Okt 2019
NPTSČPS
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Četverica slovenskih kajakašev na EP v Trasoni

admin | Pet, 02.07.2010

Oviedo, 30. junija (STA) - Kajakaši in kanuisti v sprintu na mirnih vodah bodo od petka do nedelje v španski Trasoni tekmovali za kolajne evropskega prvenstva. Med njimi bodo tudi štirje slovenski predstavniki, in sicer kajakaši Jernej Župančič Regent, Jošt Zakrajšek in Nejc Žnidarčič ter Špela Ponomarenko.

Če gre soditi po lanskem prvenstvu stare celine, je največji slovenski adut gotovo Ponomarenkova, ki bo v Asturiji nastopila na svoji najljubši razdalji 200 metrov. Prav na njej bo Koprčanka, ki bo na prizorišče dopotovala v četrtek, saj jo tekma čaka šele v nedeljo, branila bronasto odličje.

"Mislim, da bi bila Špela razočarana z vsem, kar ne bi bilo finale A. Ko pa enkrat prideš v finale najboljših devetih, potem pa skušaš s čim boljšim veslanjem napraviti dober rezultat. Upam, da bo Špeli uspelo vsaj ponoviti dosežek iz Brandenburga," pravi trener in vodja slovenske ekipe v Trasoni Dejan Testen.

Med tistimi, ki imajo veliko izkušenj s tovrstnih tekmovanj, je tudi Župančič Regent. Ta se bo v Španiji preizkusil na 1000 metrov (na lanskem EP je bil v tej disciplini 12.). "Jernej bi res zelo rad prišel v finale A in mislim, da ima možnosti za to. Na zadnji tekmi svetovnega pokala je bil z zelo dobrim časom na robu finala, bil je 11. Upam, da bo pokazal, da je sposoben A-finala," meni Testen.

Veliko manj pa sta velikih tekem v članski konkurenci v sprintu vajena Zakrajšek (500 in 5000 m) in Žnidarčič (200 m). "Nejc bo imel gotovo nekaj težav, saj je še v nedeljo zmagal na spustaški tekmi, zdaj pa bo moral hitro zamenjati čoln. Upam, da mu bo to čim bolje uspelo in da bo veslal brez napak. Na tekmi v Vichyju je na 200 m napravil kar tri napake. A verjamem, da se bo hitro aklimatiziral in dobil prave občutke za mirnovodaški čoln," pojasnjuje Testen.

"Jošt pa si je vzel malo več časa za pripravo na EP, saj je izpustil spustaško tekmo v Valtelini. Mislim, da ima na 5000 m dobre možnosti. V sprintu tekmuje manj časa, ampak ker je to daljša razdalja, bo lažje prišel do dobrega dosežka. Na 500 m pa se še uči startov iz bloka, veslanja v liniji. Iz dneva v dan pa napreduje nenormalno hitro in upam, da bo tukaj že kaj pokazal," je zaključil Testen in malce pokaral organizatorje, saj logistika malo šepa, ampak zato je toliko lepša okolica. Nenazadnje bodo tekmovalci veslali na naravni progi jezera Trasona.Športnica leta
Urša Kragelj
Športnik leta
Simon Oven


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam