Avg 2020
NPTSČPS
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Uvod na Ljubljanici, vrhunec v Tacnu

Ljubljana, 03. julija (STA) - V soboto in nedeljo bodo kajakaši in kanuisti v Tacnu tekmovali za točke svetovnega pokala. Tako se športna disciplina, v kateri so Slovenci že dosegali vidne uspehe, kajakaši so v moštveni vožnji pred tedni tretjič zapored postali evropski prvaki, Peter Kauzer pa posamično podprvak, po dveh letih vrača v Tacen. Na tekmi bo nastopilo 223 tekmovalcev iz 29 držav, že v sredo pa se bodo nekateri pomerili na tradicionalnem paralelnem slalomu na Ljubljanici.

"Na Ljubljanici bodo nastopili vsi slovenski reprezentanti, prijavljeni pa so tudi že Francozi, Američani, Avstralci, zmagovalec tekme za svetovni pokal v Pragi Čeh Vavrinec Hradilek in še nekateri, prijave pa še niso zaključene. Gotovo pa bo tekma na Tromostovju pravi spektakel," je dejal tehnični vodja tekmovanja Andrej Jelenc in dodal, da bodo v Tacnu skorajda vse reprezentance nastopile z najmočnejšimi ekipami, le Francozi ne bodo v popolni postavi.

Glavno slovensko orožje bodo tudi na domači progi kajakaši, ki so v začetku sezone edini izpolnili pričakovanja in obljube selektorja Fedje Marušiča: "Razen v kajaku smo realizirali manj od želenega. V Tacnu bi ob poznavanju proge in večji zbranosti morali doseči tisto, kar smo napovedovali. Želimo in upamo na finale v vseh kategorijah."

Evropski podprvak Peter Kauzer, ki se je na tekmi v Pragi edini...


Kauzer drugi v kvalifikacijah

Praga, 29. junija (STA) - Najboljši slalomisti na divjih vodah so danes s kvalifikacijami začeli prvo tekmo svetovnega pokala. Prva postaja tega tekmovanja je češka prestolnica Praga, ki je bila za slovenski tabor uvodoma dokaj uspešna. Večini čolnov se je namreč uspelo prebiti v polfinale, spodletelo je le dvojcema Nejcu Višnarju in Urbanu Jarcu ter Sašu Taljatu in Luki Božiču. Zato pa sta dobro formo vnovič pokazala Peter Kauzer, ki je bil med kajakaši drugi, in Dejan Kralj, ki je kvalifikacije končal na devetem mestu.

V moškem K-1 je bil najhitrejši Čeh Ivan Pišvejc, ki je Kauzerja (ta je imel tako kot Pišvejc dve kazenski sekundi) prehitel za 0,71 sekunde, Kralja, ki je progo prav tako odveslal z dotikom, pa za 4,71 sekunde. Po prvi vožnji je slabo kazalo Juretu Megliču, ki je bil šele 41., toda v drugo je član ekipe, ki je v Liptovskem Mikluašu tretjič zapored osvojila zlato kolajno, odveslal bolje in s 25. mestom (+8,63; 2) zanesljivo napredoval v polfinale.

V C-1 je Slovak Michal Martikan še enkrat več dokazal, da je trenutno najboljši kanuist sveta, saj je drugouvrščenega Čeha Stanislava Ježka ugnal kar za 2,37 sekunde. V polfinale so se uvrstili tudi vsi trije slovenski kanuisti. Dejan Stevanovič (4), ki je za Martikanom zaostal 8,91 sekunde, je bil 16., Marko Mihelič (+15,56; 4) 27., Jošt Zakrajšek (+15,78; 6) pa 28.

V ženskem kajaku je s progo...


Župančič Regent in Ponomarenkova zanesljivo v fina

Pontevedra, 29. junija (STA) - Slovenski kajakaš Jernej Župančič Regent si je na evropskem prvenstvu v kajaku in kanuju na mirnih vodah v španski Pontevedri priveslal finale v svoji paradni disciplini na 1000 metrov. V drugi polfinalni skupini je zmagal in se tako zanesljivo prebil med najboljšo deveterico, ki se bo v soboto dopoldan borila za kolajne na prvenstvu stare celine. Župančič Regent bo veslal na sedmi progi. Prav tako bo v finalu na 500 m veslala tudi Špela Ponomarenko, ki je v svoji polfinalni skupini zasedla drugo mesto.

Sedemindvajsetletni Koprčan, ki je imel v polfinalu zanesljivo najboljši čas, je zadnji dve prvenstvi Evrope končal na šestem mestu, letos pa cilja še višje. Želja je namreč kolajna. "Danes sem s prikazanim zelo zadovoljen. Veslal sem zelo sproščeno, kar se je na koncu poznalo in obrestovalo. So pa karte pred finalom dodobra premešane, vsaj glede na včerajšnje kvalifikacije in današnji polfinale. Igre je konec, jutri v finalu bom veslal na polno. Vse skupaj bo verjetno zelo zanimivo," je iz Španije za STA sporočil Župančič Regent.

Ponomarenkova, ki je letos v odlični formi, kar je ne nazadnje dokazala na tekmah svetovnega pokala v Zagrebu (6. mesto na 500 m in 2. na 200 m) in Szegedu (2. mesto na 200 m), je vse bližje glavnemu cilju sezone – preboju med osmerico na svetovnem prvenstvu v Duisburgu (od 8. in 12. avgusta), ki bi ji zagotovil vozovnico za...


Skromen slovenski izkupiček v Pragi

Praga, 30. junija (STA) - Drugi dan prve tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi se za Slovence ni dobro končal, saj se niti kanuistom niti kajakašicama ni uspelo prebiti v finale. V C-1 je bil še najboljši Slovenec Jošt Zakrajšek na 19. mestu, Dejan Stevanovič je bil 22., Marko Mihelič pa 28. Pri kajakašicah je Nina Mozetič osvojila 17., Urša Kragelj pa 21. mesto.

Zakrajšek, ki je odveslal brez dotika, je za najhitrejšim po polfinalu, Čehom Stanislavom Ježkom (0), zaostal za 8,91 sekunde, za finalom pa skoraj štiri sekunde. "Z rezultatom ne morem biti zadovoljen, ker sem napovedal, da grem na finale. Sicer sem odveslal brez dotika, toda vseeno naredil preveč napak. Upam, da sem se kaj naučil. Motivacija ostaja na visoki ravni, je pa naslednji teden tekma na domači progi in upam, da bom to lahko unovčil," je dejal Zakrajšek.

Stevanovič (2), ki je bil tako razočaran, da ni želel niti pred novinarje, je na koncu zaostal 9,80 sekunde, Mihelič, ki se je tako kot Stevanovič dotaknil vratc, pa 12,31 sekunde. "Največ sem izgubljal na začetku proge v protitočnih vratih - nekako do polovice. Prav v prvih protitočnih vratcih me je namreč nekoliko odneslo, zato sem izgubil hitrost, posledično pa me je vrglo tudi iz ritma. Razočaran sem, saj na celi progi nisem bil pravi. Odveslati znam vsaj petkrat bolje," pravi Mihelič.

Nič bolje se ni godilo niti Mozetičevi in Kragljevi....


Župančiču Regentu sedmo mesto v Pontevedri

Pontevedra, 30. junija (STA) - Slovenski kajakaš Jernej Župančič Regent je na evropskem prvenstvu v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Pontevedri osvojil sedmo mesto v svoji paradni disciplini na 1000 metrov. S tem je za mesto zaostal za lanskim dosežkom in tako tudi za cilji, ki si jih je zastavil pred prvenstvom. Bolj zadovoljna je bila Špela Ponomarenko, ki si je z zmago v svoji polfinalni skupini priveslala nastop v nedeljskem finalu na 200 metrski razdalji.

Sedemindvajsetletni Koprčan, ki s svojim nastopom ni bil zadovoljen, je za zmagovalcem Norvežanom Eirikom Veraasom Larsenom zaostal za 5,472 sekunde. Srebro si je priveslal Britanec Tim Brabants (+1,163), bron pa Madžar Zoltan Benko (+2,563).

"Nastopil sem slabo. Ne vem še, kaj je bilo narobe. Tisti, ki so bili še včeraj za mano, so me danes prehiteli. Resnično sem zelo razočaran, ker sem čutil, da se lahko vmešam v boj za najvišja mesta. Res ne vem, kje se je zataknilo. Mogoče so bile drugačne razmere kot v petek ...," je za STA iz Španije sporočil "Župa", ki so se mu tako nekoliko izjalovili načrti, da bi se že v Pontevedri prebil med najboljše. To je bil namreč njegov glavni cilj, saj si želi na svetovnem prvenstvu v Nemčiji (od 8. do 12. avgusta) v tej disciplini izpolniti normo za olimpijske igre v Pekingu leta 2008.

Popoldne je na severozahodu Pirenejskega polotoka nastopila še Ponomarenkova, ki je kvalifikacije na...


Kauzer šesti v češki prestolnici

Praga, 01. julija (STA) - Zadnji dan prve tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi so se v polfinalu in finalu pomerili kajakaši in dvojci. V slovenskem taboru so se lahko veselili le enega finalnega nastopa, saj se je med najboljših deset uspelo prebiti le kajakašu Petru Kauzerju, sicer evropskemu podprvaku. Hrastničan je tekmovanje končal na šestem mestu.

Vedno živahni tekmovalec Steklarne Hrastnik je bil po polfinalu na osmem mestu, v finalu pa je s četrtim časom kljub dotiku napredoval za dve mesti in za presenetljivim zmagovalcem, Čehom Vavrinecom Hradilekom (2), zaostal za 3,18 sekunde. Dvajsetletni domačin pa je vodil že po polfinalu, v finalu pa se mu je še najbolj približal drugi iz dopoldanskega polfinala Nemec Fabian Doerfler, ki je tako kot Čeh napravil en dotik in zaostal za 70 stotink sekunde. Tretje mesto je osvojil Čeh Ivan Pišvejc (+0,86; 4), ki se je z najboljšim časom finala prebil s sedmega mesta.

"Lepo bi bilo, če bi bil vselej na stopničkah, toda v kajaku je to zares težko, praktično nemogoče, saj je 30 tekmovalcev sposobnih zmagati. Toda vseeno sem zasedel šesto mesto na tekmi svetovnega pokala, kar pa tudi ni tako zelo slabo," je po tekmi dejal Kauzer.

Preostala dva slovenska kajakaša sta tekmovanje v češki prestolnici končala v polfinalu. Dejan Kralj (+6,81) je z dvema kazenskima sekundama pristal na 17. mestu, za najboljšo deseterico pa...


Ponomarenkova za las ob kolajno

Pontevedra, 01. julija (STA) - Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko je evropsko prvenstvo v kajaku in kanuju na mirnih vodah v španski Pontevedri sklenila s četrtim mestom na 200 m. Potem ko je lani na svetovnem prvenstvu osvojila srebrno kolajno na najkrajši razdalji in letos to uvrstitev ponovila še na tekmah svetovnega pokala v Zagrebu in Szegedu, je gotovo pričakovala več, kljub temu pa je izboljšala lansko šesto mesto z EP.

Ponomarenkova je že pred odhodom v Španijo odkrito priznala, da meri na kolajno. Tudi zato je bila takoj po nastopu razumljivo zelo razočarana. Bron, ki ga je osvojila Ukrajinka Ina Ospienki-Radomska (+0,999), se ji je izmuznil za 53 tisočink sekunde. Za zmagovalko Madžarko Nataso Janics, ki jo je Ponomarenkova že pred časom označila kot najresnejšo kandidatko za najvišje mesto, je zaostala 1,052 sekunde. Srebro je osvojila Finka Anne Rikala (+0,979).

"Zelo sem razočarana, saj sem vedela, da sem dobro pripravljena. Na treningih me na primer Natasa prehiti največ za pol čolna. Toda tokrat sem po stotih metrih, ko sem bila še na drugem mestu, izgubila ravnotežje in tudi v nadaljevanju sem se na progi 'premetavala'. Konec koncev pa sem pristala na četrtem mestu, kar je vseeno moj najboljši dosežek na dosedanjih EP," je za STA pojasnila Ponomarenkova, ki je že dopoldne nastopila tudi v olimpijski disciplini na 500 m.

Tam je najboljša slovenska tekmovalka osvojila šesto...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam