Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Kajakašem četrto mesto

Krakov, 20. avgusta (STA) - Na evropskem prvenstvu v Krakovu, kjer se te dni za kolajne evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah merijo mladinci in mlajši člani, so bile danes na sporedu končne odločitve v moštvenih vožnjah. Slovenska odprava je na Poljskem zaenkrat še brez odličja, saj se je danes na reki Vistuli še najbolj izkazala ekipa kajakašev, ki je med mlajšimi člani brez kazenskih sekund pristala na četrtem mestu. Marko Albreht, Žiga Ovčak in Jure Meglič pa so bili kljub vsemu kar daleč od kolajne, saj so za tretjimi Čehi zaostali dobre štiri sekunde. Zlato so si priveslali Poljaki, srebro pa Italijani.
 
Med mlajšimi člani so drugo najboljšo uvrstitev dosegli kanuisti Marko Mihelič, Aljaž Kulovec in Jošt Zakrajšek, ki so bili med devetimi državami na sedmem mestu. Zmagali so Poljaki pred Nemci in Britanci. Sedma je bila tudi ekipa dvojcev v postavi Nejc Višnar/Urban Jarc, Jure Jaklič/Blaž Oven in Anže/Jure Janežič, vendar je nastopilo le sedem posadk. Najbolje so se odrezali domačini. Podobno usodo so doživele kajakašice, saj so Nina Mozetič, Kaja Puhan in Nina Mihelič tekmovanje končale na zadnjem, 11. mestu. Prve so bile Nemke, druge Slovakinje in tretje Francozinje.

V mladinski konkurenci so izstopali kajakaši Gregor Brovinsky, Matic Terčelj in Simon Artelj, saj so dosegli peto mesto, za kolajno pa so zaostali šest sekund. Zlata so se veselili Francozi, srebra Čehi, brona pa Nemci....


Za konec EP pet finalnih nastopov

Krakov, 21. avgusta (STA) - Zadnji dan evropskega prvenstva mladincev in mlajših članov v slalomu na divjih vodah v Krakovu so se slovenski tekmovalci izkazali s petimi finalnimi nastopi v posamičnih preizkušnjah in tako presegli pričakovanja in načrte. Strokovno vodstvo reprezentance je najbolj zadovoljil kajakaš Simon Artelj, ki je v mladinski konkurenci končal na šestem mestu, dve mesti slabši je bil Gregor Brovinsky. V finalu starejše konkurence so nastopili kajakašica Nina Mozetič (7.), kanuist Jošt Zakrajšek (7.) in kajakaš Jure Meglič (10.).
 
Preostali mlajši člani so bili daleč od finala. Tako sta v K-1 Marko Albreht in Žiga Ovčak zasedla šele 23. oziroma 30. mesto, v C-1 je Marko Mihelič v polfinalu izpadel z 18. časom, kajakašica Kaja Puhan pa z 19. Edini slovenski dvojec v tem starostnem razredu Nejc Višnar/Urban Jarc je izpadel že v kvalifikacijah.

"Nina, Jošt in Jure so izpolnili pričakovanja z uvrstitvami v finale. Tam pa nobenemu ni uspelo ponoviti dobre vožnje, tako da je bilo prav za vrh premalo. Toda zavedati se moramo, da je konkurenca zelo močna, vrh zelo širok, saj so tudi v polfinalu izpadli nekateri dobri tekmovalci, ki so še lani nastopili na olimpijskih igrah. Ob tem velja dodati, da so naši finalisti zadržali korak z najboljšimi, tudi sam razkorak med člani in mlajšimi člani je praktično zanemarljiv, tako da je konkurenca na teh tekmovanjih res močna," je dejal direktor...


Artelj s petim časom v polfinale

Krakov, 19. avgusta (STA) - Drugi dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Krakovu so zaznamovale kvalifikacije kajakašev in dvojcev. Med člani slovenske odprave se je tokrat najbolj izkazal kajakaš Simon Artelj, ki se je v nedeljski polfinale med mladinci uvrstil s petim časom. Med mlajšimi člani v K-1 so si polfinale priveslali vsi trije slovenski predstavniki - Jure Meglič je bil 12., Žiga Ovčak 22., Marko Albreht pa 31.

Edini slovenski dvojec v starejši konkurenci Nejc Višnar/Urban Jarc je že končal tekmovanje, saj sta bila člana KKK Ljubljana v kvalifikacijah 17. med 19 posadkami.

Dobro se je odrezal mladi del kajakaške sekcije. Poleg Artlja sta se v nedeljski del tekmovanja prebila tudi Gregor Brovinsky z 20. in Matic Terčelj z 31. časom. V mladinski konkurenci discipline C-2 so imeli slovenski tekmovalci najmanj uspeha, saj se nobenemu izmed dveh čolnov ni uspelo prebiti v polfinale. Blaž Oven in Jure Jaklič sta kvalifikacije končala kot 19., Jure in Anže Janežič pa kot zadnja, 21.

V soboto bodo na 320 metrov dolgi progi na reki Vistuli izpeljali moštvene vožnje, v nedeljo pa bodo po polfinalih na vrsti še končne odločitve v posamičnih preizkušnjah.

Več informacij na: http://slalom.pzkaj.pl 


Osmerica uspešna v Krakovu

Krakov, 18. avgusta (STA) - V poljskem Krakovu se je s kvalifikacijami kajakašic in kanuistov začelo evropsko prvenstvo mladincev in mlajših članov v slalomu na divjih vodah. Uvodni dan se je od 12 slovenskih tekmovalcev v nedeljski polfinale prebila osmerica. Najuspešnejša je bila Nina Mozetič, ki je v konkurenci U23 zasedla 10. mesto. Mesto slabše se je odrezala mladinka Urša Kragelj, pri mlajših članih je v C-1 Marko Mihelič dosegel 13. čas kvalifikacij, pri mladincih pa se je izmed treh Slovencev v nadaljnje tekmovanje uspelo prebiti le Benjaminu Savšku (19.).

V nedeljo bo v polfinalu mlajših članov nastopal še Jošt Zakrajšek, ki je bil 17., Aljaž Kulovec pa je izpadel s 23. dosežkom. Najslabše so opravili mladinci, saj sta izven trideseterice za las ostala Jernej Zupan (31.) in Marcel Zver (32.). Edine s stoodstotnim izkupičkom so mladinke v K-1, saj sta poleg Kragljeve napredovali tudi Nika Mozetič (18.) in Katja Svoljšak (20.). V nedeljo bo tekmovala tudi mlajša članica Kaja Puhan, ki je kvalifikacije opravila z 18. časom, Nina Mihelič pa se je s 25. že poslovila.

V petek so na vrsti kvalifikacijske vožnje dvojcev in kajakašev, v soboto bodo moštvene tekme, v nedeljo pa polfinali in finali posamičnih preizkušenj.

Več informacij na: http://slalom.pzkaj.pl


Številčna slovenska odprava v Krakov

Ljubljana, 15. avgusta (STA) - Kajakaši in kanuisti na divjih vodah nadaljujejo z velikimi tekmovanji v sezoni 2005. Med 18. in 21. avgustom se bodo slalomisti merili na evropskem prvenstvu mladincev in mlajših članov v Krakovu. Slovenska odprava na Poljskem bo številčna, saj bo štela kar 13 mladincev in 11 tekmovalcev in tekmovalk v konkurenci do 23 let.

Mladinsko vrsto Slovenije bodo na reki Vistuli zastopali kanuisti Marcel Zver, Jernej Zupan, Benjamin Savšek, dvojca Anže in Jure Janežič ter Blaž Oven in Jure Jaklič, kajakaši Matic Terčelj, Gregor Brovinsky, Simon Artelj in kajakašice Katja Svoljšak, Urša Kragelj in Nika Mozetič.
 
Reprezentanco U23 pa sestavljajo Marko Mihelič, Aljaž Kulovec, Jošt Zakrajšek (C-1), Nejc Višnar in Urban Jarc (C-2), Marko Albreht, Jure Meglič, Žiga Ovčak (vsi K-1), Nina Mozetič, Nina Mihelič in Kaja Puhan
(vse K-1ž).

Slovenski slalomisti so imeli na prejšnjih tovrstnih tekmovanjih že kar nekaj uspehov. Tako je lani kajakaš Andrej Nolimal v konkurenci U23 osvojil srebrno kolajno tako v posamični vožnji kot tudi v moštveni, kjer sta bila v ekipi še Peter Kauzer in Jure Meglič. Mladinci se bodo skušali vsaj približati dosežkom iz leta 2001, ko so ekipne prvakinje postale kajakašice Nina Mozetič, Petra Stojilov in Tina Sulič, Mozetičeva pa je dodala še bron v posamični preizkušnji.

Spored prvenstva:
- četrtek, 18. avgusta:
C-1 kvalifikacije...


Kraljeva zadnji dan 18.

Szeged, 07. avgusta (STA) - V Madžarskem Szegedu se je s finalnimi vožnjami na 500-metrskih progah končalo mladinsko svetovno prvenstvo v kajaku in kanuju na mirnih vodah. Prav zadnji dan prvenstva je kajakašica Tea Kralj poskrbela za najboljšo slovensko uvrstitev na tem tekmovanju, v finalu B je zasedla deveto, skupno pa 18. mesto. Jure Urbanc je prav tako v K-1 podobno kot na 1000 m obstal v polfinalu, v svoji skupini je končal na sedmem mestu.

Kraljeva si je zadnji dan na prizorišču svetovnega članskega prvenstva prihodnje leto najprej s šestim mestom v polfinalu za las priveslala nastop v malem finalu. V njem se je do polovice proge držala osmem mestu, vendar pa jo je ob koncu Španka prehitela in slovenski tekmovalki prepustila mesto na repu finala B. V finalu A je bila najhitrejša Madžarka Danusia Kozak.

Urbanc je ob dobrem vetru, ki je tekmovalcem pomagal s skoraj dvema metroma na sekundo, začel počasneje in bil na polovici proge na zadnjem mestu, nato pa je pospešil, vendar mu razen predstavnika Ukrajine in NoveZelandije ni uspelo prehiteti nobenega tekmeca več. V finalu si je zlato kolajno sicer priboril Španec Diego Cosgaya Noriega.

Naslednje MSP bo na sporedu septembra leta 2007, gostil pa ga bo avstralski Penrith.

Več informacij: http://junior2005.kajakkenusport.hu/en/


Kraljeva in Urbanc premostila prve ovire

Szeged, 05. avgusta (STA) - Madžarski Szeged ta konec tedna gosti najboljše mlade tekmovalke in tekmovalce v kajaku in kanuju na mirnih vodah. Med 486 mirnovodaši iz 59 držav na mladinskem svetovnem prvenstvu slovenske barve zastopata kajakašica Tea Kralj in kajakaš Jure Urbanc. Člana Kajak kanu kluba Žusterna sta že nastopila v današnjih kvalifikacijah na 1000 in 500 metrov. Na daljši progi sta oba zasedla šesti mesti, na 500-metrski je bil Urbanc peti, Kraljeva pa vnovič šesta.

Urbanc, ki bo čez devet dni dopolnil 18 let, je na 1000 m začel precej rezervirano, nato pa v zadnjem delu proge pospešil in pridobil dve mesti. Še bolje je Koprčan nastopil na pol krajši razdalji, saj se je v nedeljski polfinale uvrstil s petim časom v svoji skupini.

Sedemnajstletna Kraljeva je ob močnem vetru v hrbet in dokaj nizkim 15 stopinjam Celzija na najdaljši preizkušnji vseskozi veslala na petem mestu, ob koncu pa jo je prehitela Južnoafričanka Bianca Beavitt, kar je bilo vseeno dovolj za zanesljivo uvrstitev v polfinale. Na 500 m ni imela pravih možnosti za višjo uvrstitev, tekmica pred njo jo je ugnala za pet sekund, hkrati pa je treba dodati, da ji ni bilo treba veslati na vso moč, saj je morala prehiteti le eno tekmovalko, in sicer Kafili Gavgani Dorsa iz Irana, ki je za slovensko predstavnico prav tako zaostala dobrih pet sekund.

V soboto bodo na sporedu polfinala in finala na 1000 m, v nedeljo pa še polfinalni in finalni...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam