Jul 2020
NPTSČPS
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Župančič Regent zanesljivo v polfinale

Peking, 18. avgusta (STA) - Na olimpijsko stezo v Pekingu se je danes podal tudi slovenski adut v kajaku na mirnih vodah Jernej Župančič Regent. V svoji predtekmovalni skupini preizkušnje na 1000 metrov je tekmovalec koprske Žusterne dosegel četrti čas (3:33,289) in se s tem uvrstil v polfinale.

Jernej Župančič Regent, ki že ima olimpijsko izkušnjo iz Aten, kjer je zasedel 15. mesto, je moral tokrat prepustiti prvo mesto Kanadčanu Adamu van Koeverdenu, bronastemu na tej razdalji v Grčiji in branilcu naslova na 500-metrski razdalji. Kanadčan, eden glavnih favoritov za zlato, je vodil vse od starta do cilja.

V ozadju so se na mestih od dve do pet menjavali Hrvat Stjepan Janić, Novozelandec Ben Fouhy, naš Jernej Zupančič Regent in Kubanec Jorge Garcia, ki pa je v končnici popolnoma popustil in zdrsnil celo na sedmo mesto, zadnje, ki je še vodilo v polfinale. 28-letni Zupančič Regent pa je bil tokrat četrti in se zanesljivo uvrstil v sredin polfinale, čeprav s svojim nastopom nikakor ni bil zadovoljen: "Moj cilj še kar ostaja nastop v finalu. Danes je bilo v veslanju kar nekaj napak, za nameček pa nisem ujel pravega ritma. Vsekakor bom moral za preboj med najboljše zaveslati bolj sproščeno," je po tekmi menil Regent.

Besede slovenskega tekmovalca je potrdil tudi Andrej Jelenc, vodja kajakaške odprave na Kitajskem. "Svoj nastop bo moral za polfinale krepko popraviti. Tokrat ga je...


Kauzer tudi pred tekmo napovedal zlato

Peking, 08. avgusta (STA) - Eden od vročih kandidatov za slovensko medaljo na olimpijskih igrah v Pekingu je kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer, ki je tudi na zadnjem srečanju z novinarji ponovil, da si v Pekingu želi zlato medaljo. Olimpijske kvalifikacije ga čakajo že v ponedeljek, polfinale in finale pa dan kasneje.

"Želje ostajajo enake tudi zdaj. Vem, da sem sposoben osvojiti zlato, če bom progo odpeljal brez napake, in ne vidim razloga, da svojih želja ne bi povedal na glas. Vsak športnik, ki je v ožjem svetovnem vrhu, si želi zlato medaljo in pri meni je enako, čeprav se tudi meni nastop lahko ponesreči," je povedal Kauzer. Vzpone in padce v kajaku na divjih vodah pa Kauzer pozna še predobro, saj je na progi vedno med najhitrejšimi, kazenske sekunde pa so mu odnesle že prenekatero odličje, nazadnje letos na evropskem prvenstvu v Krakovu, kjer je veslal s hitrostjo evropskega prvaka, napake pa so ga od zlata oddaljile na peto mesto.

Hrastničan je bil med prvimi slovenskimi športniki, ki so odpotovali na prizorišče iger. Po mnenju trenerja Andreja Jelenca pa je Kauzer na progi delal bistveno več od tekmecev, tudi po pet voženj na trening, medtem ko so jih drugi morda tri. "Ta tekma je nekaj posebnega in največ treningov sva opravila jaz in slovaški kanuist Michal Martikan. Nastop na divjih vodah je tako ali tako vedno težak, tukaj pa gre za tekmo, ki je na sporedu vsaka štiri leta....


Simon Hočevar tretji na Češkem

Česke Budejovice, 10. avgusta (STA) - Česke Budejovice so ta konec tedna gostile močno mednarodno tekmo v slalomu na divjih vodah Wave 2008, na kateri se je med Slovenci najbolj izkazal veteran Simon Hočevar. Slednji je namreč med kanuisti osvojil tretje mesto. Kanuistični uspeh slovenske vrste na Češkem je s šestim mestom dopolnil še Jošt Zakrajšek.

V C-1 je sicer zmago slavil Nemec Nico Bettge pred Slovakom Matejem Benušem.

V konkurenci kajakašev je od Slovencev nastopil le Jure Meglič in zasedel sedmo mesto. Slavil je Čeh Lukaš Kubrican pred Francozom Sebastienom Combotom in rojakom Ivanom Pišvejcem.

Več informacij:
http://www.wave-festival.com/wen/results-photos-2008.html


Slovenska kajakaša z optimizmom zreta na olimpijsk

Brnik, 08. avgusta (STA) - Slovenska kajakaša Špela Ponomarenko in Jernej Župančič Regent z optimizmom pričakujeta nastop na olimpijskih igrah. Čeprav so vse napovedi pogostokrat precej nehvaležne, pa pri obeh obstaja realna želja po uvrstitvi v finale. Z ljubljanskega letališča Jožeta Pučnika sta se danes odpravila na Kitajsko.

"O pričakovanjih je težko govoriti. Rada bi veslala tako, kot znam najbolje, in da bi se na progi vse izteklo od starta do cilja, kot sem zastavila, in da bi po prihodu v cilj vedela, da je to to in da več od tega nisem mogla narediti," je na novinarski konferenci pred odhodom v olimpijski Peking dejala slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko.

Na zadnji tekmi svetovnega pokala v Poznanu je mlada Primorka osvojila drugo mesto v svoji paradni disciplini na 200 m, na 500 m, kjer bo Slovenijo zastopala na olimpijskih igrah v Pekingu, pa je bila peta.

Čeprav bo to zanjo prvi olimpijski nastop, treme pred velikim tekmovanjem ne čuti. "Trenirala sem dobro," je samozavestna 26-letna kajakašica na mirnih vodah, za katero so dolge priprave.

"Moja velika želja je uvrstitev v finale. Lani na svetovnem prvenstvu mi je za to zmanjkalo eno mesto. Konkurenca se kaj dosti od lani ni spremenila. Naredila bom vse, kar je v moji moči, da bi mi to tudi uspelo," je še dejala kajakašica, ki bo imela prvo tekmo 19. avgusta.

Malce nejevolje ji povzroča le oddaljenost...


Kauzer z odliko preko prve ovire

Peking, 11. avgusta (STA) - Slovenski kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer se je s prvim izidom kvalifikacij zanesljivo uvrstil v torkov finalni del tekmovanj. Drugouvrščenega Francoza Fabiena Lefevreja, po mnenju mnogih prvega favorita, je kljub sproščeni drugi vožnji prehitel za 1,57 sekunde.

Že v prvi vožnji je Kauzer dokazal, da njegove napovedi o olimpijski medalji, večkrat je napovedal boj za zlato, niso iz trte zvite. Na vseh treh delih proge je 24-letni Hrastničan v prvi vožnji dosegel najboljši izid. V prvem in drugem je bila njegova prednost majhna, v spodnjem pa je tekmecem odvzel kar dve sekundi. Izjema je bil Nemec Alexander Grimm, ki je na progi za Kauzerjem zaostal le dobro sekundo, a se je v zadnjem delu dotaknil vratc.

"V prvi vožnji sem šel na polno in bil kar presenečen nad prednostjo, ki sem jo imel. Vsekakor sem uspešno opravil test, saj bi teoretično lahko tudi izpadel. Občutki so zelo dobri in mislim, da je ta vožnja lep obet za jutri. Seveda bo jutri drugače, saj bomo vsi bolj motivirani in na stopničkah si bo treba mesto priboriti. Jaz ostajam pri svoji napovedi o osvojeni medalji," je povedal slovenski šampion.

Kauzer, ki so ga na vrh lestvice favoritov v svojih napovedih uvrstili tudi prireditelji, je na najboljši možni način upravičil vlogo najvišje uvrščenega tekmovalca na svetovni jakostni lestvici, ki nastopa na olimpijski progi v Shunyiju. Pred njim je na lestvici...


Kauzer najhitrejši, a z napakami šele 13.

Peking, 12. avgusta (STA) - Napake v spodnjem delu proge so slovenskega kajakaša na divjih vodah Petra Kauzerja na olimpijskem slalomu v Shunyiju že po polfinalu vrgle iz borbe za napovedano kolajno. Hrastničan je olimpijske igre v Pekingu tako končal na 13. mestu, tri mesta za sklepno finalno vožnjo. Zlato odličje je osvojil Nemec Alexander Grimm.

Po nekaj drobnih napakah na začetku je 24-letni Hrastničan na olimpijski progi, ki jo je natreniral do potankosti, dobro odveslal predvsem srednji del proge in po dveh tretjinah prevzel vodstvo. Slovenski delegaciji, ki je v velikem številu prišla slavit prvo medaljo na igrah 2008, na tribunah so bili tudi nekateri najboljši športniki kot denimo Rajmond Debevec in Mitja Petkovšek pa tudi vodja delegacije Andraž Vehovar, ki je leta 1996 v Atlanti osvojil srebro, se je že nasmihalo, saj je Kauzer potrdil dobro vožnjo iz kvalifikaciji. Spodnji del pa je bil za Kauzerja katastrofalen. Prvo napako je naredil na 16. vratcih, drugo na 19. in štiri sekunde pribitka so bile, kljub najhitrejši vožnji med vsemi, preveč za uvrstitev v finale.

"Peter je bil odličen do 11. vratic, nato pa je pobral vsak val in izgubil ritem. Po napaki je dal vse od sebe in nato naredil še eno drobno, a odločilno napako," je po vožnji povedal njegov trener in oče Peter Kauzer starejši. "Škoda za tisto dodatno napako. Z dvema sekundama manj bi za vodilnim Boukpetiejem zaostajal za 1,36 sekunde, kar bi mu...


Olimpijske brzice v Shunyiju pozlatile Nemčijo in

Peking, 12. avgusta (STA/DPA/AFP) - Četrti dan olimpijskih iger je prinesel dramatičen razplet olimpijske preizkušnje olimpijskega slaloma v kajaku in kanuju skozi razburkane brzice v Shunyiju. Dvanajst let po prvi zlati medalji je Michal Martikan s Slovaške v kanuju dosegel drugo olimpijsko zmago, 21-letni Nemec Alexander Grimm pa je dobitnik zlate kolajne v kajaku.

"Ne morem verjeti, to je res krasen občutek. O tem sem sanjal vse od takrat, ko sem bil še majhen deček," je bil navdušen mladi nemški veslač. Grimm, ki je svoji državi priveslal prvo zlato medaljo na olimpijskih igrah v Pekingu, je bil star devet let, ko je slovaški veslaški mojster takrat 17-letni Martikan osvojil zlato medaljo na olimpijskih igrah leta 1996 v Atlanti.

Grimm, tretji na svetovni lestvici, je na finalni progi dosegel čas 171,7 sekunde. Za njim sta se uvrstila Fabien Lefevre iz Francije s časom 173,3 sekunde in Benjamin Boukpeti iz Toga, ki je progo preveslal v 173,45 sekunde ter s tem rezultatom Afriki priveslal prvo olimpijsko medaljo v tej disciplini za afriške športnike. Majhna afriška država Togo pa je sploh prvič osvojila medaljo na olimpijskih igrah. Afriški športnik sicer živi in trenira v Franciji, v mestu Toulouse, njegova mama je Francozinja, oče pa Afričan.

Slovak Martikan, prvi na svetovni lestvici kanuistov, pa je v vodnem parku Shunyi pri Pekingu v finalni vožnji s kanujem s časom 176,65 sekunde pripeljal v cilj pred...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam