Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Za konec EP Kodelja osmi

Skopje, 06. junija (STA) - S finalom kajakašev se je končalo evropsko prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah v Skopju. Zlato kolajno si je v konkurenci K-1 priveslal Francoz Julien Billaut (190,34; 0), srebro je pripadlo Švicarju Mathiasu Rothenmundu (191,66; 2), bron pa najboljšemu iz polfinala, Italijanu Danieleju Molmentiju (192,16; 2). Edini slovenski slalomist v kajakaškem finalu Uroš Kodelja je s časom 194,39 zasedel osmo mesto. Dejan Kralj in Fedja Marušič sta izpadla v polfinalu, zasedla pa sta končno 13. oziroma 38. mesto.

Med dvojci sta bila s časom 207,34 najboljša Čeha Jaroslav Volf in Ondrej Stepanek, drugo mesto sta osvojila Francoza Martin Braud in Cedic Forgit (210,17; 0), tretje pa Slovaka Ladislav in Peter Skantar (212,37; 0). Slovenski dvojec Uroš Škander/Sebastijan Linke je izpadel že v kvalifikacijah.

Slovenski kanuist Simon Hočevar je osvojil 10. mesto v posamični tekmi. Hočevar je s progo opravil v 207,48 sekunde, v drugi vožnji pa je zaradi dotika vrat dobil še dve kazenski sekundi. Zlato kolajno je osvojil Čeh Tomas Indruch (200,82; 0), srebrno Poljak Krzsytof Bieryt (200,92; 0), bronasto pa Nemec Nico Bettge (201,43; 0).

Pri kajakašicah je bila najboljša Slovakinja Elena Kaliska (209,40; 0), drugo mesto je pripadlo Nemki Jenny Apel, ki je zaostala 3,30 sekunde, tretje pa Čehinji Ireni Pavelkovi, ki je zaostala še dobro sekundo več. Slovenki Nina Mozetič in Nada Mali sta osvojili 18....


Kodelja s finalom na OI 2004

Skopje, 06. junija (STA) - S finalom kajakašev se je končalo evropsko prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah v Skopju. Zlato kolajno si je v konkurenci K-1 priveslal Francoz Julien Billaut (190,34; 0), srebro je pripadlo Švicarju Mathiasu Rothenmundu (191,66; 2), bron pa najboljšemu iz polfinala, Italijanu Danieleju Molmentiju (192,16; 2). Edini slovenski slalomist v kajakaškem finalu Uroš Kodelja je s časom 194,39 zasedel osmo mesto. Dejan Kralj in Fedja Marušič sta izpadla v polfinalu, zasedla pa sta končno 13. oziroma 38. mesto. Slovenija je zadnji dan petega EP imela v finalu tudi kanuista, Simon Hočevar je namreč s časom 207,48 zasedel končno deseto mesto. Zmagal je Čeh Tomas Indruch (200,82; 2), drugi je bil Poljak Krzystof Bieryt (200,92; 0), tretji pa Nemec Nico Bettge (201,43;0). Dejan Stevanovič je pristal na 12., Jošt Zakrajšek pa na 23. mestu.

Med dvojci sta bila s časom 207,34 na reki Treski najboljša Čeha Jaroslav Volf in Ondrej Stepanek, drugo mesto sta osvojila Francoza Martin Braud in Cedic Forgit (210,17; 0), tretje pa Slovaka Ladislav in Peter Skantar (212,37; 0). Slovenski C-2 Uroš Škander/Sebastijan Linke je izpadel že v kvalifikacijah. V preizkušnji kajakašic je slavila Slovakinja Elena Kaliska (209,40; 0) pred Nemko Jenny Apel (212,70; 0) in Čehinjo Ireno Pavelkovo (213,76; 0). Nina Mozetič je bila 18., Nada Mali pa 19.

Poleg boja za kolajne je zadnji dan prvenstva v slovenski reprezentanci...


Kodelja tretji v kvalifikacijah

Skopje, 05. junija (STA) - Drugi dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Skopju so odprli dvojci in kajakaši, ki so vozili kvalifikacijske vožnje za nedeljsko posamično tekmo. Med kajakaši se je odlično odrezal Uroš Kodelja, ki je dosegel tretji čas, za najboljšim, Poljakom Dariuszom Popielo (193,39; 0), pa je brez kazenskih točk zaostal 5,04 sekunde. Drugo mesto je osvojil Čeh Ivan Pišvejc (+4,85; 6). Ostala dva slovenska divjevodaša Fedja Marušič (+8,62; 2) in Dejan Kralj (+12,85;4) sta kvalifikacije končala na 13. oziroma 30. mestu in sta se tudi uvrstila na nedeljsko tekmo.

Manj uspeha sta imela Sebastijan Linke in Uroš Škander, ki sta v dvojcu dosegla 14. čas (240,08; 10) in sta izpadla iz nadaljnjega tekmovanja. Najboljša sta bila Čeha Jaroslav Volf in Ondrej Stepanek (213,84; 0), ki sta prehitela Slovaka Ladislava in Petra Skantarja (+3,09; 2) in rojaka Jaroslava Pospišila in Jaroslava Pollerta (+3,37; 0).

Popoldne se bodo za medaljena reki Treski v moštveni tekmi merili kajakaši, nov vrhunski rezultat za slovensko vrsto pa bodo skušali doseči Marušič, Kodelja in Kralj. Ekipna tekma dvojcev zaradi premajhnega števila prijavljenih odpadla.

 


Horvat šesti, Cankarjeva dvakrat deveta

Karlovy Vary, 05. junija (STA) - Slovenski kanuisti in kajakaši so ta konec tedna nastopili na tekmi svetovnega pokala v spustu v Karlovyh Varyh. Varovanci Štefana Varge so dosegli nekaj odmevnih rezultatov, Lučka Cankar je dosegla dve deveti mesti, kajakaš Jernej Korenjak je bil v petek 19., danes 17., med deseterico pa se je s šestim mestom med kanuisti danes prebil Borut Horvat, ki je v klasičnem petkovem spustu dosegel 15. mesto. Naslednja preizkušnja spustašev bo prihodnji konec tedna v švicarski Motti.

V petek so se spustaši pomerili v klasičnem spustu, na progi dolgi nekaj več kot šest kilometrov. Najboljšo uvrstitev je dosegla Cankarjeva, ki je bila deveta. Zmagala je Čehinja Michala Strnadova. Pri kajakaših je zmago slavil Kamil Mružek iz Češke, Korenjak je bil 19. Pri kanuistih je bil Horvat 15., zmage pa se je veselil Nemec Stefan Stiefenhoefer. V soboto, proga za šprint je bila dolga približno 600 metrov, je najodmevnejšo slovensko uvrstitev dosegel Horvat s šestim mestom, zmagal je Hrvat Tomislav Hohnjec. Korenjak je bil tokrat 16., Cankarjeva pa je ponovila petkovo uvrstitev.

"S predstavami naših veslačev sem zelo zadovoljen. Glede na lani, ko smo imeli le enega med deset, je napredek viden. Kljub temu, da nam ta proga ni najbolj ustrezala, saj je bila voda bolj mirna, nam pa zaradi boljše tehnike ustreza zahtevnejša voda, sta oba fanta odpeljala zelo dobro, posebej pa me je presenetila Cankarjeva. Zdaj nas...


Slovenci nepričakovano brez vrhunske uvrstitve

Skopje, 05. junija (STA) - Drugi dan evropskega prvenstva v kajaku in kanuju na divjih vodah se ni končal po slovenskih željah. Pričakovana visoka uvrstitev slalomistov v kajakaški moštveni vožnji je namreč izostala. Najboljši so bili Švicarji Mathias Rothenmund, Thomas Moismann in Michael Kurt (218,86; 2), ki so slavili evropsko krono, drugi so bili Slovaki (219, 70; 8), za katere so veslali Peter Cibak, Tomas Mraz in Jan Sajbidor, bron pa je osvojila britanska vrsta, ki je nastopila z Anthonyjem Brownom, Campbellom Walshem in Huwom Swetnamom (220,36; 2). Slovenci Dejan Kralj, Uroš Kodelja in Fedja Marušič (552,50; 226) so visoko uvrstitev z veliko napako zapravili že v prvi vožnji, tekmovanje pa so končali na 14. mestu.

Ekipa, od katere se je pred prvenstvom pričakovalo največ, je usodno napako storila že na prvi progi dokaj mirne reke Treske, saj sta Marušič in Kodelja v 14. vratih trčila, kar je posledično slovenski ekipi navrglo kar 212 kazenskih sekund. Tega razumljivo v drugi vožnji ni bilo mogoče nadoknaditi, sanje o novi kolajni pa so se tako razpočile kot milni mehurček. Do usodne napake so bili slovenski kajakaši v boju celo za zlato, saj so imeli na vmesnem času sekundo prednosti pred malce presenetljivimi končnimi zmagovalci Švicarji. "Vozili smo zelo dobro. Že na treningih smo poskušali voziti čim bolj skupaj. Želja po uspehu je tudi botrovala h ključni napaki, saj smo želeli voziti podobno kot na treningih,"...


Vsi Slovenci uspešno čez kvalifikacije

Skopje, 04. junija (STA) - S kvalifikacijami kajakašic in kanuistov se je začelo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Skopju. Te so bile uspešne za vse slovenske tekmovalce, saj sta se pri kajakašicah tako Nada Mali kot Nina Mozetič uvrstili v nedeljski polfinale. Mozetičeva je v uvodnem delu tekmovanja dosegla 16. čas, medtem ko je bila Malijeva 19. Najbolje je s progo opravila Francozinja Anne Line Poncet pred Čehinjo Ireno Pavelkovo in Slovakinjo Gabo Stacherovo. Kanuisti so se odrezali še bolje kot njihovi reprezentančni kolegici, saj je Simon Hočevar končal na šestem mestu, Dejan Stevanovič je bil 10., medtem ko je Jošt Zakrajšek pristal na 18. mestu. Vrh so krojili tekmovalci iz nekdanje Češkoslovaške, najboljši je bil Čeh Tomas Indruch pred Slovakom Jurajem Mincikom in rojakom Janom Masekom.

V nedeljo se bo pri dekletih v polfinalu pomerilo najboljših 20 tekmovalk, pri kanuistih pa se bo na start podalo 30 tekmovalcev.

Sicer so popoldne na sporedu prvi boji za odličja. Najprej bodo v ekipnem tekmovanju veslale kajakašice, bolj zanimiv pa bo moštveni boj kanuistov, saj bodo prvi slovenski vrhunec prvenstva skušali doseči Hočevar, Stevanovič in Zakrajšek.


Prvi dan EP za veselje poskrbeli kanuisti

Skopje, 04. junija (STA) - Slovenski kanuisti so že prvi dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Skopju poskrbeli za dobro vzdušje v slovenski izbrani vrsti. Simon Hočevar, Dejan Stevanovič in Jošt Zakrajšek so namreč s tretjim mestom v ekipni tekmi Sloveniji priborili prvo kolajno na reki Treski. Slovenska ekipa je s časom 234,86 (0) za 8,09 sekunde zaostala za zmagovalci, Čehi Tomasom Indruchom, Janom Masekom in Ondrejem Pinkavo (226,77; 2). Srebro so osvojili kanuisti Slovaške (228,05; 2), za katero so veslali Alexander Slafkovsky, Dušan Ovcarik in Juraj Mincik. Ekipna tekma kajakašic je zaradi premajhnega števila prijavljenih odpadla.

Kot je že pred prvenstvom napovedal direktor reprezentanc Andrej Jelenc, sta tako kajakaška kot kanuistična ekipa sposobni poseči po najvišjih mestih. Kanuisti so to potrdili že prvi dan, saj so si predvsem z drugo vožnjo, ki je bila po mnenju glavnih akterjev fenomenalna, privozili tako želeno odličje, ki je v reprezentanco vneslo prepotrebno sproščenost. V konkurenci je bilo sicer le osem držav, toda že prva vožnja je pokazala, da so najboljše dokaj tesno skupaj. Predvsem se je tu boj bil za tretje mesto, ki ga je po prvem teku držala Poljska. Ta je imela pred slovenskimi divjevodaši 2,54 sekunde prednosti, dobro pa so odpeljali tudi Britanci na petem mestu, saj so za Slovenci zaostajali le približno šest desetink sekunde. Na prvih dveh mestih sta bili Češka in Slovaška, ki...


«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253  260  267  274  281  288  295  302  309  316  323  330  337  344  351  358  365  372  379  386  393  400  407  414  421  428  435  442  449  456  463  470  477  484  491  498  505  512  519  526  533  540  547  554  561  568  575  582  589  596  603  610  617  624  631  638  645  652  659  666  673  680  687  694  701  708  715  722  729  736  743  750  757  764  771  778  785  792  799  806  813  820  827  834  841  848  855  862  869  876  883  890  897  904  911  918  925  932  939  946  953  960  967  974  981  988  995  1002  1009  1016  1023  1030  1037  1044  1051  1058  1065  1072  1079  1086  1093  1100  1107  1114  1121  1128  1135  1142  1149  1156  1163  1170  1177  1184  1191  1198  1205  1212  1219  1226  1233  1240  1247  1254  1261  1268  1275  1282  1289  1296  1303  1310  1317  1324  1331  1338  1345  1352  1359  1366  1373  1380  1387  1394  1401  1408  1415  1422  1429  1436  1443  1450  1457  1464  1471  1478  1485  1492  1499  1506  1513  1520  1527  1534  1541  1548  1555  1562  1569  1576  1583  1590  1597  1604  1611  1618  1625  1632  1639  1646  1653  1660  1667  1674  1681  1688  1695  1702  1709  1716  1723  1730  1737  1744  1751  1758  1765  1772  1779  1786  1793  1800  1807  1814  1821  1828  1835  1842  1849  1856  1863  1870  1877  1884  1891  1898  1905  1912  1919  1926  1933  1940  1947  1954  1961  1968  1975  1982  1989  1996  2003  2010  2017  2024  2031  2038  2045  2052  2059  2066  2073  2080  2087  2094  2101  2108  2115  2122  2129  2136  2143  2150  2157  2164  2171  2178  2185  2192  2199  2206  2213  2220  2227  2234  2241  2248  2255  2262  2269  2276  2283  2290  2297  2304  2311  2318  2325  2332  2339  2346  2353  2360  2367  2374  2381  2388  2395  2402  2409  2416  2423  2430  2437  2444  2451  2458  2465  2472  2479  2486  2493  2500  2507  2514  2521  2528  2535  2542  2549  2556  2563  2570  2577  2584  2591  2598  2605  2612  2619  2626  2633  2640  2647  2654  2661  2668  2675  2682  2689  2696  2703  2710  2717  2724  2731  2738  2745  2752  2759  2766  2773  2780  2787  2794  2801  2808  2815  2822  2829  2836  2843  2850  2857  2864  2871  2878  2885  2892  2899  2906  2913  2920  2927  2934  2941  2948  2955  2962  2969  2976  2983  2990  2997  3004  3011  3018  3025  3032  3039  3046  3053  3060  3067  3074  3081  3088  3095  3102  3109  3116  3123  3130  3137  3144  3151  3158  3165  3172  3179  3186  3193  3200  3207  3214  3221  3228  3235  3242  3249  3256  3263  3270  3277  3284  3291  3298  3305  3312  3319  3326  3333  3340  3347  3354  3361  3368  3375  3382  3389  3396  3403  3410  3417  3424  3431  3438  3445  3452  3459  3466  3473  3480  3487  3494  3501  3508  3515  3522  3529  3536  3543  3550  3557  3564  3571  3578  3585  3592  3599  3606  3613  3620  3627  3634  3641  3648  3655  3662  3669  3676  3683  3690  3697  3704  3711  3718  3725  3732  3739  3746  3753  3760  3767  3774  3781  3788  3795  3802  3809  3816  3823  3830  3837  3844  3851  3858  3865  3872  3879  3886  3893  3900  3907  3914  3921  3928  3935  3942  3949  3956  3963  3970  3977  3984  3991   »
Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam