Dec 2020

Danes na Prešernovem trgu odprtje slalomskega SP

admin | Sre, 08.09.2010

Ljubljana, 07. septembra (STA) - Danes ob 20. uri se bo z uradnim odprtjem na Prešernovem trgu v Ljubljani začelo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Tekmovalni del, ki se bo s kvalifikacijami začel v sredo, bo na savskih brzicah v Tacnu, kjer si tudi slovenski tabor obeta kopico vrhunskih dosežkov.

Ljubitelji slaloma na divjih vodah bodo lahko danes v Ljubljani spoznali vse tekmovalce, ki naj bi jih bilo približno 350 iz 50 držav. Prireditelji bodo vse z avtobusi pripeljali v središče mesta, nato pa bo vsaka reprezentanca stopila pred občinstvo. Med njimi bodo tudi slovenski tekmovalci na čelu z branilcem naslova med kajakaši Petrom Kauzerjem.

Ob njem bodo slovensko vrsto predstavljali še kajakaša Jure Meglič in Dejan Kralj, kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Jure Lenarčič, kajakašice Urša Kragelj, Nina Mozetič in Eva Terčelj ter dvojci Sašo Taljat in Luka Božič, Luka Slapšak in Urban Jarc ter Simon Hočevar in Dejan Kralj.

Zbrane na Prešernovem trgu bo nagovoril ljubljanski župan Zoran Janković, zaradi vnaprej dogovorjenih obveznosti pa ne bo predsednika republike Slovenije Danila Türka. Ta bo kot častni predsednik prvenstva tekmovalce pozdravil konec tedna.

Organizatorji so si pred začetkom SP zaželeli, da bi jim služilo vreme, toda že pred prvim tekmovalnim dnem je prišlo do sprememb v programu. Zaradi obilnih padavin se bo tako tekmovanje v sredo začelo že ob 10. uri s kvalifikacijami dvojcev in kajakašic, popoldne ob 15.15 pa bodo izvedli še kvalifikacijske vožnje kanuistov in kanuistk. V četrtek, ko naj bi bila gladina Save v Tacnu najvišja, pa bodo na progi kvalifikacije skušali opraviti še kajakaši. Začetek prve vožnje bo ob 14.30.

V petek bodo na sporedu ekipne tekme, v soboto polfinale in finale kajakašic in dvojcev, v nedeljo pa še polfinale in finale kanuistk, kanuistov in kajakašev.

Eva Terčelj
Luka Božič