Apr 2020
NPTSČPS
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Le dva Slovenca v Poznan

Poznan, 25. julija (STA) - Po slalomskem in spustaškem evropskem prvenstvu bodo od četrtka dalje v Poznanu na svoj račun prišli še tekmovalci na mirnih vodah. Med približno 440 udeleženci iz 36 držav bosta tudi dva Slovenca - kajakaša Jernej Župančič Regent in Špela Ponomarenko. Oba bosta nastopila tako na 100 kot na 500 metrov, osnovni cilji pa so povezani z uvrstitvijo v finale.

"Jernej je trenutno na treningu s Slovaki in bo z njimi prispel tudi na prizorišče EP, Ponomarenkova pa se je med drugim pripravljala na Madžarskem. Za oba sta glavna cilja priti v finale. Župančič ima nekoliko več možnosti za izpolnitev cilja na 1000-metrski preizkušnji, medtem ko bi se Špela tako na 500 kot na 1000 m lahko uvrstila v finalne nastope," je pred EP dejal direktor reprezentanc Andrej Jelenc.

V tem poljskem kajakaškem središču na jezeru Malta, ki je že lani gostilo najboljše evropske mirnovodaše, bo nastopil tudi Jaka Jazbec, ki pa bo branil barve Italije.


Skromne ekipne vožnje končale EP

Dijon, 24. julija (STA) - Zadnji dan evropskega prvenstva v spustu je minil v znamenju moštvenih voženj, ki pa niso ponudile pravih tekmovalnih užitkov, saj je bila udeležba zelo skromna. Edina prava konkurenca je bila v kajakaški tekmi članov, kjer je bilo na startu deset reprezentanc. Med njimi so največ hitrosti in usklajenosti pokazali Čehi, ki so ugnali Italijane na drugem in Francoze na tretjem mestu. Slovenci Jernej Korenjak, Nejc Žnidarčič in Andrej Oglajner so z minutnim zaostankom končali kot šesti.

Pet prijav je bilo v kanuistični tekmi, vendar je vodstvo tekmovanja že pred startom diskvalificiralo slovensko vrsto (Jure Jaklič, Blaž Oven, Borut Horvat). Med preostalimi štirimi so bili najhitrejši Francozi pred Hrvati in Nemci. Med dvojci je nastopilo pet držav, Slovaki so za zmago prehiteli Nemce in Čehe. Pri članicah so tekmo začele le tri ekipe, zmagale so Francozinje pred Nemkami in Čehinjami.

Nič bolje ni bilo v mladinski konkurenci. Slovenci so na start poslali le kajakaško moštvo, ki je na koncu pristalo na četrtem mestu. Veslali so Gregor Brovinsky, Lovro Leban in Luka Slapšak. Slavili so Belgijci pred Francozi in Britanci. V kanuju sta bili na startu le Češka in Francija, boljša pa je bila prva. Tudi pri mladinkah udeležba ni bila veliko boljša, v tekmi štirih vrst so si najboljša tri mesta privozile Francija, Češka in Velika Britanija, tekmovanja dvojcev pa sploh niso izvedli.

...


Le Stevanovič do finala

Seu d'Urgell, 24. julija (STA) - Zadnja pomembnejša postaja slalomistov na divjih vodah pred jesenskim svetovnim prvenstvom v avstralskem Penrithu za slovensko odpravo ni bila najbolj uspešna. Na dokaj specifični progi v španskem Seu d'Urgellu si je namreč izmed Slovencev finale uspel privoziti le kanuist Dejan Stevanovič, ki je na koncu osvojil šesto mesto. Predvsem so razočarali "zlati" kajakaši, saj je Peter Kauzer po napaki izpadel že v kvalifikacijah, Dejan Kralj in Andrej Nolimal pa sta s 16. oziroma 39. mestom obstala v polfinalu. Nastop je bil pomemben tudi za kajakašico Nino Mozetič, ki je iskala vstopnico za SP, vendar je bila tokrat s 24. mestom daleč od nje.

Kot že rečeno, so tokrat za največ uspeha poskrbeli v kanuističnem odseku slovenske vrste. Stevanovič je dokazal, da se lahko kosa z najmočnejšimi in kljub kar visokemu zaostanku za zmagovalcem Francozom Tonyjem Estanguetom popravil vtis iz Augsburga. Na drugo mesto se je z odlično finalno vožnjo zavihtel Avstralec Robin Bell, svojo uvrstitev pa je po vožnjah najboljše deseterice popravil tudi končno tretjeuvrščeni Britanec David Florence. Preostala dva Slovenca sta tudi solidno opravila svoji nalogi. Simon Hočevar je sicer vnovič naredil dva dotika, ki sta ga stala zanesljivega finala. Na koncu se je moral član kluba Simon zadovoljiti s 13. mestom. Kar se dotikov tiče, je bolje odpeljal Jošt Zakrajšek, dobil je le dve kazenski sekundi, končno 19. mesto pa je...


Kauzer izpadel že v kvalifikacijah

Seu d'Urgell, 23. julija (STA) - Tekmovalci in tekmovalke v slalomu na divjih vodah ta konec tedna tekmujejo na četrti tekmi svetovnega pokala. Zadnja pomembnejša postaja pred jesenskim svetovnim prvenstvom je španski Seu d'Urgell. V soboto so tekmovalci opravili s kvalifikacijskimi vožnjami v vseh disciplinah, od Slovencev pa sta se najbolj izkazala kanuist Simon Hočevar z 11. in kajakaš Dejan Kralj z 12. mestom. Nepričakovano je izpadel najboljši slovenski kajakaš v tej sezoni Peter Kauzer, ki je v prvi vožnji kvalifikacij izpustil vratca in današnjo preizkušnjo končal šele na 64. mestu.

V jutrišnji polfinale sta se sicer v C-1 poleg Hočevarja uvrstila tudi Dejan Stevanovič (15.) in Jošt Zakrajšek (26.). Najboljši je bil Francoz Tony Estanguet, ki je prejšnji konec tedna v Augsburgu osvojil tretje mesto. V K-1 bo Kralju v polfinalu družbo delal povratnik v ekipo Andrej Nolimal (17.), ki je zamenjal Uroša Kodeljo. Najboljši vožnji je prikazal Avstrijec Helmut Oblinger.

Za kajakašico Nino Mozetič obeti - kljub uvrstitvi v polfinale – niso preveč dobri, saj je kvalifikacije končala šele na 28. mestu z osmimi kazenskimi sekundami, špansko prizorišče pa je njena zadnja možnost za preboj v ekipo za SP (nastop v finalu). S progo je sicer najhitreje opravila evropska podprvakinja iz Tacna Čehinja Štepanka Hilgertova. V nedeljo bo svoja predstavnika Slovenija imela tudi v disciplini C-2, saj sta Nejc Višnar in Urban...


Cankarjeva in Brovinsky vnovič najboljša Slovenca

Dijon, 23. julija (STA) - Na evropskem prvenstvu v spustu v francoskem Chalauxu so podelili komplete odličij za klasični spust tako v članski kot mladinski konkurenci. V slovenski članski vrsti se je najbolj izkazala kajakašica Lučka Cankar, ki je kot edina končala med najboljšo deseterico. Osvojila je prav 10. mesto. Tekmovanje je sicer zaključilo le 13 tekmovalk, zanesljivo pa je slavila dobitnica svetovnega pokala Čehinja Michala Strnadova pred Francozinjo Nathalie Leclerc in Nemko Alexandro Heidrich.

Malce slabše so se odrezali kajakaši. Med 42 nastopajočimi je Jernej Korenjak osvojil 17. mesto, Nejc Žnidarčič 19., Andrej Oglajner 23., Pavli Kuralt pa 29. mesto. V boju za zlato odličje se je za las bolje odrezal Francoz Arnaud Hybois, ki je za slabe pol sekunde ugnal zmagovalca svetovnega pokala Čeha Kamila Mruzeka. Bron je osvojil še en Čeh – Aleš Marek. V zadnjih letih najboljši slovenski spustaš Borut Horvat se tudi tokrat ni najbolje znašel na težki progi v narodnem parku Morvan, saj je bil v disciplini C-1 16. med 19 tekmovalci. S konkurenco je zanesljivo opravil Nemec Stephan Stiefenhofer, ki je za dobre štiri sekunde ugnal Hrvata Emila Milihrama, tretji pa je bil Čeh Lukas Uncajtik. Med dvojci ni bilo slovenske posadke, z zlatom sta se okitila Slovaka Sutek in Grega, s srebrom njuna rojaka Vala in Slucik, z bronom pa Francoza Leblond in Silotto.

V mladinski konkurenci je za uvrstitev dneva poskrbel Gregor...


Le Cankarjeva med deseterico

Dijon, 21. julija (STA) - Slovenski spustaši drugi dan evropskega prvenstvu v francoskem Chalauxu niso imeli preveč uspeha. Na težki progi so se danes v sprintu merili člani, slovenski tekmovalci pa so zabeležili le eno uvrstitev med najboljših deset. To je uspelo kajakašici Lučki Cankar, ki je tekmo v narodnem parku Morvan končala prav na 10. mestu. Zlato si je zanesljivo priveslala Čehinja Michala Strnadova, ki je tekmice prehitela za več kot pet sekund, druga je bila Francozinja Natahlie Leclerc, tretja pa Nemka Sabine Fuesser.

Med kanuisti je slavil vodilni že po prvi vožnji Italijan Vladi Panato pred Francozom Stephanom Santamario in Hrvatom Igorjem Gojičem, edini slovenski predstavnik Borut Horvat je pristal na 14. mestu. Podobne uvrstitve kot Horvat so Slovenci dosegli tudi v kajaku. Še najboljši je bil Nejc Žnidarčič, na uvodu sezone svetovnega pokala je v tej disciplini dosegel celo drugo mesto, s 16. mestom. Ob dokaj majhnih zaostankih je štiri mesta nižje končal Jernej Korenjak, Pavli Kuralt je bil 23., Andrej Oglajner pa 27. Zmago sta si razdelila Francoz Eric Jolit in Nemec Florian Wohlers, bron pa je pripadel vodilnemu po prvi vožnji Tomašu Slovaku.

V konkurenci dvojcev Slovenci niso imeli svojega čolna, najhitreje pa sta s progo opravila Francoza Didier in Momot. Drugo mesto sta osvojila Slovaka Sutek in Grega, tretje pa Francoza Leblon in Silotto.

Jutri je na prvenstvu prost dan, v soboto pa...


Brovinsky četrti na EP

Dijon, 20. julija (STA) - V francoskemu narodnemu parku Morvanu se je danes s sprinterskimi vožnjami mladincev začelo evropsko prvenstvo v spustu za mladince in člane, na katerem nastopajo tekmovalci in tekmovalke iz 21 držav, med njimi tudi iz Slovenije. Na reki Chalaux se je uvodoma izmed slovenskih mladincev najbolj izkazal kajakaš Gregor Brovinsky, ki je tekmovanje končal na četrtem mestu (+2,73). Zlato je pripadlo Belgijcu Maximu Richardu, srebro njegovemu rojaku Olivierju Cauwenberghu (+0,50), bron pa Čehu Karelu Slepici (+1,67).

Nastopili so še trije slovenski kajakaši. Luka Slapšak (+16,15) je bil na zahtevni progi 13., Lovro Leban (+19,10) 15., Nejc Žbogar (+32,28) pa 19. V ženskem kajaku je Nika Mozetič (+37,35) pristala na 17. mestu, slavila je Francozinja Sixtine Malaterre pred Čehinjama Lindo Vranovo (+0,53) in Anno Zasterovo (+2,87).

Pri dvojcih so nastopili le trije čolni, Blaž Oven in Jure Jaklič pa sta končala prav na repu (+23,51). Najhitrejša sta bila Damien Mareau in Nicolas Le Provost, druga pa Čeha Martin Macik in Jiri Machac (+11,30). V kanuju Slovenija ni imela svojega predstavnika, do zlate kolajne pa je prišel Čeh Lukaš Bukna. Drugi je bil njegov reprezentančni kolega Marek Rygel (+7,02), tretji pa Francoz Mathieu Fischer (+9,18).

V četrtek je na sporedu sprint za člane, Slovenijo bodo zastopali Borut Horvat (C-1), Andrej Oglajner, Pavli Kuralt, Nejc Žnidarčič, Jernej Korenjak (vsi K-1)...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam