Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Ponomarenkova za las ob kolajno

Pontevedra, 01. julija (STA) - Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko je evropsko prvenstvo v kajaku in kanuju na mirnih vodah v španski Pontevedri sklenila s četrtim mestom na 200 m. Potem ko je lani na svetovnem prvenstvu osvojila srebrno kolajno na najkrajši razdalji in letos to uvrstitev ponovila še na tekmah svetovnega pokala v Zagrebu in Szegedu, je gotovo pričakovala več, kljub temu pa je izboljšala lansko šesto mesto z EP.

Ponomarenkova je že pred odhodom v Španijo odkrito priznala, da meri na kolajno. Tudi zato je bila takoj po nastopu razumljivo zelo razočarana. Bron, ki ga je osvojila Ukrajinka Ina Ospienki-Radomska (+0,999), se ji je izmuznil za 53 tisočink sekunde. Za zmagovalko Madžarko Nataso Janics, ki jo je Ponomarenkova že pred časom označila kot najresnejšo kandidatko za najvišje mesto, je zaostala 1,052 sekunde. Srebro je osvojila Finka Anne Rikala (+0,979).

"Zelo sem razočarana, saj sem vedela, da sem dobro pripravljena. Na treningih me na primer Natasa prehiti največ za pol čolna. Toda tokrat sem po stotih metrih, ko sem bila še na drugem mestu, izgubila ravnotežje in tudi v nadaljevanju sem se na progi 'premetavala'. Konec koncev pa sem pristala na četrtem mestu, kar je vseeno moj najboljši dosežek na dosedanjih EP," je za STA pojasnila Ponomarenkova, ki je že dopoldne nastopila tudi v olimpijski disciplini na 500 m.

Tam je najboljša slovenska tekmovalka osvojila šesto...


Župančič Regent in Ponomarenkova v polfinalu EP

Pontevedra, 28. junija (STA) - Slovenski kajakaš Jernej Župančič Regent je uspešno začel evropsko prvenstvo v kajaku in kanuju na mirnih vodah v španski Pontevedri. Z drugim časom v drugi kvalifikacijski skupini se je namreč prebil v petkov polfinale v svoji paradni disciplini 1000 metrov. Prav tako se je v polfinale uvrstila še Špela Ponomarenko.

V polfinalu, ki se bo v petek začel ob 11.21, se bo pomeril v drugi skupini, veslal pa bo na peti progi. V finale A se bodo prebili po trije najhitrejši iz dveh polfinalnih skupin. Župančiču Regentu je sicer le malo manjkalo, natančneje 654 tisočink sekunde, da bi se kot prvi v skupini neposredno prebil v finale. Kvalifikacijski nastop je namreč za malenkost bolje uspel le Madžaru Zoltanu Benku, aktualnemu evropskemu podprvaku, ki si je tako že zagotovil nastop med najboljšo deveterico prvenstva.

"Ostalo mi je še nekaj rezerve za naprej. V kvalifikacijah sem šel na progo s preveč spoštovanja do Madžarov. Jutri in v soboto bom moral bolj 'pritisniti na plin'. Sem pa zadovoljen s samim prizoriščem. Voda je namreč na vseh progah enaka in posledično so pogoji za tekmovanje enakovredni," je španske vtise na kratko pojasnil 27-letni Koprčan, ki je zadnji dve prvenstvi Evrope končal na šestem mestu, letos pa cilja še višje. Želja je namreč kolajna.

Popoldne je tekmovala tudi Špela Ponomarenko, ki se je pričakovano uvrstila v...


Župančič Regent in Ponomarenkova po stopinjah slal

Ljubljana, 26. junija (STA) - Potem ko se je komaj končalo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Liptovskem Mikulašu, se bodo za kolajne stare celine od četrtka dalje merili še kajakaši in kanuisti na mirnih vodah. Slovenski slalomisti so se iz Slovaške vrnili z dvema kolajnama, prav lahko pa se z vsaj eno žlahtno kovino okrog vratu vrne tudi slovenska mirnovodaška delegacija. V španski Pontevedri bodo Slovenijo zastopali kajakaša Jernej Korenjak, sicer debitant na velikih tekmovanjih, in Jernej Župančič Regent ter kajakašica Špela Ponomarenko.

Vsekakor bosta glavni slovenski orožji Župančič Regent in Ponomarenkova. Prvi je sicer imel letos kar nekaj težav zaradi bolezni, ki mu je aprila odvzela dobršen del treninga, toda sam pravi, da so ga zadnji tedni treninga na Madžarskem vrnili na pravo delovno temperaturo. Lani je na EP v Račicah svojo paradno disciplino - 1000 m - končal na šestem mestu, letos pa si želi še kakšno mesto višje.

"Bolezen ne sme več biti izgovor. Počutim se dobro, na Madžarskem, kjer so mi v zadnjem delu družbo delali Avstralci, Južnoafričani in Američani, je trening uspel po načrtih, tako da računam, da bom izboljšal lanski izid. Seveda si želim kolajno, toda napovedati si je ne upam. Vsekakor pa moram biti že v Španiji med najboljšimi, če želim kaj doseči na svetovnem prvenstvu, ki je pač glavni cilj. Ne sme se mi...


Žnidarčiču se ni izšlo za stopničke

Torino, 24. junija (STA) - Zadnja tekma svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v italijanski Ivrei se za slovensko delegacijo ni niti približno končala tako uspešno kot sobotni sprint, ko je svojo drugo zmago v karieri vknjižil Nejc Žnidarčič. V današnji klasični tekmi se je še najbolje odrezala kajakašica Lučka Cankar, ki je tekmovanje končala na 12. mestu. Jernej Korenjak je tekmovanje v moški kajakaški konkurenci končal na 13. mestu, Žnidarčič pa šele na 34.

Žensko tekmo na štiri kilometre dolgi progi je dobila evropska podprvakinja, Čehinja Lenka Lagnerova, ki je za 5,72 sekunde prehitela bronasto z EP v Bihaču, Švicarko Sabine Eichenberger, tretja pa je bila še ena Čehinja Katerina Vacikova (+5,80). Cankarjeva, ki je bila na sobotnem sprintu celo v igri za zmago, a se je v zadnjem delu proge na sicer precej divji reki prevrnila, je za zmagovalko zaostala 34,83 sekunde.

Moško tekmo je dobil domačin Maximilian Benassi. Evropski podprvak je za 3,37 sekunde ugnal Francoza Rudyja Gerarda, tretji pa je bil bronasti z EP, Čeh Kamil Mruzek (+5,14). Slovenski specialist za to disciplino in osmi iz Bihača 2007 Korenjak je na 13. mestu zaostal 18,36 sekunde. Korenjak se bo sicer že v ponedeljek odpravil v špansko Pontevedro, kjer bo od četrtka dalje nastopal na evropskem prvenstvu v kajaku in kanuju na mirnih vodah.

Na dober današnji nastop v sicer svoji manj...


Dve slovenski zmagi v Solkanu

Solkan, 23. junija (STA) - Kajakaši in kanuisti v slalomu na divjih vodah so v petek zvečer končali dvodnevno tekmovanje za Hitov slalomski izziv v Solkanu. Po pričakovanjih se je denarne nagrade za skupno zmago tako na četrtkovi kot tudi petkovi tekmi med kajakaši veselil evropski podprvak Hrastničan Peter Kauzer. Slednji je tako kot v četrtek na skrajšani progi premagal vso konkurenco in v žep pospravil 1000 evrov. Skupni slovenski uspeh je z zmago v ženski konkurenci dopolnila še Nina Mozetič.

Kauzer je na petkovi tekmi za 1,47 sekunde ugnal domačega veterana Uroša Kodeljo, tretji pa je bil Dejan Kralj, ki je skupaj s Kauzerjem in Juretom Megličem (ta je bil šesti) na EP v Liptovskem Mikulašu še tretjič zapored osvojil naslov ekipnega prvaka. Najboljši tuji predstavnik na drugi soški tekmi je bil Kanadčan John Hastings (+2,55) na četrtem mestu.

Med kanuisti je bil na včerajšnji preizkušnji najhitrejši Slovak Matej Benuš, ki je Avstralca Robina Bella prehitel za 91 stotink sekunde, tretji pa je bil Japonec Takuja Haneda (+1,20). Med Slovenci se je vnovič najbolj izkazal Benjamin Savšek, ki je bil peti (+2,56). Jošt Zakrajšek, Dejan Stevanovič in Marko Mihelič, ki so tekmovali na EP 2007, so pristali na sedmem, osmem oziroma desetem mestu. Sicer pa je imel najboljši skupni čas z obeh tekem Nemec Nico Bettge. Slednji je zmagal na...


Kauzer najhitrejši v Solkanu

Solkan, 22. junija (STA) - Slalomisti na divjih vodah so v četrtek v Solkanu opravili s prvo mednarodno tekmo Hitovega slalomskega izziva, na kateri je nastopilo več kot 80 tekmovalcev iz devetih držav. Na pol krajši progi, a zahtevnejši od običajne, se je med kajakaši najbolje znašel evropski podprvak in prvak v moštvenih vožnjah Peter Kauzer, med kanuisti je bil najboljši Nemec Niko Betge, med dvojci sta se pred šestimi slovenskimi posadkami uvrstila Slovaka Kuban in Olejnik, med kajakašicami pa je prvo mesto osvojila Urša Kragelj, ki je bila hitrejša tudi od udeleženke EP Nine Mozetič.

Na eni zadnjih povsem naravnih slalomskih prog je bil na reki Soči najbolj zanimiv in izenačen boj v že tako najštevilčnejši konkurenci – med kajakaši, kjer je nastopilo 36 tekmovalcev. Ob koncu se je zmage veselil evropski podprvak Peter Kauzer, ki je bil po kvalifikacijah s pribitkom dveh kazenskih sekund na petem mestu, v finalni vožnji pa je bil od drugouvrščenega Francoza Peschiera hitrejši za skoraj dve sekundi in se je ob napakah ostalih tekmovalcev zavihtel na prvo mesto. Drugi je bil Peschier, po prvi vožnji šele osmi, tretje mesto pa je osvojil Kanadčan John Hastings. Po prvi vožnji prvouvrščeni Jure Meglič je z osmim časom druge vožnje padel na skupno četrto mesto, drugi po kvalifikacijah Dejan Kralj pa je bil v finalu diskvalificiran.

...


Slalomiste po evropskem prvenstvu čaka spektakel n

Solkan, 19. junija (STA) - Kajakaška zveza Slovenije in Kajak klub Soške elektrarne bosta skupaj z družbo Hit v četrtek in petek, 21. in 22. junija, v solkanskem kajakaškem centru drugo leto zapored pripravila Hitov pokal v slalomu na divjih vodah. Med 80 udeleženci mednarodnega nočnega spektakla na Soči bodo tudi vsi trije slovenski dobitniki medalj z nedavnega evropskega prvenstva v Liptovskem Mikulašu Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič, ki so se danes v Solkanu predstavili novinarjem.

Člani slovenskega kajakaškega moštva, ki so pred dnevi na Slovaškem še tretjič zapored postali evropski ekipni prvaki, Kauzer pa je temu dodal še naslov podprvaka v posamični konkurenci, so povedali, da so z izkupičkom pravkar končanega prvenstva povsem zadovoljni, zapomnili pa si ga bodo po osvojenih medaljah.

Za nastope jih je pohvalil tudi direktor reprezentance Andrej Jelenc, ki je bil zadovoljen še z nastopi dvojcev, manj pa s predstavami kanuistov, ki so si po njegovih besedah naložili preveliko psihološko breme, in kajakašice Nine Mozetič.

Sicer pa najboljše slovenske slalomiste na divjih vodah v nadaljevanju sezone čakajo tekme svetovnega pokala in svetovno prvenstvo v Braziliji, še prej pa se bodo s tekmovalci iz Avstrije, Avstralije, Francije, Kanade, Japonske, Združenih držav Amerike, Slovaške in Hrvaške ta teden na Soči...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam