Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Teva okronala Kralja

Ljubljana – Slovenski ekstremni kajakaši so se minuli teden mudili na prestižnem tekmovanju Teva Open v Italiji. Po štirih napornih preizkušnjah je na koncu v skupnem seštevku zmagal letos še nepremagan Dejan Kralj, slovenski uspeh pa je s tretjim mestom dopolnil Luka Štricelj. Da je bilo zmagoslavje popolno, so se fantje z veseljem pohvalili, da ima tako majhen narod med najboljšo svetovno dvajseterico kar pet kajakašev.

Dejan Kralj je na vseh tovrstnih letošnjih dirkah, ki se jih je utegnil udeležiti, zmagal. Sicer slalomist po 'osnovni izobrazbi' je pošteno mešal štrene že na šprintu v Tagliamentu, pa nočnem krosu v Solkanu… Največji konkurenti Slovencem so bili izjemni Novozelandci, za katere so nastopali: eden izmed reprezentantov slalomistične ekipe in zmagovalec letošnje boater-cross tekme v Kobaridu Mike Dawson, svetovni podprvak v ekstremnem kajaku (lani na tekmovanju Adidas sick line) Sam Sutton ter izkušeni Jared Meehan. Seveda so Kiviji premočno zmagali tudi med ekipami. Ekipo Slovenije, ki je v seštevku dveh posebnih preizkušenj zasedla tretje mesto, so poleg Štrickota sestavljali še Andraž Krpič-Muki ter Andrej Bijuklič-Bjuklo.

Podrobno poročilo še sledi, rezultati pa so dostopni na:

www.tevaextremeoutdoorgames.it

Video:


Slovenski slalomisti na divjih vodah se bodo v Špa

Ljubljana – Slovenski slalomisti v kajaku in kanuju na divjih vodah se odpravljajo v Španijo, na trening v Seo d'Urgell, kjer bo septembra potekalo svetovno prvenstvo.  Slovenci se bodo urili na progi za SP od 15. do 21. junija, nato pa bo tekmovalna karavana svojo pot nadaljevala do Francije. V Pauju bodo nastopili na prvi tekmi svetovnega pokala od 22. do 38. junija. Temu bosta sledili še dve tekmi za svetovni pokal v Bratislavi (od 1. do 5. julija) in Augsburgu (od 6. do 12. julija).

Španski Seu d'Urgell bo od 9. do 13. septembra gostil svetovno prvenstvo slalomistov, kamor bo tudi Slovenija odpotovala z visokimi cilji. Prav zaradi tega se ekipa tja odpravlja že 15. junija, ko bo en teden preizkušala progo. Prireditelji so kajakaše povabili na trening v sklopu uradnega termina, slovenska ekipa pa bo svoje bivanje tam še nekoliko podaljšala. Prav v ta namen bo dodatno zakupila še tri dni, da pa bi zmanjšal stroške, se slovenski štab dogovarja za skupne treninge s Hrvati in Američani; ničesar pač nočejo prepusti naključju, kadar je govora o SP, glavnem cilju letošnje sezone.


Glede na to, da se je slovenska reprezentanca pred kratkim vrnila z EP v Nottinghamu, so bile uvodne minute namenjene vtisom. »Naši tekmovalci so prikazali dobre nastope in obetavne vožnje, je pa res, da so bila naša pričakovanja nekoliko višja, saj smo pred odhodom v Anglijo napovedovali kolajno, nato pa tako v posamični, kot tudi na...


Župa na Madžarskem sedmi, Ponomarenkova v finalu

Szeged – Slovenskemu kajakašu na mirnih vodah Jerneju Župančiču-Regentu je na tretji tekmi svetovnega pokala na Madžarskem uspel preboj v finale na 1000 metrov, ki je sicer njegova najmočnejša disciplina. Na koncu je sklenil tekmovanje na sedmem mestu, kar je za tri mesta bolje kot lani na istem prizorišču. Uspešna je bila tudi najboljša slovenska kajakašica Špela Ponomarenko, ki se je uvrstila v nedeljski finale na 200 m.

Župančič Regent bo tekmoval tudi jutri - v polfinalu 500-metrske preizkušnje. »Iz tekme v tekmo gre na bolje. Tudi v Szegedu je bilo tako, le v finalu nisem ravno blestel, verjetno tudi zaradi močnega vetra, ki je morda nekoliko premešal razmerja moči. Toda moja forma se stopnjuje in gre zagotovo navzgor. V prejšnjih letih sem bil na začetku zelo dober in potem 'padel', letos pa sem malce zadržano začel in iz preizkušnje v preizkušnjo nekaj malega dodajam," je  nastop v svoji paradni disciplini komentiral 29-letni Koprčan.

Odlično je nastopila tudi Špela Ponomarenko, ki je 'letela' na najkrajši, 200-metrski razdalji – v svoji polfinalni skupini je gladko pustila vse tekmice za seboj in se zasluženo uvrstila v finale na svojem letošnjem premiernem nastopu na tekmah svetovnega pokala. Na 200 metrov si je finale B zagotovila tudi druga slovenska kajakašica Tea Kralj, zasedla četrto mesto v svoji skupini. Oba finala bosta na sporedu jutri dopoldan, nato pa Ponomarenkovo in Kraljevo čakata...


Špela Ponomarenko druga na 200 metrov

Szeged - Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko je še enkrat dokazala, da na razdalji 200 metrov sodi med najboljše na svetu. Na tretji tekmi svetovnega pokala v Szegedu je Ponomarenkova na tej, najkrajši razdalji zasedla drugo mesto.

Ponomarenkova je že z zmago v polfinalni skupini 200-metrske preizkušnje dokazala, da je kljub temu, da se je v zadnjih letih bolj posvetila tudi olimpijskim 500 metrom, še vedno v vrhu te "sprinterske" discipline. V zadnjih treh letih na tej razdalji praktično ni bila slabša kot šesta, tokrat pa je v finalu morala priznati premoč le svetovni prvakinji iz leta 2007, Srbkinji z madžarskim potnim listom Nataši Janić. Ponomarenkova, nekdanja svetovna podprvakinja, je tako ponovila uvrstitev s svetovnega pokala v Szegedu iz leta 2007.


Ta je popoldne nastopila tudi v finalu B na 500 m, ki si ga je zagotovila s četrtim mestom v polfinalni skupini. Na koncu je v svojem zadnjem nastopu v Szegedu slavila in tako pristala na končnem desetem mestu. Tea Kralj, ki je na 200 m osvojila končno 15. mesto, je na 500 m tekmovanje sklenila s sedmim mestom v polfinalu.


"Na tekmo sem prišla praktično s treninga. Ta je bila zame nekakšen test pred evropskim prvenstvom in sredozemskimi igrami. V polfinalu na 500 metrov sem malce prehitro startala, glede na moj način veslanja pa mi niti nasprotni veter ni ravno pomagal. Toda dala sem vse od sebe. Sem pa imela še enkrat več smolo pri...


Slovenski mirnovodaši na Madžarskem mirno skozi kv

Szeged - Kajakaši in kanuisti na mirnih vodah so danes začeli tretjo tekmo svetovnega pokala. V Szegedu veslajo tudi trije Slovenci. Jernej Župančič Regent se je med kajakaši prebil v polfinale tako na 500 kot na 1000 metrov, Špela Ponomarenko in Tea Kralj pa sta med kajakašicami v polfinale prišli na 200 in 500 m.

Župančič Regent je zelo dobro nastopil predvsem v svoji paradni disciplini na 1000 m, kjer je v svoji kvalifikacijski skupini zmagal in se prebil v sobotni polfinale. Devetindvajsetletni Koprčan je popoldne nastopil tudi v kvalifikacijah na 500 m in v svoji skupini zasedel šesto mesto. Tudi to je zadostovalo za nedeljski polfinale.

Ponomarenkova je nastope začela na najkrajši razdalji. Na 200 m je v kvalifikacijski skupini osvojila tretje mesto in se brez težav uvrstila med polfinalistke, ki se bodo za finale pomerile v soboto. Najboljša slovenska mirnovodašica pa je še bolje veslala na 500 m in se z drugim časom skupine tudi na tej razdalji pridružila polfinalistkam.


Premierni nastop Ponomarenkove

Tekmovalci v kajakaškem sprintu so ta konec tedna nastopali na dveh mednarodnih regatah. Na odprtem mednarodnem prvenstvu mesta Zagreb je prvič letos nastopila tudi Špela Ponomarenko (KKK Žusterna) in po pričakovanju dosegla dvojno zmago ter predpisane časovne norme.


Poleg Špele je med članicami, v konkurenci tekmovalk iz klubov s področja naše nekdanje domovine, nastopila tudi Tea Kralj, ki je na obeh razdaljah zaostala le za klubsko tovarišico. Marko Bandelj (KKK Žusterna) je bil pri članih na 1000 m peti. Med mladinci je najboljši uvrstitvi dosegel Malin Titorič (KKK Orka) saj je na 1000 m zasedel 2., na 500m pa 3. mesto.


Na tradicionalni mednarodni regati v Pieštanih na Slovaškem pa sta med mladinci na 1000 m Babič in Gregorič (KKK Žusterna) v K-2 dosegla 7. mesto, Tilen Vidovič (BD Ranca) je bil pri mlajših mladincih na isti razdalji 9., na 500 m pa 7. Najvišjo uvrstitev je dosegla Anja Osterman (KKK Adria), ki je med mlajšimi mladinkami zmagala na 500 m in tudi dosegla  časovno normo za mladinke. Skupaj s Tino Leban (KKSE) sta nastopili tudi v K-2, vendar  na obeh razdaljah nastope končali v polfinalu. Tina je tudi v K-1 nastop sklenila v polfinalu, vendar kljub temu ujela časovno normo.

Rezultati na: www.piestany.canoeing.sk


Kauzer 4. na EP, Savšek do prvega finalnega nastop

Nottingham – Če je bil včerajšnji dan za slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu slalomistov na divjih vodah črno obarvan, so se stvari danes obrnile na bolje. Najprej je navdušil mladi in nadarjeni Benjamin Savšek, ki se je prvič na članskih tekmovanjih uspel prebiti do finala, na koncu pa je zasedel 10. mesto. V težko pričakovani finale kajakašev se je uvrstil tudi Peter Kauzer in tekmovanje sklenil takoj za dobitniki kolajn – na 4. mestu.

V polfinalu sta pri kajakaših slovenske barve  zastopala Peter Kauzer in Dejan Kralj. Prvi je s progo opravil suvereno in se v finale uvrstil s sedmim časom, kar je bila posledica dveh kazenskih sekund, medtem ko je bil Kralj za 'top deset' prekratek za pičlih 7 stotink sekunde, potem ko je storil prepovedan dotik! V finalu pa se je nato začelo zapletati. Pihal je veter, ki je večini povzročal kar nekaj težav, tudi Petru Kauzerju. Nato pa se je zgodilo nekaj, kar je prvo ime slovenske kajakaške reprezentance v cilju povsem iztirilo. Sodniki so Petru dosodili kazenski dotik v sedmih vratih. Od besa je 'pretepel' čoln, nato pa se kmalu pomiril in kar v čolnu na cilju spremljal razplet tekme. Zmagal je njegov dobri prijatelj, Italijan Daniele Molmenti, ki je progo preveslal kot bi sedel v formuli ena. Drugi je bil Francoz Boris Neveu, tretji pa njegov rojak in svetovni prvak iz Prage Julien Billaut. Sprva je kazalo, da bo Kauzer EP zaključil na 7. mestu, toda ker dotika ni...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam