Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Določena slovenska olimpijska reprezentanca za Ate

Ljubljana, 20. julija (STA) - Izvršni odbor (IO) Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) je določil reprezentanco za XXVIII. olimpijske igre (OI) v Atenah (od 13. do 29. avgusta), ki bo štela 75 tekmovalcev z izpolnjenimi normami in kriteriji, kar je eden več, kot na OI leta 2004 v Sydneyju. Med olimpijci, 25. julija ob 20. uri se bodo predstavili javnosti na posebni slovesnosti, ki jo bo neposredno prenašala tudi TV Slovenija, so tudi vsi trije dobitniki zlatih odličij leta 2000 v Sydneyju veslača Iztok Čop in Luka Špik (dvojni dvojec) ter strelec Rajmond Debevec (trojni položaj), svetovna rekorderka v teku na 800 m in evropska prvakinja Jolanda Čeplak ter najuspešnejša športnica s 35 odličji na velikih tekmovanjih atletinja Merlene Ottey, ki bo nastopila na sedmih OI, na vseh prejšnjih pa je za Jamajko osvajala odličja.
Celotna slovenska olimpijska delegacija šteje 118 članov skupaj z vodstvom, zdravniki, fizioterapevti in drugim tehničnim osebjem. Na seznamu je 53 športnikov in 22 športnic iz enajstih panog: atletike (16, 10 atletov, 6 atletinj), jadranja (7, 4 jadralci, 3 jadralke), juda (4, 1 judoist, 3 judoistke), kajaka in kanuja na divjih vodah (3, po 1 kajakaš, kanuist in kajakašica), kajaka in kanuja na mirnih vodah (1 tekmovalec), cestnega kolesarstva (4, 4 kolesarji), plavanja (11, 6 plavalcev, 5 plavalk), rokometa (15 rokometašev), strelstva (1 strelec), tenisa (4 teniške igralke) in veslanja (9 veslačev). Najboljša...


Kodelja pred OI v dobri formi

Augsburg, 17. julija (STA) - Slovenski kajakaš Uroš Kodelja je na predzadnji preizkušnji svetovnega pokala v kajaku in kanuju na divjih vodah v nemškem Augsburgu osvojil odlično peto mesto in potrdil dobro pripravljenost pred olimpijskimi igrami v Atenah, ki bodo potekale od 13. do 29. avgusta. V disciplini K-1 je s slalomsko progo na prizorišču svetovnega prvenstva leta 2003 sicer najbolje opravil domačin Thomas Schmidt, drugi je bil Čeh Ivan Pišvejc, tretji pa Britanec Campbell Walsh. Ostala dva slovenska kajakaša Dejan Kralj in Fedja Marušič sta izpadla že v polfinalu, zasedla pa sta 37. oziroma 38. mesto. Obema se je namreč pripetila huda napaka, saj sta izpustila po ena vrata.
Kajakaška tekma je ponudila zelo tesne odločitve, saj je bila razlika med prvouvrščenima le 24 stotink sekunde. Schmidt, ki pred zadnjo tekmo v Bourg St. Mauriceu vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala, si je zmago zagotovil z odlično drugo vožnjo, saj je kljub enemu dotiku postavil najboljši čas. Po prvem teku je sicer vodil Pišvejc, ki pa je v drugo odpeljal bistveno počasneje, a je to kljub vsemu zadostovalo za drugo mesto. Kodelja je bil v polfinalu na devetem mestu, v finalu pa je spet odpeljal brez napake in skoraj sekundo hitreje kot poprej, kar ga je dvignilo za štiri mesta. V razvrstitvi svetovnega pokala je sicer najboljši Slovenec Kralj na 11. mestu, Kodelja pa je mesto za njim.
"Včeraj sem bil kar malce v dvomih, saj sem nabral kar 14...


Stevanovič deveti, Hočevar le 24.

Augsburg, 18. julija (STA) - Tako kot sobota je bila tudi nedelja kar naklonjena slovenskim kajakašem in kanuistom na divjih vodah, ki so se na predzadnji preizkušnji svetovnega pokala v slalomu borili v nemškem Augsburgu. Tokrat je za veselje v slovenskem taboru poskrbel Dejan Stevanovič, ki je med kanuisti osvojil deveto mesto. Preostalima dvema slovenskima predstavnikoma Simonu Hočevarju, sicer potniku na olimpijske igre v Atenah, in Joštu Zakrajšku se v polfinalu ni uspelo prebiti med deset, tako da sta zasedla končno 24. oziroma 28. mesto. Na progi, ki je leta 2003 gostila svetovno prvenstvo, je bil najboljši Nemec Stefan Pfannmoeller, ki je slavil pred rojakom Nicom Bettgejem in Francozom Olivierjem Lallietom.
Za podobnost z včerajšnjo preizkušnjo kajakašev je poskrbel prav Stevanovič, sicer šesti v skupnem seštevku tega tekmovanja, saj je tako kot Uroš Kodelja v polfinalu in finalu zabeležil peto in deveto mesto. Na njegovo žalost pa je prav slednje bila njegova končna uvrstitev. Po polfinalu mu je s petim najboljšim časom namreč kazalo še veliko bolje, toda skupno šest sekund kazni je bilo v Ledenem kanalu preveč za kakšno višjo uvrstitev. Tekmo je sicer zaznamovala suverena zmaga vodilnega v svetovnem pokalu, razlika med Pfannmoellerjem in Bettggejem je namreč znašala kar dobrih pet sekund.

"Stevanovič je pokazal, da je zelo zanesljiv in dobro pripravljen. V finalni vožnji mu je...


Vse se vrti okrog sedmega mesta

Ljubljana, 14. julija (STA) - Kajak in kanu na divjih vodah je eden izmed športov, ki je v preteklosti že prinesel veliko veselja v slovenski tabor na olimpijskih igrah. Doslej največji uspeh slalomistov je zabeležil Andraž Vehovar, ki je leta 1996 v Atlanti osvojil srebrno kolajno, ob tem pa so se divjevodaši kar nekajkrat prebili tudi med najboljših deset. Prav slednje bo na olimpijadi v Atenah osnovni cilj, z malce sreče pa še kaj več. Tako lahko Slovenci optimistično pričakujejo odlične izide, do kolajne pa bo v močni konkurenci pot še več kot le trnova. To bodo čim bolje in čim hitreje skušali preveslati kajakaš Uroš Kodelja, kanuist Simon Hočevar in kajakašica Nada Mali, ki so si zagotovili pravico nastopa na OI 2004. Malijeva in Hočevar že imata izkušnje z OI, medtem ko je Kodelja debitant.
Kot že rečeno, se je zgodba o slovenski divjevodaški kolajni začela v Atlanti leta 1996, toda že prve letne igre z udeležbo samostojne Slovenije v Barceloni so prinesle kar nekaj odmevnih uvrstitev slovenskih slalomistov. Tako je kajakaš Marjan Štrukelj pristal na šestem mestu, ekipni uspeh pa sta z devetim in desetim mestom dopolnila še Albin Čižman in Janez Skok. Malce manj veselja sta slovenski reprezentanci prinesla kanuista Jože Vidmar in Borut Javornik, ki jima ni uspel preboj med najboljših deset. Šport, ki si je mesto na največjem športnem dogodku priboril šele na OI leta 1972 v Muenchnu, je doslej največji uspeh...


Cenetu Šubicu športna poteza junija

Ljubljana, 13. julija (STA) - Zavod za fair play in strpnost v športu Sportikus v sodelovanju z Društvom športnih novinarjev Slovenije in Slovenske olimpijske akademije je za mesec junij podelil kar tri priznanja za športne poteze. V kategoriji do 18 let so jo prejeli mladinci Kajak-kanu kluba Tacen KD Slovenica, v kategoriji nad 18 let trener mladih nogometašev (do 10 let) NK Rudar iz Trbovelj Drago Dolenc, glavno priznanje, športno potezo meseca junija, pa je prejel mladi atlet Cene Šubic.
Mladi kajakaši in kanuisti iz Tacna v sestavi Katje Svoljšek, Kaje Puhan, Manje Zalaznik, Benjamina Savška, Domna Mavriča, Petra Lenarčiča, Anžeta in Jureta Janežiča, Martina Zupana in Simona Artelja so si jo prislužili zaradi požrtvovalnosti pri pomoči mlajšim tekmovalcem na državnem prvenstvu. Najmlajši tekmovalci so namreč imeli kar nekaj težav, ko so se prvič spopadali s tacenskimi brzicami, na prireditvi pa sta bila prisotna le dva izšolana reševalca. Tacenski kajakaši in kanuisti pa so takoj priskočili na pomoč in pomagali rešiti malčke iz vode.
Trener mladih nogometašev do deset let v nogometnem klubu Rudar iz Trbovelj Drago Dolenc je dobil priznanje, ker je odpovedal nastop svojega moštva na zaključnem turnirju. V rednem delu tekmovanja je bila na prvem mestu selekcija NK Domžale, ki pa zaradi pomanjkljive komunikacije in organizacijskih zapletov ni odšla na turnir, to čast pa je doletela tretjeuvrščeno moštvo iz Trbovelj....


Kralj osmi v Pragi

Praga, 11. julija (STA) - V Pragi se je končala četrta preizkušnja svetovnega pokala kajakašev in kanuistov na divjih vodah, ki pa je minila brez dveh slovenskih olimpijcev Simona Hočevarja in Uroša Kodelje. Slednja se namreč v Atenah pripravljata na svoj najpomembnejši letošnji nastop. Kljub temu pa je bila konkurenca slalomistov na Češkem zelo močna, od slovenskih tekmovalcev pa se je najbolje odrezal kajakaš Dejan Kralj, ki je osvojil osmo mesto. Fedja Marušič je bil 15., Andrej Nolimal pa 23. Zmagal je Francoz Fabien Lefevre pred Švicarjem Michaelom Kurtom in Čehom Ivanom Pišvejcem.
V moškem K-1 je bil boj zelo zanimiv, saj je po prvi vožnji za stotinko sekunde vodil Pišvejc, ki pa je v drugo dotaknil ena vrata in pokvaril svojo uvrstitev, a vseeno ostal na stopničkah za zmagovalce. Najbolje je njegovo napako izkoristil prav Lefevre, ki je postavil najboljši čas druge vožnje. Tudi Kralj je v drugo odpeljal bolje kot v prvi vožnji, saj ni ponovil dotika iz prvega teka, kar mu je prineslo dve mesti višjo uvrstitev.
V ostalih disciplinah se slovenskim divjevodašem ni uspelo prebiti do finala. Pri kanuistih je namreč Dejan Stevanovič zasedel 14. mesto, Jošt Zakrajšek je bil 21., Marko Mihelič pa 27. Zmagal je Francoz Tony Estanguet pred Čehom Tomašem Indruchom in Slovakom Michalom Martikanom.

V ženski konkurenci kajakašic je po odličnih sobotnih kvalifikacijah Nada Mali tokrat nastopila bolj rezervirano, kljub temu...


Kralj in Malijeva odlična v kvalifikacijah

Praga, 10. julija (STA) - Kajakaši in kanuisti na divjih vodah so s kvalifikacijskimi vožnjami začeli četrto preizkušnjo slalomistov za svetovni pokal v Pragi. Od slovenskih tekmovalcev sta se prvi dan najbolje odrezala kajakaš Dejan Kralj in kajakašica Nada Mali, ki sta se v nedeljski polfinale uvrstila s četrtima mestoma. V polfinalu moškega K-1 se bosta borila še Fedja Marušič, ki je bil v kvalifikacijah 11., medtem ko je Andrej Nolimal zasedel 33. mesto. Najboljši je bil sicer Švicar Michael Kurt, medtem ko je v ženski konkurenci prednjačila Čehinja Štepanka Hilgertova.

Med kanuisti, kjer je s progo najbolje opravil Slovak Michal Martikan, so svojo nalogo - uvrstitev v polfinale - opravili vsi trije slovenski predstavniki, saj je bil Dejan Stevanovič deveti, Jošt Zakrajšek 26., Marko Mihelič pa mesto za njim. Manj uspeha sta imela Nejc Višnar in Urban Jarc v C-2, ki sta bila diskvalificirana in sta že končala z nastopom v češki prestolnici. Najboljši čas sta zabeležila Slovaka Pavol in Peter Hochschorner.

Sicer pa v slovenski vrsti na Češkem manjkata olimpijca Uroš Kodelja in Simon Hočevar, ki se v Atenah pripravljata na svoj olimpijski nastop.


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam