Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Evropsko prvenstvo na mirnih vodah v Atenah je pre

Ljubljana, 26. julija - V Atenah, točneje v olimpijskem kajakaškem centru Schinias, kakšno uro od Aten, se bodo od jutri do nedelje kajakaši na mirni vodah merili za naslove evropskih prvakov v kategoriji mladincev in mlajših članov (U23). Slovenske barve v Atenah zastopa v kaegoriji mlajših članov le kajakaš Jure Urbanc, medtem ko je zasedba v kategoriji mladincev številčnejša. Tea Kralj in Tea Knap bosta predstavnici v ženski kategoriji, Dražen Drinčič bo tekmoval v K-1, na prvenstvo pa sta odpotovala tudi Matija Babič in Matej Blaževič, ki bosta tekmovala v K-2.

Glavni cilj tekmovalcev je uvrstitev vsaj v polfinale. Na prvenstvo sta z nekoliko višjimi cilji od ostalih odpotovala predvsem Tea Kralj in Jure Urbanc, drugi tekmovalci pa si bodo predvsem nabirali izkušnje.
Prvenstvo se o začelo jutri s kvalifikacijami in polfinalnimi tekmami na 1000 m.
 
Medtem ko so mladinci v vročih Atenh se najboljša slovenska mirnovodaša pripravljata na Madžarskem. Jernej Zupančič Regent bo naslednjih 14 dni izkoristil za skupen trening v Solnogu z južnoafriško in argentinsko ekipo medtem ko Špela Ponomarenko ostaja  zvesta svoji trening skupini v kateri sta brata Janjič in madžarski tekmovalci in tekmovalke. 
 
Andrej Jelenc


Divjevodaši z optimizmom na SP v Prago

Tacen, 25. julija (STA) - Pred slalomisti na divjih vodah je le še največje dejanje sezone. Češka prestolnica Praga bo med 2. in 6. avgustom namreč gostila svetovno prvenstvo, ki je v preteklosti veliko uspehov ponudilo tudi slovenskim divjevodašem. Na lanskem SP v Penrithu so se z bronasto ekipno kolajno najbolj izkazali kajakaši Peter Kauzer, Dejan Kralj in Andrej Nolimal, tudi letos pa so visoka pričakovanja najbolj povezana prav z njimi. Le s to razliko, da bo Nolimala nadomestil Jure Meglič.
 
Prvi del ekipe se bo na Češko odpravil v petek, drugi del pa v soboto. Reprezentanca, ki jo bodo sestavljali kajakaši Kauzer, Kralj in Meglič, kajakašice Nina Mozetič, Urša Kragelj in Kaja Puhan, kanuisti Dejan Stevanovič, Jošt Zakrajšek in Marko Mihelič ter dvojec Simon Hočevar/Aljaž Kulovec, bo na tekmovalni progi opravila še štiri treninge skupaj s Španci in Švicarji.
 
"V Pragi smo že vadili šest dni in kljub visoki gladini vode opravili vse treninge po načrtu. Proga ni preveč težka, tekmovalci jo že dobro poznajo tudi z mednarodnih tekmovanj in tudi zato z optimizmom pričakujemo tekmovanje. Seveda pa so največja pričakovanja povezana s kajakaši," je dejal glavni trener Fedja Marušič. Slednji optimizem lahko gradi tudi na dokaj uspešnih nastopih na evropskem prvenstvu v L'Argentieru, kjer je slovenska kajakaška ekipa ubranila zlato kolajno, tudi minulaa prvenstva pa so lepa vzpodbuda za slovensko vrsto. Kar...


Kralj zmagal na Slovaškem

Bratislava, 23. julija (STA) - Slovenski slalomisti na divjih vodah so tudi po uspešnih nastopih na evropskem prvenstvu v francoskem L'Argentieru zadržali dobro formo. Kajakaš Dejan Kralj je namreč zmagal na mednarodni tekmi "Slovak Open" v Bratislavi. Kljub dotiku v finalni vožnji je Kralj, ki je vodil že po polfinalu, za 43 stotink sekunde ugnal domačina Tomaša Mraza. Najuspešnejši slovenski divjevodaš Peter Kauzer je bil deseti, saj je v finalu izpustil vratca in tako pokvaril dobro izhodišče, ki si ga je s tretjim časom priveslal v polfinalu. Finalna nastopa v solidni konkurenci sta tako dober obet pred svetovnim prvenstvom, ki ga bo med 2. in 6. avgustom gostila Praga.
 
V polfinalu je sicer izpadel najmlajši član kajakaške reprezentance Jure Meglič, ki je tekmovanje končal na 18. mestu. Simon Artelj je bil štiri mesta boljši.
 
Med kanuisti je bil najhitrejši Nemec Stefan Pfannmoeller. V finalu je nastopil tudi Marko Mihelič, ki je bil deveti. Po polfinalu je bil celo šesti, v odločilni vožnji pa je dobil 54 kazenskih sekund, ki so ga potisnile tri mesta nižje. Miha Zver je bil 15., Jošt Zakrajšek pa 19. Jure Lenarčič, Anže Berčič in Jure Mokotar so izpadli že v kvalifikacijah.
 
V dvojcih sta slavila slovaška brata Peter in Pavol Hochschorner, Anže in Jure Janežič sta z velikimi težavami pristala na 11. mestu, nabrala pa sta si kar 54 kazenskih sekund. Pri dekletih, kjer Slovenija ni...


Brovinsky srebrn, Božič in Taljat bronasta na MEP

Bihač, 21. julija (STA) - Na mladinskem evropskem prvenstvu v spustu je slovenski kajakaš Gregor Brovinsky osvojil srebrno odličje, medtem ko sta njegova reprezentančna kolega v kanuju Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu bronasta. Tekmovanje je na sporedu na reki Uni v Bihaču.
 
Brovinsky, ki je že pred EP veljal za našega najmočnejšega aduta, je za zlatim odličjem zaostal 26 stotink sekunde, na koncu pa ga je ugnal le Čeh Karel Slepica. Za drugo slovensko kolajno sta poskrbela Primorca Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta priveslala na tretje mesto. To je že njuna druga letošnja kolajna z večjih mladinskih tekmovanj. Na svetovnem mladinskem prvenstvu v slalomu v Solkanu sta skupaj z dvojcema Janežič-Janežič in Slapšak-Oven priveslala bronasto kolajno v moštvenih vožnjah.
 
Slovenijo na EP sicer zastopajo Gregor Brovinsky, Matic Lesjak, Luka Slapšak in Lovro Leban v kategoriji kajakašev, Nina Slapšak med kajakašicami, Blaž Oven, Nejc Kravanja, Urban Kozorog v kategoriji kanuistov in dvojec Luka Božič-Sašo Taljat.

Brovinsky ponovno na zmagovalnem odru

Ljubljana, 22. julija – Po izjemnem začetku mladinskega evropskega prvenstva v spustu v Bihaću, ko so si medalje priveslali kajakaš Gregor Brovinsky in dvojec Božič – Taljat, je tudi drugi dan tekmovanja na obraz slovenske ekipe prinesel nasmeh. ˝Srebrni˝ s prve tekme prvenstva Gregor Brovinsky je v sprintu osvojil odlično tretje mesto. 

Brovinsky je za zmagovalcem Belgijcem Maximom Richardom zaostal šest sekund in 83 stotink sekunde. Drugi je bil zmagovalec individualne klasične preizkušnje, Čeh Karel Slepica. Ljubljančan je z drugo kolajno s tega evropskega prvenstva dokazal, da je izjemno dobro pripravljen, saj je bil po prvi vožnji sprinta uvrščen šele na sedmem mestu, z drugo pa se je povzpel na zmagovalne stopničke. Na reki Uni so je dobro odrezal tudi njegov reprezentančni kolega Lovro Leban, ki je bil šesti. Matic Lesjak je bil 17., mesto za njim pa Luka Slapšak.

Nosilca kolajne s klasične tekme, Luka Božič in Sašo Taljat tokrat nista nastopila tako dobro in bila z zaostankom trinajstih sekund sedma. V kategoriji kanuistov je zmagal Čeh Marek Rygel. Najvišje uvrščeni Slovenec je bil Blaž Oven na desetem mestu. Nejc Kravanja in Urban Kozorog sta tekmo končala na repu razpredelnice, kot 14. in 15. Edina predstavnica na prvenstvu, Nina Slapšak, je bila 18.

Nina Jelenc

REZULTATI:

K- 1 m

1. Maxime Richard     BEL...


Zadnje priprave pred svetovnim prvenstvom

Ljubljana 18. julija – Slovenska kajakaška reprezentanca je nekajtedenski premor med tekmovanji posvetila pripravi na vrhunec letošnje sezone – svetovnemu prvenstvu v Pragi, ki bo potekalo med 2. in 6. avgustom.

Ekipa je pod vodstvom glavnega trenerja Fedje Marušiča na prizorišču svetovnega prvenstva trenirala šest dni in na progi v Troji naredila deset treningov. Slovenci so trenirali v isti skupini kot Nemci, kar jim je omogočalo primerjavo in nekaj skupnih treningov z najboljšimi nemškimi krotilci brzic. V istem času so se v Pragi pripravljali še Nizozemci, Italijani, Avstrijci … Nekaj težav so imeli Angleži, ki so morali zaradi previsokega vodostaja reke Vltave odpovedati kar štiri treninge. Visoka voda je že od spomladi preprečevala trening na celotni progi, tako da je bil to praktično prvi teden, ko se je dalo normalno trenirati. Tik pred prihodom slovenske ekipe pa so s pripravami na Češkem zaključili Francozi.

Po besedah Fedje Marušiča so bile priprave zelo delovne in uspešne. ˝Večina tekmovalcev progo pozna že od prej, pa tudi drugače proga ni toliko specifična , da bi zahtevala posebno pripravo. Vodostaj je bil višji kot ponavadi, zato je bila proga nekoliko krajša, vendar pa bo do svetovnega prvenstva nivo vode sigurno upadel, ˝ je še dodal Marušič.

Na svetovnem prvenstvu bo nastopila številčna slovenska reprezentanca. Kajakaši Peter Kauzer, Jure Meglič ,Dejan Kralj, kanuisti Dejan...


Ponomarenkova je pričakovala več

Račice, 09. julija (STA) - Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko je slovenske nastope na evropskem prvenstvu v čeških Račicah sklenila s šestim mestom na najkrajši, 200-metrski progi in s tem izenačila lansko uvrstitev z EP v Poznanu. Zmagala je Španka Teresa Portela Rivas pred Madžarko Timeo Paksy in Francozinjo Anne Laure Viard. Ponomarenkovi je do odličja zmanjkalo 18 stotink sekunde.
 
"V bistvu sem zelo razočarana, saj sem v kvalifikacijah imela drugi čas. Tokrat pa sem vse izgubila že na startu, saj sem zamudila, na tako kratki progi pa ne moreš veliko popraviti. Res sem več pričakovala, saj sem včeraj na tej progi veslala kot še nikoli," je po nastopu dejala Ponomarenkova.
 
Štiriindvajsetletna Koprčanka je dopoldan nastopila že v finalu na 500 m, kjer je osvojila osmo mesto in za mesto zaostala za dosežkom iz Poznana. Zmagala je Madžarka Dalma Benedek pred Poljakinjo Beato Mikolajczyk in Nemko Nicole Reinhardt. Za bronom je Ponomarenkova zaostala točno dve sekundi.
 
"Veliko bolj kot z 200-metrsko sem zadovoljna z nastopom na 500 metrov. Letos je bila namreč precej hujša konkurenca, nastopila je tudi Italijanka Josefa Idem, ki je pred dvema letoma v Atenah osvojila naslov olimpijske podprvakinje. Zadovoljna sem tudi s časom, saj sem za najboljšimi zaostala dve sekundi, kar pa na tej dolžini ni veliko," pa je svoj prvi nedeljski nastop ocenila tekmovalka KKK Žusterna....


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam