekmovalni progi. Za Slovence je trening vse od začetka tedna potekal odlično. Ker je francoska ekipa, ki si deli termin treninga s slovenskimi slalomisti, prispela na prizorišče prvenstva šele pred kratkim, je bilo na progi veliko prostora in s tem pogoji za delo še boljši. Tudi vreme je odlično, saj so temperature čez dan še prav poletne.


Z vzdušjem v ekipi in pogoji  sta zadovoljna tudi Benjamin Savšek in Peter Kauzer, ki si tudi delita sobo, čas med treningi pa si krajšata z ogledi filmov. »Treningi potekajo po načrtih, tako da imam zelo dober občutek. Tudi Pero je odličen 'cimer', tako, da je vse O.K.,« je nekaj vtisov iz Španije strnil Benjamin Savšek. Pero, ki je včeraj, dan pred otvoritvijo  praznoval rojstni dan pa je dodal: »Počutje je odlično, poškodba rame se sanira, pa tudi sproščenosti ne manjka. Zaenkrat je vse tako, kot mora bit'!«

Ker je Seu d'Urgell le nekaj kilometrov od meje z Andoro, je večji del ekipe tudi že opravil skoraj obvezni obisk nakupovalne meke. Tako bodo pred tekmovanjem misli zares usmerjene le v tekmovalni nastop. Na prizorišču so zbrane že vse ekipe, tako da je okoli proge že čutiti tisti pravi tekmovalni vrvež. Na prvenstvu...


Slovenska reprezentanca že na prizorišču svetovneg

Seu d' Urgell - Včeraj zvečer se je prvemu delu ekipe, v katerem sta bila trenerja Andrej Nolimal in Miha Terdič, pridružila celotna kajakaška ekipa, vključno z Benjaminom Savškom in Evo Terčelj (v Španijo sta pripotovala v ponedeljek). Naknadno se je v drugi 'rundi' ekipi pridružila še trojica kanuistov; Dejan Stevanovič (žena mu je pravkar rodila drugega sina, ki so ga poimenovali Val) ter dvojec Sašo Taljat  – Luka Božič.


Načeloma so vsi slovenski tekmovalci na prizorišču svetovnega prvenstva že bili. Vseeno so bili prvi treningi za nekatere namenjeni spoznavanju z vodo. Predvsem za Evo Terčelj ter oba dvojca je bil to prvi stik s progo. Drugi tekmovalci so na progi že trenirali in tekmovali v prejšnjih sezonah oziroma bili tu na pripravah sredi letošnjega junija.


Na prvih treningih bodo  pogoji še ugodni, saj na prizorišču še ni francoske reprezentance, ki bo od petka naprej trenirala v istem terminu kot Slovenci. Tako so imeli kajakaši na prvem treningu celo progo skoraj povsem zase. Kajakaši so oba dni del treninga tudi že namenili moštvenim vožnjam, saj se želijo do nastopa čim bolj prilagoditi na medsebojne reakcije na progi za tekmo.


Na samem prizorišču še ni vseh ekip. Nekje do konca tedna naj bi prispele vse, tako da bo od petka dalje tudi na treningih precej večja gneča. Tudi samo prizorišče še pripravljajo za samo prvenstvo. Danes so začeli s postavljanjem...


Državni naslovi podeljeni tudi pri mirnovodaših

Ptuj - Slovenski kajakaši na mirnih vodah so se konec tedna merili na državnem prvenstvu na Ptuju. Pričakovano je bila med članicami najuspešnejša Špela Ponomarenko, ki je slavila v posamični konkurenci na 200, 500 in 1000 metrov. V moški konkurenci je Jernej Župančič Regent slavil na 500 m, medtem ko je bil na 200 m tretji.

Na tej najkrajši razdalji se je v moški konkurenci zmage veselil Lovro Leban, ki je enak uspeh že v soboto dosegel tudi na 1000 metrov, kjer pa ni nastopil prvi in praktično edini favorit, Župančič Regent. Ta je namreč v soboto s športno enoto Slovenske vojske uspešno tekmoval na triatlonu jeklenih v Bohinju.

Leban je prednjačil tudi v kajakaškem dvojcu, saj se je skupaj z Rokom Kukom okitil z državnimi naslovi na vseh treh razdaljah.


Na DP za pestro dogajanje poskrbele 'stare sablje'

Ljubljana – Državno prevenstvo v slalomu na divjih vodah je danes ponudilo pestro dogajanje ob savskih brzicah, saj se je med sproščenim, a zato nič manj resnim tekmovanjem, zvrstilo nekaj zanimivosti, ki jih običajno ni na ogled v Tacnu.

Če je bila zmaga Petra Kauzerja na odprtem državnem prvenstvu gola formalnost, saj se je za peti naslov državnega prvaka po tacenski progi spustil bolj za trening kot zares, pa so smrtno resno tekmo vzeli nekateri nekdanji kajakaški asi, ki jih je bilo med prvo deseterico pri članih kar pet. Drugo in tretje mesto je bilo rezervirano za preostala reprezentanta – drugi je bil Dejan Kralj, tretji pa Jure Meglič.

Pri mlajših članih se je prvega mesta veselil Simon Artelj, za njim pa sta se zvrstila Simon Brus in Gregor Brovinsky. Slednji je štartal le drugi tek, prvega je namreč zamudil, ker se je udeležil Triatlona jeklenih v Bohinju, njegova ekipa pa je tam celo zmagala.

Če bi razpisali na DP kategorijo 'stare sablje' bi zmago v žep pobasal Andrej Nolimal (6. mesto absolutno), drugi bi bil Fedja Marušič (7. mesto), tretji pa Uroš Kodelja (8). Našteti še zdaleč niso edini trenerji, ki so nastopili. Po progi navzdol so se spustili tudi Aleš Kuder (trener v celjskem klubu), Žiga Ovčak (trenutno sodeluje z iransko reprezentanco), Uroš Škander (že nekaj let uspešno trenira Japonce)... Od trenerjev ni nastopil, denimo, Dejan Testen, vendar se je zato tokrat preizkusil v nekoliko...


Na SP potuje tudi celotna ekipa v kanujih dvosed

Ljubljana - Pred slovenskimi slalomisti je najpomembnejša tekma sezone, svetovno prvenstvo, ki ga bo od 9. do 13. septembra gostil Seo d'Urgell. Toda preden se slovenski kajakaši in kanuisti odpravijo v Španijo, jih najprej čaka še državno prvenstvo, ki bo letos, kot vse kaže, izjemno zanimivo in zabavno.

Vodja odprave bo direktor reprezentanc Andrej Jelenc, od trenerjev pa bodo na prizorišču SP Peter Kauzer senior, Miha Terdič, Andrej Nolimal, Dejan Testen in Jože Vidmar. Da bo vse, kot mora biti, saj Slovenci ničesar ne želijo prepuščati naključju, bosta z reprezentanco v Španijo odpotovala še zdravnik Marijan Koršič ter fizioterapevt Andrej Potrata.

Tudi tokrat so ambicije v slovenskem taboru visoke, najvišje, pričakovanja pa, ne glede kako visokoleteče, povsem realne. Po razočaranjih na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih v Braziliji in Avstraliji, je napočil čas, da se Slovenci pokažejo v pravi luči. Z drugimi besedami – Kajakaška zveza Slovenije gre na prvenstvo s svojimi tekmovalci po kolajne in potrditi, da vsi uspehi  letošnje sezone niso golo naključje.

Prvo ime reprezentance, kajakaš Peter Kauzer mlajši, je celotno sezono čakal na SP. Glavni in edini cilj sezone, kar je tudi sam večkrat javno povedal. »Vse dosedanje tekme so bile zame le priprava na svetovno prvenstvo. Celotno sezono sem podredil temu nastopu in v Španiji me zanima zgolj in edinole kolajna,« je že ničkolikokrat ponovil...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991  3998   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam