Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Iz Raba KKK Ankaran s tretjim mestom

Ankaran, 4. junija - V nedeljo so se kajakaši iz Kajak kanu kluba Ankaran udeležili Mednarodne regate na Rabu. S samo sedmimi tekmovalci so si v skupnem seštevku nabrali točk za odlično skupinsko tretje mesto, drugo mesto so dosegli Madžari iz Kanjiže, prvo mesto pa gostujoči Rab.

Kajakaši so veslali na progi dolgi 500m in Ankarančani so si izborili naslednja mesta:

K1- mladinci:
1. mesto Blaževič Matej
2. mesto Rožac Jani

K2-mladinci:
1. mesto Blaževič Matej – Rožac Jani

K1-kadeti:
2. mesto Blaževič Simon
4. mesto Gorup Timotej

K2-kadeti:
3. mesto Blaževič Simon – Rožac Nejc

K1-kadetinje:
3.mesto Rozman Polona

V kategoriji K1 mlajše mladinke je Rozman Špela prvih tristo metrov veslala na drugem mestu, vendar se je zaradi valovitega morja žal prevrnila.

Regate na Rabu se je udeležil tudi novo ustanovljen Kajak kanu klub »Orka«, katerega je zastopala Titorič Tea v kategoriji K1 kadetinje in dosegla prvo mesto, prav tako prvo mesto sta dobila v K2 mlajši mladinci brata Titorič Malin in Aljaž, v K1 mlajši mladinci prvo mesto Titorič Malin, drugo pa Titorič Aljaž.

Vanter Blaževič


Na Slovaško po nove slalomske kolajne

Ljubljana, 06. junija (STA) - Vodstvo Kajakaške zveze Slovenije (KZS) je danes v Ljubljani predstavilo končno podobo reprezentance v slalomu na divjih vodah, ki se bo med 14. in 17. junijem merila za odličja na evropskem prvenstvu v slovaškem Liptovskem Mikulašu. Poleg tistih, ki so mesto v izbrani vrsti dobili že takoj po nedeljski izbirni tekmi v Tacnu, sta po odločitvi strokovnega sveta KZS reprezentančni status dobila še Blaž Oven in Luka Slapšak, ki bosta tekmovala v dvojcih. Popolno ekipo v C-2 sestavljata še posadki Simon Hočevar/Aljaž Kulovec in Nejc Višnar/Urban Jarc.

Največja pričakovanja so vnovič povezana s kajakaši, ki bodo branili ekipno zlato (zmagali so tako v Tacnu 2005 kot tudi v L'Argentiere la Beseeju 2006). Za novo zlato moštveno kolajno se bodo borili isti trije Slovenci kot lani: Jure Meglič, Dejan Kralj, ki se je na progi v Liptovskem Mikulašu letos že izkazal, saj je osvojil prvo in drugo mesto na aprilskih mednarodnih tekmah, in Peter Kauzer, ki je v Tacnu 2005 osvojil tudi naslov evropskega podprvaka v posamični konkurenci. Triindvajsetletni Hrastničan, ki je vnovič zelo dobro pripravljen na prvo izmed dveh največjih tekmovanj v sezoni (drugo bo septembrsko svetovno prvenstvo v brazilskem Foz do Iguassuju), razumljivo ne skriva visokih osebnih in ekipnih ciljev: "Cilj je kolajna....


Kraljeva iz Gerardmerja s sedmim mestom

Metz, 03. junija (STA) - Slovenska kajakašica na mirnih vodah Tea Kralj je zadnji dan svetovnega pokala v francoskem Gerardmerju osvojila sedmo mesto na 200 metrov. V sicer močno okrnjeni konkurenci, nastopilo je le 11 tekmovalk, je zmagala Finka Anne Rikala pred Švedinjo Sofio Paldanius in Nemko Conny Wassmuth.

Zaradi majhnega števila tekmovalk, med drugimi je manjkala tudi najboljša Slovenka, svetovna podprvakinja na tej razdalji Špela Ponomarenko, so bile kvalifikacije zgolj formalnost, saj so se vse tekmovalke prebile v polfinale (prve tri neposredno v finale). Osemnajstletna Kraljeva je v kvalifikacijah zasedla zadnje, šesto mesto, v polfinalu pa je bila druga. V finalu je veslala na prvi progi in na koncu zaostala za 3,855 sekunde za zmagovalko.

Kraljeva, ki je sicer glavni posel opravila že na prvi tekmi v Zagrebu, ko je na olimpijski razdalji (500 m) izpolnila normo za nastop na evropskem in svetovnem prvenstvu, je na severovzhodu Francije nastopila na vseh razdaljah in na 500 m izpadla že v kvalifikacijah, na 1000 m, ki je tudi v olimpijskem programu, pa se je v prav tako okrnjeni konkurenci prebila v polfinale.

V Franciji je slovenske barve branil tudi izkušenejši Jernej Župančič Regent, ki je tekmovanje končal že v soboto s 16. mestom na 500 m. Zanj pa je bil bolj pomemben petkov nastop v paradni disciplini na 1000 m, saj je dokazal, da se po bolezni, ki mu je...


Znana reprezentanca v slalomu na divjih vodah

Tacen, 03. junija (STA) - Nedeljska, zadnja izbirna tekma v Tacnu je dala še zadnje odgovore o tem, kdo bo Slovenijo zastopal na tekmah svetovnega pokala in evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah. Pri kajakaših, ki so v zadnjih letih poskrbeli za večino slovenskih uspehov tako v domačem kot tudi mednarodnem merilu, so si mesto v reprezentanci priveslali Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič, "prva rezerva" pa je Gregor Laznik, ki je prav tako izpolnil normo.

Med dvojci sta vlogo favorita upravičila Simon Hočevar in Aljaž Kulovec, v izbrani vrsti pa sta se jima pridružila še Nejc Višnar in Urban Jarc. Pri kajakašicah se je na izbirnih tekmah najbolj izkazala Nina Mozetič, pri kanuistih pa so si vstop v reprezentanco pričakovano priveslali Jošt Zakrajšek, Dejan Stevanovič in Marko Mihelič. O morebitnih dopolnitvah reprezentančne vrste bo svet Kajakaške zveze Slovenije odločil v prihodnjih dneh.

Tako kot v soboto so se tudi danes na Savo najprej podali kajakaši in dvojci. Kauzer je kljub dotikoma tako v prvi kot drugi vožnji v močni mednarodni konkurenci - skupno je bilo kar 220 tekmovalcev iz 15 držav – za dobro sekundo ugnal najbližjega zasledovalca Kralja, s tretjim mestom pa se je izkazal Laznik. Meglič je tako kot včeraj pristal na četrtem mestu. Na petem mestu je tekmovanje končal prvi tujec Italijan Matheo Pontarollo.

Med dvojci sta Hočevar in...


Župančič Regent deveti v Franciji

Metz, 01. junija (STA) - Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na tretji tekmi svetovnega pokala v Gerardmerju na severovzhodu Francije osvojil deveto mesto v svoji paradni disciplini na 1000 metrov. S tem je 27-letni Koprčan, ki mu je aprila bolezen pobrala tri tedne treninga, za dve mesti izboljšal dosežek iz Szegeda. Tea Kralj je v ženski konkurenci na isti razdalji tekmovanje končala s petim mestom v svoji polfinalni skupini.

"Župa" je tako v kvalifikacijski kot tudi v polfinalni skupini zasedel tretji mesti. V finalu je na progi številka ena ves čas veslal na repu skupine, po treh četrtinah pa je pridobil mesto. Toda v zadnjem delu mu je malce zmanjkalo moči, tako da ga je Šved Anders Gustafsson na koncu prehitel za dobre pol sekunde. Spet je zmagal Kanadčan Adam van Koeverden pred Novozelandcem Benom Fouhyjem in Norvežanom Eirikom Verasom Larsenom.

"Osebno sem zadovoljen z nastopom, saj sem se že prebil v finale A. Še posebej dobro mi je šlo v kvalifikacijah in v polfinalu, ko sem bil tudi po času zelo blizu najboljšim. Toda v finalu vsega tega nisem znal izkoristiti, tako da pač nisem bil v igri za višja mesta. Kljub vsemu pa sem zadovoljen, da gre vse skupaj na bolje, in ta uvrstitev v finale je pravi dokaz za to. Seveda si želim najboljše forme avgusta na svetovnem prvenstvu,...


Župančič tokrat 16.

Metz, 02. junija (STA) - Drugi dan svetovnega pokala v kajaku in kanuju na mirnih vodah v francoskem Gerardmerju so bile na sporedu preizkušnje na 500 metrov. Slovenijo sta tako kot v soboto na dvakrat daljši razdalji zastopala Jernej Župančič Regent in Tea Kralj. Pričakovano je tekmovanje uspešneje končal Župančič Regent, ki je v finalu B osvojil sedmo, skupno pa 16. mesto. Šele 18-letna Kraljeva, ki se je izkazala na prvi tekmi svetovnega pokala v Zagrebu, je tokrat 500-metrsko preizkušnjo končala že v kvalifikacijah.

Sedemindvajsetletni Koprčan je na severovzhodu Francije pokazal napredek v formi. Njegov prvi nastop v letošnji sezoni svetovnega pokala v madžarskem Szegedu mu namreč ni najbolje uspel. Vzrok za slabše predstave tiči predvsem v dejstvu, da mu je bolezen aprila pobrala vsaj tri tedne treninga. Tako se je na Madžarskem šele prvič resneje "spoznal" s konkurenco, v Franciji pa je napredek dokazal z uvrstitvijo v finale A v svoji paradni disciplini na 1000 m.

Precej boljšo uvrstitev je v Gerardmerju dosegel tudi danes na 500 m, kjer je nastopil bolj zaradi treninga, saj je njegova glavna disciplina 1000 m. V Szegedu je bil na 500 m šele 25., tokrat pa 16. V svoji kvalifikacijski skupini je osvojil peto, v polfinalni pa šesto mesto. V finalu B je na deveti progi za najhitrejšim zaostal 2,4 sekunde. "Ja, takšno je pač trenutno stanje. Toda veseli me, da gre krivulja navzgor,"...


Tacen že prvi dan potrdil okostje reprezentance

Ljubljana, 02. junija (STA) - Slovenski kajakaši in kanuisti na divjih vodah so se na Savi v Tacnu pomerili na izbirni tekmi za sestavo reprezentance pred začetkom mednarodne sezone. Dokončno se bo ekipa oblikovala po jutrišnji zadnji izbirni tekmi, okvirno pa je večina mest v ekipi že oddanih. Na tekmovanju, ki šteje tudi za Schenker pokal Slovenije, so nastopili tudi številni tuji zvezdniki.

V kategoriji C1 se je zmage na Savi veselil svetovni prvak iz leta 2005 Avstralec Robin Bell pred Nemcem Stefanom Pfannmuellerjem, v boju za mesta v slovenski reprezentanci pa so se za njima zvrstili Jošt Zakrajšek, Marko Mihelič in Dejan Stevanovič. Zanimivo je, da sta v tej disciplini nastopila tudi kajakaš Dejan Kralj in Simon Hočevar, ki nastopa v dvosedu, ter zasedla šesto in sedmo mesto.

Med kajakaši je bil v obeh vožnjah najhitrejši Kralj, le dobro sekundo pa je zaostal Peter Kauzer, ki je zaradi četrtkove prometne nesreče nastopil z bolečinami v vratu, a vseeno v obeh vožnjah dosegel drugi izid. Zelo dober je bil tudi Jure Meglič, ki je za Švicarjem Michaelom Kurtom zasedel četrto mesto.

Med dekleti je slavila Slovakinja Jana Dukatova, Nina Mozetič je bila tretja in Urša Kragelj peta. V konkurenci dvosedov pa sta bila najhitrejša Slovaka Kučera in Batik,...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam