Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Slalomisti želijo nadgraditi lansko sezono

Ljubljana, 17. maja (STA) - Slalomisti na divjih vodah bodo v prihodnjih dneh dokončno zakorakali v novo tekmovalno sezono, saj se že konec tedna odpravljajo na prvo tekmo svetovnega pokala v Atene, kjer se bodo najboljši mojstri brzic sicer merili med 26. in 28. majem. V svetovnem pokalu bodo sicer letos slovenske barve zastopali kajakaši Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič, kanuisti Dejan Stevanovič, Jošt Zakrajšek in Marko Mihelič ter dvojec Simon Hočevar in Aljaž Kulovec. Pravico nastopa si je na izbirnih tekmah priborila tudi kajakašica Nina Mozetič, vendar se je zaradi zdravja in študija odločila nastopiti le na evropskem in svetovnem prvenstvu.

"Lani smo uvedli nov sistem delovanja reprezentance, malo se še lovimo, saj vse skupaj ni enostavno. Toda verjamem, da se bomo z vsemi uskladili in dosegli to kar želimo, torej vrhunske rezultate. Konkretno to pomeni, da sta tako kajakaška kot kanuistična ekipa sposobni za najvišja mesta na EP in SP in ta so tudi cilj. Čas je tudi, da dobimo posamično kajakaško kolajno na svetovnem prvenstvu. Vsekakor si vsi želimo nadgraditi izide iz lanske sezone," je dejal novi glavni trener Fedja Marušič.

Tega si želijo tudi tekmovalci, na čelu z evropskim podprvakom in članom zlate kajakaške ekipe z lanskega EP v Tacnu Petrom Kauzerjem. "Mislim, da sem dobro pripravljen. Forma se je vseskozi dvigala in verjamem, da se bo tudi v prihodnje in da bom ustrezno pripravljen za največja...


Župančič Regent za las ob stopničke

Poznan, 14. maja (STA) - Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na uvodni tekmi svetovnega pokala v Poznanu na Poljskem zasedel četrto mesto na razdalji 1000 metrov. Najboljši slovenski mirnovodaš, ki je v soboto na pol krajši progi osvojil 15. mesto, je za zmagovalcem, Novozelandcem Benom Fouhyjem, zaostal 4,674 sekunde, stopničke pa so mu ušle le za dobre pol sekunde. Drugo mesto je z le 96 tisočinkami sekunde zaostanka osvojil Kanadčan Adam van Koeverden, tretji pa je bil Šved Markus Oscarsson. S četrtim mestom je Župančič Regent za mesto popravil svojo najboljšo uvrstitev iz svetovnega pokala, leta 2000 je bil v Curitibi peti.

"Bil sem zelo blizu tretjemu mestu, toda tudi tako je v redu. Sicer sem bil na 850, 900 metrih še tretji, vendar me je v samem zaključku Oscarsson prehitel. Vsekakor pa se pozna, da smo pravilno zastavili treninge in da več vadim v tujini, v družbi z drugimi tekmeci, ne pa sam. Tudi zdaj ostanem z Izraelci še na Poljskem, kjer se bomo pripravili na naslednjo tekmo svetovnega pokala, ki bo čez 14 dni v Duisburgu," je po tekmi dejal Koprčan, ki bo čez štiri dni dopolnil 26 let.

Na Poljskem je nastopila tudi slovenska predstavnica Szilvia Kollo. Na 500 metrov je tekmovanje končala že v polfinalu, medtem ko je danes v finalu B 1000-metrske preizkušnje zasedla zadnje osmo, skupno pa 17. mesto. V finalu A te preizkušnje je vnovič slavila domačinka Beata Mikolajczyk (zmagala je...


Meglič in Mihelič tudi v reprezentanci

Tacen, 14. maja (STA) - Potem ko je bilo že v soboto znanih šest imen, ki bodo branila slovenske barve na največjih tekmovanjih te sezone slaloma na divjih vodah, je današnja zadnja izbirna tekma v Tacnu razrešila še zadnje uganke. Kajakašema Dejanu Kralju in Petru Kauzerju se je pridružil še Jure Meglič, kanuistoma Joštu Zakrajšku in Dejanu Stevanoviču pa Marko Mihelič. V dvojcu bosta Slovenijo zastopala Aljaž Kulovec in Simon Hočevar, med kajakašicami pa bo tekmovala Nina Mozetič.

Danes se je na brzicah reke Save v Tacnu med vratci najbolje sukal kajakaš Uroš Kodelja, ki pa mu niti zmaga ni prinesla mesta v reprezentanci. Takoj za njim se je namreč uvrstil najresnejši protikandidat Meglič, ki bo prvič v karieri oblekel članski reprezentančni dres. Tretje mesto si je priveslal Italijan Matteo Pontarollo. Miha Terdič, ki je bil tudi še med kandidati za reprezentančni dres, je bil četrti, Kauzer je bil sedmi, Kralj pa deseti.

Med kanuisti je zmaga odšla v Avstrijo z Leopoldom Fuchsom, sledili pa so Slovenci Stevanovič, Zakrajšek in Benjamin Savšek. Slednji pa je kljub dobri pripravljenosti ostal brez mesta med trojico, ki bo zastopala Slovenijo, za 0,12 odstotka ga je prehitel Mihelič, danes peti. Med dvojci sta bila vnovič brez prave konkurence Hočevar in Kulovec, pri kajakašicah pa je vnovič slavila Nina Mozetič (in si priborila mesto v reprezentanci) pred Irko Helen Barnes in rojakinjo Urško Kragelj.

...


Župančič Regent 15. v Poznanu

Poznan, 13. maja (STA) - Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na uvodni tekmi svetovnega pokala v Poznanu na Poljskem zasedel 15. mesto na razdalji 500 metrov. Zmagal je Kanadčan Adam van Koeverden pred Nemcem Lutzom Altepostom in Poljakom Tomaszem Mendelskim. Župančič Regent je nastopil še v polfinalu na dvakrat daljši progi in se kot najhitrejši v svoji skupini, skupno pa je imel peti čas, uvrstil v nedeljski finale, ki bo na sporedu že ob 9.10.

Na Poljskem nastopa tudi slovenska predstavnica Szilvia Kollo, ki pa je nastop na 500 metrov - zmagala je Poljakinja Beata Mikolajczyk pred Švedinjo Sofio Paldanius in Kanadčanko Karen Furneaux - končala že v polfinalu. Bolje ji je šlo na 1000-metrski progi, kjer je v svoji polfinalni skupini zasedla šesto mesto in se prebila v jutrišnji finale B. Ta bo na sporedu ob 11.35.

Tekmovanje se bo končalo v nedeljo s finali na najkrajši (200 m) in najdaljši (1000) progi.

Izidi, 500 m:
- moški:
- K-1:
 1. Adam van Koeverden (Kan)            1:40,986
 2. Lutz Altepost (Nem)                        1:41,160
 3. Tomasz Mendelski (Pol)                  1:41,784
 4. Ben Fouhy...


V Tacnu zmagi za Kauzerja in Zakrajška

Tacen, 13. maja (STA) - Slalomisti na divjih vodah so v Tacnu opravili tretjo izbirno tekmo za reprezentanco. Ta je že dala nekaj odgovorov, saj sta si mesto v izbrani vrsti med kajakaši že zagotovila Peter Kauzer in Dejan Kralj, med kanuisti sta v "reprezentančnem dresu" že Dejan Stevanovič in Jošt Zakrajšek, pri dvojcih pa Simon Hočevar in Aljaž Kulovec. V nedeljo bo v Tacnu še zadnja, četrta izbirna tekma, na kateri se bodo za preostali mesti v K-1 in C-1 pomerili še Jure Meglič, Miha Terdič in Uroš Kodelja oziroma Marko Mihelič in Benjamin Savšek. Pri dekletih najbolje kaže Nini Mozetič in Urški Kragelj.

Na današnji tacenski preizkušnji, ki je bila tudi mednarodno obarvana, saj so nastopili številni tuji mojstri brzic, je dobro pripravljenost potrdil Kauzer, ki je med kajakaši z najhitrejšima vožnjama slavil pred Ircema Neilom Caffreyjem in Eoinom Rheinischem. Kralj je bil peti, Meglič sedmi, Terdič osmi, Kodelja pa deveti. Italijan Daniele Molmenti, ki je na treh tekmah na Soči pokazal največ, pa je bil deseti.

V C-1 je zmagal Zakrajšek pred Stevanovičem in Miheličem, Savšek, ki bi bil brez osmih kazenskih sekund daleč najhitrejši, je bil četrti, Italijan Fulvio Fina, skupni zmagovalec Hitovega slalomskega izziva, pa peti.

Med kajakašicami je zmaga odšla na Irsko, saj je bila na Savi najhitrejša Hannah Craig, druga je bila Nina Mozetič, ki se uspešno vrača po poškodbi rame, tretje mesto pa je...


Preizkus na Soči povsem uspel

Solkan, 11. maja – Prvi HIT Slalom Challenge je povsem uspel. Ob tem pa je vse privlačnejši kajakaški center Solkan dobro prestal zadnjo preizkušnjo pred organizacijo svetovnega mladinskega prvenstva med 6. in 9. julijem letos. To je potrdil tudi poseben oglednik Francoz Jean Michel Prono, sicer predsednik slalom komiteja pri ICF-u.

Za nastopajoče kajakaše in kanuiste ter kajakašice je bil nastop pod reflektorji zagotovo svojstven izziv. Prva izvedba Hitovega slalomskega izziva je na progi v Solkanu doživela pravi vrhunec. Nad čarom nočne tekme so bili, kar po vrsti, navdušeni tudi najboljši v posameznih kategorijah.

Proga je bila krajša kot običajno (le dvanajst vrat), označeval jih je (večinoma) le po en količek,  dotik le tega pa je pomenil sekundi pribitek (pri zdajšnjih slalomskih pravilih je ta kazen 2 sekundi), napačna smer pa je pomenila diskvalifikacijo. V finalni vožnji (pod žarometi) so nastopili le najboljši v posamezni kategoriji, tako da so številni gledalci na tribuni nad progo zares prišli na svoj račun. Prav do konca namreč niso bili znani skupni zmagovalci Hitovega izziva (seštevek točk z dveh tekem v Trnovem in sinočnje-zaključne v Solkanu).

Najbolj »vroče« je bilo med kajakaši in kanuisti, ob koncu pa sta obe skupni zmagi pripadli Italijanoma. Med kanuisti je namreč Fulvio Fina odbil napada kar dveh Slovencev Jošta Zakrajška in Dejana Stevanoviča. Imeniten dvoboj pa sta...


Kauzer in Stevanovič tretja v Trnovem

Kobarid, 06. maja (STA) - Slalomisti na divjih vodah so danes v Trnovem ob Soči opravili s prvo mednarodno tekmo Hitovega slalomskega izziva, ki bo z nedeljsko preizkušnjo, ta bo prav tako v Trnovem, in z dvema tekmama v Tacnu štela tudi kot izbirna preizkušnja za slovenske nastope na evropskem in svetovnem prvenstvu. Danes sta si med Slovenci najboljša položaja zagotovila kajakaš Peter Kauzer in kanuist Dejan Stevanovič, ki sta osvojila tretji mesti.

Na eni zadnjih povsem naravnih slalomskih prog je bil na reki Soči najbolj zanimiv in izenačen boj v že tako najštevilčnejši konkurenci – med kajakaši. Ob koncu se je zmage veselil Italijan Matteo Pontarollo, ki je vodil že po prvi vožnji. Na tretjo stopničko se je zavihtel najboljši slovenski kajakaš Kauzer, ki je zaostal 23 stotink sekunde. Le mesto za njim je tekmo sklenil Dejan Kralj, ki pa je v drugi vožnji dosegel absolutno najboljši čas dneva. Po prvi vožnji je bil sedmi.

Tudi med kanuisti je največ točk za Hitov slalomski izziv dobil tujec, in sicer Avstrijec Leopold Fuchs. Skoraj štiri sekunde je na tretjem mestu zaostal najboljši slovenski predstavnik Dejan Stevanovič. Jošt Zakrajšek je z drugega mesta po prvi preizkušnji zdrsnil na končno četrto mesto.

V skromnejši ženski konkurenci je zmagala članica kluba prireditelja - Soških elektrarn, Nina Mozetič. Med kanuističnimi dvojci pa sta bila pričakovano najhitrejša Simon Hočevar in Aljaž...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam