Jul 2020
NPTSČPS
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Božič in Taljat odlična tudi v spustu

admin | Ned, 18.04.2010

Luka Božič in Sašo Taljat, bronasta naveza z lanskega slalomskega svetovnega prvenstva, bosta, kot kaže, v letošnji sezoni resna grožnja tudi na spustaških tekmovanjih. V španskem Sortu, kjer bo junija potekalo letošnje svetovno prvenstvo, sta namreč v klasični preizkušnji zmagala, Nejc Žnidarčič pa je v konkurenci kajakašev zasedel tretje mesto.

Slovenska ekipa se je na priprave v Pirineje podala takoj po nedeljski solkanski tekmi za Hitov slalomski izziv. Čeprav mrzlo in deževno vreme ni bilo najbolj naklonjeno tekmovalcem, so bili Slovenci z opravljenim delom v Španiji zadovoljni. Ker je bila voda za treninge vsak dan na voljo le pet ur, so slovenski kajakaši in kanuisti najprej dobro trenirali linije za klasični spust, popoldanski trening pa je bil namenjen šprintom.

Na tekmovanju Copa Pirineus so sicer nastopili le Luka Božič in Sašo Taljat v kategoriji dvojcev ter Nejc Žnidarčič med kajakaši. Drugi kajakaš Jernej Korenjak se je tekmovanju odpovedal zaradi poškodbe. Na četrtkovem treningu je v hrbtu začutil bolečine in konec priprav pričakal v postelji, kanuist Jošt Zakrajšek pa je priprave predčasno zapustil. Zakrajšek se poleg spusta zdaj posveča tudi mirnim vodam, zato je predčasno odpotoval v domovino, da bi se lahko primerno pripravil na mirnovodaško tekmo v italijanski Mantovi.

V klasični preizkušnji sta za presenečenje poskrbela Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta ugnala izkušeni slovaški dvojici Šutek-Grega in Vala-Slučik, v šprinterski preizkušnji pa zaostala za Francoskima posadkama Cordier-Bar in Heitz-Peldriaux. Prvo in tretje mesto sta Primorcema prinesla tudi zmago v skupnem seštevku in denarno nagrado organizatorjev.

Njun klubski kolega Nejc Žnidarčič je v klasični preizkušnji osvojil tretje mesto. Zaostal je za Francozoma Tastardom in Bonnetainom. V svoji paradni disciplini, šprintu, ni dovolil presenečenja in prepričljivo zmagal s tri sekundnim naskokom. V skupnem seštevku je bil Žnidarčič drugi in je prav tako prejel denarno nagrado.Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam