Okt 2018

Benjamin Savšek prejel nagrado Marjana Rožanca

admin | Sre, 29.11.2017

Svetovni prvak Benjamin Savšek je v Mestnem muzeju Ljubljana za svoje dosežke prejel nagrado Marjana Rožanca, najvišje priznanje Mestne občine Ljubljana s področja športa.

»Benjamin Savšek že desetletje dokazuje, da je eden izmed najboljših kanuistov na divjih vodah na svetu. Član Kajak kanu kluba Tacen je na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016 osvojil 6. mesto, naslednje leto pa je na svetovnem prvenstvu v Pauju postal svetovni prvak in tako z najžlahtnejšim odličjem dopolnil svoj komplet medalj s svetovnih prvenstev, saj je v letu 2013 osvojil bron ter kasneje, v letih 2014 in 2015 še srebro. S svojim odnosom do športa in športnim načinom življenja je pravi vzgled mlajšim tekmovalcem in njihov vzornik. Benjamina odlikuje vrhunska tehnika, zaradi česar ga ceni tudi vsa svetovna konkurenca. S svojo hitrostjo in tehniko veslanja premika meje mogočega in predstavlja velik izziv ostalim sotekmovalcem,« so zapisali v obrazložitvi.

Poleg Benjamina je nagrado za izjemne dosežke v preteklem letu prejel tudi Goran Dragić, za dosežke v daljšem časovnem obdobju pa sta bila nagrajena Matjaž Jemec in Silvo Marinčič.

Foto: https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/nagrade-marjana-rozanca-2017/

Špela Ponomarenko Janić