Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Državno prvenstvo v spustu nekoliko drugače

Ljubljana – Kajakaši in kanuisti na divjih vodah imajo po izbirnih tekmah za uvrstitev v slalomsko reprezentanco jutri, v soboto in nedeljo še izbirne tekme za uvrstitev v ekipo za spust. Tekma bo potekala vse tri dni na reki Soči v Kobaridu.

Na preizkušnjo se je že prijavilo okoli 80 tekmovalcev, bo pa mednarodna tekma štela hkrati kot izbirna in državno prvenstvo. Jutri tekmovalce najprej čaka ob 17. uri prva vožnja šprinta, ki bo štela tudi kot izbirna tekma in DP, v soboto so na vrsti klasične posamezne preizkušnje (11.30), nato pa še moštvena tekma (ob 13.45). V nedeljo bo na vrsti še šprint (ob 10.30), ki bo prav tako odločal od državnih prvakih in članih spustaške reprezentance.

DP bo letos potekalo nekoliko drugače, vzroke pa je pojasnil direktor kajakaških reprezentanc na KZS Andrej Jelenc: »Zaradi visokega vodostaja reke Soče smo se odločili, da letos tekmovanja ne izpeljemo po običajni trasi od Srpenice do Trnovega na Soči. Tokrat bo proga potekala od kampa Koren do Kobarida.«

Kar se favoritov tiče, je zadeva dokaj preprosta. »Pri članih se že po dosedanjih tekmah vidi, kdo je dober. Tisti, ki so dobro pripravljeni za slalom, tudi s spustom običajno nimajo težav. Pričakujem, da se bodo v reprezentanco uvrstili tisti, ki so že lani posegali po kolajnah. Ker so tekme izbirne tudi za mladince, nekateri tekmovalci ne bodo nastopili vse tri dni,« je še razložil Jelenc in dodal, da letos med...


Lebana med nastopom zmotili Marsovci

Račice - Slovenska kajakašica na mirnih vodah Tea Kralj je uspešno prestala prvo letošnjo tekmo svetovnega pokala na Češkem. Kraljeva je nastopila le na 500 metrov in si izborila finale B, kjer je osvojila šesto, skupno pa 15. mesto.

Kraljeva je v Račicah lovila časovno normo in jo uspešno tudi 'ulovila'. Pogoji na progi sicer niso bili najboljši, toda Koprčanka se ni pritoževala: »Z   rezultatom v B finalu sem zadovoljna, čeprav je bilo veslanje v polfinalu boljše. Pogoji v polfinalu so bili namreč slabi, saj je pihal kar močen veter. Sem pa zadovoljna, ker sem odveslala predvideno normo.«


Poleg Tee sta v Račicah tekmovala tudi Lovro Leban in Rok Kuk. Kuk je v soboto na 500-metrski razdalji svoje nastope končal v polfinalu, enako se mu je pripetilo tudi na 1000-metrski preizkušnji. »Vesel sem dobrega časa v polfinalu na 1000 metrov in dobrimi tekmami. Uvrstitve prvo leto med člani pač ne morejo biti visoke,« je svoje veslanje komentiral Rok Kuk.


Najslabše je nastopil Leban, ki je zadnji mesec bolj kot treniral bolehal. Na 500 metrov je izpadel v kvalifikacijah, na enkrat daljši razdalji pa se je prebil v polfinale in tam s sedmim mestom v skupini tudi obtičal. Lovro, ki se je zavedal, da mu je precej moči pobrala bolezen, je zato svoj nastop na krajši preizkušnji pospremil z veliko  mero humorja: “Nisem zadovoljen z nastopom na 500 metrov. Marsovci so namreč 200 metrov pred...


Peter Kauzer na Slovaškem drugi

Liptovsky Mikulaš – Na 61. Tatranskem slalomu za kajakaše in kanuiste na divjih vodah je najboljši Slovenec zadnjih let Peter Kauzer osvojil drugo mesto. Na tekmi, ki je štela za ICF ranking, je njegov uspeh dopolnil kanuist Simon Hočevar, ki je končal na četrtem mestu.

V težko pričakovanem finalu kajakašev je kot zadnji nastopil Slovenec Peter Kauzer, ki je v polfinalu progo v Liptovskem Mikulašu preveslal najhitreje. Med bučnim navijanjem je njegovim sotekmovalcem zaledenela kri, ko je storil dotik, a se je kasneje izkazalo, da ni bil edini. Četudi je bil Hrastničan na koncu kaznovan s štirimi kazenskimi sekundami, je tako 'letel', da ga tudi omenjeni pribitek ni stal kolajne. »Bolj kot na zmago, sem šel na čas. Želel sem si postaviti zares dober rezultat. Z vožnjama v polfinalu in finalu sem zadovoljen, saj sem bil hiter, najlepše pri vsem skupaj pa je, da sem imel v finalu, vsem napakam, ki sem jih delal, navkljub, še sekundo do dve rezerve,« je med pospravljanjem svojega čolna razložil Peter Kauzer, ki se mu je mudilo domov k novemu članu družine – mucku Bobiju. Zmagal je Poljak Grzegorz Polaczyk, za drugouvrščenim Kauzerjem pa se je na tretjem mestu zvrstil Slovak Marcel Potočny. Dejan Kralj je bil deveti (zaradi napake so mu prisodili petdeset kazenskih sekund), Janoš Peterlin 18., Jure Meglič pa 20.

Pri kanuistih je v polfinalu povsem drugačen obraz kot na izbirnih tekmah pokazal Jošt Zakrajšek, ki je...


Znana slovenska slalomska reprezentanca

Liptovsky Mikulaš – Današnje kvalifikacije slalomistov na divjih vodah na mednarodni tekmi za ICF ranking, so slovenskim tekmovalcem (v vseh starostnih kategorijah) dale dokončen odgovor, kdo si je izboril mesto v reprezentanci. Jutri bosta na Slovaškem na sporedu še polfinale in finale, slovenski tabor pa ima v ognju kar nekaj želez.

Najbolj napeto so vsi čakali obračun kanuistov, kjer si je mesto že včeraj priboril Dejan Stevanovič, danes pa so potekale borbe za preostali dve mesti. Z izjemno vožnjo v prvem teku je z izbirnimi tekmami opravil najprej prekaljeni Simon Hočevar, ki je kvalifikacije končal na sedmem mestu. Benjamin Savšek je v prvi vožnji dobil pribitek 50 kazenskih sekund, kar pa ga ni iztirilo, saj se je v drugo zbral in si drugič zapovrstjo uvrstil v izbrano vrsto (9. mesto). Stevo, ki je nastopil povsem neobremenjen je pristal na 12. mestu. V letošnji sezoni pa po dolgem času med najboljšo trojico ne bo Jošta Zakrajška, ki mu nikakor ni steklo in je nastop sklenil kot 17.


Povratnik v reprezentanco Hočevar, ki je na svojem prvem svetovnem pokalu v slalomu nastopil pred 19 leti, je ob koncu priznal: »Kar naporno je vse skupaj, ampak letos sem izbirne dobro odpeljal. V Tacnu sem ga na eni tekmi malo polomil, sem pa zato z ostalimi vožnjami kar zadovoljen. Sezone in tekmovanj se že veselim!«
»Tako slabo kot letos mi ni šlo še na nobenih izbirnih tekmah – pa ne le danes, temveč na vseh petih....


Rok Kuk priveslal do dveh polfinal

Račice – Slovenski mirnovodaši Lovro Leban, Rok Kuk in Tea Kralj so danes nastopili na prvi tekmi svetovnega pokala na Češkem. Najbolje je nastopil mladi Kuk, ki mu je uspelo priveslati do dveh polfinal.

Kuk in Leban sta nastopila na 500 in 1000-metrski razdalji, uspešnejši pa je bil prvi, saj si je  izboril polfinalni nastop na obeh razdaljah. Kuk je bil na kilometrski progi v kvalifikacijah peti v svoji skupini, nato pa je preizkušnje tekmovanja sklenil s sedmim časom v svoji polfinalni skupini. Primorec je nato tekmoval še v kvalifikacijah na 500 metrov in si z zadnjim časom zagotovil nastop v jutrišnjem polfinalu.


Bolezen je Lebanu očitno pobrala precej moči, saj je v svoji kvalifikacijski skupini na 500 metrov zasedel sedmo mesto, kar je zanj avtomatično pomenilo konec tekmovanja. Na daljši razdalji je sicer odveslal za odtenek bolje, saj je najprej s petim mestom svoje kvalifikacijske skupine napredoval v polfinale, tam pa je s sedmim mestom nato tudi obtičal. "Komaj sem se privlekel do cilja na 500 metrov," je tekmo komentiral Lovro Leban, sicer svetovni prvak v spustu.


Pri predstavnicah nežnejšega spola je kot edina Slovenka nastopila Tea Kralj. Članica KKK Žusterna je tekmovala le na 500 metrov in uspešno prestala kvalifikacije. Kraljeva si je s šestim mestom v svoji skupini izborila štart v jutrišnjem polfinalu.

 


Benjamin Savšek eksplodiral na Slovaškem

Liptovsky Mikulaš – Na 61. Tatranskem slalomu za divjevodaše na Slovaškem so imeli danes Slovenci četrto izbirno tekmo za mesta v reprezentanci. Jutri se bodo spopadli še na zadnji tekmi, ki bo hkrati izbirna tako za člane, kot tudi za mladince in člane do 23 let. Današnje preizkušnje sta najbolj nasmejana zaključila Benjamin Savšek, ki je bil med kanuisti odličen drugi in kajakaš Dejan Kralj, ki je bil tretji.

Pri kajakaših sta si mesto v reprezentanci že zagotovila danes tretjeuvrščeni in četrtouvrščeni - Kralj in Peter Kauzer. V internem dvoboju je bil tokrat od Hrastničana za šest stotink boljši Laki, kot pravijo Kralju. Kauzerju v prvi vožnji čoln nikakor ni stekel, v drugo je bilo sicer bolje, a najboljši slovenski kajakaš minulih sezon s svojo vožnjo vseeno ni bil zadovoljen. Zmagal je Poljak Grzegorz Polaczyk, drugi je bil Francoz Sebastien Combot, nato pa sta se, kot že rečeno, na tretjem in četrtem mestu zvrstila Slovenca.
»Proga je bila težka, saj so bila vratca postavljena precej zavito, zato sem moral veslati zelo natančno, da je bilo lepo. Veseli me, da sem dobro zložil skupaj obe vožnji,« je tehnično zahtevno postavitev komentiral Dejan Kralj, ki si je danes že desetič uvrstil v reprezentanco (prvič leta 1997, vmes pa mu dvakrat ni uspelo priti v izbrano vrsto). »Super je, da sem sedaj opravil zadano, vsaj kar se izbirnih tekem tiče. Toda sedaj se šele začne zares – prave dirke se bodo...


Dejan Kralj ni hotel na tek

Liptovsky Mikulaš – »Če mi bo šlo tako dobro še jutri, bom prav srečen,« je dejal slovenski kajakaš Jure Meglič po današnjem zadnjem treningu na progi v Liptovskem Mikulašu, kjer bo potekala mednarodna tekma v slalomu na divjih vodah. Za slovenske tekmovalce imata petkova in sobota tekma posebno težo, saj bo preizkušnjah jasno, kdo si je izboril mesto v letošnji reprezentanci.

Prve se bodo jutri (ob 10. uri) na kvalifikacije 61. mednarodnega Tatra slaloma za ICF ranking podale kajakašice, sledili jim bodo še kanuisti. Popoldan (ob 13.30) bodo nastopili nato še kajakaši, kanuji dvosedi ter kanuistke. Od Slovenk bodo nastopile Urša Kragelj, Eva Terčelj, Nini Slapšak in Mozetič ter Dora Domanjko. Za izbirno tekmo se bo štel najboljši čas obeh voženj, trenutno pa sta v najboljšem izhodiščnem položaju Kragljeva in Terčeljeva.

»Sem si šla pogledat progo, pa mi je kar malo žal,« je postavitev proge komentirala Nina Mozetič, ki je v Tacnu prikazala vožnje, ki so precej pod njenimi sposobnostmi. Terčeljeva je bila z opravljenim treningom zadovoljna, na vprašanje, kako se počuti pred jutrišnjo tekmo pa se je samo nasmehnila in kratko odgovorila: »Dobro!«

Pri kajakaših je zelo dobro razpoložen Peter Kauzer, ki je v Tacnu dokazal, da je upravičeno številka ena v slovenskem kajaku, na Slovaškem pa mu praktično nič ne more iti narobe. Na savskih brzicah je dobro pripravljenost potrdil tudi...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam