Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Ponomarenkova zadnji dan 11. in 12.

Zagreb, 28. avgusta (STA) - Zadnji dan svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Zagrebu je dopoldan v finalu B preizkušnje na 500 metrov Špela Ponomarenko med kajakašicami zasedla drugo mesto, skupno pa 11. V finalu A je slavila Nemka Nicole Reinhardt pred Kanadčanko Karen Furneaux in Madžarko Erzsebet Viski. V popoldanskem nastopu na 200 metrov je 23-letna Koprčanka Ponomoranko prav tako v malem finalu pristala na tretjem mestu in bila skupno 12. Zlato si je priveslala Španka Teresa Portela, srebro Madžarka Szilvia Szabo, bron pa Kanadčanka Karen Furneaux.

V finalu B discipline K-2 sta na 500-metrski progi nastopili tudi Szilvia Kollo in Branislava Miškov, ki pa sta ciljno črto prečkali kot zadnji, deveti in sta skupno pristali na 18. mestu. Zmagali sta olimpijski prvakinji Madžarki Katalin Kovacs in Natasa Janics pred Avstrijkama Petro Schlitzer in Viktorio Schwarz ter Francozinjama Anne Laure Viard in Marie Delattre. Na najkrajši progi, kjer sta vnovič kolajne z zlatim bleskom prejeli Kovacs in Janics, sta Kollova in Miškova osvojili skupno 17. mesto.

V tej disciplini velja izpostaviti nemški dvojec Birgit in Fanny Fischer. Triinštiridesetletna Birgit, ki je nastopila na rekordnih šestih olimpijskih igrah in osvojila osem zlatih kolajn, je namreč tudi na svojem 13. svetovnem prvenstvu prišla do kolajne. Skupaj z 18-letno nečakinjo Fanny je osvojila bronasto kolajno. Prvič je Fischerjeva do naslova svetovne...


Nolimal in Kralj potrdila dobro pripravljenost

Bratislava, 28. avgusta (STA) - Slovenski slalomisti na divjih vodah so ta konec tedna tekmovali v Bratislavi na pokalu Danubia, ki je bil dobrodošel in hkrati zadnji pomembnejši test za člane reprezentance, ki bo konec septembra nastopila na svetovnem prvenstvu v avstralskem Penrithu. V dobro zasedeni konkurenci, med katerimi so bili vsi najboljši Slovaki, Italijan Daniele Molmenti, ki je tudi dobil kajakaško tekmo v slovaški prestolnici, Francoza Benoit Peschier in Tony Estanguet, Avstrijec Helmut Oblinger in drugi, se je v slovenski članski vrsti najbolje odrezal kajakaš Andrej Nolimal s petim mestom.

Nolimal je že v dopoldanskem polfinalu osvojil peto mesto, v finalu pa bi bil brez dotika uvrščen še mesto višje. Kajakaši so tudi tokrat bili najboljši del slovenske slalomske delegacije, saj so si edini priveslali dva nastopa med najboljšimi. Z 10. mesta je finale začel Dejan Kralj in s sedmim časom finala pridobil še dve mesti ter končal kot osmi. Za las se je finale izmuznil Urošu Kodelji (12.), Jure Meglič je bil 24., Miha Terdič pa 26.

Glavni slovenski adut z evropskega prvenstva Peter Kauzer je nastop v Bratislavi končal že v kvalifikacijah. Sodniki so mu že v prvi vožnji prisodili 50 kazenskih sekund, saj naj bi Hrastničan nepravilno prevozil ena izmed vratc. "Že prej je bil nastop Petra vprašljiv, saj so se mu spet pojavile bolečine v levi rami, tako da gre jutri k fizioterapevtu in bo nato bolj natančno...


Župančič popravil uvrstitev iz Gainsvilla

Zagreb, 27. avgusta (STA) - Slovenski kajakaš Jernej Župančič Regent je na svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Zagrebu osvojil drugo mesto v finalu B kajakaške preizkušnje na 1000 metrov, kar mu je prineslo skupno 11. mesto na SP. V finalu A je bil najboljši Norvežan Eirik Veras Larsen, drugi je bil Kanadčan Adam van Koeverden, bron pa je dobil Avstralec Nathan Baggaley. Popoldan se je v kvalifikacijah na 200 metrov Špela Ponomarenko uvrstila v polfinale, kjer pa je nato malce zaostala za finalom A.

Za Župančiča Regenta je bil nastop v malem finalu kilometrske preizkušnje zadnji na 34. prvenstvu sveta v tem športu. Potem ko se mu v petek ni uspelo prebiti v finale A, je 25-letni Koprčan varčeval z močmi na pol krajši razdalji prav za čim višjo uvrstitev v današnjem nastopu. S skupno 11. mestom je izboljšal svojo doslej najboljšo uvrstitev na SP, saj je bil pred dvema letoma v ameriškem Gainesvillu v isti disciplini 14. Najvišje se je sicer prebil v Sevilli pred tremi leti v K-2, ko je bil skupaj z Jako Jazbecem, ki zdaj tekmuje za Italijo, deveti.

Triindvajsetletna Ponomarenkova, ki je tako kot Župančič Regent članica Žusterne, je v uvodni vožnji na 200 m zasedla peto mesto v svoji skupini, v polfinalu je odpeljala še bolje, bila je četrta v svoji deveterici, in le za šest desetink sekunde zaostala za tako želenim nastopom v finalu, kar je bil tudi cilj. Ponomarenkova bo tako nastopila še v...


Ponomarenkovi in Župančiču Regentu le finala B

Zagreb, 26. avgusta (STA) - Drugi dan svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Zagrebu slovenski reprezentanci ni prinesel želenega uspeha. Jernej Župančič Regent je v svoji polfinalni skupini preizkušnje na 1.000 metrov zasedel šele četrto mesto in se tako ni uvrstil v finale A, s čimer so bili povezani cilji 25-letnega Koprčana. Prav tako je na 500 metrov v polfinalu spodrsnilo Špeli Ponomarenko, v tem delu tekmovanja pa sta tako na 500 kot na 1.000 m obstali tudi Szilvia Kollo in Branislava Miškov.

Župančič Regent je dopoldan za neposredno uvrstitvijo v najboljšo deveterico - drugim mestom - zaostal slabe tri sekunde. Edinemu moškemu članu slovenske izbrane vrste tako na najdaljši progi ostaja nastop v finalu B, ki bo na sporedu v soboto dopoldan. Na 500 metrov je popoldan varčeval z močmi za jutrišnji nastop in zasedel zadnje, deveto mesto v skupini.

"Načrt je bil takšen, da gre na polno do 250 metrov. Če bi takrat ocenil, da se lahko drži najboljših in pride v finale, potem bi veslal na vso moč do konca. Toda to se na polovici proge ni zgodilo, tako da je Jernej raje privarčeval nekaj moči za finale B na 1.000 m, kjer želi čim bolje odpeljati in doseči čim višjo uvrstitev. Vsekakor bo kljub temu, da ni prišel v finale, motiviran," je dejal direktor reprezentanc Andrej Jelenc in dodal: "Dopoldan je 'Župa' spet naletel na zelo močno skupino, saj so bili poleg njega še trije tekmovalci, ki so...


Mirnovodaši začenjajo SP

Ljubljana, 25. avgusta (STA) - Po uspešnih nastopih na julijskem evropskem prvenstvu v Poznanu se bo slovenska reprezentanca v kajaku in kanuju na mirnih vodah od danes do nedelje v Zagrebu merila za čim boljše uvrstitve na svetovnem prvenstvu. Cilji slovenske odprave, v kateri so kajakaš Jernej Župančič Regent, kajakašica Špela Ponomarenko in ženski kajakaški dvojec Szilvia Kollo/Branislava Miškov, so podobni kot na Poljskem, saj vodstvo izbrane vrste računa na finalna nastopa Župančiča Regenta in Ponomarenkove.

Župančič Regent bo nastopil na 1.000 in 500 m, Ponomarenkova na 500 in 200 m, medtem ko Kollovo in Miškovo čakajo nastopi na vseh treh razdaljah. Danes bodo najprej na sporedu kvalifikacije na kilometrski in pol krajši progi.

Na prvenstvu, ki bo potekalo na jezeru Jarun, bo nastopila vsa svetovna elita tega športa, skupaj pa bo sodelovalo več kot 1.000 športnikov iz 82 držav.

Več informacij: http://www.kajak.hr/eng/wc2005.php


Dvojec že izpolnil cilj

Zagreb, 25. avgusta (STA) - Slovenski mirnovodaši so uspešno opravili s prvim dnem kvalifikacij 34. svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju v Zagrebu. Že dopoldan sta si polfinale na 1.000 metrov priveslala kajakaš Jernej Župančič Regent in kajakaški dvojec Szilvia Kollo/Branislava Miškov, popoldan pa je bil na pol krajši razdalji vnovič uspešen edini moški predstavnik slovenske vrste. V petkovem polfinalu se bodo na 500 m merile tudi Špela Ponomarenko v ženskem K-1 ter Kollova in Miškova v K-2.

Dopoldan sta bila na sporedu dva slovenska nastopa. Župančič Regent se je s tretjim časom svoje skupine gladko uvrstil v petkov polfinale. V isti skupini je nastopil tudi najboljši mirnovodaš v zadnjem času Kanadčan Adam van Koeverden in s prvim mestom potrdil svojo vrednost. V ženski disciplini K-2 je nastopila nova naveza Kollo in Miškov ter se s sedmim časom svoje skupine prav tako prebila v jutrišnji polfinale.

Popoldan so bili v kvalifikacijah 500-metrskih preizkušenj na jezeru Jarun aktivni vsi slovenski tekmovalci. Kot prvi je vodo "preizkusil" Župančič Regent, ki je ponovil tretje mesto z najdaljše proge. Še bolje je nastop uspel Ponomarenkovi, saj je v svoji skupini zaostala le za Nemko Nicole Reinhardt. Kollova in Miškova, ki sta že na 1.000 m z uvrstitvijo v polfinale izpolnili zadani cilj, sta kljub temu, da sta komaj začeli skupaj resneje veslati, bili tudi popoldan dovolj hitri in se s šestim časom skupine...


Župančič Regent in Ponomarenkova za finale

Ljubljana, 22. avgusta (STA) - Po uspešnih nastopih na julijskem evropskem prvenstvu v Poznanu se slovenska reprezentanca v kajaku in kanuju na mirnih vodah te dni odpravlja v Zagreb, ki bo od četrtka do nedelje gostil svetovno prvenstvo. Cilji slovenske odprave, v kateri bodo kajakaš Jernej Župančič Regent, kajakašica Špela Ponomarenko in ženski kajakaški dvojec Szilvia Kollo/Branislava Miškov, so podobni kot na Poljskem, saj vodstvo izbrane vrste računa na finalna nastopa Župančiča Regenta in Ponomarenkove.

Petindvajsetletni Koprčan Župančič Regent se je na glavno tekmovanje sezone pripravljal podobno kot na EP, saj se je pridružil treningom slovaških mirnovodašev. V zadnjih dneh je moral zaradi prehlada izpustiti nekaj treningov, vendar po besedah reprezentančnega vodje Andreja Jelenca to ne bi smelo ogroziti zastavljenih ciljev. Župančič Regent bo v Zagrebu nastopil na 500 in 1.000 m. Podobno velja tudi za Ponomarenkovo (200 in 500 m), ki je s prvenstva Stare celine odpotovala na trening k madžarski vrsti, kjer je med drugim lahko napredovala tudi ob olimpijski prvakinji iz Aten Natasi Janics.

"Tako za Špelo kot za Jerneja velja, da računata na finale. Špelina največja priložnost bo na 200 metrov, medtem ko je paradna disciplina 'Župe' 1.000 m. Ob podobnem nastopu, kot ga je pokazal na EP, bi se Jernej vsekakor lahko prebil do zastavljenega cilja. Špeli tekme v Poznanu prav tako odpirajo možnosti za najboljšo...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam