Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Korenjak osmi v Ivrei

Torino, 05. junija (STA) - Najboljši tekmovalci in tekmovalke v spustu na divjih vodah so na svetovnem prvenstvu v Ivrei opravili prvo tekmo. Danes je bila na sporedu klasična preizkušnja, kjer sta med Slovenci največ pričakovala Lučka Cankar in Jernej Korenjak. Slednji je v K-1 tudi zabeležil najboljšo slovensko uvrstitev dneva, saj je bil osmi.

Med kajakaši je na spremenjeni trasi (zaradi visoke in preveč divje vode so start prestavili višje) zmagal Italijan Maximilian Benassi, ki je za 8,64 sekunde prehitel Nemca Stephana Stiefenhöferja, tretji pa je bil Avstrijec Gerhard Schmidt (+10,27). Korenjak je na osmem mestu zaostal za 16,86 sekunde. Nastopil je tudi Lovro Leban, ki je s 54,63 sekunde zaostanka pristal na 24. mestu.

Nejc Žnidarčič, ki je bolj specialist za sprint - ta bo na sporedu v soboto -, se je tekmi v klasiki odpovedal zaradi poškodbe. To je staknil na torkovem treningu, kljub vsemu pa bo v sprintu nastopil.

Drugo najboljšo slovensko uvrstitev dneva je dosegel Jošt Zakrajšek, ki je tekmovanje kanuistov končal na devetem mestu. Za zmagovalcem, Hrvatom Emilom Milihramom, je zaostal 38,59 sekunde. Srebro je osvojil Nemec Normen Weber (+11,79), bron pa Francoz Guillaume Alzingre (+17,56). Slovenske barve je branil še Simon Hočevar, ki je končal na 16. mestu (+57,43).

Pri kajakašicah je od svojega nastopa veliko pričakovala Lučka...


Župančič Regent deseti v Szegedu

Szeged, 06. junija (STA) - Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na prvi tekmi svetovnega pokala v Szegedu zmagal v finalu B in tako osvojil končno deseto mesto v svoji paradni disciplini na 1000 metrov. Zmagal je Kanadčan Adam van Koeverden pred Norvežanom Eirikom Verasom Larsnom in Britancem Timom Brabantsom.

Župančič Regent je že dopoldne odveslal polfinale in v svoji skupini osvojil četrto mesto. S tem je le za mesto zgrešil nastop v finalu A. "Naredil sem korak naprej v primerjavi z evropskim prvenstvom v Milanu, predvsem sem zadovoljen z veslanjem v finalu B, kjer sem zlahka zmagal, tudi polfinale je bil v redu, saj sem imel skupno sedmi čas. Torej sem že kar blizu. Če bom tako napredoval na vsaki tekmi, potem bom zelo zadovoljen. Nisem še tam, kjer si želim biti, ampak za zdaj gre vse po načrtih. Sem precej samozavesten," pravi 28-letni Koprčan.

"Župa" je bil tudi edini slovenski predstavnik na Madžarskem. Na tekmah svetovnega pokala (druga tekma bo med 12. in 15 junijem v Duisburgu, tretja pa med 27. in 29. junijem v Poznanu) meri predvsem na to, da bi svojo pripravljenost pripeljal na želeno raven. Na majskem evropskem prvenstvu se namreč rezultatsko ni ravno izkazal, saj je bil šele 12., zato pa si želi precej višje na avgustovskih olimpijskih igrah v Pekingu.

To pa bo zajeten zalogaj, vsaj glede na konkurenco, ki je že v Szegedu pokazala svojo moč. Na prvih treh...


Prost dan na svetovnem prvenstvu v Ivrei

Torino, 06. junija - Današnji dan je za naše reprezentante minil ne-tekmovalno. Nejc Žnidarčič ni hotel tvegati ponovitve poškodbe na tekmovanju, kjer niso imeli možnosti za najvišja mesta. Celotna ekipa je sklenila, da je bolje čas posvetiti treningu sprinta.

Tako se je naša reprezentaca že navsezgodaj, ko na progi ni bilo niti še reševalcev, podali na trening. Odločitev je bila dobra, saj se je potem izkazalo, da se je, ko so na progo prišli reševalci, vse vstavilo. Kasneje je bilo na dovoljenje za spust po progi potrebno čakati kar nekaj minut, saj tekmovalca niso spustili preden niso bil spet vsi reševalci na svojih mestih pripravljeni.
 
Naši so naredili nekaj voženj in vsi brez težav odveslali težko progo. Glede na izmerjene čase pa so vsi tudi precej hitri in z optimizmom čakamo jutrišnje preizkušnje v sprintu. Prvi tek se bo pričel ob 10.00 uri, drugi pa ob 14.00.

Potem smo si vzeli do popoldneva čas za ogled starega mestnega jedra. Za svetovno prvenstvo živi celo meto. Ni je izložbe, ki ne bi imela vsaj ene slike kajakašev ali kosa kajakaške opreme. Nekatere trgovine od male špecarije do trgovin najbolj znanih modnih znamk pa kar tekmujejo katera bo lepše in bolj kajakaško urejena. Celo mesto je okrašeno z zastavami in vse polno je plakatov, ki vabijo na prvenstvo.

V projekt svetovnega prvenstva je vpeto resnično celo mesto. Organizatorjem pomaga cel kup prostovoljcev, ki so jih...


Ivrea gosti najboljše spustaše

Ljubljana, 03. junija (STA) - Tekmovalci in tekmovalke v spustu na divjih vodah se bodo od četrtka do nedelje v Ivrei borili za odličja svetovnega prvenstva. Na reki Dora Baltea bodo slovenske barve pod vodstvom trenerja Srečka Masleta zastopali kajakaši Jernej Korenjak, Nejc Žnidarčič in Lovro Leban, kajakašica Lučka Cankar ter kanuista Simon Hočevar in Jošt Zakrajšek.

Slovenska reprezentanca trenira na prizorišču že od ponedeljka. Kot je sporočil generalni sekretar Kajakaške zveze Slovenije (KZS) Jakob Marušič, imajo prireditelji nekaj težav z izjemno visoko vodo, ki glede na napovedan dež do konca tedna verjetno ne bo upadla. Nekaj ekip celo zahteva, da se tekmovanje preseli na manj nevaren del reke.

Kljub vsemu pa v slovenski izbrani vrsti optimistično pričakujejo prve tekme. Korenjak in Cankarjeva pravita, da sta letos najbolje pripravljena in na najboljše rezultate računata v četrtkovi klasični tekmi. Za njima naj ne bi nič zaostajal niti Žnidarčič, ki ga na to reko vežejo lepi spomini, saj je lani na njenih brzicah slavil na sprinterski tekmi za svetovni pokal. Malce večji neznanki sta Zakrajšek in Hočevar, saj se v zadnjih letih večinoma posvečata slalomu, predvsem Zakrajšek pa bi lahko za odmevnejši izid poskrbel v sprintu.

Sicer pa se bo divjevodaški cirkus na reki Dora Baltea - ta je za razliko od rek, ki so gostila SP v prejšnjih letih, spet bolj divja - začel s klasično tekmo v četrtek....


V Solkanu Kralj hitrejši od Kauzerja

Solkan, 30. maja (STA) - Kajakaši in kanuisti so v Solkanu opravili s tekmo pod žarometi v okviru tretjega Hitovega Izziva. Pri kajakaših je v slalomu z nekoliko prirejenimi pravili zmago slavil Nemec Fabian Dörfler, pred Ljubljančanom Dejanom Kraljem in slovenskim olimpijcem Petrom Kauzerjem iz Hrastnika.

V nekoliko prirejenih razmerah, dotik je štel le eno točko in ne dveh, prav tako pa so veslači vozili okrog ene vratnice in ne skozi vrata, se je pri kanuistih najboljše znašel Francoz Denis Gargaud-Chanus, Avstrijec Leopold Fuchs je bil drugi, Slovak Matej Benuš pa tretji. Najboljši Slovenec je bil na petem mestu Benjamin Savšek.

V ženskem kajaku je zmagala Nemka Claudia Baehr pred Slovakinjo Jano Dukatovo in še eno Nemko Melanie Pfeifer. Slovenka Nina Mozetič je bila četrta. Pri kanuistih dvosedih sta zmagala Slovaka Kučera-Patik, Slovenca Sašo Taljat in Luka Božič sta bila četrta.

V soboto bo v Solkanu mednarodna tekma v slalomu, v nedeljo pa še ena mednarodna preizkušnja, ki bo izbirna za slovensko mladinsko reprezentanco in U23.


V Solkanu slavili tuji slalomisti

Solkan, 31. maja (STA) - V Solkanu so danes po petkovi nočni preizkušnji izpeljali še en mednarodni slalom na divjih vodah. Med kajakaši je slavil Francoz Pierre Bourliaud pred Čehom Vitom Prindišem in najboljšim Slovencem Juretom Megličem. Najboljši slovenski kajakaš Peter Kauzer ni nastopil, tretji član reprezentance, Dejan Kralj, pa je bil šesti.

Med kanuisti je brzice Soče najbolje ukrotil Američan Ben Fraker, tesno za njim mu je sledil izkušeni Slovenec Dejan Stevanovič, tretji pa je bil Poljak Grzegorz Hedwig. Simon Hočevar je pristal tik za stopničkami na četrtem mestu, Jošt Zakrajšek je bil peti, Benjamin Savšek pa šesti.

Pri kajakašicah je progo najhitreje izpeljala Nemka Melanie Pfeifer, druga je bila slovenska reprezentantka Nina Mozetič, tretja pa Čehinja Katerina Hoškova. Domačinka Urša Kragelj je bila šesta.

Med dvojci sta bila najuspešnejša Čeha Martin Hammer in Ladislav Vlček, druga sta bila njuna rojaka Tomaš Koplik in Jakub Vrzan, tretja pa Nemca Kai in Kevin Müller. Nejc Višnar in Urban Jarc sta bila najboljša Slovenca na četrtem mestu.

V nedeljo bo v Solkanu na sporedu še en slalom.


Dve zmagi slovenskih slalomistov v Solkanu

Solkan, 01. junija (STA) - Na brzicah reke Soče v Solkanu so prireditelji danes izpeljali še zadnjega izmed treh mednarodnih slalomov v tem koncu tedna. Na preizkušnji, ki je odločila tudi o mestih v reprezentanci mladincev in mlajših članov, niso nastopili najboljši slovenski kajakaši, kljub temu pa so domačini dosegli dve zmagi.

Med kajakašicami je bila najhitrejša Nina Mozetič, ki je ugnala Nemko Melanie Pfeifer in Avstrijko Corinno Kuhnle, Urša Kragelj pa je tekmovanje sklenila na sedmem mestu. Slovenski slalomisti so slavili tudi med dvojci, kjer sta se na najvišjo stopničko povzpela Sašo Taljat in Luka Božič, druga sta bila Slovaka Tomaš Kučera in Jan Batik, tretja pa Nemca Kevin in Kai Müller.

Stopničke so slovenski mojstri brzic vknjižili tudi v konkurenci kanuistov. Zanje je s tretjim mestom poskrbel izkušeni Dejan Stevanovič. Zmagal je Francoz Denis Gargaud-Chanus pred Slovakom Matejem Benušem. Benjmain Savšek je bil četrti.

Za razliko od prejšnjih dni pa so tokrat brez stopničk ostali slovenski kajakaši. V odsotnosti najboljših se je še najvišje povzpel Simon Artelj, ki je bil 13. Sicer pa so trojno zmago slavili Nemci. Prvi je bil Fabian Dörfler, drugi Sebastian Schubert, tretji pa Jürgen Kraus.

Današnja tekma je določila tudi slovenski reprezentanci mladincev in mlajših članov, ki bosta nastopili na evropskem prvenstvu. Tega bo sredi julija gostil prav Solkan.

V izbrani...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam