Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Slovenskim slalomistom kolajni v Nottinghamu

Nottingham, 26. avgusta (STA) - Slovenski slalomisti na divjih vodah so na evropskem prvenstvu mladincev in mlajših članov do 23 let poskrbeli za prvi kolajni. Po bronasti medalji na mladinskem svetovnem prvenstvu v Solkanu so dvojci Blaž Oven/Luka Slapšak, Anže/Jure Janežič in Sašo Taljat/Luka Božič tokrat osvojili še naslov evropskih prvakov, kanuisti Jošt Zakrajšek, Benjamin Savšek in Marko Čivčija pa so se prav tako v ekipni tekmi okitili srebrnim odličjem v starejši kategoriji.

Slovenski kanuistični dvojci so po prvi vožnji le malo zaostajali za vodilnimi Poljaki. Kljub še trem dotikom pa so bili v drugo dovolj hitri, da so ugnali poljsko ekipo. "Fantje so zelo zbrano odpeljali obe vožnji. Bili so celo oškodovani za štiri kazenske sekunde, vložiti smo hoteli protest, a nam je malce zmanjkalo časa. Kljub vsemu so se naši slalomisti še enkrat zbrali, zdržali pritisk in tako končali na prvem mestu," je dejal glavni trener mladincev Matej Trampuž.

Uspeh dvojcev, ki so se izkazali že na MSP v Solkanu in danes v Nottinghamu (pa čeprav v konkurenci ni bilo veliko ekip), daje upanje, da bo slovenski slalom spet močnejši tudi v dvojcih. "To je relativno nova disciplina v slovenskem kontekstu. Šele pred kratkim smo se je lotili in že dosegli odmevne uspehe. To pa je vsekakor lepa vzpodbuda za naprej," je dodal Trampuž.

Zakrajšek, Savšek in Čivčija so v 3xC-1 po prvi vožnji celo vodili, v drugi pa v sedmih...


Vsi Slovenci v polfinale

Nottingham, 25. avgusta (STA) - Slovenski slalomisti na divjih vodah so tudi drugi dan svetovnega prvenstva mladincev in mlajših članov do 23 let v Nottinghamu več kot uspešno opravili s kvalifikacijami kajakašev in dvojcev. Na reki Trent se je vseh devet slovenskih čolnov prebilo v nedeljski polfinale. Glavno slovensko orožje za kolajno, kajakaš Peter Kauzer, je bil v kvalifikacijah mlajših članov sedmi, napravil pa je kar tri dotike, brez katerih bi bil najhitrejši.

Solidno je odpeljal tudi Jure Meglič, ki je bil 12., brez štirih kazenskih sekund, ki si jih je nabral v drugi vožnji, pa bi bil precej višje. V polfinale se je prebil tudi tretji kajakaš Janoš Peterlin (6) z 32. časom. V mladinskem K-1 je Simon Artelj (8) zasedel 16. mesto, Gregor Brovinsky (8) je bil 19., Matic Lesjak (8) pa 31.

Med dvojci so se izkazali bronasti z mladinskega svetovnega prvenstva v Solkanu, saj so se vse tri posadke prebile med najboljšo deseterico, ki bo v nedeljo nastopila v polfinalu. Anže in Jure Janežič (6) sta bila četrta, Luka Božič in Sašo Taljat (6) sta kvalifikacije končala na sedmem, Blaž Oven in Luka Slapšak (12) pa na 10. mestu.

V soboto bodo na sporedu ekipne tekme v vseh štirih disciplinah in v starostnih kategorijah. Slovenci bodo nastopili v vseh, razen v 3xC-2 in ženskem 3xK-1 v konkurenci mlajših članov.

Več informacij: http://www.canoeslalomrace.org.uk


Zakrajšek in Kragljeva druga v kvalifikacijah

Nottingham, 24. avgusta (STA) - Prvi dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane do 23 let v slalomu na divjih vodah v Nottinghamu je bilo uspešnih sedem izmed desetih slovenskih čolnov. Najbolje sta se odrezala kanuist Jošt Zakrajšek med mlajšimi člani in mladinska svetovna prvakinja, kajakašica Urša Kragelj, saj sta kvalifikacije, kljub temu, da sta si nabrala po šest kazenskih sekund, končala na drugem mestu.

V C-1 mlajših članov se je v nedeljski polfinale z osmim časom uvrstil še Benjamin Savšek (4), medtem ko je Marko Čivčija (8) za dobri dve sekundi zaostal za dvajseterico, ki bo nastopila v nedeljo, in tekmovanje končal na 24. mestu. Med mladinci v tej kategoriji sta se za las med 20 najboljših prebila Jernej Zupan (4) in Jure Lenarčič (4), ki sta kvalifikacije končala na 17. oziroma 18. mestu. Miha Zver (6) je s 23. dosežkom že izpadel, za polfinalom pa je zaostal skoraj devet sekund.

Kragljeva, ki je poleg kajakaša Petra Kauzerja glavno slovensko orožje na reki Trent, je s kvalifikacijami pričakovano zanesljivo opravila, v polfinalu pa se ji je pridružila tudi reprezentančna kolegica Nika Mozetič z 11. časom (8). Manja Zalaznik (54) je vse možnosti za morebitno napredovanje izgubila že v prvi vožnji, ko je izpustila vratca in na koncu pristala na 26. mestu. Bolje se je med mlajšimi članicami odrezala Nina Mozetič (2), ki se je prebila v polfinale z 12. mestom.

V petek bodo v...


Vetroven začetek EP v Nottinghamu

Nottingham, 24. avgusta - V Nottinghamu se je s kvalifikacijami začelo evropsko prvenstvo v slalomu za mladince in mlajše člane. Prvenstvo se ne bo zapisalo v zgodovino s presežniki, morda le po rezultatih, saj je organizacija prvenstva na ravni povprečnega mednarodnega tekmovanja. Prireditev, ki bi ob tekmovanju dajale ton prvenstvu in reklam, ki bi najavljala prvenstvo skoraj ni, tako da ni pravega občutka prvenstva. Občutek, ki so ga ekipe doživljale pred dobrim mesecem v Solkanu je bil vsekakor boljši. 

Sicer pa je prvi dan tekmovanje nekoliko oviral veter, vendar regularnost tekmovanja ni bila vprašljiva. Z odliko sta prvi nastop na prvenstvu opravila Jošt Zakrajšek in Urša Kragelj. Oba sta v svojih kategorijah zasedla drugi mesti. Urša se je z dobro vožnjo na to mesto prebila s četrtega, Jošt pa celo s trinajstega.  V prvem teku je bil odličen tudi Savšek Benjamin, ki je bil tretji, vendar si je s štirimi kazenskimi sekundami uvrstitev pokvaril in zdrsnil na osmo mesto. V polfinale so se uvrstili še Jure Lenarčič in Jernej Zupan pri kanuistih ter Nika Mozetič in Nina Mozetič pri kajakašicah.

Kajakaši in dvosedi bodo šli na štart kvalifikacij jutri. V slovenski ekipi se jutri največ pričakuje od Petra Kauzerja in Jureta Megliča. Peter po poškodbi izpred tedna še vedno močno čuti bolečine v predelu prsnega koša. Danes je še vedno treniral z bandažo, jutri pa bo na štart kvalifikacij verjetno...


Kauzer in Kragljeva največja slovenska aduta v Not

Ljubljana, 22. avgusta (STA) - Nottingham bo med četrtkom in nedeljo gostil letošnje zadnje večje tekmovanje v slalomu na divjih vodah. Na Otoku se bodo za kolajne merili najboljši mladinci in mlajši člani do 23 let v Evropi. Med njimi bo tudi 19 slovenskih čolnov, največ pa se pričakuje od kajakaša Petra Kauzerja, saj 22-letni Hrastničan že zdaj sodi med najboljše tudi v članski konkurenci.

Slovenski tekmovalci se pod vodstvom glavnih trenerjev Fedje Marušiča (mlajši člani) in Mateja Trampuža (mladinci) na reki Trent pripravljajo že od sobote. Slovenske barve bodo v 700 metrov dolgem umetnem kanalu, zgrajenem leta 1986, poleg Kauzerja v konkurenci do 23 let branili še kajakaša Jure Meglič in Janoš Peterlin, kajakašica Nina Mozetič ter kanuisti Marko Čivčija, Jošt Zakrajšek in Benjamin Savšek. Leta 2004 je slovenska odprava do 23 let na EP že požela uspeh, saj je bil Andrej Nolimal v posamični kajakaški tekmi srebrn, v ekipni, kjer sta mu družbo delala še Kauzer in Meglič, pa si je okoli vratu spet nadel odličje srebrnega leska.

Med mladinci, kjer bo največje slovensko orožje mladinska svetovna prvakinja v K-1 Urša Kragelj, bodo tekmovali še kajakašici Nika Mozetič in Manja Zalaznik, kajakaši Gregor Brovinsky, Simon Artelj in Matic Lesjak, kanuisti Miha Zver, Jernej Zupan in Jure Lenarčič ter dvojci Blaž Oven/Luka Slapšak, Anže/Jure Janežič in Sašo Taljat/Luka Božič. Dvojci so v Solkanu na...


Ponomarenkova srebrna v Szegedu

Szeged, 20. avgusta (STA) - Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko je zadnji dan 35. svetovnega prvenstvu v Szegedu osvojila srebrno odličje na 200-metrski progi. S tem je poskrbela za največji slovenski uspeh v tem športu ter več kot izpolnila zadane cilje pred prvenstvom. Ponomarenkova je v finalu A zaostala le za domačinko in evropsko podprvakinjo Timeo Paksy, bron pa si je priveslala Kanadčanka Karen Furneaux.

Da mlada Koprčanka cilja visoko, je bilo slutiti že po kvalifikacijah in polfinalu, ko je bila vseskozi med najboljšimi, kazala pa je tudi dobršno mero samozavesti. Optimistične napovedi pred začetkom tekmovanj na progi Maty-er so se tako izkazale za upravičene, pa čeprav je "srebrna predstava" edini nastop slovenskih mirnovodašev v finalu A na tem SP.

"Že pred startom sem vedela, da sem dobro pripravljena in s takšnim prepričanjem sem tudi šla v samo tekmo. Tokrat se mi je za razliko od evropskega prvenstva vse 'poklopilo', tako da sem zares vesela. Tudi start mi je zelo uspel, ta mi največkrat povzroča težave, v nadaljevanju pa sem bila vedno bolj razpoložena in zanesljivo končala na drugem mestu. Zdaj se v bistvu še ne zavedam, kaj sem dosegla. Že z uvrstitvijo v finale mi je uspel največji dosežek, kar zadeva slovenski delež v tem športu, tako da občutkov po osvojeni kolajni z besedami ne morem opisati," je takoj po "življenjskem veslanju" povedala članica KKK Žusterna, ki je na...


Župančič Regent na koncu 11., Ponomarenkova v fina

Szeged, 19. avgusta (STA) - Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je 35. svetovno prvenstvo v Szegedu končal z drugim mestom v finalu B in skupno 11. časom v svoji paradni, 1000-metrski preizkušnji. Sprva so prireditelji sicer objavili, da je bil 26-letni Koprčan 12., kasneje pa so ga postavili na 11. mesto. S tem je Župančič Regent izenačil svoj doslej najboljši posamični dosežek na SP, kljub temu pa zaostal za lastnim ciljem - uvrstitvijo v finale A. V zelo tesnem finalu je zmagal Šved Markus Oscarsson pred Britancem Timom Brabantsom in Novozelandcem Benom Fouhyjem.

"Danes pravzaprav ni bilo pomembno, ali sem deseti ali enajsti. Dejstvo je, da bi na kateri drugi progi lahko malce bolje veslal. Odločilni nastop je bil včeraj, ko je šlo za vstop v finale. Na 800 metrih sem bil še drugi, v zadnjih 200 metrih pa ne vem, kaj se je zgodilo. Nekaj sem pač napravil narobe, smo pa vsi imeli enake pogoje, tako da vreme ni vplivalo na rezultat. Sam sem vsekakor slabo odveslal, čeprav tega po zelo dobri četrtkovem nastopu nisem pričakoval," je po zadnjem letošnjem nastopu na progi Maty-er dejal Župančič Regent, ki je nad rezultatom malce razočaran. Več uspeha obljublja za naslednjo sezono, pripravljal se bo najverjetneje podobno kot letos (veliko v tujini), saj bodo mirnovodaši na SP 2007 v Duisburgu (8. do 12. avgusta) tekmovali že za olimpijske vozovnice.

Že dopoldne pa je za več veselja v slovenskem...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam