Okt 2020
NPTSČPS
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tekme mladincev pred vrati

Ljubljana, 1. julija - Mladi slovenski spustaši se te dni mudijo v Italiji, kjer bo od danes do nedelje na sporedu mladinsko evropsko prvenstvo v spustu. Tekmovanja se udeležuje celotna mladinska slalomska izbrana vrsta in vodstvo se nadeja novih izvrstnih rezultatov. S svojimi izkušnjami bo spustašem namreč pomagal tudi odlični Jernej Korenjak.

Že prihodnji teden pa se slalomistom obeta najpomembnejša tekma na domačih tleh v Solkanu, konec meseca pa še svetovno prvenstvo na Češkem. Tekmovanja bo moč spremljati na naslednjih straneh:

Evropsko prvenstvo v spustu:
http://www.valtellinariver.it/en/european2008

Evropsko prvenstvo v slalomu:
http://www.kajaksolkan2008.si/

Svetovno prvenstvo v slalomu:
http://www.kkroudnice.cz/home-45/


Ponomarenkova in Župančič Regent uspešna v kvalifi

Poznan, 27. junija (STA) - Kvalifikacijske vožnje v Poznanu so odprle še zadnjo tekmo letošnje sezone svetovnega pokala v kajaku in kanuju na mirnih vodah. Na njej sodelujeta tudi slovenska olimpijca Špela Ponomarenko, ki si je na 200 m že priveslala nastop v finalu A, ter Jernej Župančič Regent, ki se je uvrstil v polfinale na 1000 m in 500 m.
 
Po dolgem času je na najvišji ravni v svoji paradni (a neolimpijski) disciplini nastopila Ponomarenkova in se z zanesljivo vožnjo in zmago v svoji kvalifikacijski skupini neposredno prebila v nedeljski finale A. S tem je dokazala, da na najkrajši progi mirnovodaškega športa še vedno sodi v sam vrh, a na umetnem jezeru Malta bo še bolj pomemben končni izkupiček na 500 m.
 
To je namreč disciplina, v kateri se bo 26-letna Koprčanka skušala čim višje prebiti na avgustovskih olimpijskih igrah v Pekingu, in izid na Poljskem ji bo vsaj okvirno že določil mesto na lestvici favoritinj. Toda danes prireditelji in tekmovalke niso imeli sreče, saj so zaradi slabega vremena morali kvalifikacijske vožnje odpovedati.
 
Na olimpijskih igrah pa bo vroče slovensko orožje tudi Župančič Regent. Ta se bo v kitajski prestolnici meril na 1000 m, kjer se tudi najbolje znajde. Po ne preveč prepričljivih - a vendarle vse boljših - nastopih od evropskega prvenstva v Milanu pa do prejšnje tekme svetovnega pokala v Duisburgu si je 28-letni Primorec na...


Župančič Regent osmi v Poznanu

Poznan, 28. junija (STA) - Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na zadnji tekmi svetovnega pokala v Poznanu osvojil osmo mesto v svoji paradni disciplini na 1000 metrov. S tem je dosegel najboljšo uvrstitev sezone, kar je hkrati dober obet pred olimpijskimi igrami v Pekingu, kjer bo ob Špeli Ponomarenko zastopal slovenske mirnovodaške barve.
 
Osemindvajsetletni Koprčan, ki se je v svoj prvi finale A v tej sezoni prebil po času - v svoji polfinalni skupini je zasedel tretje mesto -, se je tokrat vendarle veselil uvrstitve v elitno deveterico. Za spet najhitrejšim, Kanadčanom Adamom van Koeverdnom, je zaostal pet sekund. Tudi drugi dve mesti na stopničkah sta zasedla "abonenta" za visoke uvrstitve v tem športu, Britanec Tim Brabants in Norvežan Eirik Veraas Larsen.
 
"V kvalifikacijah in polfinalu je bilo vse skupaj precej dobro, v finalu pa nisem odveslal tako, kot bi moral in kot bi lahko. Po moje bi se lahko boril za peto mesto, ampak dejansko je bil ta finalni nastop edini minus. Drugo je bilo v redu, napredek je očiten, časi so tudi dobri," je dejal Župančič Regent, ki bo do OI vadil v Budimpešti v avstralsko-južnoafriško-hrvaški družbi.
 
"Moram popraviti predvsem prvih 250 metrov. Preslabo startam in potem do konca le še držim tisti položaj. Moram bolj odločno, grobo kreniti s starta. To moram izboljšati do olimpijskih iger," je še pojasnil "Župa"....


Ponomarenkova na stopničkah v Poznanu

Poznan, 29. junija (STA) - Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko je na zadnji tekmi svetovnega pokala v Poznanu osvojila drugo mesto v svoji paradni disciplini na 200 m, na 500 m, kjer bo Slovenijo zastopala na olimpijskih igrah v Pekingu, pa je bila peta.

Šestindvajsetletno Primorko je danes čakal kar dvojni program, saj je uspešno nastopala tako na 200 kot na 500 m. Predvsem veseli uspeh na polkilometrski razdalji, ki je v olimpijskem programu, saj je peto mesto več kot dober obet pred pekinškim vrhuncem sezone. Zmagala je Italijanka Josefa Idem pred Švedinjo Sofio Paldanius in Novozelandko Erin Taylor.

"Po evropskem prvenstvu v Milanu sta prvi dve tekmi svetovnega pokala prišli nekoliko prehitro. Potovanja bi mi vzela preveč treninga, zato sem se raje odločila za krajši premor, nato pa sem se posvetila treningom. Na 500 m nisem bila še nikoli peta, a danes bi lahko posegla po boljši uvrstitvi," je uvodoma dejala Špela Ponomarenko in dodala: "Voda je tu precej valovita, zato se je bilo težko osredotočiti na progo. Na začetku sem naredila napako, v tem delu sem tudi izgubila nekaj dragocenega časa. Kljub temu lahko rečem, da vseskozi napredujem. Tudi v Poznan sem prišla neposredno po treningu, pa tudi forme nisem načrtovala ravno za to tekmo, temveč za olimpijske igre v Pekingu. Do njih bom skušala še malo popraviti tehniko veslanja, saj se mi še vedno prikradejo nekatere napake."

...


Slovenski kajakaši odlični v tacenskih kvalifikaci

Tacen, 28. junija (STA) - Savske brzice v Tacnu so že po uvodnih preizkušnjah druge tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah napovedale velik uspeh slovenskih tekmovalcev. Kajakaši Peter Kauzer, lanski zmagovalec Jure Meglič in Dejan Kralj so se zvrstili prav na vrhu kvalifikacijskih voženj in bodo v nedeljskem polfinalu naskakovali finale.

Najboljši med Slovenci je bil prav edini slovenski slalomski olimpijec Peter Kauzer, ki mu na prvi tekmi v Pragi ni šlo vse po načrtih, saj je bil šele 38., na svojem zadnjem nastopu v letošnjem svetovnem pokalu pa je napovedal bistveno boljši izkupiček, saj je v kvalifikacijah, ki jih je preveslal brez dotika, za 90 stotink sekunde ugnal vso konkurenco na čelu z Nemcem Fabianom Dörflerjem.

Odlično se je odrezal tudi branilec tacenske zmage iz lanskega leta Meglič, ki je z enim dotikom za Kauzerjem zaostal 1,9 sekunde in kvalifikacijski vožnji končal kot tretji. Le dve mesti slabši pa je bil najizkušenejši in na Vltavi najboljši slovenski slalomist Kralj. Tudi on si je "privoščil" dve kazenski sekundi in na koncu zaostal za 4,2 sekunde za Hrastničanom. "Pričakovati je bilo tako dobre nastope vseh treh, bo pa jutri čisto drugačna proga. Ta danes ni bila preveč težka. A kljub temu, da bo jutri nova postavitev, menim, da smo se vsi trije sposobni prebiti v finale. Bodo pa seveda spet odločale malenkosti: dotiki, voda je mestoma nepredvidljiva, tako da lahko...


Kauzer ponižal konkurenco v Tacnu

Tacen, 29. junija (STA) - Najboljši slovenski kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer je zmagal na drugi tekmi svetovnega pokala v Tacnu. Hrastničan je kar za 4,88 sekunde ugnal vse tekmece. Še najbližje mu je bil Čeh Lukaš Kubričan, tretje mesto pa je osvojil Britanec Richard Hounslow. Drugi slovenski predstavnik v finalu K-1 Dejan Kralj je bil sedmi (+9,94).

Kauzer je že v sobotnih kvalifikacijah pokazal, da bo danes zelo trd oreh za vse tekmece, med katerimi so sicer manjkali nekateri olimpijci, na koncu pa jih je premagal z za slalom nenavadno visoko prednostjo. Skoraj deset sekund je za njim zaostal drugi slovenski finalist Kralj, medtem ko je Jure Meglič, branilec lanske zmage, zaradi dotika obtičal v polfinalu.

"Luštno je. Malo mi je po domače povedano 'rit stisnilo' med četrtimi in petimi vratci, ker sem bil nizek, ampak vedel sem, da imam rezervo. Skušal sem do konca odpeljati brez napak in to mi je uspelo. Posebej moram poudariti, da sem vse štiri vožnje odpeljal brez dotikov, kar mi že eno leto ni uspelo. Občutek je res dober. Trenutno nisem v ne vem kakšni formi, ker jo stopnjujem za OI, je pa to moja zadnja tekma pred OI in sem dobil res lepo popotnico za Peking. Všeč mi je, da sem se pridružil klubu zmagovalcev Tacna. Na žalost grem pa že ponedeljek zjutraj na nov trening v kitajsko prestolnico, tako da se ne bom mogel poveseliti z navijači in tekmovalci. Bomo pa po OI naredili eno res ta pravo...


Konec tedna najboljši slalomisti spet v Tacnu

Ljubljana, 23. junija (STA) - Savske brzice v Tacnu bodo v soboto in nedeljo spet del tekmovalnega zalogaja najboljših slalomistov na divjih vodah. Na drugi tekmi svetovnega pokala bodo nastopili tekmovalci in tekmovalke iz 28 držav, med njimi bo v popolni zasedbi nastopila tudi slovenska vrsta na čelu z olimpijcem Petrom Kauzerjem.

Poleg Kauzerja bosta moško kajakaško zasedbo sestavljala še Dejan Kralj in Jure Meglič, med kanuisti bodo čim boljše rezultate skušali doseči Jošt Zakrajšek, Dejan Stevanovič in Benjamin Savšek, med kajakašicami Nina Mozetič, Urša Kragelj in Eva Terčelj, med dvojci pa Sašo Taljat in Luka Božič, Nejc Višnar in Urban Jarc ter Luka Slapšak in Blaž Oven.

Minuli konec tedna je bila v Pragi prva tekma svetovnega pokala, kjer je v finalu nastopil le Kralj. Kauzer je kljub nesporni hitrosti preveč tolkel po vratcih, dotik pa je finala stal tudi Megliča, ki je bil sicer s četrtim časom najboljši Slovenec v kvalifikacijah. "Na zadnjih dveh tekmah sem v kvalifikacijah dobro veslal, v polfinalih pa sta se mi vedno prikradli ti kazenski sekundi. Poskušal bom narediti vse, da bo v Tacnu bolje, ne nazadnje progo dobro poznam, ob tem pa je vedno dobrodošla tudi podpora občinstva. Vsekakor merim na finale, tam pa bom skušal izvleči čim več," pravi lanski zmagovalec tacenske proge.

Manj uspeha v češki so imeli prestolnici kanuisti, kljub temu pa je solidno pripravljenost...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam