Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Kvalifikacije v Pragi usodne za Megliča

Praga, 03. avgusta (STA) - Češka prestolnica Praga gosti zadnje veliko tekmovanje v slalomu na divjih vodah v tej sezoni. Čast prvih tekmovalnih nastopov svetovnega prvenstva na reki Vltavi je pripadla kajakašem in dvojcem, ki so odpeljali kvalifikacije. Te so bile za slovensko odpravo kar uspešne, s prvo vožnjo sta presenetila predvsem Simon Hočevar in Aljaž Kulovec v dvojcu, ko sta bila peta, na koncu pa sta po kvalifikacije končala na 17. mestu. S tem sta se prebila med dvajseterico, ki bo v soboto nastopila v polfinalu. Tam bosta po pričakovanju tudi kajakaša Peter Kauzer (15.) in Dejan Kralj (22.), medtem ko sta se vožnji ponesrečili Juretu Megliču, ki je izpadel s 54. časom. V polfinale se je uvrstilo 40 čolnov, med katerimi je bil najhitrejši Britanec Campbell Walsh.

Pred prvenstvom je vodstvo slovenske reprezentance največ pričakovalo od kajakašev, ki pa so na Vltavi danes napravili preveč napak, da bi se brez skrbi podali v sobotne boje. Kljub temu Kauzer in Kralj menita, da bo v soboto bolje. "Neumne napake delam skozi progo, neumne dotike ... To je do sobote vsekakor treba popraviti, drugače bo vse skupaj bolj 'švoh'. Čoln sem ustavljal, ni mi stekel, kot bi si želel, ob tem pa je bil premor med obema vožnjama dolg kar štiri ure. Upam, da se mi bo do polfinala uspelo pripraviti," je dejal najboljši slovenski slalomist zadnjih let Kauzer.

"Na treningih je bilo vse v redu, toda postavitev je taka, da zelo hitro...


Zakrajšek se je prebudil

Praga, 04. avgusta (STA) - Drugi dan svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Pragi so odprli kanuisti in kajakašice. Slovenski tabor je z doseženim lahko zadovoljen, saj so se v nedeljski polfinale uvrstili dve kajakašici in dva kanuista. Enega svojih najboljših nastopov je po dokaj medli sezoni pokazal Jošt Zakrajšek, ki je kvalifikacije končal na desetem mestu, izkušeni Dejan Stevanovič pa je bil 24. Nastop se je povsem ponesrečil Marku Miheliču, ki se je v prvi vožnji prevrnil in končal na 57. mestu. Najhitrejši je bil Francoz Tony Estanguet.

Vodstvo slovenske izbrane vrste na čelu z glavnim trenerjem Fedjo Marušičem so vsekakor zadovoljile kajakašice, saj sta se dve izmed treh uvrstili med najboljših 40 tekmovalk, ki se bodo v nedeljo udarile za nastop v finalu. Najboljša Slovenka je bila Nina Mozetič na 21. mestu, mladinska svetovna prvakinja Urša Kragelj je bila 25., Kaja Puhan pa je izpadla s 43. časom. S progo na reki Vltavi, ki je prvo mednarodno tekmo gostila leta 1982, je najbolje med vsemi opravila Slovakinja Jana Dukatova. Ta je Mozetičevo ugnala za 21,43 sekunde (6 kazenskih sekund), Kragljevo pa za 25,89 sekunde (2). Puhanovi, ki je v prvi vožnji napravila, dva, v drugi pa tri dotike, se je polfinale izmuznil za dobrih devet sekund.

"Zelo sem zadovoljen z današnjim nastopom, posebej z drugo vožnjo. Veslal sem bolje kot na vseh tekmah v tej sezoni, kot kaže, so se izkušnje vendarle obrestovale....


Kajakašem ni uspelo ubraniti brona

Praga, 04. avgusta (STA) - Prireditelji svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Pragi so podelili prva kompleta odličij. Na progi Troja sta bili na sporedu ekipni tekmi kajakašev in dvojcev. Slovenski pridih je imel le kajakaški del tekmovanja, kjer pa kljub želji po kolajni Petru Kauzerju, Dejanu Kralju in Juretu Megliču ni uspelo ubraniti bronaste kolajne z lanskega SP v Penrithu. Evropski prvaki so namreč po slabši prvi vožnji na koncu tekme, ki jo je zaznamoval tudi zaplet s startno proceduro (zaradi česar so izidi še neuradni), osvojili četrto mesto. Zmagali so Francozi pred Italijani in Poljaki.

Tekmo je, kot že rečeno, zaznamoval zaplet s startno proceduro v prvi vožnji - starterji so na različne načine spuščali ekipe na progo -, zaradi česar je prišlo do številnih protestov reprezentanc. Uradnih izidov zaradi tega danes ni bilo (te naj bi objavili šele v soboto!), še bolj pa je vse skupaj vplivalo tudi na same tekmovalce, saj je mnogim ekipam porušilo ravnovesje na progi - med drugimi tudi Slovencem. Ti so bili po prvi vožnji na osmem mestu, boljša druga predstava in polom Nemcev, ki so vodili po prvem nastopu, pa sta ju popeljala na končno četrto mesto. Francozi Fabien Lefevre, Julien Billaut in Boris Neveu so na koncu slavili z enim dotikom in za 6,01 sekunde ugnali Italijane (2) in za 7,21 sekunde Poljake (2), ki so poznavalce kar malce presenetili s hitrima predstavama. Slovenski "trojček" je za Francozi...


Ponesrečen nastop kanuistov

Praga, 05. avgusta (STA) - Slalomisti na divjih vodah nadaljujejo s tekmami za odličja svetovnega prvenstva, ki ga gosti češka prestolnica Praga. Danes dopoldne so prireditelji SP podelili kompleta kolajn v ekipnih tekmah kanuistov in kajakašic. Slovenski predstavniki v 3xC-1 Marko Mihelič, Jošt Zakrajšek in Dejan Stevanovič so osvojili 13. mesto (+77,33) s kar 62 kazenskimi sekundami. Slavili so Nemci Jan Benzien, Nico Bettge in Stefan Pfannmoeller (2 kazenski sekundi) pred Čehi Stanislavom Ježkom, Janom Mašekom in Tomašem Indruchom (+4,44; 4) ter Britanci Danielom Goddardom, Stuartom McIntoshem in Davidom Florenceom (+12,27; 4).

Slovenski kanuisti so pred tekmo gotovo pričakovali več in namero v prvi vožnji kar dobro uresničili, saj so za tretjim mestom zaostajali le slabe tri sekunde. Kljub temu, da se je po težavah Stevanoviča v šestih vratcih vrstni red v ekipi zamenjal. V odločilnem nastopu pa se je ob bolj odločni vožnji na vse ali nič ritem kmalu podrl, bilo je nekaj dotikov, v 13. vratcih pa je bilo tudi ob malce močnejšem vetru dokončno konec sanj o vidnejšem rezultatu, saj je Mihelič izpustil vratca.

"V prvi vožnji smo dokazali, da sodimo v krog reprezentanc, ki se lahko borijo za visoka mesta, v drugi pa smo se odločili iti na medaljo, ki je bila dosegljiva, a se ni izšlo. Napake so pač sestavni del športa, zanje je kriva ekipa in ne posameznik, toda ne glede na vse menim, da je pred nami še svetla...


Cipressi se še trese za zlato, Kauzer lahko pridob

Praga, 05. avgusta (STA) - Slovenska reprezentanca v slalomu na divjih vodah je predzadnji dan svetovnega prvenstva v Pragi znova ostala brez odličja. V finalu kajakašev je dvaindvajsetletni Hrastničan Peter Kauzer namreč osvojil osmo mesto. Za zmagovalcem, Italijanom Stefanom Cipressijem, je zaostal 6,28 sekunde. Srebro je osvojil Francoz Julien Billaut (+2,74), bron pa Britanec Campbell Walsh (+2,76). Drugi slovenski polfinalist Dejan Kralj je izpadel v polfinalu s 14. časom, za finalom pa je zaostal 89 stotink sekunde. Izidi pa niso uradni, saj žirija tekmovanja še zaseda in preučuje pritožbe glede Cipressija, ki naj bi dobil 50 sekund kazni zaradi izpuščenih vrat, in Billauta, ki naj bi mu sodniki spregledali en dotik. Če bo žirija tako odločila (uradni izidi naj bi bili znani v nedeljo), bo prvak Walsh, srebro bo pripadlo Italijanu Diegu Paoliniju, bron pa Francozu Fabienu Lefevru. Kauzer bo v tem primeru sedmi.

Kauzer je imel pred finalom odlično izhodišče za napad na kolajne, saj je na petem mestu le 38 stotink sekunde zaostajal za tretjim mestom. Z dobro vožnjo bi se lahko prebil visoko, a je napravil nekaj napak in tako ostal v spodnji polovici finalistov. Da se je dalo napredovati, je potrdil Walsh, ki je z izjemno predstavo z 10. mesta napredoval do stopničk.

"Šel sem na vse ali nič, no, že na začetku sem v drugih vratcih zapeljal iz linije. Nato mi čoln ni stekel, pri desetih vratcih sem padel v 'rolo' kot vreča...


Mladi slovenski mirnovodaši že končali EP v Atenah

Atene, 29. julija (STA) - Evropsko prvenstvo mladincev in mlajših članov v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Atenah se je za slovenske predstavnike že končalo. Petkove kvalifikacije na 500-metrski progi so sicer vsi uspešno prestali, toda nastopov je bilo nato konec v polfinalu. Višje cilje sta imela Jure Urbanc, edini slovenski predstavnik v konkurenci do 23 let, in Tea Kralj. Urbanc je v svoji polfinalni skupini kajakašev zasedel zadnje, deveto mesto, Kraljeva pa je mesto v finalu zgrešila za slabe tri sekunde in izpadla s šestim časom svoje skupine.
 
Med mladinci je v K-1 nastopil tudi Dražen Drinčič, v K-2 pa sta sodelovala Matej Blaževič in Matija Babič, toda oba čolna sta v svojih polfinalnih skupinah pristala prav na repu in se poslovila od tekmovanja.
 
Že v četrtek so Slovenci svoje nastope na 1000 m prav tako končali v polfinalih. Tako Tea Knap med kajakašicami kot tudi Drinčič med kajakaši sta v svojih polfinalnih skupinah zasedla zadnji, deveti mesti, s popolnoma enakim dosežkom pa sta tekmovanje končala tudi Blaževič in Babič v kajakaškem dvojcu. Še manj uspeha je imel Urbanc, ki je izpadel že v kvalifikacijah z zadnjim časom svoje skupine.
 
Osnovni cilj za večino slovenskih tekmovalcev je bil sicer realno postavljen - uvrstitev v polfinale -, saj so tokrat mladi mirnovodaši bolj kot ne le nabirali izkušnje.
 
Danes so v olimpijskem kajakaškem centru Schinias na...


V Atenah le do polfinala

Atene, 27. julija (STA) - V Atenah se je s kvalifikacijskimi vožnjami začelo evropsko prvenstvo na mirnih vodah za mladince in člane do 23 let. V četrtek so v olimpijskem kajakaškem centru Schinias nastopili štirje Slovenci in vsi svoje nastope končali v polfinalih, kar je bil tudi osnovni cilj pred prvenstvom. Tako Tea Knap med kajakašicami kot tudi Dražen Drinčič med kajakaši sta v svojih polfinalnih skupinah zasedla zadnji, deveti mesti, s popolnoma enakim dosežkom pa sta tekmovanje končala tudi Matej Blaževič in Matija Babič v kajakaškem dvojcu.
 
V grški prestolnici nastopata tudi kajakašica Tea Kralj in edini slovenski predstavnik v konkurenci mlajših članov Jure Urbanc. Slednji je kljub temu, da podobno kot Kraljeva računa na višje uvrstitve, na 1000-metrski progi v K-1 izpadel že v kvalifikacijah z zadnjim časom svoje skupine.
 
V petek bodo na sporedu kvalifikacije in polfinali na 500 m.

Več informacij: http://www.canoekayak.gr/efc2006/en/default.asp


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam