Dec 2020
NPTSČPS
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Jernej Zupančič Regent solidno v polfinalu

Atene, 25. avgusta (STA) - Z regatne proge v Schiniasu pri Atenah, kjer so uspešno nastopali slovenski veslači, ki se domov vračajo s srebrno medaljo Iztoka Čopa in Luke Špika v dvojnem dvojcu, se je kot zadnji med Slovenci poslovil kajakaš na mirnih vodah Jernej Zupančič Regent. Koprčan je v polfinalu zasedel šesto mesto in se poslovil od krstnega olimpijskega nastopa, saj pri kajaku in kanuju na mirnih vodah na olimpijskih igrah v primerjavi z drugimi tekmovanji ni malih final.

Po običaju je Regent štartal nekoliko počasneje in začel na sedmem oziroma osmem mestu, po polovici proge pa se je prebil na šesto in ga v finišu obdržal do konca. "Šlo mi je dosti bolje kot v predtekmovanju. Želel sem si, da bi bil prvim trem, ki so se uvrstili v finale, bližje, a ni šlo. Seveda sem si želel malo več, a sem morda tudi ciljal malo previsoko. Nisem ravno razočaran, zadovoljen pa tudi ne," je po nastopu menil edini slovenski predstavnik v tem športu.

Absolvent Fakultete za šport je priznal, da si je želel veter v prsi, a je pihal v nasprotno smer. "To ni razlog za uvrstitev. Pogoji so na koncu enaki za vse," je športno dejal 24-letni Koprčan, ki dodaja, da vsako leto najde motivacijo, da nadaljuje z delom in da z enim očesom že pogleduje proti Pekingu. Regent je razkril še, da je vseskozi verjel, da bo dobil priložnost za nastop na OI in da je uvrstitev okrog 13. mesta očitno realna. "Res je, da sem povabilo za olimpijski...


Čas za menjavo generacije

Atene, 25. avgusta (STA) - Z nastopom Jerneja Zupančiča Regenta v kajaku na mirnih vodah (1.000 m) je nastope na olimpijskih igrah sklenila tudi reprezentanca v kajaku in kanuju. Njihov vodja in selektor Andrej Jelenc je v skupnem seštevku zadovoljen s prikazanim in pravi: "Prihaja čas za menjavo generacij".

Šesto mesto kanuista Simona Hočevarja, deseto mesto Uroša Kodelje v kajaku, ponesrečen nastop Nade Mali (kajak) v kvalifikacijah in polfinale Jerneja Regenta so dosežki, ki ravno ne navdušujejo, a zadovoljujejo kriterije, ki so si jih zadali tekmovalci pred odhodom v Atene in ki jih je postavil Olimpijski komite Slovenije.

Vseeno pa je Andreju Jelencu ostal grenak priokus. "Olimpijske tekme so vedno nekaj posebnega in priložnost za manj uveljavljene tekmovalce, da se z dobrimi vožnjami prebijejo v ospredje. Favoriti so grešili. Takšna priložnost, kot smo jo imeli tu v Atenah za osvojitev medalje, se še dolgo ne bo ponovila," je prepričan Jelenc.

Njegov olimpijski pesimizem temelji na dejstvu, da se zdajšnji generaciji počasi izteka "rok uporabe", tako da bomo na prihodnjih olimpijskih igrah v Pekingu 2008 verjetno gledali povsem nove obraze. "Fantje, ki so nam v preteklosti prinesli toliko dobre volje in uspehov, se bodo morali slej kot prej posloviti, saj za njimi stojijo mladi tekmovalci, ki lahko ob trdem in zavzetem delu nadaljujejo njihovo pot. Želimo si, da bi starejši ostali z nami do evropskega prvenstva...


Tretja tekma V. Slovenskega pokala v Žusterni

V organizaciji KKK Žusterna je v soboto, dne 21.8.2004 , 85 kajakašev in kanuistov na mirnih vodah iz štirih slovenskih klubov v Žusterni odveslalo skupaj 16 tekem v okviru »3. tekme V. Slovenskega pokala« na razdaljah 2000, 1000, 500 in 200m. Nastopili so v kategorijah: mladinke, mladinci, mlajše mladinke,mlajši mladinci, deklice, dečki, mlajše deklice, mlajši dečki in šola kajaka za deklice in dečke.

Slovenski pokal je namenjen razvoju in promociji kajaka in kanuja ter sestoji iz štirih tekem, po sestevku rezultatov vseh tekem pa se proglasi zmagovalec posamične kategorije.

Na današnji tekmi  so največ zmag priveslali tekmovalci KKK Žusterna ( Urbanc 2x, Kralj 2x, Pečar 2x, Drinčič 1x, Škorjanc 1x, Trobec 1x, Ivetac 1x), sledili so jim kajakaši iz KKK Ankaran (Brženda 1x, Blaževič Matej 1x, Pucer 1x, Blaževič Simon 1x, Batalevič 1x), preostalo prvo mestojeo zasedla mlada kajakašica iz KKK Adria Ankaran (Osterman).

Rezervist uspešno čez prvo oviro

Atene, 23. avgusta (STA) - Kajakaš na mirnih vodah Jernej Zupančič Regent je ob premiernem olimpijskem nastopu tega športa za Slovenijo uspešno prestal prvo oviro. V uvodnem tekmovanju dneva je 24-letni Koprčan zasedel potrebno sedmo mesto in se prebil v sredin polfinale.

Tekmovalec koprske Žusterne se je na tekmovanje uvrstil šele naknadno in vozovnico za Atene prejel tik pred igrami. V favorizirani konkurenci zato ni mogel računati na vidno uvrstitev. V ospredju so se za zmago udarili Novozelandec Ben Fouchy, Madžar Roland Kokeny, Poljak Adam Serdovsky in Slovak Robert Erban. Na koncu je imel največ moči Novozelandec, ki je bil najmočnejši v končnici.

Regent se je v ozadju boril za sedmo mesto, ki je vodilo v polfinale. "Bilo je zelo težko, ker so bile razmere zelo neugodne zaradi močnega vetra v hrbet, ki je nekoliko skrojil dogajanje." Do 500-metrske znamke je bilo v igri osem čolnov, ki so se potegovali za sedem prostih mest, v tretjih 250 metrih pa je Regent uspel krepko prehiteti Grka Apostolosa Papandreoua in se prebiti naprej. "To sem moral narediti. To je bil osnovni cilj na igrah. Sicer pa je bil moj nastop dokaj slab in pred polfinalom sem optimističen, saj tega ne morem ponoviti."

Slovenski tekmovalec, ki je bil že finalist evropskih prvenstev in svetovnih pokalov računa v sredo na morebitno presenečenje. "Vsekakor se finalu ne nameravam odreči. Težko bo, a videli bomo kako in kaj," pravi študent...


Kodelja ritensko na deseto mesto

Atene, 20. avgusta (STA) - Slovenski kajakaški in kanuistični tabor je izpolnil pričakovanja na olimpijski progi Heleniko na starem atenskem letališču. Po šestem mestu Simona Hočevarja v kanuju je v finalu kajakašev (K1) nastopil tudi Uroš Kodelja in osvojil končno 10. mesto (+ 13,65). Novi olimpijski prvak je postal Francoz Benoit Peschier, srebro je osvojil zmagovalec letošnjega svetovnega pokala Britanec Campbell Walsh (+ 2,21), bron pa še en Francoz Fabien Lefevre (3,03). Olimpijski prvak iz Sydneyja Nemec Thomas Schmidt je bil peti.

Tridesetletni Novogoričan, ki je prvič nastopil na olimpijskih igrah, sploh prvič v karieri pa pred tako množičnem občinstvom - vstopnice za finale kajakšev so bile razprodane že pred dnevi - več kot 10.000 gledalcev, bo verjetno še dolgo sanjal izpuščeno priložnost v prvi vožnji. Že na začetku proge, bolj natančno pri petih, protitočnih vratih ga je deroča voda (3 m/s) odnesla izven smeri, tako da se je z ramo dotaknil vratic in dobil dve kazenski sekundi. Kljub temu se je z osmim časom uvrstil v finale, brez dotika pa bi bil celo četrti. "Vidiš, kaj si zapravil. Upam, da bo šel zato 'napaljen' na drugo progo," mu je dejal trener Andrej Jelenc.

In res. Kodelja je drugo vožnjo začel izredno hitro, si na prvem vmesnem času nabral že sekundo in pol prednosti pred tedaj vodilnim, a nato prišel do 14 vratic, kjer so se končale sanje o medalji. "Škoda, čeprav sem izpolnil svoja...


Kodelja v polfinalu

Atene, 19. avgusta (STA) - Novogoričan Uroš Kodelja, ki je v nedeljo praznoval trideseti rojstni dan, se je uvrstil v polfinale olimpijskih iger v disciplini K-1. S sedemnajstim časom kvalifikacij (+ 13,44) je brez večjih težav ujel dvajseterico, ki bo v petek ob 9.35 štartala v boju za medalje. Favoriti med kajakaši so že v kvalifikacijah pokazali, da ne bodo kar tako spustili pred seboj manj znanih imen. Prvi čas je s sijajno drugo vožnjo dosegel Švicar Michael Kurt, drugi je bil vodilni na prvi progi Britanec Campbell (+ 2,19), tretji pa zmagovalec svetovnega pokala Nemec Thomas Schmidt (+ 3,85).

Za kajakaše so olimpijske igre zadnje tekmovanje sezone, za našega Kodeljo pa so bile to prve igre v karieri. "Zakon je tekmovati na takšnem štadionu in pred tako množično javnostjo," je dejal simpatični študent Fakultete za šport. V prvi vožnji je Kodelja dobil pribitek dveh sekund zaradi dotika vratic, v drugo pa je s progo Heleniko opravil brez napake. "Luštna furca, a folk ga kar tera," je v svojem slogu povedal novinarjem, ki jih je bolj kot kvalifikacijsko dogajanje zanimalo, kako bo v polfinalu. "Treba bo voziti na nož," je izjavil in dodal. "V kvalifikacijah vedno odpeljem nekoliko slabše, tako da upam, da se bo trend boljših voženj v polfinalu nadaljeval." Kodelja je letošnji svetovni pokal končal na 16. mestu, najvišjo uvrstitev v karieri pa je dosegel prav letos - peto mesto v Augsburgu.

Med dvajsetimi polfinalisti...


Estanguet za zeleno mizo, Hočevar najvišje doslej

Atene, 18. avgusta (STA) - Medtem ko so se slovenski rokometaši v dvorani Faliro osramotili in sklonjenih glav zapustili igrišče, je na bližnji olimpijski progi za kajak in kanu Heleniko na starem atenskem letališču Simon Hočevar pokazal, kako se brani barve Slovenije na najpomembnejšem športnem tekmovanju. V finalu kanuistov je osvojil šesto mesto (+10,62), kar je njegova najboljša uvrstitev na olimpijskih igrah po sedmem mestu v Sydneyju in razočaranju v Atlanti (28.). Boj za zlato medaljo, ki je bil že po prvi vožnji v domeni trikratnega svetovnega prvaka Slovaka Michela Martikana in branilca lovorike iz Sydneyja Francoza Tonyja Estangueta, se je razpletel za zeleno mizo. Potem ko je Slovak prišel skozi cilj z najhitrejšima vožnjama na obeh progah in se že veselil zlate medalje, mu je sodniška služba naknadno prisodila dve sekundi kazni zaradi dotika vratic, kar je spremenilo vrstni red pri vrhu. Za dvanajst stotink sekunde je zlato iz prejšnjih OI ubranil Francoz Estanguet, Martikan je prejel srebro, bron pa je osvojil Nemec Stefan Pfannmoeller (+ 2,40).

Krivec za enourno zamudo pri objavi končnih rezultatov je bil človeški faktor. Sodnik pri vraticah številka pet je namreč takoj signaliziral dotik, ki pa ga sodniška služba za računalnikom ni opazila. Slovaška reprezentanca je tako kot večina 10.000 gledalcev, ki so se zbrali na novozgrajenem olimpijskem objektu, videla napako in zato športno priznala drugo mesto svojega...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam