Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Kauzer najhitrejši v Solkanu

Solkan, 22. junija (STA) - Slalomisti na divjih vodah so v četrtek v Solkanu opravili s prvo mednarodno tekmo Hitovega slalomskega izziva, na kateri je nastopilo več kot 80 tekmovalcev iz devetih držav. Na pol krajši progi, a zahtevnejši od običajne, se je med kajakaši najbolje znašel evropski podprvak in prvak v moštvenih vožnjah Peter Kauzer, med kanuisti je bil najboljši Nemec Niko Betge, med dvojci sta se pred šestimi slovenskimi posadkami uvrstila Slovaka Kuban in Olejnik, med kajakašicami pa je prvo mesto osvojila Urša Kragelj, ki je bila hitrejša tudi od udeleženke EP Nine Mozetič.

Na eni zadnjih povsem naravnih slalomskih prog je bil na reki Soči najbolj zanimiv in izenačen boj v že tako najštevilčnejši konkurenci – med kajakaši, kjer je nastopilo 36 tekmovalcev. Ob koncu se je zmage veselil evropski podprvak Peter Kauzer, ki je bil po kvalifikacijah s pribitkom dveh kazenskih sekund na petem mestu, v finalni vožnji pa je bil od drugouvrščenega Francoza Peschiera hitrejši za skoraj dve sekundi in se je ob napakah ostalih tekmovalcev zavihtel na prvo mesto. Drugi je bil Peschier, po prvi vožnji šele osmi, tretje mesto pa je osvojil Kanadčan John Hastings. Po prvi vožnji prvouvrščeni Jure Meglič je z osmim časom druge vožnje padel na skupno četrto mesto, drugi po kvalifikacijah Dejan Kralj pa je bil v finalu diskvalificiran.

...


Slalomiste po evropskem prvenstvu čaka spektakel n

Solkan, 19. junija (STA) - Kajakaška zveza Slovenije in Kajak klub Soške elektrarne bosta skupaj z družbo Hit v četrtek in petek, 21. in 22. junija, v solkanskem kajakaškem centru drugo leto zapored pripravila Hitov pokal v slalomu na divjih vodah. Med 80 udeleženci mednarodnega nočnega spektakla na Soči bodo tudi vsi trije slovenski dobitniki medalj z nedavnega evropskega prvenstva v Liptovskem Mikulašu Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič, ki so se danes v Solkanu predstavili novinarjem.

Člani slovenskega kajakaškega moštva, ki so pred dnevi na Slovaškem še tretjič zapored postali evropski ekipni prvaki, Kauzer pa je temu dodal še naslov podprvaka v posamični konkurenci, so povedali, da so z izkupičkom pravkar končanega prvenstva povsem zadovoljni, zapomnili pa si ga bodo po osvojenih medaljah.

Za nastope jih je pohvalil tudi direktor reprezentance Andrej Jelenc, ki je bil zadovoljen še z nastopi dvojcev, manj pa s predstavami kanuistov, ki so si po njegovih besedah naložili preveliko psihološko breme, in kajakašice Nine Mozetič.

Sicer pa najboljše slovenske slalomiste na divjih vodah v nadaljevanju sezone čakajo tekme svetovnega pokala in svetovno prvenstvo v Braziliji, še prej pa se bodo s tekmovalci iz Avstrije, Avstralije, Francije, Kanade, Japonske, Združenih držav Amerike, Slovaške in Hrvaške ta teden na Soči...


Liptovsky Mikulaš 2007 kot Tacen 2005

Ljubljana, 18. junija (STA) - Če je pred dvema letoma Tacen organizacijsko pripravil dotlej najboljše evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah in postregel tudi z odličnimi nastopi slovenskih kajakašev, se mu je v nedeljo končano prvenstvo stare celine v Liptovskem Mikulašu po omenjenih merilih povsem približalo, če ga ni celo preseglo. Tako kot na savskih brzicah pred dvema letoma je s slovenskega stališča glavno vlogo odigral Hrastničan Peter Kauzer, ki je tako kot na Savi osvojil naslov podprvaka, skupaj z Dejanom Kraljem in Juretom Megličem (v Tacnu 2005 je namesto njega veslal Andrej Nolimal) pa je tretjič zapored osvojil tudi ekipno zlato kolajno.

Glede navedenih uspehov torej ocena vodstva reprezentance na čelu z direktorjem Andrejem Jelencem pač ne more biti drugačna kot zelo dobra: "Prvenstvo v Liptovskem Mikulašu lahko ocenim kot zelo dobro, saj smo ponovili dosežke iz Tacna, kjer pa smo tekmovali na domači progi in je bilo takrat tudi pričakovati, da bodo rezultati že zaradi poznavanja proge dobri. Zdaj pa smo bili na drugem terenu in gotovo so kajakaši svojo nalogo na prvenstvu opravili odlično."

Kajakaši so - razen Kauzerja - sicer posamično malce zaostali za Tacnom, kjer so bili vsi trije v finalu. Kralj z 20. mestom gotovo ni izkoristil svojih sposobnosti, ki jih je ne nazadnje pokazal na pripravljalnih tekmah, na katerih si je tudi...


Korenjak deveti na Češkem

Karlovy Vary, 17. junija (STA) - Slovenski kajakaš Jernej Korenjak je na četrti tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v Karlovih Varih osvojil deveto mesto v klasični preizkušnji. Za zmagovalcem, Čehom Kamilom Mruzekom, je zaostal za 30,07 sekunde. V konkurenci kajakašic je Lučka Cankar tekmovanje sklenila na desetem mestu.

Mruzek (19:50,01), dobitnik bronaste kolajne z letošnjega evropskega prvenstva v Bihaču, je najbližjega zasledovalca, evropskega podprvaka Italijana Maximiliana Benassija, ugnal le za 1,09 sekunde. Tretje mesto je osvojil Avstrijec Gerhard Schmid (+7,73). Ob Korenjaku, ki je na letošnji prvi klasični tekmi osvojil 12. mesto, na EP pa je bil osmi, sta nastopila še Lovro Leban in Tim Kolar. Prvi je z zaostankom 1:24,25 pristal na 24. mestu, Kolar (+2:07,61) pa na 36.

Na seznamu tekmovalcev je bil tudi Nejc Žnidarčič, ki pa ni nastopil. Žnidarčič je sicer v soboto v svoji paradni disciplini sprintu osvojil šesto mesto, na prvi sprinterski tekmi sezone svetovnega pokala v avstrijskem Loferju pa je zmagal.

Cankarjeva, ki je na prvih treh tekmah osvojila sedmo, osmo in 13. mesto, je danes z desetim časom zaostala 1:12,99 minute, Nina Slapšak pa na 21. mestu 2:59,97. Vrstni red na vrhu je bil popolnoma enak kot na sobotni sprinterski tekmi in na majskem EP v Bihaču. Slavila je Čehinja Michala...


Kauzer srebrn v Liptovskem Mikulašu

Liptovsky Mikulaš, 17. junija (STA) - Slovenski kajakaš Peter Kauzer je osmo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Liptovskem Mikulašu sklenil z novim velikim uspehom. Hrastničan, ki je v zadnjih letih nenehno dokazoval, da sodi v sam vrh tega športa, je namreč po Tacnu leta 2005 drugič osvojil naslov evropskega podprvaka.

Triindvajsetletni Kauzer, ki je ob tem v petek skupaj z Dejanom Kraljem in Juretom Megličem ubranil tudi ekipno zlato kolajno z zadnjih dveh EP v L'Argentiere la Besseeju leta 2006 in Tacnu leta 2005, je bil v polfinalu celo najhitrejši in si priveslal kar 3,46 sekunde naskoka. Toda v finalu se je z odlično vožnjo s petega mesta na vrh prebil domačin Jan Šajbidor, ki je Kauzerja prehitel za 29 stotink sekunde. Bron je pripadel Britancu Campbellu Walshu (+3,04; 2), šele osmemu po polfinalu.

"Kolajna je tukaj. Ponovil sem dosežek iz Tacna, toda pomembna razlika je v tem, da mi je to uspelo na tujem terenu. Domačo progo pač vsak najbolje pozna in ima nekaj prednosti, to velja tudi za nas v Tacnu. Sem pa izjemno zadovoljen s polfinalno vožnjo, ki mi je res dobro uspela, medtem ko sem imel v finalu kar nekaj težav. Že v četrtih vratcih me je 'zgrabil' nasprotni tok in sem obstal na mestu. Takrat sem si rekel, da ne smem obupati, ampak da moram veslati na kolajno. Na koncu mi je uspelo, vsekakor pa finalna vožnja ni bila za zlato," je po zmagi dejal vedno živahni Hrastničan, ki je tudi...


Žnidarčič šesti v Karlovih Varih

Karlovy Vary, 16. junija (STA) - Tekmovalci in tekmovalke v spustu na divjih vodah so danes v Karlovih Varih opravili s tretjo preizkušnjo svetovnega pokala. Na sprinterski tekmi se je med Slovenci v svoji paradni disciplini pričakovano najbolje odrezal kajakaš Nejc Žnidarčič, zmagovalec letošnje prve tekme v avstrijskem Loferju, ki je bil šesti.

Žnidarčič, ki mu sicer voda v Karlovih Varih ne leži preveč, saj je zanj preveč mirna, je za zmagovalcem, Čehom Tomašem Slovakom, dobitnikom bronastega odličja na letošnjem evropskem prvenstvu v Bihaču in drugim s prve tekme v Avstriji, zaostal 2,90 sekunde. Drugi je bil Italijan Maximilian Benassi (+1,80), tretji pa Belgijec Richard Maxime (+1,90). Slovenski uspeh je z osmim mestom dopolnil Jernej Korenjak (+3,45), ki bo glavni slovenski adut na nedeljski klasični tekmi. Nastopil je tudi Lovro Leban (+11,89), ki je tekmovanje končal na 21. mestu, Tim Kolar (+22,66) pa je bil 34.

V ženski konkurenci sta Slovenijo na reki Tepli zastopali Lučka Cankar, na prvih dveh tekmah je zasedla sedmo in osmo mesto, in Nina Slapšak. Bolje se je odrezala Cankarjeva, ki je bila 13. (+18,51), Slapšakova pa je končala kot 20. (+33,48). Zmagala je evropska prvakinja Čehinja Michala Mruzkova pred rojakinjo Lenko Lagnerovo (+7,82) in Švicarko Sabine Eichenberger (+33,48).

Zadnji tekmi...


Finalni boji kajakašic in kanuistov brez Slovencev

Liptovsky Mikulaš, 16. junija (STA) - Tretji dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Liptovskem Mikulašu je za slovensko vrsto minil v popolnoma drugačnem vzdušju kot drugi, ko so se kajakaši Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič veselili tretjega zaporednega ekipnega zlata. Danes se namreč niti kanuistom niti kajakašici Nini Mozetič ni uspelo prebiti v finale. Še najbližje najboljši deseterici je bil Dejan Stevanovič, ki je v C-1 končal na 18. mestu.

Tridesetletni Solkanec, ki je zadnja tri prvenstva stare celine končal na 12. mestu (najboljši je bil na prvem EP 1996, ko je bil deseti), je tokrat kljub čisti vožnji zaostal za najboljšimi. Za najhitrejšim v polfinalu, Francozom Pierrom Labarellom, je imel 5,44 sekunde zaostanka, za desetim mestom pa 1,55 sekunde.

"Občutki so mešani. Na vrhu je bilo vse v redu, pa čeprav sem v 11. vratcih napravil manjšo napako. Toda odločilna je bila kombinacija 16. in 17. vratc, kjer sem se odločil za drugačno linijo kot drugi. Tam se mi ni izšlo po mojih željah, saj sem izgubil potrebni dve sekundi. Kljub vsemu pa sem videl, da sem hiter in da sem blizu najboljšim," je dejal Stevanovič.

Še slabše je nastopil 14. iz Tacna 2005 Jošt Zakrajšek, ki je osmo EP z dvema kazenskima sekundama končal na 27. mestu (+7,21). Najmlajši član ekipe C-1 Marko Mihelič je tekmovanje sklenil na 31. mestu...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam