Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Ponomarenkovi po bronu še deseto mesto

Duisburg, 12. avgusta (STA) - Najboljša slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko je na svetovnem prvenstvu v Duisburgu po dopoldanski bronasti kolajni na 200 metrov zelo dobro nastopila še na 500 m. V finalu B je namreč zmagala in tekmovanje sklenila na končnem desetem mestu. S tem je Koprčanka izboljšala svojo najboljšo uvrstitev z dosedanjih SP, saj je doslej na olimpijski razdalji vknjižila dve enajsti mesti.
 
V ospredju zadnjega dne - za slovensko odpravo uspešnega - prvenstva je bil nastop v najkrajši disciplini, ki pa na žalost Ponomarenkove ni
vključena v olimpijski program, saj je Primorka še enkrat več dokazala, da je na 200 m v svetovnem vrhu. Lanska svetovna podprvakinja je namreč v svojo zbirko dodala novo žlahtno kovino, srebro iz Szegeda je dopolnila še z bronom. To je tretja slovenska mirnovodaška kolajna, prvo - prav tako bronasto - je leta 2005 na sredozemskih igrah v Almerii osvojil Jernej Župančič Regent.
 
Koprčanka je sicer tokrat morala priznati premoč dvakratni olimpijski prvakinji (K-1 in K-2 na 500 m) iz Aten Madžarki Natasi Janics in Finki Anne Rikala, sama pa pravi, da tudi najvišja stopnička ni bila daleč. "Sem
zadovoljna s prikazanim, vendar moram ob tem poudariti, da sem bila povsem blizu zlate kolajne. Toda ko stojiš na odru za zmagovalce, ti je pravzaprav vseeno, kakšno kolajno dobiš. Vsake si zelo vesel," je za STA po tekmi povedala...


Ponomarenkovi ni uspelo

Duisburg, 10. avgusta (STA) - Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko je v nemškem Duisburgu na svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na mirnih vodah zasedla četrto mesto v svoji polfinalni skupini in se prebila le v finale B na 500 metrov. S tem je že dokončno jasno, da si Koprčanka v Nemčiji še ne bo zagotovila vozovnice za olimpijske igre leta 2008 v Pekingu. Te bo dobilo le prvih osem tekmovalk od skupno devetih, kolikor jih bo nastopilo v finalu A.

V popoldanski polfinale se je Ponomarenkova uvrstila s skupno šestim časom kvalifikacij, v polfinalu pa je v svoji skupini za najhitrejšo, Nemko Katrin Wagner-Augustin, zaostala 1,83 sekunde. Tako se bo v Duisburgu v nedeljo borila le za mesta od 10 do 18. Na dosedanjih SP je zbrala dve enajsti mesti. Ponomarenkova bo kljub neuspehu imela še nekaj možnosti za preboj na OI 2008. Ena izmed njih je EP 2008 v Milanu, kjer bosta mesti na olimpijskih igrah dobili še dve Evropejki, druga - precej bolj tvegana – pa je ta, da katera izmed držav ne izkoristi vseh mest in jih nato popolni Mednarodna kajakaška zveza (ICF).

"Prehitro sem startala. Prvih 400 metrov je še nekako šlo, v zadnjih 100 metrih pa sem se dobesedno vlekla proti cilju. Imela sem popolnoma trde roke, nikakor nisem mogla veslati. Ob tem sem imela malce smole tudi s progo, saj sem veslala na šesti, malce prednosti z bolj umirjenimi razmerami pa so imele tekmovalke na progah 1, 2 in 3. Razočaranje je...


Župančič Regent že v Pekingu

Duisburg, 11. avgusta (STA) - Slovenski kajakaš Jernej Župančič Regent je na svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Duisburgu v svoji paradni disciplini na 1000 metrov osvojil končno osmo mesto in si že zagotovil vozovnico za olimpijske igre leta 2008, ki jih bo gostil Peking. Že dopoldne je bila na najkrajši, 200-metrski razdalji uspešna tudi Špela Ponomarenko, ki se je uvrstila v nedeljski finale A.

Sedemindvajsetletni "Župa" je z uvrstitvijo med najboljših osem (pot na OI si je zagotovilo prav prvih osem kajakašev) izpolnil glavni cilj tako svetovnega prvenstva kot tudi sezone, ki je bila podrejena prav temu izidu. Zmage in zlate kolajne se je sicer veselil svetovni podprvak z lanskega SP Britanec Tim Brabants pred Kanadčanom Adamom van Koeverdnom in Norvežanom Eirikom Verasom Larsnom. Odločitev o zmagovalcu je bila tesna, saj je Brabants tri četrtine proge veslal na drugem mestu in šele v finišu strl odpor Kanadčana, sicer nosilca bronastega odličja z OI 2004.

"Iskreno povedano je bila tekma dobra. Naredil sem vse, kar trenutno zmorem in to je na srečo zadostovalo za osmo mesto. Moj osebni cilj je bila sicer uvrstitev med šesterico, toda to je pač realnost. Nikakor pa se ne bi mogel vmešati v boj za odličja, saj sta predvsem Brabants in van Koeverden premočna, ne samo zame, ampak za vso konkurenco," je za STA dejal kajakaš KKK Žusterna, ki je do osmega mesta prišel v drugi polovici...


Župančič Regent in Ponomarenkova za olimpijske voz

Ljubljana, 09. avgusta (STA) - Kajakaši in kanuisti na mirnih vodah so tik pred vrhuncem letošnje sezone. Od danes do nedelje bodo v Duisburgu na svetovnem prvenstvu ob bojih za odličja v ospredju tudi odločitve o prvih dobitnikih vozovnic za olimpijske igre, ki jih bo prihodnje leto gostil Peking. Slovenske barve bodo branili kajakašici Tea Kralj in Špela Ponomarenko ter kajakaš Jernej Župančič Regent.

Slovenske ljubitelje tega športa bodo zanimali predvsem nastopi Župančiča Regenta in Ponomarenkove, ki merita na "olimpijske uvrstitve". Za preboj v Peking bi se morala uvrstiti med najboljših osem na 1000 oziroma 500 metrov. Ob tem Ponomarenkova brani še naslov svetovne podprvakinje na 200 m.

Prvenstvo se je v Duisburgu, ki po letih 1979, 1987 in 1995 že četrtič gosti SP na mirnih vodah, s slavnostnim odprtjem začelo v sredo, skupno pa bo nastopilo 1400 športnikov in športnic iz 90 držav.

Več informacij:
http://www.kanuwm2007.de/


Župančič Regent v finalu

Duisburg, 09. avgusta (STA) - Svetovno prvenstvo v kajaku in kanuju na mirnih vodah se je za slovensko vrsto začelo po pričakovanjih. Jernej Župančič Regent se je v svoji paradni disciplini na 1000 metrov z drugim časom v svoji polfinalni skupini uvrstil v veliki finale, ki bo na sporedu v soboto popoldne. Na najdaljši razdalji je v kvalifikacijah nastopila tudi mlada Tea Kralj in z osmim mestom v svoji skupini že končala nastope na zahodu Nemčije.

Sedemindvajsetletni Koprčan je imel skupno šesti čas polfinala, kar mu daje dodatno upanje za izpolnitev glavnega cilja. To je uvrstitev med najboljših osem, s čimer bi si že v Duisburgu priveslal vozovnico za olimpijske igre leta 2008, ki jih bo gostil Peking. Se pa najboljši slovenski mirnovodaš zadnjih let že lahko veseli najboljše uvrstitve na dosedanjih SP, doslej je namreč namreč zbral dve 11. in 14. mesto, zdaj pa ima zagotovljeno najmanj deveto mesto.

"Gotovo lahko še bolje odveslam, kljub vsemu pa sem zadovoljen. Moram popraviti le start, saj sem danes slabo začel in že pri prvi boji zaostal za pol čolna. Upam, da mi bo v soboto uspelo to še izboljšati, saj sem gotovo lahko še boljši, toda prav tako so lahko tudi tekmeci še hitrejši kot danes. Videli bomo, kako se bo izteklo, verjamem pa v najboljše," je po polfinalu za STA povedal Župančič Regent, ki bo tudi ob morebitnem neuspehu imel še nekaj možnosti za preboj na OI 2008....


Koprčana v Duisburg po olimpijski vozovnici

Ljubljana, 07. avgusta (STA) - Kajakaši in kanuisti na mirnih vodah so tik pred vrhuncem letošnje sezone. Med četrtkom in nedeljo bodo v Duisburgu na svetovnem prvenstvu ob bojih za odličja v ospredju tudi odločitve o prvih dobitnikih vozovnic za olimpijske igre, ki jih bo prihodnje leto gostil Peking. Slovenske barve bodo branili kajakašici Tea Kralj in Špela Ponomarenko ter kajakaš Jernej Župančič Regent.

Slovenske ljubitelje tega športa bodo zanimali predvsem nastopi Župančiča Regenta in Ponomarenkove, ki merita na "olimpijske uvrstitve". Za preboj v Peking bi se morala uvrstiti med najboljših osem na 1000 oziroma 500 metrov. Župančič Regent, ki bo nastopil le v svoji paradni disciplini na najdaljši razdalji, ima doslej s SP dve 11. in 14. mesto, na tekmah svetovnega pokala pa je v preteklosti že pokazal, da se lahko prebije do želenega cilja. Prav gotovo mu je koristil tudi tritedenski trening (nazadnje v Belgiji) z Novozelandci na čelu z Benom Fouhyjem, olimpijskim podprvakom, svetovnim prvakom iz leta 2003 in dobitnikom bronastega odličja z zadnjega SP v Szegedu.

"Vsekakor je dobro trenirati s takšnim tekmovalcem, kot je Fouhy. Toda po drugi strani imava različne načine veslanja in tekmovanja, tako da ga ne morem kar posnemati. Sicer pa prav ničesar ne skriva, določene stvari skrivajo le slabi tekmovalci," je uvodoma za STA dejal 27-letni "Župa", ki mu je na...


Kanuisti napovedali boj za kolajne

Krakov, 02. avgusta (STA) - Evropsko prvenstvo mladincev in mlajših članov v slalomu na divjih vodah v poljskem Krakovu se je za številčno slovensko odpravo dobro začelo. Vloge favoritov za najvišja mesta so že v kvalifikacijah potrdili kanuisti v mladinski konkurenci, saj so prvi del tekmovanja Blaž Cof, Jernej Zupan in Jure Lenarčič končali med najboljšo deseterico in se brez težav prebili v nedeljski polfinale.

Cof je v kvalifikacijah dosegel tretji čas, Zupan petega, Lenarčič pa sedmega. Le mesto slabše je pristala Eva Terčelj v kvalifikacijah ženskega kajaka in si je prav tako priborila polfinale. Vanj se je s 23. mestom uvrstila tudi Nina Slapšak, medtem ko se je Dori Domajnko polfinale izmuznil za mesto. Za trideseterico je sicer zaostala več kot 14 sekund.

Tudi med mlajšimi člani so se kanuisti izkazali. Benjamin Savšek s četrtim in Aljaž Kulovec s petim časom sta se brez težav prebila v polfinale, prav tako pa tudi Marko Mihelič, ki je kvalifikacije končal na 16. mestu. Tako kot med mladinkami pa so tudi med mlajšimi članicami kvalifikacije na sicer nezahtevni progi pred malo gledalci pobrale nekaj "davka" slovenski reprezentanci. Medtem ko se je lanska mladinska svetovna prvakinja Urša Kragelj z 19. mestom še prebila v nadaljnje boje, pa je Nika Mozetič s...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam