Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Slovenci iz Bihača brez kolajne

Bihač, 20. maja (STA) - Slovenska reprezentanca v spustu na divjih vodah se z evropskega prvenstva v Bihaču vrača brez želene in napovedane kolajne. Zadnjo priložnost zanjo so imeli kajakaši Jernej Korenjak, Gregor Brovinsky in Nejc Žnidarčič v današnji sprinterski preizkušnji, a so jo po napakah tako v prvi kot v drugi vožnji končali na šestem mestu med 11 ekipami. Zmagala je Češka (3:10,18) pred Nemčijo (+1,55) in Italijo (+3,95). Slovenci so zaostali 13,08 sekunde.

Ekipna sprinterska preizkušnja je bila na sporedu sploh prvič, tako da so bile natančne napovedi pred današnjo tekmo prej izjema kot pravilo. Izkazalo se je, da je ta preizkušnja bistveno drugačna od klasičnih moštvenih voženj, veliko težav na reki Uni pa so imeli na žalost slovenskih kajakaških navdušencev tudi Korenjak, Brovinsky in Žnidarčič, ki so se po doseženih časih na včerajšnji posamični tekmi uvrščali na peto mesto.

"Odločili so se, da Žnidarčič kot najhitrejši starta zadnji in čim prej ujame druga dva tekmovalca, ki začneta pred njim. V prvi vožnji je Žnidarčič naredil veliko napako in se dvakrat s čolnom postavil počez, kar je pomenilo veliko izgubo časa in do cilja mu navkljub silovitemu sprintu ni uspelo dohiteti Brovinskega in Korenjaka. Vožnjo so končali kot sedmi s slabimi sedmimi sekundami zaostanka. Prve štiri ekipe so bile razvrščene v manj kot sekundi. Druga...


Kauzer in Kralj uspešna na Slovaškem

Bratislava, 20. maja (STA) - Slovenski slalomist na divjih vodah Peter Kauzer je na močni mednarodni tekmi v Bratislavi osvojil tretje mesto. V zadnjih letih najboljši slovenski kajakaš (+5,01) je na tekmi, ki je vključena v tako imenovano svetovno serijo, zaostal le za domačinom Janom Šajbidorjem in Britancem Campbellom Walshem (+3,84). Slovenski kajakaški uspeh je s šestim mestom dopolnil Dejan Kralj, ki je za zmagovalcem zaostal za 6,80 sekunde. Že v polfinalu je izpadel tretji slovenski predstavnik v K-1 Janoš Peterlin, ki je na koncu osvojil 29. mesto.

"Tako Kauzer kot Kralj sta zelo dobro veslala in sta očitno res pravilno načrtovala formo. Ob tem bi bil tudi Kralj mogoče na stopničkah, če ne bi v zadnjih vratcih napravil napake. Veslo mu je ušlo, tako da je izgubil kake tri sekunde, ob tem pa se je še dotaknil vratc. Toda oba sta res pokazala dobre vožnje," je za STA iz Bratislave sporočil direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc.

Kauzer je že v kvalifikacijah napovedal boj za vrh, saj je bil šesti, v polfinalu pa je prav tako dosegel šesti čas ob enem dotiku. S "čisto" vožnjo v finalu mu je uspelo pridobiti tri mesta in na koncu zaslužiti 250 evrov, kolikor je znašala nagrada za tretje mesto. Kralj je v kvalifikacijah še malce varčeval z močmi in je bil 24., a se je vseeno zanesljivo uvrstil med...


Ponomarenkova spet odlična

Szeged, 20. maja (STA) - Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko je še enkrat potrdila, da je trenutno med najboljšimi na svetu na 200-metrski progi. Na današnji drugi tekmi svetovnega pokala v madžarskem Szegedu je osvojila drugo mesto, premoč je za 45 stotink sekunde morala priznati le naturalizirani Madžarki Natasi Janics, sicer dvakratni olimpijski prvakinji iz Aten na 500 m (v K-1 in K-2). Tretja je bila Ukrajinka Ina Osipenko.

Ponomarenkova je tako ponovila uspeh s prve tekme v Zagrebu, hkrati pa tudi uvrstitev za lanskega svetovnega prvenstva, ki ga je gostilo prav četrto največje madžarsko mesto. "Z nastopom sem seveda zadovoljna, toda zmagati v bistvu nisem mogla. Vendarle je bila ta tekma za Madžare zelo pomembna in so res že v zelo dobri formi, tako da je bila Janicseva premočna. No, mi je pa uspelo premagati Kitajko Hongyan Zhong, ki je bila boljša od mene v Zagrebu," je po tekmi za STA povedala Koprčanka, ki je samo še dokazala svojo kakovost na najkrajši progi.

Na njeno žalost pa te ni v olimpijskem programu. Zato si želi napredovati tudi na 500 m, saj bi ji uvrstitev med najboljših osem na svetovnem prvenstvu, ki ga bo avgusta gostil nemški Duisburg, prinesla dragoceno vozovnico za olimpijske igre leta 2008 v Pekingu. Glede na letošnje izide na tekmah svetovnega pokala ji do izpolnitve tega cilja ne manjka veliko, saj je bila v Zagrebu šesta, v...


Tudi v sprintu kajakaši brez kolajne

Bihač, 19. maja (STA) - Tudi tretja tekma na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah v Bihaču se je končala brez tako želenega slovenskega odličja. V sprinterski preizkušnji, kjer je boj za kolajno pred odhodom na EP napovedal najboljši slovenski sprinter Nejc Žnidarčič, je največ znanja med kajakaši pokazal Britanec Jonathon Schofiled, ki je za 1,87 sekunde ugnal Nemca Floriana Wohlersa, tretji pa je bil Čeh Tomaš Slovak (+2,01). Žnidarčič, ki je v minulih letih v svetovnem pokalu že dokazal, da lahko meša štrene prav pri vrhu, je končal na devetem mestu s 5,10 sekunde zaostanka.

Na reki Uni so se na današnji tekmi preizkusili še trije slovenski kajakaši. Jernej Korenjak, sicer specialist za klasični spust, je bil 20. (+9,58), mlada, 19-letna Gregor Brovinsky (+15,27) in Lovro Leban (+15,84) pa sta bila 24. oziroma 26.

"Prva vožnja je bila zelo v redu, kar osem tekmovalcev nas je bilo v dobri sekundi. V drugi pa me je pobralo proti koncu. Če bi odveslal obakrat tako kot v prvo, bi bil zelo blizu kolajne. Sicer so bile razmere za veslanje odlične, tudi sam sem ubral optimalno smer veslanja, toda uštel sem se pri razporeditvi moči," je za STA pojasnil Žnidarčič.

Priložnost za kolajno tako ostaja le še na zadnji, nedeljski ekipni tekmi v sprintu, kjer bodo veslali Žnidarčič, Korenjak...


Bolezen pobrala davek Župi

Szeged, 19. maja (STA) - Drugi dan svetovnega pokala v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Szegedu slovenska tekmovalca Jernej Župančič Regent in Špela Ponomarenko nista posegla po vrhunskih uvrstitvah. Z nastopom je bil še posebej nezadovoljen Župančič Regent, ki je tekmo na 500 metrov končal šele na 25. mestu, medtem ko je Ponomarenkova na isti razdalji zmagala v finalu B in tako zasedla deseto mesto.

"Spet sem imela nekaj smole s skupinami, saj sem imela v polfinalu tekmice, ki so me že v Zagrebu na prvi tekmi premagale. Toda čutim, da sem kljub slabši uvrstitvi kot na Jarunu (tam je bila šesta, op. p.) vedno bližje najboljšim. Tam so me premagale za dve sekundi, medtem ko smo tokrat v cilj prišle praktično skupaj. Tudi s samim veslanjem v finalu B sem zelo zadovoljna in verjamem, da bo šlo še naprej vse bolje," je za STA povedala 25-letna Koprčanka, ki je najmočnejša sicer na 200-metrski progi, a te ni v olimpijskem programu. Zato si Ponomarenkova želi napredovati tudi na 500 m, saj bi ji uvrstitev med najboljših osem na svetovnem prvenstvu, ki ga bo avgusta gostil nemški Duisburg, prinesla dragoceno vozovnico za olimpijske igre leta 2008 v Pekingu.

Primorko v nedeljo čaka še nastop na najkrajši preizkušnji, kjer je med najboljšimi na svetu, ne nazadnje je lani na istem prizorišču osvojila naslov svetovne podprvakinje. Ob tem pa bo nastopila še v današnjih kvalifikacijah v...


4. poročilo z evropskega prvenstva v Bihaču

Bihač, 19. maja - Sončno jutro je obetalo lep dan in naše tekmovalce je motilo le zgodnje vstajanje, saj so morali zaradi začetka tekmovanja ob 9,30 uri na ogrevanje že ob 7.00 uri zjutraj. Voda je bila nižja še za nekaj centimetrov in zgleda, da »tisti od zgoraj« naših želja ni upošteval.

Prvi tek se je za nas dobro začel, saj je Nejc Žnidarčič, ki je zaradi tega, ker ni štartal na klasični tekmi, štartal med prvimi, prepričljivo prevzel vodstvo. Takoj po prihodu v cilj je povedal, da je štartal prehitro in na zadnjem ravnem del proge ni mogel več pospeševati. Po njegovih besedah je izgubil tu vsaj sekundo in za drugo vožnjo spremenil plan ter se odločil za malo počasnejši start in posledično močnejši zaključni mirni del proge. Na koncu prve vožnje je zasedel 8. mesto z dobro sekundo zaostanka za vodilnim. Drugi trije naši tekmovalci Lovro Leban, Gregor Brovinsky in Jernej Korenjak so prvi tek tekmovali po pričakovanjih in zasedli 26., 24. in 16. mesto v konkurenci 49 tekmovalcev.

Po prvem teku je celotna ekipa odšla na počitek v hotel. Med dobri dve uri dolgim počitkom je bilo občutiti precej napetosti, saj so vsi tekmovalci čutili, da lahko v drugi vožnji zaradi zelo majhnih razlik med tekmovalci napredujejo in zasedejo v končni razvrstitvi bistveno višje mesto.

Prvi od naših je v drugem teku štartal Lovro Leban. Žal je v...


Župančič Regent začel nastope z 11. mestom

Szeged, 18. maja (STA) - Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je danes svoj prvi letošnji nastop na tekmi svetovnega pokala v kajaku in kanuju na mirnih vodah v madžarskem Szegedu končal na 11. mestu na 1000-metrski preizkušnji. Končne zmage se je veselil eden najboljših kajakašev zadnjih let Kanadčan Adam van Koeverden.

Župančič Regent je zaradi posledic bolezni izpustil prvo preizkušnjo v Zagrebu, danes pa je na progi, ki leži nekaj kilometrov južno od četrtega največjega madžarskega mesta, najprej osvojil drugo mesto v kvalifikacijski skupini, v tretji polfinalni skupini je bil peti, v finalu B pa drugi, kar mu je na koncu prineslo 11. mesto. S tem je ponovil dosežek z lanskega svetovnega prvenstva na istem prizorišču.

Koprčana, ki prav danes praznuje svoj 27. rojstni dan, v soboto približno ob pol devetih zjutraj čaka še nastop v kvalifikacijah na pol krajši progi.

Na 500 m se bo v sobotnih kvalifikacijah v Szegedu prvič preizkusila tudi Špela Ponomarenko, ki je v Zagrebu na tej razdalji osvojila peto mesto. Petindvajsetletna tekmovalka, lani najboljša kajakašica v Sloveniji, pa še več pričakuje od nedeljskega nastopa na 200 m. V hrvaški prestolnici je bila druga, dodaten optimizem pa ji vliva tudi dejstvo, da je lani na istem prizorišču v najkrajši disciplini osvojila kar naslov svetovne podprvakinje.

Naslednja tekma...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam