Avg 2020

Brez nedeljskega finala v Augsburgu

admin | Ned, 04.07.2010

Augsburg, 04. julija (STA) - Slovenski slalomisti na divjih vodah so današnji del tekme svetovnega pokala v Augsburgu končali brez finalnega nastopa. Danes so bili na sporedu finalni obračuni kajakašic in kanuistov, še najbolje se je v slovenskem taboru odrezala Nina Mozetič, ki je bila 18.

V slovenski vrsti so sicer največ pričakovali od kanuista Benjamina Savška, ki je v kvalifikacijah pokazal, da je lahko zelo hiter, saj je imel tretji čas. Toda polfinalna vožnja se mu danes ni izšla po željah, saj je napravil dva dotika in tako hitro ostal brez možnosti za deseterico najboljših. Za njo je na 19. mestu zaostal več kot štiri sekunde.

Prav tako se med najboljše ni uspelo prebiti niti izkušenemu Dejanu Stevanoviču, ki je z dvema kazenskima sekundama zasedel končno 22. mesto, Anže Berčič pa je bil z enakim "kazenskim" izkupičkom še mesto slabši. Zmagal je Nemec Nico Bettge pred Francozom Tonyjem Estanguetom in rojakom Siderisom Tasiadisom.

V konkurenci kajakašic je edina slovenska predstavnica Nina Mozetič s tremi dotiki pristala na 18. mestu. Brez njih bi po času gladko prišla med deseterico finalistk. Med temi je bila na koncu najhitrejša Nemka Jennifer Bongardt pred Slovakinjo Jano Dukatovo in Britanko Elizabeth Neave.

Tako je že v soboto za najboljšo slovensko uvrstitev v Nemčiji poskrbel kajakaš Peter Kauzer, ki je bil četrti. To je bil tudi edini finalni nastop slovenskih tekmovalcev v Augsburgu.

"To je gotovo manj, kot smo pričakovali ali si želeli. Glede na formo smo računali, da bo Savšek v finalu. Njegovo veslanje je bilo v prvem delu zelo dobro, nato pa je imel en dotik in v zadnjem delu napravil še eno veliko napako, zaradi katere je izgubil precej časa," je pojasnil director slovenskih reprezentanc Andrej Jelenc.

"V tem trenutku drugi kanuisti in Nina brez povsem brezhibnih voženj težko posežejo po mestih v finalu. To je pač realna slika. Kauzer in Savšek sta se bolj ali manj vedno sposobna uvrstiti v finale in posegati po višjih mestih. Če pa se, denimo, Savšku ne izide, potem je tako kot danes težko pričakovati finalne nastope drugih tekmovalcev," je zaključil Jelenc.

Rezultati:

Eva Terčelj