Okt 2020
NPTSČPS
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Slovenci vnovič brez finala

Sydney, 02. oktobra (STA) - Svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah v avstralskem Penrithu doslej ni bilo naklonjeno slovenski reprezentanci. Potem ko se v soboto s finalnim nastopom niso mogli pohvaliti kanuisti, se v nedeljo prav tako ne morejo kajakaši, od katerih se je še največ pričakovalo. V polfinalu sta slovenske barve zastopala evropski podprvak Peter Kauzer in Dejan Kralj, a oba sta s 17. oziroma 28. časom obstala pred vrati najboljše deseterice. V tej se je na koncu najbolje znašel Nemec Fabian Doerfler, ki je slavil pred Francozom Fabienom Lefevrom in Slovakom Petrom Cibakom. V C-2 sta bila najuspešnejša Nemca Christian Bahmann in Michael Senft.
 
Čeprav je slovenski tabor pričakoval, da se bo predzadnji dan svetovnega prvenstva vsaj enemu od dveh slovenskih kajakašev uspelo prebiti v veliki finale in v boj za medalje, se to ni zgodilo. Tako kot v soboto pri kanuistu Simonu Hočevarju je tudi to pot le en dotik vrat preveč finala stal Kauzerja. Prav gotovo bo mladi Hrastničan še dolgo sanjal druga vrata polfinala, ko se je dotaknil z ramenom in zaradi dveh kazenskih sekund tekmo končal na 17. mestu. Brez dotika bi bil šesti. Ob pogledu na dogodke velikega finala pa bi prav lahko mešal štrene tudi povsem na vrhu.

Še nekaj več težav na progi je imel Kralj, ki je prvi dotik vrat tudi napravil v zgornjem delu v tretjih vratih. Potem je za nekaj trenutkov izgubil pravi ritem, ki ga kljub napadalni vožnji v...


Penrith gosti najboljše slalomiste

Ljubljana, 29. septembra (STA) - Avstralsko divjevodaško središče v Penrithu po olimpijskih igrah leta 2000 gosti novo veliko tekmovanje. Od danes pa do 3. oktobra se bodo na olimpijski progi za kolajne svetovnega prvenstva borili slalomisti, med katerimi je tudi šest Slovencev. Kajakaški del reprezentance sestavljajo Peter Kauzer, Dejan Kralj in Andrej Nolimal, kanuistični pa Dejan Stevanovič, Simon Hočevar in Jošt Zakrajšek. Glede na formo, ki so jo slovenski slalomisti prikazali v tej sezoni (predvsem na evropskem prvenstvu v Tacnu), lahko odprava pod vodstvom direktorja reprezentanc Andreja Jelenca po tihem računa na podoben uspeh, kot ga je pred tremi leti dosegel Miha Terdič v K-1, ki je bil srebrn.
 
Tekmovanje se je s slovesnim odprtjem začelo že v sredo, danes pa bodo na sporedu prve vožnje, in sicer kvalifikacije kanuistov in kajakašic. V petek bodo na vodo šli kvalifikanti v moškem K-1 in C-2, v soboto bodo na vrsti polfinala in finala ženskega K-1 in moškega C-1, v nedeljo pa še polfinalne in finalne vožnje kajakašev in dvojcev. Zadnji dan, ponedeljek, je rezerviran za moštvene tekme. Prav slednje so slalomistom v letih samostojne Slovenije prinesle največ uspeha na SP, saj so pet od skupno sedmih kolajn osvojila prav moštva.


Veter odpihnil kvalifikacije divjevodašev

Sydney, 29. septembra (STA) - Prirediteljem svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju na divjih vodah v avstralskem Penrithu jo je ponoči po slovenskem času dodobra zagodel veter, ki je preprečil začetek SP in spremenil urnik tekmovanj. Močan veter na olimpijski progi v Penrithu sicer ni nič neobičajnega, saj so imeli težave z njim že olimpijski prireditelji leta 2000, ko se je vreme umirilo šele dan pred začetkom, tokrat pa ni "popustil niti za SP".

V okolici umetne proge pri Penrithu, oddaljeni uro vožnje od Sydneyja, je po nočnem deževju v četrtek začelo močno pihati in organizatorji so bili prisiljeni začetek kvalifikacij prestavljati, ob poldne pa so četrtkov program dokončno odpovedali. Nekatere izkušene reprezentance so že predčasno spoznale, da s tekmovanjem ne bo nič in predčasno zapustile objekt. Slalomska vratca na progi, ki so sicer veliko težja kot tista, ki so v uporabi po Evropi, je močan, na trenutke prav orkanski veter, dobesedno premetaval sem ter tja in v takšnih pogojih prireditelji niso bili sposobni izpeljati tekme z enakimi pogoji za tekmovalce.

"Ni bilo druge rešitve, kot da se prvi dan kvalifikacij odpove. Nihče od trenerjev seveda ni imel prav nič proti takšni odločitvi. Sam sem le predlagal, da bi v petek, ko naj bi zdaj pod streho speljali vse kvalifikacije, namesto ob 7.30, s tekmo začeli pol ure kasneje. Toda zaradi objektivnih razlogov smo vendarle morali sprejeti odločitev, po kateri...


Ponesrečen nastop Nolimala

Sydney, 30. septembra (STA) - Po vetrovnem četrtku, ki je odpihnil kvalifikacije kanuistov in kajakašic, je danes Sydney žarel v pravem poletnem vremenu s temperaturami okoli 30 stopinj. To je očitno dalo nekaj zagona slovenskim tekmovalcem, saj se jih je pet od šestih prebilo v polfinale. V K-1 je bil med Slovenci sicer najboljši Dejan Kralj na osmem mestu, Peter Kauzer pa je bil 30. Pri kanuistih se je v slovenski vrsti najbolje odrezal Dejan Stevanovič (12.), Simon Hočevar je bil 23., Jošt Zakrajšek pa 30.
 
Črna pika gre le kajakašu Andreju Nolimalu, ki je s šele 42. časom že končal posamične nastope na olimpijski progi v Penrithu. Predvsem tekmovalci in tekmovalke, ki so v četrtek ostali brez tekme, so morali že zelo zgodaj vstati. Naših kanuistov to ni zmotilo in so si brez pretiranih težav priveslali polfinale. Stevanovič je imel po prvi vožnji 22. čas, na drugi pa je dokazal, da je podaljšani trening v Avstraliji prinesel odlično formo in s sedmim rezultatom se je zavihtel do 12. mesta. To sicer ne bi zadostovalo za finale, a dve podobni vožnji bi ga zanesljivo pripeljali do uvrstitve, ki si jo želi: "Z mojima vožnjama sem zadovoljen. Predvsem druga je bila zelo dobra in me navdaja z optimizmom pred polfinalnim nastopom. Seveda se da še kaj izboljšati, a vendarle je bil to dober nastop. Jutri bom napadel na vso moč. Bo pa konkurenca zelo močna, tako da je težko kar koli napovedovati," je dejal Stevanovič.

...


Zlato ostalo doma, Slovenija brez finalista

Sydney, 01. oktobra (STA) - Slalomisti na svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah v avstralskem Penrithu so danes opravili prve polfinalne in finalne vožnje. Slovenski kanuisti so ostali brez želenega preboja med najboljših deset, saj je bil še najboljši izkušeni Simon Hočevar na 16. mestu. Dejan Stevanovič je bil 19., Jošt Zakrajšek pa 22. Zmagal je domačin Robin Bell pred Francozom Tonyjem Estanguetom in Slovakom Michalom Martikanom. Pri kajakašicah, kjer Slovenci nismo imeli svoje predstavnice, je zmagala Slovakinja Elena Kaliska.
 
Avstralija slavi svojega najboljšega kanuista na divjih vodah Bella, ki si je na domači olimpijski progi priveslal zlato odličje. Z izvrstno drugo vožnjo je prehitel tudi takšna mojstra, kot sta dvakratni olimpijski prvak Estanguet in svetovni prvak iz Augsburga Martikan, in s tem dosegel svoj največji uspeh kariere. Pred tem se je na največjih tekmovanjih lahko pohvalil "le" s srebrom s SP v Seu d'Urgellu leta 1999.

V polfinalu je tudi Slovenija imela svoje predstavnike. Najbližje želeni uvrstitvi med deset finalistov je bil Hočevar. Manjša nezbranost v spodnjem delu proge, ko se je kar dvakrat dotaknil vratc, je pokopala vse možnosti. Med finalisti bi bil že z enim dotikom manj. Po tekmi je dejal: "Žal sta se mi pripetili ti dve napaki, ki sta me stali boljše uvrstitve. Drugače pa sem zadovoljen, saj mi je čoln vnovič stekel tako, kot sem si želel. Brez napak pa bi...


V četrtek prvi slovenski nastopi v Penrithu

Sydney, 28. septembra (STA) - Po včerajšnjem slovesnem odprtju svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah na olimpijski progi v Penrithu pri Sydneyju, kjer so se predstavili tekmovalci in tekmovalke iz 54 držav, so bile danes na sporedu preizkusne vožnje. Na SP so te kar pomembne, saj proge na največjih tekmah postavljajo vodilni možje Mednarodne kajakaške zveze (ICF) in so s strani trenerjev že večkrat poželi neodobravanje zaradi nesimetričnih postavitev.
 
"Na to smo že navajeni. Vedno imamo kakšne pripombe, ker so deli prog postavljeni povsem nelogično. Večjih presenečenj vendarle ne moremo pričakovati, ker tukajšnja dokaj ozka proga ne dovoljuje eksperimentov. Fantje so na prizorišču veliko trenirali, tako da dobro pripravljeni čakamo na začetek svetovnega prvenstva. Seveda pričakujemo, da se bodo vsi trije kanuisti v četrtek prebili v polfinale," je dejal glavni trener in direktor reprezentance Andrej Jelenc.

Na startu četrtkovih kvalifikacij, kjer bodo nastopile tudi kajakašice, bo 54 kanuistov iz 27 držav sveta. Najboljših 40 si bo priveslalo polfinalni nastop, ki je na sporedu v soboto. Slovenske barve bodo branili Simon Hočevar, Dejan Stevanovič in Jošt Zakrajšek. "Pred začetkom prvenstva sem dobro pripravljen. Dobro je, da sem pripotoval pred ostalimi našimi reprezentanti, saj sam potrebujem nekoliko več časa pri navajanju na časovno razliko. Na svetovnih prvenstvih so proge vedno postavljene...


S sproščenostjo do uspehov

Ljubljana, 27. septembra (STA) - Avstralsko divjevodaško središče v Penrithu bo po olimpijskih igrah leta 2000 gostilo novo veliko tekmovanje. Med 29. septembrom in 3. oktobrom se bodo na olimpijski progi za kolajne svetovnega prvenstva borili slalomisti, med katerimi bo tudi šest Slovencev. Kajakaški del reprezentance bodo sestavljali Peter Kauzer, Dejan Kralj in Andrej Nolimal, kanuistični pa Dejan Stevanovič, Simon Hočevar in Jošt Zakrajšek. Glede na formo, ki so jo slovenski slalomisti prikazali v tej sezoni (predvsem na evropskem prvenstvu v Tacnu), lahko odprava pod vodstvom direktorja reprezentanc Andreja Jelenca po tihem računa na podoben uspeh, kot ga je pred tremi leti dosegel Miha Terdič v K-1, ki je bil srebrn.
 
"Nihče si ne upa napovedati nekih konkretnih ciljev. Fantje se osredotočajo na to, da se bodo čim bolj optimalno pripravili na svoje nastope. Zdaj je glavni del priprav že za nami, sledita še dva treninga - bolj za izpopolnitev občutkov. Na tekmah pa bo odločala dnevna forma, priprava, postavitev proge ..., tako da je težko reči 'zdaj bomo pa osvojili kolajno'," je dejal Jelenc. Slovenci so v Penrithu že od začetka septembra in so se že dodobra spoznali s progo. "V nedeljo je bilo malce bolj sproščeno, saj smo imeli prost dan, v soboto pa smo na treningu priredili interno tekmo z Angleži in Rusi, s katerimi smo skupaj v skupini. Lahko rečem, da zaenkrat najbolje vozijo Kralj, Kauzer in Stevanovič, medtem...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam