Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Mladi kajakaši peti v Rudnicah

Praga, 26. julija (STA) - Najboljši mladi slalomisti na divjih vodah se te dni v Rudnicah merijo na svetovnem prvenstvu. Drugi dan tekmovanj so prireditelji podelili odličja v ekipnih vožnjah dvojcev in kajakašev. V konkurenci slednjih so Slovenci Martin Albreht, Aleš Jablanšček in Janez Kastelic osvojili peto mesto.

Slovenska trojica je v konkurenci 23 držav sicer merila še na kakšno mesto višje, saj je že v petek trener Matej Trampuž napovedal boj za visoka mesta. Po prvi vožnji so Albreht, Jablanšček in Kastelic za bronom zaostajali za nekaj več kot dve sekundi, na koncu pa so kljub "čisti" drugi vožnji (v prvi so si nabrali štiri kazenske sekunde) le zadržali peto mesto in za stopničkami zaostali dobrih šest sekund. S tem so ponovili uvrstitev z nedavnega EP v Solkanu. Sicer pa so zmagali so Francozi pred Poljaki in Slovaki.

Pričakovano so se slabše odrezali dvojci. Novi obrazi Matic Štrukelj in Matej Poljanec, Tilen Hvala in Nejc Rusjan ter Jernej Lesjak in Gašper Babnik, ki šele začenjajo pravo športno pot, so v konkurenci sedmih držav osvojili šesto mesto, za skromnejši dosežek je bila usodna predvsem velika napaka v prvi vožnji, ko so izpustili vratca. V drugo so dosegli četrti čas in končali kot šesti. Zmagali so Čehi pred Nemci in Poljaki.

Že dopoldne so kajakaši in dvojci veslali tudi v kvalifikacijah za jutrišnjo posamično tekmo. Vsem šestim čolnom se je uspelo prebiti v zaključni del...


Eva Terčelj mladinska svetovna prvakinja v slalomu

Praga, 27. julija (STA) - Slovenska kajakašica Eva Terčelj je na mladinskem svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v ceških Rudnicah osvojila zlato kolajno. Na ženskem slalomskem prestolu je tako nasledila rojakinjo Uršo Kragelj, ki se je mladinskega naslova veselila pred dvema letoma v Solkanu. Martin Albreht je bil v moškem K-1 drugi.

Potem ko se je v petek slovenskim dekletom za las izmuznila kolajna v ekipni konkurenci, je trener Matej Trampuž v šali dejal, da so pač morali nekaj žrtvovati za zlato kanuistov in da se bo vse skupaj že povrnilo na posamični tekmi. Prav to se je tudi zgodilo: tokrat so kanuisti ostali tik za kolajnami, Terčeljeva, ki je nase opozorila tudi že v članski konkurenci, pa je kljub dvema dotikoma zanesljivo opravila z vso konkurenco. Najbližji zasledovalki, Nemka Stefanie Horn in Čehinja Katerina Kudejova, sta zaostali več kot dve sekundi in pol. Sicer pa je Nina Slapšak tekmovanje sklenila na 27., Dora Domajnko pa na 35. mestu.

"Občutki so precudoviti. Zelo sem zadovoljna in tudi presenečena. Ne bi moglo biti bolje. Vse skupaj šele prihaja za mano. Na tekmi sem pokazala vse, kar znam, tako kot tudi moraš na takšnih tekmovanjih. Morda nekatere tekmice res niso bile na pricakovani ravni, toda tudi pri meni je bilo še nekaj rezerve. Ampak vseeno je vse skupaj izpadlo zelo, zelo dobro. Tudi dejstvo, da sem druga Slovenka zapored na vrhu, je izjemno," je po tekmi za STA povedala...


Mladim slovenskim kanuistom zlato v Rudnicah

Praga, 25. julija (STA) - Slovenska mladinska reprezentanca v slalomu na divjih vodah je že prvi dan svetovnega prvenstva v čeških Rudnicah poskrbela za velik uspeh. Kanuisti Anže Berčič, Jure Lenarčič in Jernej Zupan so namreč osvojili prvo mesto.
 
Slovenska trojka je s konkurenco opravila zelo zanesljivo, saj je vodila že po prvi vožnji. Na koncu so Berčič, Lenarčič in Zupan za več kot tri sekunde in pol ugnali Čehe, tretji pa so bili Nemci.
 
"Moram reči, da smo uspeh nekako pričakovali, saj je bila ta generacija že dve leti v samem svetovnem vrhu v tej starostni konkurenci. Že na nedavnem EP v Solkanu so ti trije tekmovalci osvojili drugo mesto, kar je bilo sicer zelo lepo in uspešno, toda vedeli smo, da se da s kančkom sreče poseči tudi na vrh. Ne nazadnje so bili tudi posamično vsi trije med prvih pet," je po uspehu kanuistov povedal trener Matej Trampuž.
 
Malce manj uspešna so bila dekleta. Eva Terčelj, Dora Domajnko in Nina Slapšak so zasedle četrto mesto, a bile vseeno precej oddaljene od kolajn. Samo za tretjim mestom, ki so ga osvojile Nemke, so zaostale več kot 30 sekund, za zmagovalkami Čehinjami pa so zaostale celo 45 sekund in stotinko. Srebro so osvojile Francozinje. "V Solkanu so bila tudi dekleta druga, tokrat smo za uspeh fantov pač nekaj morali 'žrtvovati'. Toda upam, da se bo dekletom vse povrnilo na...


Slovenci uspešno prestali kvalifikacije v Rudnicah

Praga, 26. julija (STA) - Drugi dan mladinskega svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v čeških Rudnicah so odprle kvalifikacije dvojcev in kajakašev. Slovenci so jih uspešno prestali, saj se je vseh šest čolnov uvrstilo v nedeljski polfinale.
 
Najboljšo slovensko uvrstitev v kvalifikacijah je dosegel Martin Albreht, ki je bil med kajakaši šesti. V isti disciplini je Aleš Jablanšček pristal na 21., Janez Kastelic pa na 22. mestu.
 
Med dvojci sta se najvišje prebila Matic Štrukelj in Matej Poljanec, ki sta bila 16. Dve mesti za njima sta kvalifikacije končala Tilen Hvala in Nejc Rusjan, Jernej Lesjak in Gašper Babnik pa sta bila 19.
 
Popoldne se bodo kajakaši in dvojci za odličja merili v ekipnih tekmah.

Več informacij:
http://www.kkroudnice.cz/home-45/


Peter Kauzer: Po kaj grem? Po medaljo ...

Ljubljana, 25. julija - Ljubitelji kajaka in kanuja na divjih vodah ga prav gotovo dobro poznajo, saj je že nekaj časa v samem kajakaškem vrhu in s svojimi vrhunskimi uspehi razveseljuje slovensko občinstvo. Petra Kauzerja smo pred odhodom v Peking gostili v Planetovem športnem uredništvu, kjer je beseda tekla predvsem o pripravah na OI. Peter ima za olimpijske igre v Pekingu jasno začrtane cilje, zanimiva pa je tudi stava z njegovimi starši. Če Kapsl, kot ga kličejo prijatelji, dobi odličje, bosta morala oče in mama pred matičarja.

Pred kratkim ste se vrnili iz Pekinga, kjer ste opravili enotedenske priprave. Kako ste zadovoljni z njimi?

Z opravljenimi pripravami sem več kot zadovoljen, progo sem temeljito spoznal, tako da je odveč vsaka skrb, da bi na OI prišel nepripravljen. Načrt dela na olimpijski progi je bil izpolnjen, čeprav sem izpustil dva dni treninga, ker sem zaradi dopinške kontrole po svetovnem pokalu v Tacnu zamudil letalo. Sicer sem bil že pred tem na trening kampu, tako da sem progo naštudiral že takrat, zdaj pa so bile v ospredju samo še finese.

Vam olimpijska proga ustreza? Ste se že privadili nanjo?

Proga mi ustreza, ker je zelo divja, voda je zelo hitra ... Pri meni je tako, da bolj ko je voda divja, bolj na progi uživam, in na olimpijski progi so vsaka vratca izziv zase, saj se voda vseskozi spreminja in ne moreš natančno naštudirati linij. S tem potem...


Finale realen domet primorskih kajakašev

Ljubljana, 22. julija (STA) - Peking bo med 8. in 24. avgustom središče sveta. Vanj bosta zaveslala tudi Primorca Špela Ponomarenko in Jernej Župančič Regent, ki se bosta na olimpijskih igrah v kitajski prestolnici borila za čim višji uvrstitvi v kajaku in kanuju na mirnih vodah.

Osnovni cilj teh dveh slovenskih kajakašev je preboj v finale, ki bi že pomenil izboljšanje izida z "deviških" iger za slovenske mirnovodaše. V Atenah pred štirimi leti je namreč Župančič Regent osvojil 15. mesto. Tokrat je 28-letni Primorec veliko bolje pripravljen in se stalno spogleduje z najboljšo deseterico, ne nazadnje ima tudi že pet uvrstitev med "elito" na svetovnih tekmovanjih.

"Moj osnovni cilj bo čim boljši nastop. Želim si kar optimalen nastop in to bi me moralo popeljati zelo visoko. O ciljih je nehvaležno govoriti, želje pa so vsekakor velike. Olimpijskemu nastopu sem podredil letos vse, tudi zato je bil nastop na evropskem prvenstvu (12. mesto op. p.) slabši, kot bi bil, če bi se res pripravljal na evropsko prvenstvo," je na predstavitvi slovenskih olimpijcev povedal "Župa", ki svojo tekmovalno formo večinoma pili v tujini, olimpijsko vozovnico pa si je priveslal že na lanskem svetovnem prvenstvu.

Letošnja sezona se mu doslej rezultatsko ni izšla najbolje, toda vse to je bržčas le posledica priprav na največje tekmovanje. Tako je na največjih tekmovanjih v sezoni 2008 trikrat ostal zunaj deseterice v svoji paradni...


Peter Kauzer: Medalja je dosegljiva

Ljubljana, 22. julija (STA) - Že pri 24 letih se Hrastničan Peter Kauzer, v zadnjih letih najboljši slovenski kajakaš na divjih vodah, lahko pohvali s številnimi izjemnimi dosežki na največjih svetovnih in evropskih tekmovanjih. Zdaj si je zadal nov cilj - odličje na olimpijskih igrah v Pekingu.

Kauzer bo edini slovenski predstavnik v slalomu na divjih vodah, ki bo nastopil na olimpijskih igrah 2008 na Kitajskem. Skromen, a zato toliko bolj živahen in zgovoren Hrastničan, je bil med kandidati za OI že v Atenah. Takrat mu ni uspelo, sanje o nastopu na OI pa je zato izpolnil štiri leta pozneje. "V Pekingu sem sposoben osvojiti celo zlato medaljo, seveda pa bi bil tudi s katerokoli drugo žlahtnostjo nadvse zadovoljen," si je Kauzer nadel veliko breme pred največjim nastopom v karieri. Če bo napovedi in želje uresničil, bi po Andražu Vehovarju, ki je v Atlanti leta 1996 osvojil drugo mesto, postal drugi Slovenec z odličjem na OI v tem sicer za Slovenijo nadvse uspešnem športu.

Kljub visokim ciljem, ki so po Kauzerjevem mnenju povsem normalni za vsakega vrhunskega športnika, saj v tem navsezadnje vidi smisel tekmovanja, pa se nastopa niti najmanj ne boji. Le obdobje brez tekmovanj, ko iz dneva v dan le trdo gara in se pripravlja za odločilni nastop, se mu že nekoliko vleče. "Zdaj se intenzivno pripravljam v Ljubljani na tacenski progi, sicer pa sem se pred kratkim vrnil iz Pekinga, kjer sem treniral tudi na olimpijski progi....


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam