Okt 2018
NPTSČPS
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Ajda Novak in Tine Kancler v Riu de Janeiru tekmovala v ekstremnem slalomu

admin | Čet, 04.10.2018

Ob koncu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah, ki ga je gostila olimpijska proga v Riu de Janeiru, je potekalo še svetovno prvenstvo v ekstremnem slalomu. Slovenske barve sta zastopala Ajda Novak med kajakašicami in Tine Kancler med kajakaši. 

V prvi izločilni fazi tekmovanja je Tine Kancler veslal v skupini skupaj s Francozom Borisom Neveujem, Švedom Frederikom Wahlenom in mehiškim kajakašem Reinosom. V žaru borbe so sodniki ocenili, da Tine Kancler s progo ni opravil v skladu s pravili, tako da je bil žal diskvalificiran. Tako je obstal v osmini finala svetovnega prvenstva.

Naslov svetovnega prvaka si je priveslal Italijan Christian De Dionigi, drugi je bil Francoz Boris Neveu, tretji pa Argentinec Thomas Bersinger.

Na podlagi rezultatov, doseženih v kvalifikacijski vožnji na čas, je Ajda Novak v osmini finala veslala v drugi skupini in napredovala skupaj z Američanko Ashley Nee. Tudi v četrtfinalu se je pomerila z omenjeno Američanko, istočasno pa sta se na progi za prvi dve mesti, ki sta vodili v polfinale, merili še Avstralka Noemi Fox in Nizozemka Martina Wegman. Slednji sta bili uspešni, Ajda Novak pa je v cilj priveslala kot tretja, kar je pomenilo, da je s svojim nastopom zaključila v čertfinalu. 

Naslov svetovne prvakinje si je priborila Brazilka Ana Satila, druga je bila Nizozemka Martina Wegman, tretja pa Rusinja Polina Mugkhaleeva. Športnica leta
Špela Ponomarenko Janić
Športnik leta
Benjamin Savšek
 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam