Sep 2019

Apollonio in Blažević v Minsku priveslala do finala B

admin | Čet, 28.07.2016

S prvimi kvalifikacijskimi in polfinalnimi nastopi na 1000 metrov se je v Minsku začelo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Na regatno polje sta se danes podala Alan Apollonio in Simon Blažević, ki sta se iz dopoldanskih kvalifikacij uvrstila v popoldanski polfinale. V svoji polfinalni skupini sta nato ciljno linijo prečkala kot četrta in tako za mesto zgrešila napredovanje v finale A.

V soboto se bosta Primorca na 1000-metrski razdalji kajakaških dvojcev do 23 let v finalu B potegovala za uvrstitev med 10. in 18. mestom. Za tretjeuvrščenim dvojcem tretje polfinalne skupine, ki se je še uvrstil v finale A – Špancema Pelayem Rozo in Pedrom Vazquezom Lleninom – sta Apollonio in Blažević zaostala za sekundo. Najhitreje sta s polfinalnim nastopom sicer opravila Madžara Matyas Koleszar in Robert Ilyes, druga pa sta bila Norvežana Eivind Vold in Jon Amund Vold.

Jutri v Belorusiji nastop čaka Tilna Vidoviča, ki bo veslal v kvalifikacijah kajakašev do 23 let na 200-metrski razdalji.