Jul 2019

Artelj prepričljivo zmagal v Solkanu

admin | Sob, 25.04.2009

Solkan – Državno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince, ki je bilo hkrati tudi prva izbirna tekma tako za mladince kot mlajše člane, je, v primerjavi z uvodno solkansko tekmo izpred treh tednov, pokazalo precejšen dvig tekmovalne forme. Preizkušnje na Soči so potrdile dobro pripravljenost kandidatov za reprezentance pred bližajočim se vrhuncem serije izbirnih tekem, ki bo čez teden dni v Tacnu.

V Solkanu je pri kajakaših do 23 let s precejšnjo razliko zmagal član KKK Tacen KD Slovenica Simon Artelj in s tem vrgel rokavico svojim starejšim  kolegom, ki se tokratnega preizkusa niso udeležili. Artelj je s svojo predstavo vnovič opomnil, da se lahko resno vmeša v boj za tri mesta v članski reprezentanci. Drugo mesto je pripadlo njegovemu klubskemu sotekmovalcu Martinu Albrehtu, tretje pa Ljubljančanu, ki sicer nastopa za KK Soške elektrarne, Gregorju Brovinskemu. Pri mladincih je po zaslugi Aleša Jablanščka zmaga ostala doma, drugi je bil Tim Kolar iz KKK Ljubljana, tretji pa še en predstavnik KK Soške Elektrarne Nejc Rusjan.  V kategoriji mlajših mladincev je s progo v Solkanu najbolj vešče opravil Tilen Hvala (KK Soške elektrarne) pred Simonom Brusom (KK Nivo Celje) in Maticem Štrukljem (KK Tacen KD Slovenica).

Po pričakovanjih je pri mladinkah najbolje odtekmovala kajakašica Eva Terčelj, ki je v svoji kategoriji zmagala z zajetno prednostjo pred klubsko kolegico iz KKK Ljubljana Nino Slapšak ter Rosano Hrstič (BD Steklarna Hrastnik). V absolutni konkurenci je bila najhitrejša domačinka Urša Kragelj pred mladinko Terčeljevo in še eno Novogoričanko Nino Mozetič, ki bila zadnji mesec na prisilnem počitku zaradi zdravstvenih težav. Pri mlajših mladinkah se je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra povzpela Ajda Novak (KKK Ljubljana), pred dvema kajakašicama KK Soške elektrarne, Anjo Kancler in Nino Bizjak.

Med kanuisti je državni prvak postal Nejc Kravanja (KK Soške elektrarne), drugi je bil Blaž Cof (KK Tacen KD Slovenica), tretji pa,  član najboljšega slovenskega kanuja dvoseda, Luka Božič (KK Soške elektrarne). Najboljši čas dneva je v C-1 dosegel Simon Hočevar (KK Simon), pred mlajšim članom Juretom Lenarčičem in še enim povratnikom po dolgi poškodbi Benjaminom Savškom (oba KK Tacen KD Slovenica). Za Savška je bil to sploh prvi letošnji nastop. Pri mlajših mladincih je zmagal Domen Nose pred Denisom Lavričem (oba KK Simon) in Luko Žganjarjem (KKK Ljubljana).

V disciplini C-2 sta konkurenco po pričakovanjih porazila domačina Luka Božič in Sašo Taljat. Druga sta bila kanuista KKK Ljubljana Urban Jarc in Blaž Oven, tretja pa brata Anže in Jure Janežič iz KKK Tacen KD Slovenice. Med mladinci ni bilo na štartu nobene posadke.

V moštvenih vožnjah so pri starejših mladincih državni prvaki postali kajakaši domačega kluba Soške elektrarne (Hvala, Rusjan, Jablanšček), pri mlajših mladincih pa tekmovalci KK Nivo Celje (Karner, Srabotnik, Brus). Med mladinkami so prvo mesto zasedle kajakašice KKK Ljubljana (Terčelj, Slapšak, Domanjko), pri kanuistih pa člani KK Soške elektrarne (Kovačič, Božič, Kravanja).