Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Le Cankarjeva med deseterico

Dijon, 21. julija (STA) - Slovenski spustaši drugi dan evropskega prvenstvu v francoskem Chalauxu niso imeli preveč uspeha. Na težki progi so se danes v sprintu merili člani, slovenski tekmovalci pa so zabeležili le eno uvrstitev med najboljših deset. To je uspelo kajakašici Lučki Cankar, ki je tekmo v narodnem parku Morvan končala prav na 10. mestu. Zlato si je zanesljivo priveslala Čehinja Michala Strnadova, ki je tekmice prehitela za več kot pet sekund, druga je bila Francozinja Natahlie Leclerc, tretja pa Nemka Sabine Fuesser.

Med kanuisti je slavil vodilni že po prvi vožnji Italijan Vladi Panato pred Francozom Stephanom Santamario in Hrvatom Igorjem Gojičem, edini slovenski predstavnik Borut Horvat je pristal na 14. mestu. Podobne uvrstitve kot Horvat so Slovenci dosegli tudi v kajaku. Še najboljši je bil Nejc Žnidarčič, na uvodu sezone svetovnega pokala je v tej disciplini dosegel celo drugo mesto, s 16. mestom. Ob dokaj majhnih zaostankih je štiri mesta nižje končal Jernej Korenjak, Pavli Kuralt je bil 23., Andrej Oglajner pa 27. Zmago sta si razdelila Francoz Eric Jolit in Nemec Florian Wohlers, bron pa je pripadel vodilnemu po prvi vožnji Tomašu Slovaku.

V konkurenci dvojcev Slovenci niso imeli svojega čolna, najhitreje pa sta s progo opravila Francoza Didier in Momot. Drugo mesto sta osvojila Slovaka Sutek in Grega, tretje pa Francoza Leblon in Silotto.

Jutri je na prvenstvu prost dan, v soboto pa...


Brovinsky četrti na EP

Dijon, 20. julija (STA) - V francoskemu narodnemu parku Morvanu se je danes s sprinterskimi vožnjami mladincev začelo evropsko prvenstvo v spustu za mladince in člane, na katerem nastopajo tekmovalci in tekmovalke iz 21 držav, med njimi tudi iz Slovenije. Na reki Chalaux se je uvodoma izmed slovenskih mladincev najbolj izkazal kajakaš Gregor Brovinsky, ki je tekmovanje končal na četrtem mestu (+2,73). Zlato je pripadlo Belgijcu Maximu Richardu, srebro njegovemu rojaku Olivierju Cauwenberghu (+0,50), bron pa Čehu Karelu Slepici (+1,67).

Nastopili so še trije slovenski kajakaši. Luka Slapšak (+16,15) je bil na zahtevni progi 13., Lovro Leban (+19,10) 15., Nejc Žbogar (+32,28) pa 19. V ženskem kajaku je Nika Mozetič (+37,35) pristala na 17. mestu, slavila je Francozinja Sixtine Malaterre pred Čehinjama Lindo Vranovo (+0,53) in Anno Zasterovo (+2,87).

Pri dvojcih so nastopili le trije čolni, Blaž Oven in Jure Jaklič pa sta končala prav na repu (+23,51). Najhitrejša sta bila Damien Mareau in Nicolas Le Provost, druga pa Čeha Martin Macik in Jiri Machac (+11,30). V kanuju Slovenija ni imela svojega predstavnika, do zlate kolajne pa je prišel Čeh Lukaš Bukna. Drugi je bil njegov reprezentančni kolega Marek Rygel (+7,02), tretji pa Francoz Mathieu Fischer (+9,18).

V četrtek je na sporedu sprint za člane, Slovenijo bodo zastopali Borut Horvat (C-1), Andrej Oglajner, Pavli Kuralt, Nejc Žnidarčič, Jernej Korenjak (vsi K-1)...


Simon Hočevar osmi v Augsburgu

Augsburg, 17. julija (STA) - Zadnji dan druge tekme sezone svetovnega pokala v kajaku in kanuju je na olimpijski progi iz leta 1972 v Augsburgu slovenski predstavnik Simon Hočevar osvojil osmo mesto. Pri kajakašicah je v soboto kot edina od slovenskih predstavnic v polfinalu obtičala Nina Mozetič, ki je finalni nastop zgrešila za 1,41 sekunde in na koncu osvojila 12. mesto.

Simon Hočevar, ki je na tej progi pred devetimi leti postal evropski prvak, je s petim časom imel priložnost za lepo vrhunsko uvrstitev. Večji del finalnega nastopa mu je šlo zelo dobro, potem pa je pri predzadnjih vratcih imel nekaj težav, šel mimo vrat, jih moral še enkrat odvoziti, izgubil pet sekund in pristal na osmem mestu, kar pa je kljub vsemu napoved boljših časov, saj se mu na zadnjih tekmah ni izšlo po načrtih.

"Moram biti zadovoljen, obe vožnji sta bili dobri. Žal sem na prvi napravil dotik že drugih vratih, na drugi pa sem imel težavo povsem pred ciljem, ko sem se nekoliko preveč z repom približal zidu in sem verjetno zadel kakšno skalo. Čoln mi je potegnilo izven prave smeri in ni bilo druge kot vse skupaj ponoviti. S tem sem izgubil veliko časa, s katerim bi bil prav gotovo vsaj peti. Kljub temu menim, da sem v dobri formi," je po nastopu povedal Hočevar.

Slovenija je imela v polfinalu še dva kanuista. Dejan Stevanovič je pristal na 19., Jošt Zakrajšek pa na 26. mestu, oba pa sta si nabrala preveč kazenskih sekund. Pri...


Kauzer peti v Augsburgu

Augsburg, 16. julija (STA) - Na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu je bil od Slovencev ponovno najboljši v tej sezoni 21-letni Hrastničan Peter Kauzer. Po tem ko je trepetal v polfinalu za svojo uvrstitev v veliki finale, ki ga je ujel z desetim mestom, je v finalu pokazal izvrstno vožnjo, drugi najhitrejši čas dneva, in se premaknil na peto mesto. Drugi slovenski predstavnik v finalu Dejan Kralj je osvojil osmo mesto, obe zmagi pa sta ostali doma. Med kajakaši je slavil Fabian Doerfler, med kanuji dvosedi pa naveza Becker/Henze. "Ni kaj, zadovoljen sem. Žal mi polfinalna vožnja ni uspela, kot bi želel.  Za nameček sem si nabral še dve kazenski sekundi, brez katerih bi bil ponovno na stopničkah, toda druga vožnja je bila takšna kot si jih želim," je po tekmi dejal Kauzer.

V še boljšem položaju po prvi vožnji je bil Ljubljančan Dejan Kralj, ki je držal tretje mesto. Do sredine finalne vožnje mu je kazalo zelo dobro,  potem pa je imel nekaj težav, tudi dva dotika vrat, in vse skupaj ga je odpeljalo na končno osmo mesto. "Šel sem na vse ali nič, kajti le na tak način lahko dosežeš vrhunski rezultat. Ni se mi posrečilo, seveda pa ni konec sveta," je dejal Kralj.

Selektor Andrej Jelenc je bil zadovoljen z nastopoma obeh finalistov, po koncu tekme pa je dodal: "Ponovno smo imeli dva kajakaša v finalu, s tem smo seveda zelo zadovoljni. Kauzer bi z dvema vožnjama, kot bi bila druga, ...


Slovenci uspešni v kvalifikacijah Augsburga

Augsburg, 15. julija (STA) - Slovenci so uspešno nastopili v kvalifikacijah kajakašev in kanuistov pred slalomskimi tekmami za svetovni pokal v nemškem Augsburgu, saj so si polfinalne nastope zagotovili vsi razen kajakaša Uroša Kodelje, ki je zasedel 48. mesto.

Med kajakaši je bil najboljši Slovak Peter Cibak (189,33, 0 kazenskih sekund), deveti je bil Peter Kauzer (191,34, 2), 19. Dejan Kralj (195,57, 4), 48. pa Uroš Kodelja (207,22, 4). Med kanuisti je bil najboljši Grk Christos Tsamakis (200,60, 0), 11. je bil Simon Hočevar (206,68, 2), 18. Dejan Stevanovič (211,70 (4), 25. pa Jošt Zakrajšek (214,59, 4). Med kanuisti dvojci sta bila prva Nemca Marcus Becker in Stefan Henze (208,91, 0), 18. pa sta bila Nejc Višnar in Urban Jarc (237,34, 10). Najboljša kajakašica je bila Slovakinja Jana Dukatova (209,59, 2), 24. pa Nina Mozetič (243,35, 4).

Znova je bil uspešen Kauzer, ki je bil tretji prejšnji teden na svetovnem pokalu v Atenah. Po prvi vožnji je bil tokrat drugi, do polovice drugega nastopa pa je bil v vodstvu. V nadaljevanju se je osredotočil le na vožnjo brez večje napake in ni tekmoval na vso moč. "Zelo sem zadovoljen, ker mi proga zelo ustreza in mi čoln dobesedno leti," je bil kratek Kauzer. Nina Mozetič je na prvi progi dosegla osmi čas, kar je zelo spodbudno pred nedeljskim polfinalom. V nedeljo se bodo v pomerili tudi kanuisti, v soboto pa bodo tekmovali kanuisti dvojci...


Kauzer tretji v finalu kajakašev, Kralj 6.

Atene, 10. julija (STA) - Slovenski kajakaš Peter Kauzer je zasedel tretje mesto na tekmi svetovnega pokala slalomistov na divjih vodah na olimpijski progi Heliniko v Atenah (183,10, 4 kazenske sekunde). Drugi član zlate slovenske vrste iz evropskega prvenstva v Tacnu Dejan Kralj je bil šesti (186,27, 4). Zmagal je Francoz Fabien Lefevre (178,12, 0) pred Italijanom Danielejem Molmentijem (182,16, 2). Med kanuisti dvojci, kjer Slovenija ni imela svojega zastopstva, sta bila najboljša Čeha Jaroslav Volf in Ondrej Stepanek, tretja na OI v Atenah.

V polfinalu je izpadel tretji slovenski predstavnik Andrej Nolimal, ki je bil 17., mesto za evropskim prvakom Nemcem Helmutom Oblingerjem, ki se prav tako ni uvrstil v zaključne boje. Najboljši je bil Lefevre, sicer bronast na OI v Atenah, (87,49, 0 kazenskih točk), Kralj je na drugem mestu zaostajal 3,89 sekunde (2), Kauzer na šestem 5,02 (2), Nolimal pa 8,20 (2). Kauzer je z drugim časom druge vožnje napredoval na stopničke, slabše pa je nastop na drugi progi opravil Kralj, ki je izgubil štiri mesta. Kajakaši so uspešno nastopili že v petkovih kvalifikacijah, saj je bil Kauzer po izjemni drugi vožnji, ko je dosegel najboljši čas, drugi med vsemi, Kralj je bil 9., Nolimal pa 35.

"Kauzer je imel celo priložnost za višjo uvrstitev, vendar je v petih vratcih v finalu izgubil kakšno sekundo, ker je šel preveč naravnost na vratca in se je moral reševati, obenem pa se jih je še dotaknil in...


Stevanovič četrti v Grčiji

Atene, 09. julija (STA) - Slovenski kanuist Dejan Stevanovič je v današnji finalni tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah na olimpijski progi v Atenah osvojil četrto mesto. Zmagal je Poljak Mariusz Wieczorek, drugi je bil Avstralec Robin Bell, tretji pa Čeh Stanislav Ježek. Slovenska kajakašica Nina Mozetič je osvojila štirinajsto mesto.

Na finalni vožnji so odločale malenkosti. Primorski kanuist je za drugouvrščenim Avstralcem Bellom zaostal šestnajst, za tretjeuvrščenim Čehom Ježkom pa sedemnajst stotink sekunde.

"Dejan Stevanovič je v finalu dosegel drugi čas, s kančkom sreče pa bi se zagotovo povzpel na zmagovalne stopničke. Bržkone je priložnost za uvrstitev med prve tri, morda celo na prvo mesto, zapravil v prvi vožnji, ko je pri osmih vratih naredil manjšo napakico in si pridobil dve sekundi kazni. V zelo razburljivi tekmi je imel tudi smolo, kajti vsi trije prvouvrščeni tekmovalci so optimalno in z odliko opravili svoje delo, tako da so na koncu zares odločale malenkosti," je nastop Stevanoviča komentiral trener Andrej Jelenc.

V nedeljo bodo v polfinalu nastopili še kajakaši in dvojci. V konkurenci K-1 bodo tudi vsi trije slovenski nosilci zlate kolajne z ekipne tekme evropskega prvenstva v Tacnu - Peter Kauzer, Dejan Kralj in Andrej Nolimal.

Izidi:
- moški:
- C-1:
 1. Mariusz Wieczorek (Pol)     190,99 (4)
 2. Robin Bell...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam