Nov 2019

Andreja Jelenca na kongresu ECA izvolili v odbor z

admin | Tor, 07.04.2009

Ljubljana – Bratislava je gostila kongres evropske kajakaške zveze (ECA), ki se ga je od Slovencev udeležil sekretar Kajakaške zveze Slovenije Jakob Marušič. V ospredju so bile volitve, sprejem oziroma potrditev finančnega načrta, dogovori za televizijske pravice...

»Ker so Poljaki odstavili Halino Pikulo, so potekale volitve za novega podpredsednika evropske kajakaške zveze. Kandidirali so štirje predstavniki, med njimi tudi podpredsednik Kajakaške zveze Slovenije Bojan Žmavc, ki pa ni bil izvoljen. Mandat so na koncu podelili Slovaku Miroslavu Haviarju,« je uvodoma poročal Jakob Marušič in dodal, da so volitve potekale tudi za generalnega sekretarja, ki pa je ostal isti - to funkcijo bo še naprej opravljal Hrvat  Branko Lovrić. Podobno je na položaju nadzornika financ ECA ostal še naprej Belgijec Andre Van de But.

Še ene volitve, ki so bile za Slovenijo pomembne, pa so bile volitve treh članov upravnega odbora ECA, saj so ti nato volili člane odbora za slalom in kajak sprint, ki sta letošnja novost – doslej so namreč volili zgolj delegate. V odboru za slalom je pristal tudi direktor reprezentanc KZS Andrej Jelenc skupaj z italijanskim in poljskim kolegom.

» Kandidaturo za člana tehničnega odbora za slalom smo s strani naše zveze posredovali predvsem zaradi dejstva, da je le ob neposrednem sodelovanju pri pripravi predlogov za izvršni odbor možno doseči kakršnekoli  spremembe. Očitno so člani izvršnega odbora ECA ocenili, da lahko s svojimi izkušnjami pomagam pri razvoju slaloma in podprli mojo kandidaturo. Bolj kot čast ob imenovanju, mi to predstavlja izziv za kreiranje sprememb v razvoju slaloma,«  je ob imenovanju razložil direktor reprezentanc na KZS Andrej Jelenc.

Med drugim so na kongresu med člane evropske kajakaške zveze sprejeli Črno goro, kot zanimivost pa naj omenimo tudi idejo ECA, da bi morebiti organizirali evropsko prvenstvo na ergometrih. Tako je padla odločitev, da bodo do naslednjega tovrstnega kongresa, ki bo leta 2011, sprva prirejali tekme evropskega pokala na ergometrih (za moške na 200 in 1000 metrov, za ženske na 200 in 500-metrski razdalji), nato pa bodo, če se izkaže, da je zadeva v praksi uspešna, priredili še prvenstvo Evrope.