Jan 2021

Blaž Cof prvi dan SP osvojil naslov mladinskega po

admin | Sre, 15.07.2009

Bouchs -  Mladinci se nikakor niso širokoustili pred odhodom na svetovno prvenstvo v spustu, ko so dejali, da ciljajo na najvišja mesta in gredo v Švico po zbirko kolajn. Besedo so držali, saj je že prvi dan prvenstva na klasični preizkušnji kanuist Blaž Cof osvojil naslov svetovnega podprvaka.

V kategoriji C-1 pa sta Cofov uspeh zaokrožila Nejc Kravanja z 8. mestom in Peter Žnidaršič s 14, dobro so nastopile tudi kajakašice Eva Terčelj (5.), Nina Slapšak (11.), Ajda Novak (18.) in Dora Domanjko (21.), slovenski uspeh pa so dopolnili še kajakaši Tim Kolar (10.), Aleš Jablanšček (17.), Lenart Zore (20.) in Maks Frančeškin.

»Cof je totalno 'raztural',« je zadovoljno sporočil po slavnostni podelitvi kolajn zmagovalcem trener mladincev Matej Trampuž in pojasnil: »Čeh Onderej Rolenc, ki je zmagal danes, je bil zagotovo prvi favorit te tekme, saj je že lani pobasal štiri kolajne. Nismo bili presenečeni, da je zmagal z res veliko prednostjo. Ampak Blaž je pa zato lepo ostale pospravil.«

Čeprav so lani na prvenstvu v Valtelini nastopili bolje, Slovenci niso razočarani, saj temu botruje kar nekaj faktorev. Prvi je zagotovo, da je celotna reprezentanca za spust pravzaprav sestavljena iz slalomistov in slalomistk, druga pa dolžina spusta. Če je bila lani proga dolga osem minut, je letos 22, kar pa je že precejšnja razlika.

»Spust je zares izjemno dog, kar pomeni, da nam pogoji niso ravno pisani na kožo. Slalomisti so boljši na krajših progah, za tako dolgo, bi morali imeti pa že nekoliko bolj specifičen trening. Prav zato sem zelo zadovoljen z vsemi rezultati. Kot ekipa zares funkicioniramo, veliko pa pričakujemo tudi od sobote, ko bo na sporedu šprint,« je še dodal Trampuž, ki pa ima s svojo reprezentanco precej možnosti tudi jutri in pojutrišnjem za osvojitev kolajne, saj bodo tekmovalci moči merili na moštvenih tekmah. Verjetno je odveč pojasnjevati, da ima Slovenija zelo močne ekipe, ki lahko posežejo o najvišjih mestih.

Več informacij:

Rezultati: