Jan 2020
NPTSČPS
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Ajda Novak in Tine Kancler v Riu de Janeiru tekmovala v ekstremnem slalomu

admin | Čet, 04.10.2018

Ob koncu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah, ki ga je gostila olimpijska proga v Riu de Janeiru, je potekalo še svetovno prvenstvo v ekstremnem slalomu. Slovenske barve sta zastopala Ajda Novak med kajakašicami in Tine Kancler med kajakaši. 

V prvi izločilni fazi tekmovanja je Tine Kancler veslal v skupini skupaj s Francozom Borisom Neveujem, Švedom Frederikom Wahlenom in mehiškim kajakašem Reinosom. V žaru borbe so sodniki ocenili, da Tine Kancler s progo ni opravil v skladu s pravili, tako da je bil žal diskvalificiran. Tako je obstal v osmini finala svetovnega prvenstva.

Naslov svetovnega prvaka si je priveslal Italijan Christian De Dionigi, drugi je bil Francoz Boris Neveu, tretji pa Argentinec Thomas Bersinger.

Na podlagi rezultatov, doseženih v kvalifikacijski vožnji na čas, je Ajda Novak v osmini finala veslala v drugi skupini in napredovala skupaj z Američanko Ashley Nee. Tudi v četrtfinalu se je pomerila z omenjeno Američanko, istočasno pa sta se na progi za prvi dve mesti, ki sta vodili v polfinale, merili še Avstralka Noemi Fox in Nizozemka Martina Wegman. Slednji sta bili uspešni, Ajda Novak pa je v cilj priveslala kot tretja, kar je pomenilo, da je s svojim nastopom zaključila v čertfinalu. 

Naslov svetovne prvakinje si je priborila Brazilka Ana Satila, druga je bila Nizozemka Martina Wegman, tretja pa Rusinja Polina Mugkhaleeva. Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam